Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Fırında Banvit İftarlık ile Tavuk Dolması Tarifi

  Fırında Banvit İftarlık ile Tavuk Dolması Tarifi İçin Malzemeler Banvit İftarlık Bütün Tavuk Tuz Sos için; 1 yemek kaşığı mayonez 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası İç pilav için: 1,5 su bardağı basmati veya baldo pirinç 1 yemek kaşığı dolu tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 20 gram çam fıstığı 40 gram kuş üzümü 1 tatlı kaşığı tuz( kontrollü) 1/2 (yarım) çay kaşığı yenibahar 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın 1,5 su bardağı kaynar su Not: kalan pilava 1 su bardağı kadar daha kaynar su eklenecek. Kullandığınız pirinç türüne göre su miktarı değişir. Pişirmeden önce ürünün pişirme talimatını mutlaka okuyun.  Fırında Banvit İftarlık ile Tavuk Dolması Tarifi Nasıl Yapılır? Sos için- mayonezi, zeytin yağını ve salçaları karıştıralım. Ardından önce tavuğun her tarafını tuzlayıp daha sonra soslayalım. (Tavuğun içini tuzlayalım ancak soslamayalım). Sosla birlikte biraz beklesin. Bu sırada iç pilav için önc...

Lokanta Usulü Banvit Baget Haşlama Tarifi

  Lokanta Usulü Banvit Baget Haşlama Tarifi İçin Malzemeler 1 paket Banvit Tavuk Baget 1 adet soğan 4-5 adet patates 2 adet havuç 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı Tavukların üzerini geçecek kadar sıcak su Tuz, karabiber Terbiyesi için; Yarım limon suyu 1 dolu yemek kaşığı un 1 çay bardağı su Üzerine; Bir tutam ince kıyılmış maydanoz Lokanta Usulü Banvit Baget Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır? Bagetlerin uç kısımlarını keserek derilerini soyalım. Tencereye az miktarda sıvı yağ koyup tavukları arkalı önlü biraz kızartalım. Kızaran tavukları tencereden alalım. Yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları alıp soteleyelim. Ardından havucun birini rendeleyip diğerini doğrayarak bir yemek kaşığı tereyağı ile birlikte tencereye alalım. Bu şekilde biraz daha soteleyip tavukları ekleyelim. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım. Terbiyesi için verilen malzemeleri çırpalım. Yemeğin suyunda bir iki kepçe alıp terbiyeye ilave edelim ve yemeğin üzerine dökelim. Son olarak ba...

General Tso Tavuk Yapımı (Asya Mutfağı) Tarifi

  General Tso Tavuk Yapımı (Asya Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tavuk göğsü (500-600 gram civarı) Tavuğun terbiyesi için: 3 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı nişasta 2 yumurtanın akı 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım çay bardağı su 1 çorba kaşığı sirke Sosu için: 2 çorba kaşığı ketçap 3 çorba kaşığı şeker 4 çorba kaşığı soya sosu 2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı kadar rende taze zencefil 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı susam yağı 2-3 kuru çili biberi veya yarım çay kaşığı çekirdekli acı pul biber 1 tatlı kaşığı nişasta (yarım çay bardağı suda çözülecek) Yarım su bardağı da su Üzeri için: 3-4 dal taze soğan 1 çorba kaşığı susam Kızartmak için: Sıvı yağ (bol) General Tso Tavuk Yapımı (Asya Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır? Tavuklar lokmalık küp küp kesilir. Nişasta, un, yumurta akları, yağ, tuz ve sirke üzerine eklenerek güzelce karışması sağlanır. Su azar azar eklenir, karışımın tavukları pürüzsüz biçimde kaplaması sağlandıktan sonra streçlenip dolapta yarım saat be...

