Misket Köfteli Patates Paçası (Kastamonu ) Tarifi

Misket Köfteli Patates Paçası (Kastamonu ) Tarifi İçin Malzemeler

Patates paçası için;
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yumurta
  • Tuz
KÖFTESİ İÇİN;
  • 300 gram kıyma
  • 1 kuru soğan
  • Tuz karabiber
SOSU İÇİN;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça

Misket Köfteli Patates Paçası (Kastamonu ) Tarifi Yapılışı

  1. Kurusoğanı rendeleyip kıymaya karıştıralım, tuz ve karabiberi koyup yoğuralım yuvarlak misket toplar yapalım kızartalım.
  2. Haşlanmış patatesi ezelim bir tencerede tereyağ ve püre haline gelen patatesi karıştırarak ısıtalım .
  3. Üzerine çırpılmış yoğurt ,yumurta, ezilmiş,sarımsak ve tuzu koyup karıştıralım.
  4. Hazırladığımız patates paçasını servis tabağına alıp üzerine misket köftelerini dizelim.
  5. Sosu için tereyağ sıvı yağ ve salçayı kızdırıp üzerine gezdirelim .Sıcak olarak servis edelim. 🌸 Afiyet olsun

Nefis Domates Soslu Karışık Sebze Graten Tarifi

Nefis Domates Soslu Karışık Sebze Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 1 adet büyük havuç
  • Tuz
Kızartmak için
  • Zeytinyağı yada sıvı yağ
Domatesli Sosu İçin
  • 1 adet soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet büyük domates (Domates küçükse 2 yada 3 adet )
  • 4-5 adet yeşilbiber (Ben acı biber kullandım )
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Zeytinyağı (2 yemek kaşığı kadar )
Beşamel Sos İçin
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt ( Gerekirse biraz daha eklenebilir )
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri İçin
  • Kaşar peyniri rendesi

Nefis Domates Soslu Karışık Sebze Graten Tarifi Yapılışı

Geçenlerde yaptığım lokum gibi nefis bir sebzeli yemek tarifi paylaşmak istiyorum 😍😍🤗🤗👍🏻👍🏻
Gelelim tarife,
  1. Öncelikle sebzeleri yıkayıp kuruluyoruz.
  2. Kabuklarını soyup halka halka doğruyoruz ve kızgın yağda çok fazla olmayacak şekilde kızartıyoruz.
  3. Kağıt havlu serdiğimiz tabağa alıyoruz, sebzeleri kızartırken biraz tuz serpiyoruz.
  4. Bütün sebzeleri kızartınca uygun bir fırın kabına sırayla diziyoruz, bu aşamayı fotoğraflarda görebilirsiniz.
  5. Sosu için, uygun bir tavaya çok az zeytinyağı yada sıvı yağ koyarak ocağa alıyoruz.
  6. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar biraz kavuruyoruz.
  7. Daha sonra üzerine küçük küçük doğradığmız sarımsakları, büyükçe doğradığmız yeşilbiberleri ekleyerek biberler yumuşayıncaya kadar kavurup en son rondodan geçirdiğimiz domates, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip karıştırıyoruz ve biraz pişirip ocaktan alarak sebzelerin üzerine yayıyoruz.
  8. Ben acı biber kullandım ve biberlerin sebzelerle uyumlu olmasını istediğim için büyük doğradım ama isterseniz biberleri de küçük küçük doğrayabilirsiniz.
  9. Beşamel sos için uygun bir tencereye tereyağını koyarak ocağa alıyoruz.
  10. Tereyağı eridiğinde üzerine unu ekleyip sürekli karıştırarak birkaç dakika kavuruyoruz.
  11. Daha sonra üzerine topaklanmaması için sürekli karıştırarak yavaş yavaş soğuk sütü ekliyoruz ve yine sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
  12. Kaynamaya başlayınca üzerine tuz ve karabiber serperek 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve beşamel sosumuzu fırın kabındaki soslu sebzelerin üzerine döküyoruz.
  13. Yemeğimizi 180-190 derecede ısıttığımız fırında 10 dakika kadar pişirip fırından alıyoruz ve üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini serperek tekrar fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  14. Üzeri kızaran yemeğimizi fırından alıp biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😍😍😍🤗🤗🤗😋😋😋👏🏻👏🏻👏🏻👍🏻👍🏻👍🏻❤️❤️❤️

Düğün Çorbası Tarifi

Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu gerdan
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 1 limon suyu
  • Tuz
  • 1 kaşık tereyağ
  • 2 litre su
  • Tuz
  • Pul biber

Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kuzu gerdanı bir düdüklü tencereye alalım, suyu koyalım.
  2. Bir tatlı kaşığı tuz atalım .
  3. Düdüklüyü kapatalım.
  4. Düdükten sonra 20 dk pişsin.
  5. Gerdan etlerini çıkarıp soğuyunca didikleyelim, bir tencereye et suyunu süzelim didikledigimiz etleri koyalım.
  6. Bu bir tarafta kaynarken biz diğer bir tarafta bir limon suyunu, iki yumurtayı ve 5 kaşık unu iyice çırpalım.
  7. Biraz su ekleyip iyice çırpalım ,sonra kaynayan karışımın suyundan azar azar alıp bu karışıma ekleyelim.
  8. Sonra bu karışımı yavaş yavaş tencereye ilave edip 10 dk kaynatalım.
  9. En son üstüne tereyağ eritip pul biber yapıp çorbanın üzerine dökelim. Afiyet olsun.

Yalancı Tavuk Kalamar Tarifi

Yalancı Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 2 şişe soda
  • 2 yumurta
  • 10 yemek kaşığı un
  • Tuz, köri, kırmızı toz biber, pul biber
Sosu İçin;
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
Bulamak İçin;
  • Galeta unu

Yalancı Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı

Soda, yumurta, un, tuz, köri, kırmızı toz biber ve pul biber bir kapta karıştırılır. Tavuklar ince ince kesilip karıştırılan malzemeye eklenir. 2 saat buzdolabında dinlendirilir. Galeta ununa bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. Sosumuz içinde yoğurdun içine bütün baharatlar eklenir. Dipsos hazırlanır. Afiyetle yenilir. 🙋💕💕Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 😊🙋💐💐
Not: ben iki kişi olduğum için ölçüleri yarım kullanıyorum. Ama size verirken tam veriyorum bilginize. 😊🙋

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik yeşil mercimek
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik bulgur
  • 1 adet soğan
Mercimeği haşlamak için
  • 2, 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 dal taze nane

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle Mercimekleri 10-15 dk yarı çiğ olarak haşlayalım.
  2. Haşlandıktan sonra suyunu bir kaba alalım.
  3. Soğanları ince ince doğrayıp tencereye alalım ve yapları ekleyip bir taşım kavuralım.
  4. Daha sonra bulguru ekleyip kavurmaya devam edelim.
  5. Kavrulan bulgura  tuzu ekledikten sonra bir iki dakika daha kavuralım ve mercimekleri ekleyelim.
  6. Mercimekler beraber bir-iki dakika daha kavurduktan sonra 1 su bardağı mercimeğin haşlanmış suyundan 1 su bardağı da normal kaynamış suyu ekleyerek ocağın altını açalım ve kaynamaya bırakalım.
  7. Kaynayan ve suyunu çekmeye başlayan pilavımızın altını kısalım.
  8. İnce ince doğradığımız taze naneleri suyunu iyice çeken pilavımıza ekleyelim ve pilavın üzerine peçete örtüp kapağını kapatıp ocağın altını kapatalım.
    Afiyet olsun🤗

Besleyici Ispanaklı Toyga Çorbası Tarifi

Besleyici Ispanaklı Toyga Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 8 su bardağı su
  • 1 tabak doğranmış ıspanak
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Kuru nane

Besleyici Ispanaklı Toyga Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle buğdayları güzelce yıkayıp üzerini geçecek kadar su koyup haşlıyoruz.
  2. Yoğurt, un ve suyu karıştırıp homojen hale getiriyoruz.
  3. Haşlanan buğdayların üzerine döküyoruz ve kaynatmana kadar karıştırıyoruz.
  4. Çorbamız kaynatınca ıspanaklarına tuzunu ekliyoruz.
  5. Ispanaklar pişince üzerine tereyağında kızdırdığımız nanemizi döküyoruz.
    Yemeğimiz hazır. Deneyeceklere afiyetle 😋

Şahane Kağıt Kebabı Tarifi

Şahane Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250-300 gr kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet büyük patates (Normal boy olursa 2 adet )
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı kadar bezelye
  • 3 dolu dolu yemek kaşığı kışlık domates yada menemen konservesi
  • 1 yemek kaşığı salça (Biber- domates karışık kullandım )
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ (Yağ miktarını damak tadına göre ayarlayabilirsiniz )
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik

Şahane Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı

Enfes, şahane bir lezzet kağıt kebabı 😋😋 mutlaka denemenizi tavsiye ederim 👌🏻👌🏻👌🏻
Gelelim tarife,
  1. Öncelikle uygun bir tencereye zeytinyağı yada sıvı yağ koyarak ocağa alıyoruz.
  2. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekliyoruz, soğanlar kavrulmaya başlayınca üzerine etleride ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Etler suyunu çekmek üzereyken üzerini çok geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatarak suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
  4. Suyunu çeken eti’n üzerine ince ince doğradığmız sarımsak, salça ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz .
  5. Daha sonra küp küp doğradığmız havuç ve patatesleri ekleyerek karıştırdığımız yemeğimizin üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su, tuz ve bezelyeyi ekleyip kapağını kapatarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Suyunu çekince yemeğimizin üzerine domates yada menemen sosunu ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  7. Tepsi boyutunda kesilmiş yağlı kağıdı alıyoruz ve orta kısmına 1 porsiyon olacak şekilde yemeğimizden koyarak yağlı kağıdın 2 uzun kenarını üst üste gelecek şekilde yemeğin üzerini kapatıyoruz ve açık kalan diğer 2 kenarınıda kıvırarak açılmayacak şekilde kapatarak kağıdı ters çevirip fırın tepsisine diziyoruz.
  8. Bütün yemeği aynı şekilde hazırladıktan sonra 200-220 derecede ısıttığımız fırında 20 dakika kadar pişirip fırından alıyoruz ve biraz dinlendirdikten sonra üst kısmını keserek servis ediyoruz.
  9. Pişme süresi her fırına göre değişebileceği için süreyi kendi fırınınıza göre ayarlamalısınız. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun