Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Muzlu Tarçınlı Kek Tarifi

  Muzlu Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumuşak muz 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 2-2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay bardağı damla çikolata Muzlu Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Olgunlaşmış 2 adet muzu çatalla ezelim. Çırpma kabında yumurtalar ve şekeri şeker eriyene kadar güzelce çırpalım. Sıvı yağ ve sütü ekleyelim çırpalım ezdiğimiz muzları ekleyelim çırpalım. Elediğimiz unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim çırpalım. Tarçını ve damla çikolatayı ekleyelim ve dilediğimiz bir fırın kabına harcımızı dökerek önceden ısıttığımız 170 derece fırında kontrollü pişirelim. Ben baton kalıp kullandım. Kalıbın içine tereyağı sürerek ve biraz un serperek harcı ekledim. **Öneri; yağladığınız kaba un yerine susam serperseniz kekin yüzeyi hafif kıtırlı ve lezzetli olur. *

Mercimekli Köfte Tarifi

  Mercimekli Köfte Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 su bardağı ince bulgur 3 su bardağı su Tuz 1 çay bardağı zeytinyağ 1 büyük boy kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Karabiber 1 adet limon suyu 3 dal taze soğan 1 kase kıyılmış maydanoz Mercimekli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır? Tarife mercimekleri yıkayıp tuzlu suda pişirmekle başlayalım. Mercimkeler yumuşayana dek kaynatalım. Oluşan köpükleri kaşık ile alalım. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp bolca zeytinyağında kavuralım. Soğanlar pembeleşince birer yemek kaşığı biber ve domates salçası ekleyip kokusu çıkana dek kavuralım. Pişen mercimeği yoğurma kâsesine alalım ve üzerinde ince bulguru ekleyip iyice karıştıralım. Kavurduğumuz salçalı soğanı da mercimek/bulgur harcına ekleyip beyaz kısımlar kalmayana dek karıştıralım kaşık yardımıyla. Mercimekli bulgur harcına karabiber ekleyip kenara alalım soğumasına izin verelim. Bu arada taze soğan ve maydanozu iyice yıkayıp doğrayalım. Soğuy...

Enfes Muzlu Ekmek (Hem Kolay, Hem Lezzetli!) Tarifi

  Enfes Muzlu Ekmek (Hem Kolay, Hem Lezzetli!) Tarifi İçin Malzemeler 3 adet olgun muz (ne kadar olgun, o kadar tatlı!) 80 ml sıvı yağ 110g esmer şeker (yoksa beyaz şekerde olur) 2 adet yumurta 150 g un 50 g fındık tozu (öğütülmüş) 3 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tutam tuz 1 tutam tarçın (kokusu evi saracak!) 1 adet vanilya çubuğu (yoksa 1 paket vanilin de olur) Bonus tatlar; Bir avuç ceviz veya çikolata parçası  (süper lezzet! ben çikolata kullandım) Üzerine; Bal ya da fıstık ezmesi Enfes Muzlu Ekmek (Hem Kolay, Hem Lezzetli!) Tarifi Nasıl Yapılır? Fırını 180°c (alt-üst) ya da 160°c (fanlı) ayarda ısıtın. 23 x 10 cm’lik baton kek kalıbını yağlayın. Muzları çatal yardımıyla ezin , püre gibi olsun. Yağ, yumurta ve şekeri çırpın. Un, kabartma tozu, tarçın, tuz ve vanilyayı ekleyin. Muz püresini karışıma katın, iyice karıştırın. Hamuru kalıba dökün, fırına verin , yaklaşık 55 dakika pişsin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın,  işte bu kadar!

Kadayıf Tatlısı Tarifi

  Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 500 gram yaş kadayıf 250 gram tereyağı 1 su bardağı iri kıyım ceviz Şerbeti için; 4,5 su bardağı şeker 5 su bardağı su Üzeri için ; Dondurma Fındık fıstık Bardak ölçüsü 200 ml. Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Yağı tavada eriterek soğumaya bırakalım. Kadayıfı geniş bir tepsinin içerisinde açarak havalandıralım soğuyan yağımızı kadayıfın üzerine boşaltıp her yerine yağın ulaşmasını harmanlayarak sağlayalım. Tepsiyi yağlamaya gerek yok kadayıfı ikiye bölelim. Kadayıfın yarısını tepsinin altına eşit bir şekilde yayalım ,bir ağırlık ile üzerine bastıralım . Üzerine iri kıyım cevizi boşaltalım ,fındık da kullanabiliriz . Geri kalan yarım kadayıf da üzerine eşit şekilde yerleştirelim. Tepsi veya bir ağırlık ile üzerine kadayıfın dağılmaması için bastıralım bu şekilde hazırlayalım. Fırınımızı 180° altüst ayar fırın önceden ısıtalım. Tepsiyi fırına koyalım nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim bu arada şerbetimizi de hazırlayalım koyu kıvamlı bi...

Mis Kokulu Çilekli Turta Tarifi

  Mis Kokulu Çilekli Turta Tarifi İçin Malzemeler 1 adet yumurta 2 kahve fincanı buğday nişastası (1 su bardağı) 2 kahve fincanı pudra şekeri (1 su bardağı) 1 kahve fincanına yakın sıvı yağ (yarım su bardağı) 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı yoğurt 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Yaklaşık 7 kahve fincanı un (3 su bardağı) İç malzemesi için; 1 küçük kase çilek (250 g) 2 yemek kaşığı toz şeker Yarım yemek kaşığı buğday nişastası Üzeri için; 1 yumurta sarısı Süslemek için; Pudra şekeri Mis Kokulu Çilekli Turta Tarifi Nasıl Yapılır? İç malzemesi için çilekleri yıkayıp blendırdan ince bir şekilde geçiriyoruz. Pişirme kabının içine alarak nişasta ve şekerini ilave edip orta dereceli ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Hafif suyunu çekince altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz. Turtamız için un hariç bütün malzemeleri bir kabın içine alarak karıştırıyoruz. Ununu da 5 kahve fincanından sonra kontrollü bir şekilde ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Küçük...

Hibiskus Şerbeti Tarifi

  Hibiskus Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler 4 yemek kaşığı hibiskus 1 tatlı kaşığı karanfil 1 adet çubuk tarçın 1 dilim limon 1,5 çay bardağı toz şeker 1-1,5 litre su (Şeker oranına göre değiştirebilirsiniz) Hibiskus Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır? Tenceremize hibiskus, karanfil, tarçın, su ve limonu koyup, kaynayıncaya kadar orta ateşte pişirelim. Bu aşamada su miktarını şeker oranına göre ayarlayabilirsiniz. Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika daha kaynatıp şekerimizi ilave edelim. Şeker tamamen eriyene kadar karıştıralım. Şeker eridikten sonra şerbeti ocaktan alarak süzelim ve soğutalım. (ben iki ölçek yaptım) Hibiskus şerbetimiz servise hazır👩🏻‍🍳 Şerbetinizi hemen tüketmeyecekseniz şişelere doldurup buzdolabında 4-5 gün saklayabilirsiniz.

Cream Puff Tarifi (Pastaneden Farksız)

  Cream Puff Tarifi (Pastaneden Farksız) İçin Malzemeler Choux hamuru için; 70 gram tereyağ veya margarin 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı şeker 1 fiske tuz 1 su bardağı un 3 adet yumurta Kreması için; 1 litre süt ( 5 su bardağı) 2 adet yumurta sarısı 1 su bardağından iki parmak eksik şeker 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı nişasta 1 pk vanilin 1 paket krem şanti Kıtır hamuru için; 1 çay bardağı esmer şeker 80 gram tereyağ 1 su bardağı un Cream Puff Tarifi (Pastaneden Farksız) Nasıl Yapılır? Önce kreması için karıştırma kabına süt, şeker, un nişasta ve yumurtayı alıp güzelce karıştırıyoruz ve pişirmek için süzerek tencereye alıyoruz. Kremayı koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz ve ocağın altını kapatıp vanilini de koyup tekrar çırpıyoruz. Streçleyip soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kremaya toz krem şantiyi koyup blender ile güzelce çırpıyoruz. Choux hamuru için tencereye tereyağ, su, süt, tuz ve şekeri alıp yağ eriyene kadar pişiriyoruz. Ardından unu koyup hafif piş...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?