Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Tavada Muhacir Börek 1 Yufka Getirden Bile Hızlı Tarifi

Resim
  Malzemeler 1 adet hazır yufka 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt yada (Küçük çay bardağı ile yarım çay bardağı süt) Çay kaşığının ucuyla karbonat 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ Zeytinyağı İstenilen miktarda tuz Kırmızı toz biber Arzu edilirse lor peyniri ya da beyaz peynir (Olmasa da olur) Nasıl Yapılır? Yufkamızı açıyoruz (Bu arada peynir ya da lor koyacaksak serpiştiriyoruz ben koymadım sade seviyorum) elimizde kat kat topluyoruz sonra onu üçer parmak aralıklarla kesiyoruz. Ocakta pişireceğimiz tavamızın tabanını yağlıyoruz hamurlarımızı çok sıkı olmadan gevşek bir şekilde yerleştiriyoruz tereyağımızı minik minik böreklerin üzerine eritmeden yerleştiriyoruz. Ocağın altını yakıp tavanın tabanı ısındığı zaman altını kısıyoruz yumuşak olsun istiyorsak kapak kapatıyoruz biraz daha çıtır istiyorsak tel ızgara ve yağlı kağıtla kapatıyoruz. 5 dakika sonra altını kontrol ediyoruz kızarmışsa ters yüz yapıyoruz üzerine yağ, yoğurt yada (Sütü) ve karbonatı güzelce karış...

Kedi Dili İle Yalancı Profiterol Tatlısı Tarifi

Resim
  Malzemeler 1 paket kedi dili (içinden 2 paket çıkıyor) Muhallebisi için; 1 litre süt 3 yemek kaşığı dolusu un 4 yemek kaşığı dolusu nişasta 1 adet yumurta sarısı 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 paket krem şanti Sosu için; 1 paket çikolata sosu 2 su bardağı süt Nasıl Yapılır? Derin bir tencereye süt, yumurta sarısı, şeker, un, nişasta eklenir. Topaklanma olmaması için ocağa alınmadan önce iyice karıştırılır. Sonrasında ocağa alınır orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Koyulaşan muhallebi ocaktan alınır. İçine vanilya eklenir ve ara ara karıştırılarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra içine 1 paket krem şanti eklenir ve robot ile yumuşak kadifemsi bir kıvam alana kadar çırpılır. Diğer taraftan 2 bardak sütle çikolata sosu hazırlanır kaynatılıp ılımaya bırakılır. Kedi dilleri üç parçaya kesilir ve muhallebinin içerisine atılır. İyice karıştırıldıktan sonra tatlı kuplarına veya kaselere eşit şekilde paylaştırılır. En son üzerine ılık olan çikolata sosu gezdirilir. Bu...

Anneciğimin Yaz Salatası Tarifi

Resim
  Malzemeler 10-12 orta boy patates 3 orta boy salatalık Sosu için: 13-15 yemek kaşığı yoğurt 3 diş sarımsak 1 ,5 tatlı kaşığı tuz 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber Üzerine yağı: 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ yada tereyağ 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 yemek kaşığı kuru nane Nasıl Yapılır? İlk önce patatesleri yumuşayıncaya kadar pişirin ardından soyun. Patates ve salatalıkları rendeleyin, ve geniş bir kaseye doldurun. Sosu için tüm malzemeleri ayrı bir kaba alın iyice karıştırın ve salatanın üzerine döküp iyice karıştırın. Salataya servis tabağına alın ve güzelce şekillendirin. Yağı için malzemeleri küçük bir tavaya alın köpürmeye başlayınca salatanın üzerine dökün ve servis yapın. Bu salatayı kaydetmeyi unutmayın yaz aylarında çok seveceğiniz bir lezzet

