Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Yaprak Sarması Tarifi

  Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler ️Üzüm yaprağı ️500 gram kıyma ️1 su bardağı pirinç ️1 adet soğan (rendelenmiş) ️Bir tutam maydanoz ( doğranmış) ️Yarım bardak zeytinyağ ️1 yemek kaşığı salça ️2 tatalı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 2 tatlı kaşığı nane tozu 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber ️Sos: ️1 litre su 1 yemek kaşığı domates salçası ️Üzeri için: ️2 yemek kaşığı zeytinyağ ve nar ekşisi Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? Kaynayan tuzlu suya taze toplanmış asma yapraklarını ekleyin. 3-4 dakika kadar haşlayıp soğutun. İç harcı için tüm malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğurun. Bir tabak eşliğinde yaprağımızı açalım. Yaprağın alt ucuna kıyma yayılır. Önce sağdan sonra soldan yaklaşık 1 cm katlanıp yavaşça yukarıya doğru sarılır. Sarılmış yapraklarımız tenceremize dizilir. Tencereye dizmeden önce alt tabakasına asma yaprakları yerleştirilir. Tüm sarmalarımızı dizdikten sonra,üzerine salçalı sosunu gezdirebiliriz. Dileyen dolmalarımızın üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi ...

Şekerpare Tarifi

  Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler 250 gram margarin 1 tane yumurta 4 çorba kaşığı irmik 1 çay bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 fiske tuz 3 su bardağı un Şerbeti için; 3 su bardağı su 2 su bardağı şeker Çeyrek limon Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır? Su ve şekeri ocağa alalım, kaynayınca limonu sıkalım. Şerbeti 15 dk daha kaynatalım. Rengi sarı olmalı. Kaşıkla dökerek kontrol edelim. Kıvamı biraz yoğunlaşmış olacak. Sonra altını kapatalım. Soğumaya bırakalım. Margarin oda sıcaklığında olacak. Daha sonra üstüne yumurtayı kıralım. İrmiği ekleyelim. Kabartma tozu, vanilya, tuz ve unu ekleyelim. Hepsini karıştırıp, yoğuralım. Yuvarlayıp tepsiye dizelim. Fındıkları ikiye ayırıp, üstlerine biraz bastırarak koyalım. 180 derecede 30 dk pişirelim. Fırından çıkardıktan 2 dk sonra soğuk şerbetini üstüne dökelim. Tek tek üstüne gelmesine özen gösterelim. Kuru yeri kalmasın.

Bülbül Yuvası Tarifi

  Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler 1 tane yumurta 125 gram margarin  ile tereyağı Yarım çay bardağı  süt Yarım çay kaşığı  kabartma tozu 1 yemek kaşığı  sirke Bir kaç damla limon Şerbeti için; 3 su   bardağı şeker 4 su bardağı su Yarım limon İçi için; Ceviz Açmak için Mısır veya buğday nişastası fark etmez Üstü için; 125 gram margarin 1 su bardağı sıvı yağı Bülbül Yuvası Tarifi Nasıl Yapılır? Yoğurma kabınızın içine hamur için olan malzemeleri koyunuz ve güzelce karıştırınız yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurunuz. Sonra cevizini makinada çekiniz. Şerbeti için; şekeri, suyu tencereye koyunuz ve sürüp kıvamına gelinceye kadar kaynatınız altını kapatmadan 5 dakika önce limonunu sıkınız ve tatlının yapımına geçiniz ceviz den biraz küçük bezelere ayırınız her birinin arasına nişasta serperek 5 ser 5 ser üst üste pasta tabağı büyüklüğünde açabildiğiniz kadar açınız. Sonra 4 de bölünüz fotoğraf da görüldüğü gibi ceviz koyunuz ve oklavaya sarıp büzünüz...

