Ispanaklı Zeytinyağlı Ege Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Zeytinyağlı Ege Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • Yarım kg ıspanak
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 kuru soğan
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber

Açmak için;

  • Nişasta

Böreklerin üzerine sürmek için;

  • Zeytinyağ
  • Ispanaklı Zeytinyağlı Ege Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur yoğurma kabına su, süt, sirke, zeytinyağını ve tuzu alalım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapalım.
  • Hamurdan 12 eşit beze yapalım ve 15 dakika dinlendirelim.
  • Bu arada iç harcı hazırlayalım. Ispanakları ince ince doğrayalım. Soğanı piyazlık dilimleyelim. Peynir, tuz, kırmızı pul biber ekleyip hepsini karıştıralım.
  • İlk bezeyi tezgaha alalım ve üzerine nişasta serpip tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. İç harçtan koyup, açtığımız hamuru rulo yapalım. Yaptığımız ruloyu kendi etrafında döndürüp gül şekli verelim.
  • Böreklerin üzerine zeytinyağ sürelim. 180 derecede pişirelim.

Pizza Poğaça Tarifi

 

Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 6.5-7 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Kavrulmuş susam
  • Kaşar peyniri
  • Çeri domates
  • Yeşil biber
  • Kırmızı biber
  • Sucuk
  • Siyah zeytin
  • Yeşil zeytin
  • Mısır

    Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce hamurumuzu yağurmakla başlayalım. Uygun bir karıştırma kabına su, süt, şeker, toz mayayı ve sıvı yağı ekleyip bir çırpıcıyla güzelce karıştıralım. Sonra yumurta akı tuz ve unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım ve üzerine ekleyeceğimiz malzemeleri hazırlayalım.
  • Mayası gelen hamurumuzu 24 eşit parçaya bölelim bezelerimizi tepsiye aralıklarla yerleştirelim. Ben 2 tepsiye 12’şer tane koydum.
  • Bezelerin ortalarını açıp sırasıyla yumurta sarısı sürüp üzerine susam ekledikten sonra üzerine istediğiniz malzemeleri ekleyelim.
  • Önceden 175-180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dk kontrollü şekilde pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
  • Not:Malzemeleri istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek Tarifi

 

Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 orta boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı kadar ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

    Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şeker ve yumurtayı derin bir kapta beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
  • Sonra sütü, şekeri ve yağı ekliyoruz biraz daha karıştırıyoruz ama artık elimizle yavaşça karıştıralım blendır ile devam edersek kekimiz kabarmayabilir sonra havuç tarçın ve ceviz ekleyip, biraz daha karıştırıyoruz.
  • Kabartma tozu vanilya be unu da ekledikten sonra iyice yediriyoruz harca yağlamış olduğumuz kek kalıbına döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında pişirmeye uğurluyoruz. 

Elmalı Kırmızı Pancar Salatası Tarifi

 

Elmalı Kırmızı Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yeşil elma (arjantin ekşi elma)
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Tuz
  • 2 adet orta boy kırmızı pancar
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Maydanoz

    Elmalı Kırmızı Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pancarları soyup rendeliyoruz.
  • Biraz zeytinyağı ile pancarlar suyunu çekip yumuşayana kadar pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz üzerine su ile ezdiğimiz süzme yoğurt ekliyoruz.
  • Biraz tuz ekliyoruz.
  • Geniş bir tabağın zeminini kaplayacak şekilde yerleştiriyor.
  • Soğuyan pancarları da kıvamını biraz su ile açtığımız süzme yoğurt ile karıştırıyor uz biraz tuz ekliyoruz.
  • Elmalı karışımın üzerine yerleştiriyor.
  • Zeytinyağı gezdirip maydanozla süslüyoruz. 

Müceddere Pilavı Tarifi

 

Müceddere Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 adet pırasa
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (domates de olur)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pulbiber
  • 3,5-4 su bardağı sıcak su

Üzeri için:

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • Bir tutam maydanoz

    Müceddere Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimeği az diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Süzüyoruz.
  • İnce doğradığımız pırasaları zeytinyağında soteliyoruz.
  • Üzerine salçayı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
  • Üzerine bulgur,mercimek,baharatları ve tuzu ekleyip biraz daha kavurduktan sonra üzerine sıcak suyu döküp kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Ayrı bir tavada zeytinyağında piyaz doğradığımız soğanları karamelize olana kadar pişiriyoruz.
  • Pilav biraz dinlendikten sonra servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine karamelize soğan ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip servis ediyoruz.

Soğanlı Meze Tarifi

 

Soğanlı Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

Sos için;

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı labne peyniri
  • Tuz

    Soğanlı Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce soğanlarımızı soyalım ve ay şeklinde doğrayalım .
  • Sonra tavamıza sıvı yağını,soğanları ve şekeri ekleyelim ve soğanlarımız karamelize olana kadar pişirelim.
  • Soğuyan soğanlarımızın üstüne baharatları, nar ekşisini ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  • Servis tabağına yoğurt labne peyniri ve tuz ekleyelim güzelce karıştıralım sonra üstüne soğanlarımızı ekleyelim ve afiyetle yiyelim

Kıymalı Patates Tava Tarifi

 

Kıymalı Patates Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patates
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

    Kıymalı Patates Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyalım ve küp şeklinde doğrayalım.
  • Tavaya sıvı yağ alalım ısıtalım ve patatesleri ara ara çevirerek kızartalım (ben kapağı kapatarak kızarttım).
  • Kızaran patateslerin fazla yağını süzerek bir tabağa alalım.
  • Patatesleri kızartma da kullandığımız tavanın içine kıymayı alalım ara ara karıştırarak kıymamızı kavuralım.
  • Kavrulan kıymanın üzerine yemeklik doğranmış soğanımızı, tereyağını, rendelenmiş sarımsağı ekleyelim kavurmaya devam edelim üzerine küçük doğradığımız yeşil ve kırmızı biberleri ilave ederek kavuralım.
  • Rondodan çektiğimiz domatesi, salçayı, tuz ve baharatlarımızı ekleyelim karıştırarak kısık ateşte 5 dakika pişirelim.
  • Kızarttığımız patatesleri ilave edelim ve patatesleri ezmeden yavaşça karıştıralım ocağın altını kapatalım. Sıcak olarak servis yapmanızı tavsiye ediyorum. 

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...