Ispanaklı Zeytinyağlı Ege Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- Yarım kg ıspanak
- 1 kase beyaz peynir
- 1 kuru soğan
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
Açmak için;
- Nişasta
Böreklerin üzerine sürmek için;
- Zeytinyağ
Ispanaklı Zeytinyağlı Ege Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur yoğurma kabına su, süt, sirke, zeytinyağını ve tuzu alalım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapalım.
- Hamurdan 12 eşit beze yapalım ve 15 dakika dinlendirelim.
- Bu arada iç harcı hazırlayalım. Ispanakları ince ince doğrayalım. Soğanı piyazlık dilimleyelim. Peynir, tuz, kırmızı pul biber ekleyip hepsini karıştıralım.
- İlk bezeyi tezgaha alalım ve üzerine nişasta serpip tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. İç harçtan koyup, açtığımız hamuru rulo yapalım. Yaptığımız ruloyu kendi etrafında döndürüp gül şekli verelim.
- Böreklerin üzerine zeytinyağ sürelim. 180 derecede pişirelim.