Ekşili Ufak Köfte (Gaziantep Mutfağı) Tarifi

Resim
  Malzemeler Köfte harcı için ; 2 su bardağından üç parmak eksik ince bulgur Yarım çay bardağı irmik 1 yumurta 2 yemek kaşığı un Varsa 200 gram kırmızı ya da beyaz kıyma 1 yemek kaşığı salça Pulbiber Tuz Yemek için ; 300 gram yağsız dana kuşbaşı 3 su bardağı haşlanmış nohut 3 yemek kaşığı nar ekşisi Sosu için ; 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 buçuk tatlı kaşığı kuru nane  Nasıl Yapılır? Köfte harcımız için bulgurumuzu çok az sıcak suda ıslıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Köfte harcımızın içine kırmızı ya da beyaz kıyma kullansak daha güzel olur. Ancak isteğe göre kullanmayabilirsiniz de. Elimizi ıslayarak nohut büyüklüğünde köfteler hazırlıyoruz. Bir tencerenin içine kaynar su koyarak üzerine boş kevgir yerleştiriyoruz. Kevgirin içine köfteleri koyarak kevgiri ara sıra sallayıp kaynayan suyun buharında 10-15 dakika kadar haşlıyoruz. Pişirme tenceremizin içine önceden ayrı ayrı haşladığımız et ve nohutu alıyoruz. Üzerini basacak kadar ...

Terbiyeli Yeşil Fasulyeli Pirinç Çorbası Tarifi

Resim
  Malzemeler 1 küçük kase haşlanmış yeşil fasulye 1 çay bardağından 1 parmak eksik pirinç 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı nane 1.5 çay kaşığı kırmızı toz biber Tuz 4 su bardağı su Terbiyesi için; 2 su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı un 1 yumurta Nasıl Yapılır? Yeşil fasulye minik doğranır ve haşlanır. Pirinçler haşlanır. Tencereye yoğurt, yumurta ve un alınarak çırpılır. Üzerine soğuk su eklenir ve ocağın altı açılır. İçine haşlanan pirinç ve fasulye eklenir. Tuz eklenir ve kaynamaya bırakılır. Tereyağı, toz biber ve nane yakılır. Kaynayan çorbaya atılarak servis edilir. Afiyet olsun 

Zeytinyağılı Börülce Tarifi

Resim
  Malzemeler 1 kg börülce 4 büyük domates 6 diş sarımsak 2 baş soğan Yarım limon 1 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı su Nasıl Yapılır? Börülce ayıklayıp ve ikiye bölelim, yıkayalım. Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edin soğan, sarımsak ilave edelim kavuralım. Ardından börülce ilave edelim, rengi dönene kadar kavuralım, domates ilave edelim bir miktar kavuralım, suyunu ilave edelim ocağın altını kısalım yaklaşık 45 dk pişmeye bırakın. Piştikten sonra kalan zeytinyağı ve yarım limon ilave edelim artık servise hazır afiyet olsun.

Kıtır Kıtır Salatalık Turşusu Tarifi

Resim
  Malzemeler 1 kilo salatalık 250 gram yeşil biber 2 baş sarımsak 1 çorba kaşığı tuz 1 çay kaşığı limon tuzu 1 çay bardağı sirke 1 çay kaşığı toz şeker Kaynar su Nasıl Yapılır? Öncelikle sebzelerimizi çok iyi yıkayalım, salatalıkları doğrayalım biberimiz küçükse bölmeden büyükse iki parçaya bölelim. Sarımsaklarımızı da temizleyip doğrayalım. Ben plastik pet kullandım ama kavanoz kullanmak isterseniz kavanozlarımızın kapakları yeni olmalı. Önce biraz sarımsak, sonra karıştırmış olduğumuz sebzeleri ortasına tekrar sarımsak, tekrar sebzelerimizi yerleştirelim. Son olarak bir çorba kaşığı tuzu, daha sonra kalan sarımsaklarımızı kavanozlara bölüştürelim. Limon tuzu, sirke ve kaynamış su kaynar kaynar olmalı dolduralım. Kapağımızı sıkıca kapatıp sallayarak karışmasını sağlayalım ve ters çevirip bir gün bekletelim. Karanlık güneş görmeyen bir yerde saklayalım ister 5 gün ister aylarca saklayabilirsiniz. Not: Yeşil biber yerine hafif acılı bir turşu olmasını isterseniz küçük acıbiber yada ...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?