Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- Pirinci ıslamak için sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tepeleme tahta kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı arpa şehriye
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Birkaç damla limon suyu
- 1 buçuk su bardağı sıcak su
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
Pilav yapması hem en zor hem de en kolay yemeklerden. her yemeğin yanına yakışır olması zorluğunu kanıtlıyor aslında püf noktalara dikkat edersek iplik iplik dökülen pilav yapmayı başarırız. ben pilav yaparken pirinci ıslayanlardanım kimisi sadece pirinci yıkayıp yapıyor, her yiğidin yoğurt yeme şekli farklı
- Pirinci sıcak suda(1 tatlı kaşığı tuz katıp)en az 20 dakika bekletelim.
- Pirincin suyu soğuduğunda pirinçleri ılık su ile güzelce yıkayalım ki nişastalardan arınsın ve lapa pirinç yapma riskini yok edelim.
- Süzdüğümüz pirinçler kenarda beklerken biz sıvı yağımızı ısıtalım ve yağ çok yanmadan şehriyelerimizi güzelce kavuralım rengi iyice dönsün.
- Rengi döndükten sonra tereyağımızı ekleyelim birkaç tur da böyle kavuralım.
- Süzdüğümüz pirinçleri tavamıza ekleyelim 4 dakika muhakkak şehriye ile pirinci de kavuralım. Tane tane olmasını istiyorsak pirinçleri kavurma işlemini göz ardı edemeyiz.
- Kavurduğumuz harca 1, 5 su bardağı sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ve birkaç damla limon suyunu ekleyelim.
- Önce yüksek ateşte kaynadıktan hemen sonra kısık ateşte demlene demlene pişmesini bekleyelim.
- Pilav pişerken tencerenin kapağını açmamaya dikkat edelim. Kapağın üzerinden baktığımızda pilav göz göz olduğunda olmuş demektir.Dipnot : Eğer soğuk suda ıslarsanız pişirme suyuna soğuk su ekleyin. Sıcak su ile ıslayacaksınız sıcak su ile pişirin. Ya lapa olursa ya tane tane olmazsa derdi ortadan kalkacak bu arada biz 2 kişi olduğumuz için bu ölçüleri kullandım. Pirinç 1 su bardağı ise su 1 buçuk su bardağı şeklinde yani 1 e 1, 5 oran ona göre ayarlarsınız