Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi

 

Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 -400 gr kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz

Muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Arasına :

  • Çilek ve çekilmiş badem

Üzerine:

  • Krem şanti
  • Çilek
  • Rendelenmiş çikolata

    Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 2 yemek kaşığı kadar tereyağını bir tencerede eritelim.
  • Daha sonra içerisine kadayıfı ekleyelim ve kavurmaya başlayalım.
  • Rengi hafif dönmeye başlayınca şeker ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  • Son olarak cevize ekleyerek son kez karıştırıp altını kapatalım ve genişçe bir tepsinin içerisine kadayıflarımızı dökelim.
  • Spatula yardımıyla bastırarak her yerine gelecek şekilde yerleştirelim.
  • Ardından muhallebimizi yapalım, sütümüzü ,şekerimizi ve unumuzu genişçe bir tencereye alalım ve çırpma teli ile karıştırıp ocakta kaynayıp kıvam alana kadar karıştıralım .
  • Kaynayıp kıvam aldıktan sonra içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyerek eriyene kadar karıştıralım.
  • Eridikten sonra altını kapatalım ve mikserle 10 dakika kadar oda sıcaklığına gelene kadar çırpalım.
  • Beklettiğimiz kadayıflarımızın üzerine muhallebimizi dökelim ve güzelce kaşığımızın arkasını suya batırarak yayalım.
  • Dolapta 4-5 saat kadar soğumaya bırakalım.
  • Ardından dolaptan çıkarttıktan sonra dilimlere bölelim ve kenar kısımlarına çekilmiş fındık fıstık ceviz dilediğiniz şekilde koyabilirsiniz.
  • Ben çilek koyarak sardım arkadaşlar sizler arasına istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz.
  • Daha sonra sunum tabağıma aldıktan sonra üzerine önceden hazırlamış olduğum krem şantiden sıktım ve çilek ve çikolata ile süsledim, afiyet olsun 

Yoğurtlu Semizotu Tarifi

 

Yoğurtlu Semizotu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)

    Yoğurtlu Semizotu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Semizotlarının yapraklarını ayıklayıp birkaç kez iyice yıkayalım. Sonra suyunun süzülmesi için bekletelim. Gerekirse kağıt havlu ile kurulayalım.
  • Süzme yoğurt ve yoğurdu çırpalım. Süzme yoğurt yoksa yoğurdun suyunu iyice süzdürüp normal yoğurt da kullanabilirsiniz. Tuz, nane ve seviyorsanız tercihe bağlı dövülmüş sarımsak ekleyelim ve çırpalım.
  • Semizotlarını ekleyip karıştıralım.
  • Yoğurtlu semizotu salatamız servise hazır, dilerseniz üzerine zeytinyağı, toz biber veya pul biber gezdirip servis edebilirsiniz. 

Bisküvili Soğuk Pasta Tarifi

 

Bisküvili Soğuk Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram labne
  • 2,5 -3 paket bisküvi (150 gramlık paketlerden kullandım)
  • Yarım çay bardağından az şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
  • 80 gram beyaz çikolata
  • 1 küçük kase çikolata
  • 1 küçük kase fındık

Servis sırasında;

  • Eritilmiş çikolata
  • Fındık
  • Tercihinize göre meyve

    Bisküvili Soğuk Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaseye labne,şeker ve sütü ekleyip karıştırıyoruz.
  • Benmari usulü erttiğimiz beyaz çikolatayı ekliyoruz.
  • Siz isterseniz sütlü çikolata da kullanabilirsiniz.
  • Hepsini güzelce karıştırıp iri parçalar halinde kırdığımız bisküvileri,çikolata ve fındığı ekleyerek güzelce hepsini karıştırıyoruz.
  • Benim bisküvi paketlerim küçüktü yaklaşık 3 paket kullandım ama siz kıvamına göre ayarlama yapabilirsiniz.
  • Uygun bir kalıba streçfilm serip bisküvili karışımı güzelce döküp üzerini düzeltiyoruz.
  • Üzerini streçfilm ile kapatıp buzlulara 1 saat civarı bekletiyoruz.
  • Çok sert olursa biraz çıkardıktan sonra bekleyebilirsiniz daha kolay dilimlemek için.
  • Servise sunurken üzerine çikolata ve fındık ekliyoruz.
  • Meyvede çok yakışacaktır.

Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi

 


Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya (ister şekerli vanilin ister sakızlı vanilin kullanın, sakızlı muhallebi gibi olmasını istiyorsanız sakızlı olanını tercih edin)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Sosu için;

  • 2 iri boy şeftali
  • 2 yemek kaşığı şeker (şeftaliniz tatsızsa şekeri tadarak arttırabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su

    Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle muhallebiyi hazırlamamız gerekiyor.
  • Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye koyalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kaynayan muhallebimiz göz göz olup kıvam alınca vanilya ve tereyağını ekleyelim, 1-2 dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım.
  • Ara ara el çırpıcısı yardımıyla karıştıralım.
  • Ilımaya yakınken kaselere dolduralım ama kasenin üstünde soslu kısmı için boşluk bırakalım.
  • Sosu için şeftalilerimizin kabuklarını soyup tencereye doğrayalım, şeker, su ve nişastasını ilave edip kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayınca blendır yardımı ile şeftalileri pürüzsüz kıvama getirelim ve az kıvam alınca ocaktan alalım.
  • Onunda ılımasını bekleyelim ve kaselerimizin üzerine dökelim.
  • Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz☺️.
  • Püf noktalar:.

    *Muhallebiyi ocaktan alıp el çırpıcısı ile ara ara karıştırmak muhallebinin üstünün kaymaklanmasını önleyecek ve muhallebinin daha pürüzsüz olmasını sağlayacaktır.

    *Muhallebili tatlılar ertesi gün yendiğinde daha lezzetli olur


El Açması Bal Kabaklı Börek Tarifi

 

El Açması Bal Kabaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 kilo bal kabağı
  • 1 çay bardağı fındık veya ceviz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için

  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ

Hamuru açmak için

  • Nişasta

    El Açması Bal Kabaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurun yapılışı: Yumurta,su,sıvı yağ karıştırılır.Ardından silke,tuz ve un eklenir.Hamur ele yapışmayacak bir kıvamda olmalıdır.
  • Hamuru 30 dk dinlendirelim.
  • Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayalım.İç harcın yapılışı.Bal kabağının kabuklarını soyun.
  • Rendeleyelim (Rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim)
  • Daha sonra üzerine şeker,fındık,ceviz,sıvı yağ eklenir.Karıştırılır ve harcımız hazır hale gelir.
  • Hamuru bezelere ayırıp açmaya başlayalım.
  • Açtığımız her bezeye arasına önce fırça ile sıvı yağ sürülür ve iç harcından eklenir.
  • İsteğe başlı yuvarlak veya uzun şekilde tepsiye konulur.Tüm bezeler aynı şekilde hazırlanır.
  • 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Börekler piştikten sonra dilimlenir ve üzerine pudra şekeri serpilir.
  • NOT: Börek hazır yufka ile de yapılabilir.
    NOT:Böreklerin üzerine çikolata sosu ile de denemenizi tavsiye ederim.Nefis oluyor😋

    Şimdiden afiyet olsun

Kuşbaşılı Pide Tarifi

 

Kuşbaşılı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket ınstant maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6-6,5 su bardağı un

İç harcı için:

  • 500 gram ince doğranmış dana kuşbaşı
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İsteğe bağlı kaşar

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Kuşbaşılı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabında alalım ve karıştıralım.
  • Kontrollü bir şekilde unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • 1 saat mayalandıralım.
  • Ardından 8 eşit bezeye bölelim.
  • İç harcı için eti ve sebzeleri ince bir şekilde doğrayalım.
  • Yağı ve tuzu da ilave edip karıştıralım.
  • Bezeleri  uzun ince bir şekilde açalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım.
  • Bir tepsiye üç hamur yerleştirelim ve iç harçlarını tepsiye yerleştirdikten sonra dökelim.
  • Kenarlarından katlayalım.
  • Üzerine yoğurt ve zeytinyağı karışımı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  • Fırından çıkarmadan 5 dakika önce kaşar dilimlerini yerleştirelim ve eritmesini bekleyelim.

Şekerpare Tarifi

 


Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin (ben yarım yarım karışık kullandım)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Üzeri için:

  • Fındık

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbet malzemeleri tencereye alınır ve 7-8 dk kaynatılır.
  • Kabartma tozu ve un hariç diğer malzemeler karıştırma kabına alınır ve yoğurulur.
  • Ardından un kontrollü bir şekilde eklenir.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır ve ortalarına fındık batırılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
  • İlk sıcaklığı çıkan ılık tatlıya soğuk şerbet ilave edilir.



Evde Muhteşem Döner Tarifi

  Evde Muhteşem Döner Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk eti (tavuğun istediğiniz yerini kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaş...