Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Borcamda Nefis Patatesli Kıymalı Graten Tarifi

Resim
  Borcamda Nefis Patatesli Kıymalı Graten Tarifi İçin Malzemeler ️6 patates (dilimlenmiş) ️Sos için; ️400 gram kıyma ️2 soğan (ince dilimlenmiş) ️2 diş sarımsak (doğranmış) ️1 yemek kaşığı biber-ve 1 yemek kaşığı domates salçası ️200 ml su ️1 tatlı kaşığı toz biber ️1 tutam tuz ️Ayrıca; ️250 gram rendelenmiş peynir ️1 avuç bebek ıspanak Borcamda Nefis Patatesli Kıymalı Graten Tarifi Nasıl Yapılır? Dilimlenmiş patatesleri yağda kızartın ve bir tabağa ayırın. Soğan ve sarımsakları yağlı bir tavada kızartın. Kıymayı ekleyip birlikte kavurun. Domates ve kırmızı biber salçasını ilave edip karıştırın. Suyu ve baharatları içine döküp orta ateşte 10 dakika pişirin. Patatesleri bir fırın borcama yayın. Üzerine rendelenmiş peynir serpin. Ispanakları peynirin üzerine yayın. Şimdi kıymalı karışımı tamamen ıspanağın üzerine yayın ve üzerine peynir serpin. Önceden ısıtılmış 200° fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Dilerseniz pilav ile kombinleyebilirsiniz.

15 Dakikada Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

  15 Dakikada Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı sıcak su Sosu için; 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı nane Yarım çay bardağı zeytinyağı 15 Dakikada Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Mercimekler suda ovularak temizlenir tereyağlı düdüklüye alınarak kavrulmaya başlanır. 3-4 dakika sonra un da ilave edilerek kavrulma işlemi devam edilir. Zerdeçal ,kimyon, tuz ve su ilave edilerek kapağı kapatılır. 15 dk pişmesi beklenir. Düdüklü soğuduktan sonra blendır ile homojen hale getirilerek zeytinyağı ve diğer baharatlar yakmadan ısıtılır ve çorbanın üzerine gezdirilerek servis edilir.

Elmalı Çiçek Kurabiye Tarifi

Resim
  Elmalı Çiçek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için; 2 adet elma 1 tatlı kaşığı tarçın 1 su bardağı toz şeker Üzeri için; 1 çay bardağı ceviz içi Pudra şekeri Hamuru için; 150 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Elmalı Çiçek Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? Önce iç harcını hazırlayalım. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Bir tavaya elmaları alıp şeker ve tarçını ekleyelim. Suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Kenara alıp soğumaya bırakalım. Hamuru için tüm malzemeleri bir kaba alıp ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serelim. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp yuvarlayım tepsiye dizelim.( büyüklüğü siz dilediğiniz ölçüde yapabilirsiniz ). Yaptığımız yuvarlakların ortasına küçük çay bardağının arkası ile bastırarak oyuk oluşturalım.(parmağınızla bu oyuğu biraz daha derinleştirebilirsiniz. ). Oyukların üzerine iç harcından koyalım. En son üzerini ceviz il...

Tarhanalı Pirinç Köftesi Tarifi

  Tarhanalı Pirinç Köftesi Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için; 1 çay bardağı pirinç 1 tutam ince kıyılmış maydanoz 1 tutam ince kıyılmış dereotu 2 yumurta sarısı (akları dışı için ayrılacak) 1 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı kadar peynir İstediğiniz bir baharat Tuz Bulamak için; 2 yumurtanın akı 1 su bardağı tarhana Kızartmak için; Sıvı yağ Tarhanalı Pirinç Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır? İlk önce bir tavada pirinç haşlanır. Haşlanma işlemi sonrası derince bir kap içerisine konulup üzerine maydanoz, dereotu, yumurta sarısı, un, peynir, istediğiniz bir baharat ve tuz eklenip karıştırılır. Harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayarak toplar yapalım. Sonrasında önce yumurta akına sonrasında tarhanaya bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartalım. Servis tabağına alıp ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun

Metabolizma Hızlandıran Probiyotikli Pratik Soğuk Çorba Tarifi

  Metabolizma Hızlandıran Probiyotikli Pratik Soğuk Çorba Tarifi İçin Malzemeler 1 bardak (250 ml) kefir 1 avuç semizotu veya ıspanak (mevsimine göre) 6 yemek kaşığı haşlanmış nohut 3 yemek kaşığı haşlanmış bulgur (pişmemiş olarak 1,5 yemek kaşığı) 1 tatlı kaşığı chia tohumu Nane Karabiber Kimyon Pulbiber Çok az tuz Metabolizma Hızlandıran Probiyotikli Pratik Soğuk Çorba Tarifi Nasıl Yapılır? 1,5 yemek kaşığı bulguru yarım Türk kahvesi fincanı su ile haşlayalım. Haşlarken çok az tuz ekleyelim. Yeşilliğimizi doğrayalım. Derin bir kasede tüm malzemelerimizi karıştıralım.

Nar Ekşili Salata Tarifi

  Nar Ekşili Salata Tarifi İçin Malzemeler 5 dal kıvırcık marul 1 tutam maydanoz 1 adet küçük boy kapya biber 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet orta boy domates Sosu için; 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı toz sumak Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı nar ekşisi Nar Ekşili Salata Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle tüm malzemeler yıkanıp marul ,maydanoz ince ince doğranır. Salata tabağına alınır . Üzerine biber, soğan görseldeki gibi doğranarak sırasıyla konulur . Domates de doğranıp ilave edildikten sora sos için olan tüm malzemeler karıştırılır ve salatanın her yerine gelecek şekilde dökülür. Her yemeğin yanında yenilecek bu enfes salata yemeye hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Sodalı Açma ( Yumuşaklığına İnanamayacaksınız) Tarifi

Resim
  Sodalı Açma ( Yumuşaklığına İnanamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt (200 ml ‘lik su bardağı kullandım) 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı soda 1 paket kuru maya 1 çay bardağından 2 parmak eksik toz şeker 1 yemek kaşığı tuz 2 tane yumurta ( sarıları üzeri için ) 6,5 -7 su bardağı un Üzeri için; Yumurta sarısı 100 gram oda ısısında yumuşak kıvamlı margarin yada tereyağı Çörek otu veya susam Sodalı Açma ( Yumuşaklığına İnanamayacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak yoğurma kabınızın içine ılık sütü, mayayı, şekeri koyunuz ve güzelce karıştırınız aktifleşsin. Sonra diğer malzemeleri sodayı, yumurta beyazılarını ,sıvı yağını ve tuzu ekleyip karıştırınız. Sonra unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz. Üzerini kapatıp 40 dakika kadar mayalandırınız. Mayalanan hamur 16 bezeye ayırınız. Diğer yandan tereyağını eritiniz bezelerin her birini tereyağını batırınız. Sonra elinizle bastırara bastıra açınız fotoğrafta görüldüğü gibi şekil v...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?