Pastiç Tarifi

  Pastiç Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı un 1 paket instant maya Yarım su bardağı ılık süt Yarım su bardağı ılık su Yarım su bardağı sıvı yağ 3 çorba kaşığı toz şeker 1 adet yumurta beyazı 1 fiske tuz İçi için; 1 paket hazır kakaolu kek Yarım su bardağı süt 1 çay kaşığı tarçın Yarım su bardağı çekilmiş fındık 1 su bardağı kuru üzüm Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı Çekilmiş fındık Pastiç Tarifi Nasıl Yapılır? Hamur malzemelerinin hepsini büyük bir kapta karıştırıp. Yoğuruyoruz üzerini örtüp, mayalanmasını bekliyoruz. Hamur mayalanırken içini hazırlıyoruz bunun için keki elimizle küçük küçük parçalıyoruz diğer bütün malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz. Hamur mayalandıktan sonra iki eşit parçaya bölüyoruz. Hamurun bir parçasını merdaneyle dikdörtgen şeklinde ne çok ince ne çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz iç harcın yarısını hamurun üzerine sürüyoruz ve hamuru 3 parmak kalınlığında rulo şeklinde sarıyoruz bu ruloyu 2 parmak kalınlığında kesiyoruz. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye d...

Kuru Meyveli Babaanne Kurabiyesi Tarifi

  Kuru Meyveli Babaanne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta 2 çay bardağı toz şeker 2 çay bardağı yoğurt 2 çay bardağı sıvı yağ 1/2 (yarım) su bardağı besni üzüm (kuru üzümde olur) 5-6 adet sarı kayısı 5-6 adet gün kurusu kayısı 5-6 adet kuru incir 1/2 (yarım) çay bardağı damla çikolata 1 limon kabuğu rendesi 1 silme çay kaşığı tarçın 1 fiske tuz 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Üzeri için; Damla çikolata (isteğe bağlı) Kuru Meyveli Babaanne Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Üzerine yoğurt ve sıvı yağı ekleyelim. Limon kabuğu rendesi, karbonat, tuz, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Kuru meyveleri yıkayıp üzümler hariç diğer meyveleri küp küp doğrayıp harca ekleyelim. Son olarak ele yapışan bir hamur olacak şekilde ununu ekleyelim. Hamuru tepsilere kaşık yardımı ile dizelim. Üzerine dilerseniz damla çikolata ekleyebilirsi...

Nefis Kremalı Dikey Pasta Tarifi

  Nefis Kremalı Dikey Pasta Tarifi İçin Malzemeler Kek için; 2 adet yumurta 1 büyük çay bardağı şeker 1 büyük çay bardağı sıvı yağ 1 büyük çay bardağı sıcak su 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un bardak ölçüsü 250 ml Kreması için; ( tarif için ) 2 su bardağı süt 2 tepeli yemek kaşığı un 2 tepeli yemek kaşığı nişasta 2 tepeli yemek kaşığı kakao 1 büyük çay bardağı şeker 1 adet yumurta Piştikten sonra; 1 adet vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin Yarım paket krema Yağlı kağıt  Nefis Kremalı Dikey Pasta Tarifi Nasıl Yapılır? Ben kremayı 3 gün önce yapmıştım çıkartım dolaptan yeniden çırptım ve çok rahat kulandım. Krema için; yumurta, süt, şekeri çırpalım ve geri kalan malzemeleri de ekleyelim topak kalmadan mikserle çırpalım ve ocağa alalım pişirelim. Sonra ocağı kapatıp içine vanilya tereyağı ekleyelim çırpalım ara ara karıştıralım biraz ılıyınca üzerine streçle kapalım kremaya değecek kabuk tutmasın diye. Krema oda ısına gelince dolapta 2...

Aşure Tarifi

  Aşure Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı kurufasulye 1 su bardağı nohut 2 su bardağı aşurelik buğday 1 tane çubuk tarçın 2 tane karanfil 1 tane portakalın kabuğu 10 tane incir 15 tane kuru kayısı 1 su bardağı besni üzümü Yarım su bardağı küçük sarı üzüm 1 su bardağı süt 1,5 su bardağı şeker 15 su bardağı su Aşure Tarifi Nasıl Yapılır? Kuru fasulye ve nohudu akşamdan ıslatalım. Nohut ve fasulyeyi yumuşayana kadar pişirelim. Buğdayı ve tarçını ekleyelim, pişirmeye devam edelim. İncir ve kayısıyı küp küp doğrayalım. Pişen baklagillerin üstüne ekleyelim. Portakal kabuğunu da koyalım. Suyu azalırsa sıcak su ekleyelim. Biraz daha pişirelim. Sütünü ve karanfilini koyalım, iyice karıştıralım. Sıcaklığı varken şekerini ekleyelim. Tenceremiz iyice soğusun. Sonra dolaba kaldıralım. Tarçın ve karanfili çıkarmayı unutmayın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?