Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Fırında Yumuşacık Lokum Gibi Tavuk Şiş (Özel Soslu) Tarifi

  Fırında Yumuşacık Lokum Gibi Tavuk Şiş (Özel Soslu) Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tavuk göğüs eti(600gr) 2 adet yeşil biber 1 adet domates Sos için; 3 yemek kaşığı yoğurt(susuz) 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı sirke 2 diş sarımsak(rendelenmiş) 1 tatlı kaşığı kekik Tuz, pulbiber, karabiber, toz kırmızı biber Fırında Yumuşacık Lokum Gibi Tavuk Şiş (Özel Soslu) Tarifi Yapılışı Tavuklar çok büyük olmayacak şekilde kuşbaşı doğranır. Derin bir kapta bütün sos malzemeleri karıştırılır. Tavuklar sosa bulanır ve 1-2 saat buzdolabında ağzı kapalı bekletilir. Hiç vaktiniz yoksa en azından yarım saat bekletmenizi tavsiye ederim. Sosta bekletmemiz lezzetini dahada artırıyor çünkü. Domates ve biberler arzuya göre dilimlenir. Dilerseniz çeri domates kullanabilirsiniz. Görüntü olarak daha şık oluyor.  Dolapta dinlenmiş olan tavuklar çok sıkı olmayacak şekilde çöp şişe dizilir, uç kısmına biber ve domates de eklenir. Büt...

Soslu Karışık Kızartma (Yok Böyle Lezzet) Tarifi

  Soslu Karışık Kızartma (Yok Böyle Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler 12 yeşil biber 3 orta boy kemer patlıcan 3 büyük boy patates Kızartmak için ; Bol sıvı yağ Sosu için ; 4 büyük boy domates 1 orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 3 yemek kaşığı zeytinyağ Tuz Soslu Karışık Kızartma (Yok Böyle Lezzet) Tarifi Yapılışı Patlıcanları alacalı soyarak halka şeklinde kesip tuzluyoruz. Biraz bekletip yıkayarak iyice süzdürüyoruz. Biberleri ve patatesleri de ayıklayıp yıkıyoruz. Biber, patlıcan, patatesi sırayla kızartarak peçete serili bir tabağa alıp fazla yağını süzdürüyoruz. Sebzeleri servis tabağına sırayla yerleştiriyoruz. Sosu için soğan ve sarımsağı rondodan ince bir şekilde geçiriyoruz. Zeytinyağıyla birlikte kavurup rondodan geçirilmiş domatesleri ve tuzu da ekleyip domates suyunu salıp çekene kadar orta dereceli ateşte pişiriyoruz. Sosu sebzelerin üzerine gezdirip sıcak servis ediyoruz. 🍅🍆🌶 Lezzeti sosunda saklı harika bir kızartma tarifi. ❤ Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Patatesli Simit Börek (1 Yufkadan) Tarifi

  Malzemeler 1 adet günlük yufka 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kahve fincanı su İç Harcı İçin 2 patates (Büyükse 1 adet yeterli) 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz kırmızı toz biber karabiber pul biber Dış Kaplaması İçin Yeteri kadar susam 1 yemek kaşığı pekmez 1 çay bardağı su Yapılışı İlk olarak iç harcı hazırlayalım. Patatesler iri küpler halinde doğranır. Az suyla haşlanır. Suyu çektirilir. Ezilir, baharatlar eklenir ve karıştırılır. Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Oda ısısında soğumaya bırakılır. Yufka dört parçaya bölünür. Üzerine su ve yağlı karışım sürülür. Kenarına patatesli harçtan koyulur ve rulo yapılır. Uçlarına yapışması için su sürülür ve birleştirilir. Hepsine aynı işlem yapılır. Pekmez suyla açılır. Simitler önce pekmezli suya sonra susama batırılır. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir. Daha iyi kızarması için çıkarmadan önce 5 dakika fanlı ayarda pişirebilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsu...

