Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Evde Tavuk Döner Tarifi

  Evde Tavuk Döner Tarifi İçin Malzemeler 7 adet tavuk pirzola Marine için; 1 adet rendelenmiş soğan 1 diş rendelenmiş sarımsak 2 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay bardağı sıvı yağ Kızartmak için: 2 yemek kaşığı sıvı yağ Evde Tavuk Döner Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle kemiksiz tavuk pirzolalarımızı açalım ve inceltelim. Marinesi için uygun bir kaseye yoğurt, rendelenmiş soğan, salça, rendelenmiş sarımsak, kekik, kırmızı toz biber, karabiber, pul biber ve tuzu alalım. Son olarak ayçiçek yağını ekleyerek marine sosumuzu güzelce çırpalım. Hazırladığımız tavukları güzelce sosa bulayalım. Marinelediğimiz tavuklarımızı pişirme kağıdı üzerine alalım. Rulo şeklinde sıkıca saralım. Tavuklarımızı bu şekilde en az 1 gece buzdolabında bekletelim. Pişireceğimiz zaman tavuğu buzluktan çıkartalım ve ince ince dilimleyelim. Tavaya sıvı yağdan alarak kızdı...

Pirzola Güveç Tarifi

  Pirzola Güveç Tarifi İçin Malzemeler 10 adet pirzola 2 soğan 2 domates 250 gr mantar 2 kırmızı kapya biber 6 kıl biber 1 baş sarımsak 1 su bardağı su (250 ml) 1 yemek kaşığı domates salçası 1 er fiske tuz Karabiber Pulbiber Kekik Pirzola Güveç Tarifi Nasıl Yapılır? Güveci tereyağ ile yağlayın. Zemine önce yarım ay şeklinde doğranmış soğanları yerleştirin. Üzerine yarım ay şeklinde dilimlediğiniz domatesleri yerleştirin. Üzerine halka doğranmış biberleri yerleştirin. Üzerine mantarları doğrayıp yerleştirin. Sebzelerin üzerine tuz, karabiber ve pulbiber gezdirin. Pirzolaları sebzelerin üzerine dizin ve üzerine kekik, tuz, karabiber ve pulbiber gezdirin. Salçayı suyla karıştırın. Yemeğinizin üzerine gezdirin. Ardından ortasına bir baş sarımsağı yerleştirin ve güvecin kapağını kapatın. Önceden ısıtılmış 230 derece fanlı fırında pişirin. Pişmeye yakın kapağını açıp 10-15 dakikada üzeri kızarana kadar pişirin.

Patlıcanlı Karnıyarık Börek Tarifi

  Patlıcanlı Karnıyarık Börek Tarifi İçin Malzemeler 4 adet böreklik yufka 1 dolu kaşık eritilmiş tereyağı veya 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt İçi için gerekli malzemeler; 2 -3 adet patlıcan 1 adet kuru soğan 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı salça (şart değil) 1 adet domates 2 adet sivri biber Yarım kırmızı biber 2 çay kaşığı tuz Az karabiber Az pul biber Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı Kalan sos Susam Patlıcanlı Karnıyarık Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle (resimlerde detayları mevcut) patlıcanları soyup, minik doğrayalım tuzlu suda acısı çıkması için 10 dakika kadar bekletelim. Öte yandan uygun bir tavaya sıvı yağı ve doğranmış soğanı alalım kavuralım salça ekleyip, kavuralım patlıcanları yıkayalım suyunu sıkalım tavaya ilave edelim kavuralım. Biber, domates, tuz ve baharatları ilave edelim, kavurmaya devam edelim kapağı kapatalım suyunu çeksin altını kapatalım kenara alalım soğusun. Tezgaha yufkayı serelim yağ ve süt karışımından sürelim, yufkanın üzerine...

Lokanta Usulü Mercimek Çorba Tarifi

  Lokanta Usulü Mercimek Çorba Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ 1 tatlı kaşığı un 2 diş sarımsak Yarım çay kaşığı zerdeçal Yarım çay kaşığı kimyon Tuz 5 yada 5,5 su bardağı kaynar su Sosu için; 1 çay kaşığı toz biber 1 yemek yemek kaşığı tereyağ  Lokanta Usulü Mercimek Çorba Tarifi Nasıl Yapılır? Mercimeği ılık suda 20 dakika bekletin uzun bekletirseniz daha iyi olur. Bol suda ovuşturarak yıkayın. İçindeki siyah pütürler iyice çıksın bu önemli bir detay. Tencereye yağı koyup eritin. Üzerine mercimek ve doğranmış sarımsağı koyun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak mercimeği hafif kavurun. Rengi değişip, şeffaflaşınca un ve baharatları koyun. Bir iki tur karıştırdıktan sonra üzerine kaynar suyu döküp kaynamaya bırakın. Varsa et suyu da kullanabilirsiniz çok yakışıyor. Ben 5 su bardağı su koydum. Blenderden sonra yarım su bardağı daha ekledim. Mercimekler iyice şişip, pişince blenderden geçirin. Bir iki dakika daha kaynatıp, ocağı ...

Elmalı Çörek Tarifi

  Elmalı Çörek Tarifi İçin Malzemeler Yarım su bardağı ılık süt Yarım su bardağı ılık su Yarım su bardağı şeker 1 paket instant maya 1 adet yumurta Yarım su bardağı sıvı yağ 4 su bardağı elenmiş un İç harcı için; 4-5 adet elma Yarım su bardağı şeker 2 çay kaşığı tarçın Üzeri için; Pudra şekeri Elmalı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır? Bir karıştırma kabın içerisine ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı alıp karıştıralım. Yumurta ve sıvı yağını da ekleyelim tekrar karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyelim ve çırpma teliyle yoğurma kıvamına gelene kadar karıştıralım. Un serpilmiş tezgahın üzerinde hamurumuzu toparlayalım ve yumuşak bir hamur elde edelim. Kabımızı sıvı yağ ile her yerini yağlayalım ve içine hamurumuzu koyalım. Hamurumuzun üzerini streç filmle kapatalım ve sıcak bir ortamda en az 1 saat kadar mayalandıralım. Elmalarımızın kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartalım ve minik küpler halinde doğrayalım. Dilerseniz rendeleyebilirsiniz. Elmaları tavaya alalım ve şekerini de ekleyip ka...

Sığama Tarifi

  Sığama Tarifi İçin Malzemeler 1,300 gram -1,500 gram kuzu but (3 -4 cm kalınlığında kesilmiş) 1 dolu yemek kaşığı tuz 1 silme yemek kaşığı karabiber 1 dolu yemek kaşığı kimyon 3 adet defne yaprağı 1 su bardağı su Arzuya göre biraz kuyruk yağı Sığama Tarifi Nasıl Yapılır? Etleri geniş bir tabağa yerleştirin üzerine baharatları döküp güzelce ovarak etlere yedirin. Ardından düdüklü tencereye yerleştirin (ben amc. Deutschland tenceresi kullandım ve kapağını kitlendiği andan itibaren 8 dakika pişirdim) siz normal düdüklüde et yumuşayıncaya kadar pişirin. Etleri suyu ile beraber bir tepsiye dizin üzerine yağlı kâğıt ıslatın hafif sıkıp örtün. 30 dakika 200 derecede alt üst ayarda pişirin ( hafif kızaracak ) ve çıkarın. Suyundan etlerin üzerine gezdirin ve servis yapın. 

Anneanne Usulü Fırın Makarna Tarifi

  Anneanne Usulü Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler Yarım paket az alacak fırın makarna 1 âdet hazır yufka Sosu için; 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un çok dolu olmayacak 1 türk kahve fincanı sıvı yağ Yarım çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı 2 adet yumurta 1 türk kahve fincanı su (yumurtaları çırpmak için) Arası için; 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay bardağı lor peyniri 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir 1 tutam ince kıyılmış maydanoz Yarım çay kaşığı tuz karabiber Üzerine; 1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı yoğurt Anneanne Usulü Fırın Makarna Tarifi Nasıl Yapılır? Tencereye 6 su bardağı su koyalım kaynayınca bir çay kaşığı tuzunu serpelim, fokurdayınca makarnayı koyalım 10 dk pişirelim süzelim soğumaya bırakalım. Tavaya sıvı yağ, unu koyalım kısık ateşte 6-7 dk hafif kokusu çıkana kadar kavuralım. Sonra sütü azar azar ekleyerek karıştıralım göz göz pişince ocağın altını kapatalım, mikser kabına alalım. Beş dk soğuduktan sonra su il...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?