Haşhaşlı Çörek Tarifi

  Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı şeker 3 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı instant maya 2 adet yumurta akı 7,5 bardak un (sarılarını çöreğin üzerine sürmek için kullandım) İç harcı için; 400 gram haşhaş ezmesi 1 çay bardağı sıvı yağ 4 yemek kaşığı toz şeker Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır? Hamurumuzu yoğuracağımız kaba ılık sütümüzü üç kaşık şekerimizi ve mayamızı döküp elimizle karıştıralım. Sonrasında yoğurt, sıvı yağ, üç kaşık şeker, tuzu ve yumurta aklarını ilave ettim en son unumuzu kontrollü bir şekilde dökerek hamurumuzu yoğurdum. 45 dakika kadar mayalanması için üzerine örtü örtüp beklettim. İç harcı için; haşhaşımızı kaseye ilave ettim üzerine bir çay bardağı sıvı yağı dört kaşık toz şekeride ilave ederek iç sosumuzu hazırladım. Mayası gelen hamurumuzu tezgahımıza dökerek sekiz parçaya ayırdım bezeler yaptım. İlk bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açarak haşhaşlı iç harcımız...

Kıymalı Börek Tarifi

  Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler 5 adet yufka 400 gr kıyma 1 tane soğan Kaşar peynir Sıvı yağ Süt 1 yumurta Çörek otu Tuz Karabiber Pul biber Toz biber Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak iç harcı için kıyma ocağa alalım pişmesini bekleyelim suyunu çekince biraz sıvı yağ ekleyelim ardından ince kıydığımız soğan ekleyelim iyice kavrulunca kapatıp soğumaya bırakalım. Sosu için; bir kapta süt, yumurta ve biraz yağ koyup karıştıralım sonrasında borcam yağlayalım bir kat yufka dizelim ve sosu biraz döküp, yayalım. Alt zemini 4 kat olacak. Her kata sos dökelim iyice ardından soğuyan iç harcını dökelim, yayalım üzerine kaşar peyniri serpelim 4 kat daha yufka koyalım yine aynı şekilde herr kata sos dökelim. Son katı yaptıktan sonra kalan tüm sosu dökelim ve dilimleyelim üstüne çörek otu dilerseniz de beyaz susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında at üst pişene kadar bırakalım sonra çıkaralım

Kabaklı Cupcake Tarifi

  Kabaklı Cupcake Tarifi İçin Malzemeler 1 tane kabak 1 tane patates 1 tane yumurta 3 yemek kaşığı irmik 1 su bardağı un 1 tane kapya biber Dereotu 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 çay kaşığı tuz Tereyağı Sos için; 1 kase yoğurt 1 tane kornişon turşu 1 çay kaşığı pul biber Kabaklı Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır? Kabaklarımızı rendeleyelim süzgeçte suyunu süzelim. Patateslerimizi rendeleyelim ve süzgeçte suyunu süzelim karıştıralım üç yemek kaşığı irmik, bir tane yumurta, bir su bardağı un, kabartma tozu, tuz, dereotu ve kapya biberi ekleyerek karıştıralım. Kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım.  Harcımızı kalıplara eşit şekilde yayalım 180°’de 25 dakika kızarana kadar pişirelim. Sos için; turşumuzu doğrayalım ve bir çay kaşığı pulbiber ile yorduğumuzu karıştıralım tercihen istediğiniz sosları da kullanabilirsiniz.

Mavi Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi

  Mavi Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 bardak sıvı yağ 1 bardak toz şeker 2 adet yumurta 3 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un Şerbeti için; 1 çay bardağı şeker 2 çay bardağı su Üzerine: Mavi haşhaş Fındık Mavi Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak şerbeti için su ve toz şekeri ocakta şeker eriyene kadar biraz ısıtalım. Hamuru için, yumurta ve toz şekeri karıştırıp. Yağ ve diğer malzemeleri ilave ederek, yumuşak bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayalım mavi haşhaşa bulayarak fırın tepsisine dizelim. Üzerine fındık batırıp. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim. Fırında çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca şerbete batıralım. Bir kaç saniye bekletelim. Servis tabağına alalım.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?