Zeytinyağlı Kurutulmuş Kapya Biber Dolması Tarifi

  Zeytinyağlı Kurutulmuş Kapya Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler 1.5 kase pirinç 1 paket kuş üzümü 3 orta boy soğan 1 su bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı su 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber 1 limon suyu 1 tatlı kaşığı nane 2 bağ kurutulmuş kapya biber Zeytinyağlı Kurutulmuş Kapya Biber Dolması Tarifi Yapılışı İç harç için ince ince doğranmış soğanı zeytinyağı ile kavuruyoruz. Suda beklettiğimiz pirinç, kuru kuş üzümünü ayrıca tuzunu, şekerini ekleyip kavuruyoruz. Ardından suyunu ve limonunu da ilave edip kaynayınca altını kısıp pişmeye bırakıyoruz. Pişen harcımızı kenara alıp dinlendiriyoruz. Bu sırada kaynayan suda 8-10 dakika kapya biberlerimizi yumuşatıp soğuk suda şokladıktan sonda üst sap kısımlarını kesip baş tarafından bir serçe parmak kalınlığı boş bırakacak şekilde içini dolduruyoruz. Doldurduğumuz dolmaları üç kısımları üste doğru gelecek şekilde tencereye dizip 1 su bardağı ve yarım limon suyu daha ilave edip kaynayınca altını kısıyor...

Sac Tava Tarifi

  Sac Tava Tarifi İçin Malzemeler 500 gram dana kuşbaşı 3 adet patates 1 adet soğan 2 diş sarımsak 2 adet domates 1 çay bardağı biber salçası Yarım çay bardağı domates salçası Tuz Karabiber Kekik 1 çay bardağı tereyağ 2-3 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı 1 bardak su Sac Tava Tarifi Yapılışı Öncelikle etlerimizi haşlıyoruz etler haşlandıktan sonra 1 yemek kaşığı etin suyundan alıyoruz. Diğer taraftan soğanımızı ve yağları ayrı bir tencereye alıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üzerine domates ve salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Güzelce kavrulduktan sonra baharatları ve pişen etleri de ekleyelim. Üzerine su koyarak altını kısıp ağzı kapalı biraz daha pişiriyoruz. Ardından daha önce kızarttığımız patatesleri de ekleyip altını kapatıp dilediğiniz gibi servis yapın. Afiyet olsun ☺

Vişneli Kek Tarifi

  Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt (Siz süt de ekleyebilirsiniz) 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2,5 su bardağı un 1 çay kaşığı karbonat Bir kaç damla limon suyu 1 kase vişne Vişne Sosu İçin 2 su bardağı vişne suyu (Su bardağı ölçüsü 200 ml) 2 yemek kaşığı nişasta Yapılışı Uygun bir kaba önce yumurtaları kırıp şekeri ekleyerek köpürene kadar çırpın. Sonra sırasıyla yoğurt, sıvı yağ, vanilyayı ekleyerek tekrar çırpın ve elek kullanarak ununu ve kabartma tozunu ekleyin. Üzerine karbonat ve limon suyunu da sıkarak tekrar çırpın. Yağlayıp buzdolabına kaldırdığımız kek kalıbına kek harcının yarısını dökün ve üzerine vişnelerin yarısını dizin. Üzerine kalan kek harcını da döküp kalan vişneleri dizin. Önceden ısıttığımız 150 derecelik fanlı fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar kekimizi pişirelim. Kek pişiyorken üzerine dökeceğimiz sosunu hazırlayalım. Vişne suyunu tencereye alalım, üzerine nişastasını ekleyip kıvam alana kadar deva...

Çıtır Çıtır Simit Tarifi

  Çıtır Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler 1, 5 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı ılık su 6 su bardağı un ( Son 1 bardak unu dikkatli dökelim) 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri İçin Susam 2 yemek kaşığı pekmez ( Su ile pekmezi seyreltelim ) Çıtır Çıtır Simit Tarifi Yapılışı Un ve maya hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım ardından yavaş yavaş unumuzu ekleyelim ardından mayayla bütün unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Yaklaşık 30 dakika mayalanması için dinlenmeye bırakalım. Ardından dinlenmiş hamurumuzdan küçük bezeler elde edelim. Bende 20 tane tane çıktı. Bir bezeyi elimizle yuvarlayarak ince uzun şerit haline getirelim aynı işlemi diğer beze içinde yapalım. İki şeriti birbirine dolayarak burgulu örgü haline getirip uçlarını birleştirelim. Ardından önce pekmezli suya sonra da susamlara batıralım (Benim susamlarım kavrulmuştu eğer susamlarınız kavrulmamışsa önce kavurmanız gerekecek...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?