Levain Kurabiyesi Tarifi

 

Levain Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım paket hamur kabartma tozu
  • Yarım paket şekerli vanilin
  • Bir fiske tuz
  • 1,5 paket sütlü çikolata (120 gram civarı)

    Levain Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle oda sıcaklığında erimiş tereyağını bir karıştırma kabına alıyoruz.
  • Üzerine yumurtayı kırıp toz şekeri ile krema gibi olana dek karıştırıyoruz.
  • Tüm kuru malzemeleri (un, tuz, karbonat, tarçın, nişasta, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilin) ayrı bir kasede karıştırıyoruz.
  • Tereyağlı karışıma unlu karışımı ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Ardından iri ceviz parçaları ve iri doğranmış çikolata parçalarını da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Dilerseniz doğrama tahtasında kesebilirsiniz dilerseniz el ile kırıp hazırlayabilirsiniz.
  • Hazırladığımız hamurun üzerine streç film geçirip buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Buzdolabında yaklaşık 15 dakika bekletiyoruz.
  • Daha sonra yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla hamur parçalarından koyuyoruz.
  • Ben bu hamurdan yaklaşık 16 adet kurabiye elde ettim.
  • Önceden ısıtılmış 160°fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.
  • Pişen kurabiyelerimizi ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yanında sütlü kahve ile servis yapabilirsiniz, afiyet olsun☕.

Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Tarifi

 

Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı zencefil
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 1 çay bardağına yakın pekmez (3/4)
  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

    Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Esmer şekeri ve tereyağını derin bir kaba alıp mikser ile krema haline gelinceye kadar çırpın.
  • Yumurtayı ilave edin.
  • Sırayla pekmezi, zencefili, vanilyayı, tarçını ekleyip çırpın.
  • Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışan bir hamur olmasını sağlayın.
  • Tepsiye yağlı kağıt serin.
  • Hamurdan birer kaşık alıp biraz yuvarlayıp, aralıklı olarak tepsiye dizin.
  • Üzerine toz şeker serpin.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 17 dakika pişirin soğuduktan sonra servis yapın.
  • Servise hazır. Afiyet olsun❤️.

Tencerede 10 Dakikada Sufle Tarifi

 

Tencerede 10 Dakikada Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket bitter veya sütlü çikolata

    Tencerede 10 Dakikada Sufle Tarifi Yapılışı

  • Geniş tabanlı bir tencereye yaklaşık 3 parmak yüksekliğinde su koyup ocağa alın ve kaynamaya bırakın.
  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  • Ardından yağ, süt, un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı kaplara paylaştırın, kapların yarısından biraz daha fazla dolmasına dikkat edin, ağzına kadar doldurmayın.
  • Çikolatayı kırıp kaplara paylaştırın.
  • Kapları kaynamakta olan suya oturtun. Su kapların yarısına kadar gelmelidir.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin.
  • Kabarıp piştikten sonra tencereden alın ve üstlerine pudra şekeri serpip sıcak olarak servis edin.

Kömbe Tarifi

 

Kömbe Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket (10 gram kuru maya)
  • Aldığı kadar un (kulak memesinden biraz daha cıvık olacak)

İç harcı için;

  • 2 dal pırasa
  • Evde var olan herhangi bir peynir çeşidi (tulum veya beyaz peynir olabilir)
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

    Kömbe Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hamurumuzu yoğuralım ,bunun için derin bir kapta verilen bütün malzemeleri bir güzel karıştıralım ve hamurumuz kulak memesi kıvamına geldiği zaman işlemi durduralım .
  • Ağzını temiz bir bezle örtüp mayalanmasını bekleyelim.
  • Bizde bu arada iç harcını hazırlayalım bunun için 2 dal taze pırasayı minik minik doğrayalım.
  • 2- 3 yemek kaşığı sıvı yağda birazcık kavuralım .
  • Kavurduktan sonra üzerine evinizde bulunan herhangi bir peynir çeşidinden koyabilirsiniz .
  • Daha sonra hamurumuzu açmaya başlayalım hamurumuzu 2 eşit ve büyük parçaya bölelim.
  • İlk önce bir parçayı açalım kullanacağınız tepsinin boyutuna göre açabilirsiniz.
  • Tabanına un serpilmiş tepsimize yayalım.
  • Üzerine iç harcı döktükten sonra diğer hamurumuzu da bir önceki hamur gibi aynı büyüklükte açalım ve onu da iç harcımızın üzerine bir güzel serelim.
  • Daha sonra hamurumuzu enine ve boyuna kare parçalara bölelim .
  • Üzerine 1 adet yumurtayı fırça yardımıyla sürelim .
  • Çörekotu ve susam serpelim.
  • Daha sonra 200 derece önceden ısınmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
  • Ben bu tarifimi pırasalı olarak denedim ama sizler ıspanaklı kıymalı veya patatesli olarak da deneyebilirsiniz.
  • Deneyecek olanlar için şimdiden afiyet olsun.

Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İç harcı için;

  • 1 su bardağı haşhaş ezmesi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı toz şeker

    Yapılışı

  • Öncelikle uygun bir yoğurma kabına tüm kuru malzemeleri (un, tuz, şeker, maya) koyup karıştırıyoruz.
  • Ardından ılık süt, ılık su ve sıvı yağı yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hamurumuzu iyice yoğurup üzerine streç film veya buzdolabı poşeti geçirip yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Hamur mayalanırken iç harcını hazırlıyoruz.
  • Uygun bir kaseye haşhaş ezmesini koyup sıvı yağ ile karıştırıyoruz.
  • Dilerseniz toz şeker miktarını damak zevkinize göre şekillendirebilirsiniz.
  • Ardından mayalanan hamuru tezgaha alıp 4 eşit parçaya bölüyoruz.
  • Her bir bezeyi merdane yardımıyla kocaman açıyoruz.
  • Açtığımız hamura haşhaşlı iç harcını fırça ile sürüp koyuyoruz.
  • Diğer 3 bezeyi de bu şekilde hazırlayıp üst üste koyup hamuru rulo haline getiriyoruz.
  • Yaklaşık 2 parmak kalınlığında 8-10 adet parçaya bölüyoruz.
  • Yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine her bir parçayı yanyana olacak şekilde diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 20-30 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz.
  • Pişen sıcacık haşhaşlı rulo çöreklerimizi yanında çay ile sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🤗🙏.
  • Öncelikle uygun bir yoğurma kabına tüm kuru malzemeleri (un, tuz, şeker, maya) koyup karıştırıyoruz.
  • Ardından ılık süt, ılık su ve sıvı yağı yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hamurumuzu iyice yoğurup üzerine streç film veya buzdolabı poşeti geçirip yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Hamur mayalanırken iç harcını hazırlıyoruz.
  • Uygun bir kaseye haşhaş ezmesini koyup sıvı yağ ile karıştırıyoruz.
  • Dilerseniz toz şeker miktarını damak zevkinize göre şekillendirebilirsiniz.
  • Ardından mayalanan hamuru tezgaha alıp 4 eşit parçaya bölüyoruz.
  • Her bir bezeyi merdane yardımıyla kocaman açıyoruz.
  • Açtığımız hamura haşhaşlı iç harcını fırça ile sürüp koyuyoruz.
  • Diğer 3 bezeyi de bu şekilde hazırlayıp üst üste koyup hamuru rulo haline getiriyoruz.
  • Yaklaşık 2 parmak kalınlığında 8-10 adet parçaya bölüyoruz.
  • Yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine her bir parçayı yanyana olacak şekilde diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 20-30 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz.
  • Pişen sıcacık haşhaşlı rulo çöreklerimizi yanında çay ile sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🤗🙏.

En Kolay Patates Kroket Tarifi

 

En Kolay Patates Kroket Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet patates
  • Haşlamak için su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

İçerisi için;

  • Kaşar peyniri

Bulamak için;

  • Un
  • Yumurta
  • Galeta unu

    En Kolay Patates Kroket Tarifi Yapılışı

  • Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız patateslerimizi uygun bir tencereye alarak üzerine su ekleyelim ve haşlanmaya bırakalım.
  • Patateslerimiz haşlandıktan sonra ocaktan alalım ve suyunu süzerek karıştırma kabına alalım.
    Üzerine tereyağı, tuz ve karabiberi alarak ezici yardımı ile ezelim. Tereyağımızın eriyerek patatesimize karışmasını sağlayalım.
  • Kroketlerimizi şekillendirmek için tezgaha streç filmden alalım, 1 kaşık kadar patates püresinden strecimizin ortasına koyalım.
  • Streç filmimizi ikiye katlayarak elimizle patates püremize bastıralım.
  • Daha sonra strecimizi açarak patates püremizin üzerine kaşar peynirinden bir parça yerleştirelim.
  • Streç filmimizin uç kısımlarından toparlayarak püremize top şeklini verelim.
  • Ardından açalım ve elimizle son kez düzeltelim. Harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Hazırladığımız kroketleri sırası ile önce una, ardından çırpılmış yumurtaya son olarak da galeta ununa bulayalım. Tüm kroketlerimizin hepsini bu şekilde hazırlayarak fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Kroketlerimizi 180°C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişmeye bırakalım. Pişen patates kroketlerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Islak Hamburger (Ev Usulü) Tarifi

 

Islak Hamburger (Ev Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet hamburger ekmeği

Köftesi için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı galeta unu

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber

    Islak Hamburger (Ev Usulü) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köfte harcımızı hazırlamaya başlıyoruz.
  • Bunun için uygun bir yoğurma kabına kıyma, yumurta, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan ve sarımsağı koyup yoğurmaya başlıyoruz.
  • Ardından baharatları ve galeta ununu da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Ben toplam 4 adet hamburger ekmeği için 4 adet el büyüklüğünde bezeler koparıp köftemi hazırladım.
  • Çok az bir sıvı yağ koyulmuş tavada köfteleri kızartıyoruz.
  • Köfteler kızarırken domates sosunu hazırlamaya geçiyoruz.
  • Bunun için bir sos tenceresine ketçap, domates salçası ve domates suyunu koyup iyice karıştırıyoruz.
  • Rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı ve baharatlarını da ilave edip ocağa alıyoruz.
  • Kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz, kaynayınca ocaktan alıp dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Bu aşamadan sonra elimizle 1 adet yağlı fırın kağıdını ıslatıp suyunu sıkıyoruz ve uygun bir tencereye yerleştiriyoruz.
  • Hamburger ekmeklerini ortadan ikiye bölüp her bir yüzeyini bol domates sosuna batırıp tencereye alıyoruz.
  • Ortasına pişen köftelerimizi koyup artan hamburger ekmeklerini de koyup kapatıyoruz.
  • Tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte kendi buharında yaklaşık 10 dakika bu şekilde pişiriyoruz.
  • Hazır olan ıslak hamburgerleri servis tabağına alıyoruz ve sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🍔🍔.

Pastane Şekerparesi Tarifi

  Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler 250 gram oda ısısına gelmiş tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 2 çay bardağı irmik 1 paket va...