13 Mart 2019 Çarşamba

Pirinç Pilavı Tarifi

Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • Pirinci ıslamak için sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tepeleme tahta kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Birkaç damla limon suyu
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su

Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

Pilav yapması hem en zor hem de en kolay yemeklerden. her yemeğin yanına yakışır olması zorluğunu kanıtlıyor aslında 😊püf noktalara dikkat edersek iplik iplik dökülen pilav yapmayı başarırız. ben pilav yaparken pirinci ıslayanlardanım kimisi sadece pirinci yıkayıp yapıyor, her yiğidin yoğurt yeme şekli farklı 😊
  1. Pirinci sıcak suda(1 tatlı kaşığı tuz katıp)en az 20 dakika bekletelim.
  2. Pirincin suyu soğuduğunda pirinçleri ılık su ile güzelce yıkayalım ki nişastalardan arınsın ve lapa pirinç yapma riskini yok edelim.
  3. Süzdüğümüz pirinçler kenarda beklerken biz sıvı yağımızı ısıtalım ve yağ çok yanmadan şehriyelerimizi güzelce kavuralım rengi iyice dönsün.
  4. Rengi döndükten sonra tereyağımızı ekleyelim birkaç tur da böyle kavuralım.
  5. Süzdüğümüz pirinçleri tavamıza ekleyelim 4 dakika muhakkak şehriye ile pirinci de kavuralım. Tane tane olmasını istiyorsak pirinçleri kavurma işlemini göz ardı edemeyiz.
  6. Kavurduğumuz harca 1, 5 su bardağı sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ve birkaç damla limon suyunu ekleyelim.
  7. Önce yüksek ateşte kaynadıktan hemen sonra kısık ateşte demlene demlene pişmesini bekleyelim.
  8. Pilav pişerken tencerenin kapağını açmamaya dikkat edelim. Kapağın üzerinden baktığımızda pilav göz göz olduğunda olmuş demektir.
    Dipnot : Eğer soğuk suda ıslarsanız pişirme suyuna soğuk su ekleyin. Sıcak su ile ıslayacaksınız sıcak su ile pişirin. Ya lapa olursa ya tane tane olmazsa derdi ortadan kalkacak😊 bu arada biz 2 kişi olduğumuz için bu ölçüleri kullandım. Pirinç 1 su bardağı ise su 1 buçuk su bardağı şeklinde yani 1 e 1, 5 oran ona göre ayarlarsınız 😋

Etli Kuru Fasulye Tarifi

Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 300 g kuşbaşı dana eti
  • Sıvı Yağ
  • tuz
  • pul biber

Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. Kuru fasulyeler bir gece önceden sıcak suya koyulur.
  2. Soğan yemeklik doğranır, sıvı yağ koyduğunuz düdüklü tencerede soğanlar kavrulur.
  3. Kuşbaşı doğranmış etler ilave edilerek hafifçe kavrulur.
  4. Salça ve baharatlar ilave edildikten sonra suyunu süzmüş olduğunu kuru fasulye eklenir.
  5. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilip düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
  6. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alınarak 40dk pişirilir. Afiyet olsun.
Not: Fasulyenizin türüne göre eğer yemeğinizin suyu kıvamlı değil ise bir silme yemek kaşığı kadar un, bir çay bardağı su ile sulandırılıp, karıştırılarak pişmiş olan yemeğe eklenir. Birkaç dakika kaynattıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Böylelikle yemeğinizin suyu daha koyu olacaktır.

12 Mart 2019 Salı

Muhteşem Hasanpaşa Köfte Tarifi

Muhteşem Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte İçin
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı galeta unu (Bayat ekmeklerden hazırladığım galeta unu kullandım )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon
  • Çay kaşığının ucuyla yenibahar
Patates Püresi İçin
  • 3-4 adet patates (Ben büyük 3 patates kullandım )
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı kadar süt
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu İçin
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığından biraz fazla salça (Biber- domates karışık kullandım )
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağından biraz fazla sıcak su
  • Salça miktarını damak tadına göre ayarlayabilirsiniz
Üzeri İçin
  • Kaşar peyniri

Muhteşem Hasanpaşa Köfte Tarifi Yapılışı

Uzun zamandır yapmadığım Hasanpaşa köfteyi geçenlerde tekrar yaptım o kadar güzel oldu ve beğenildi ki bende paylaşmak istedim. Hem lezzeti hem sunumu harika bir tarif mutlaka denemelisiniz 😋😋😍😍👌🏻👌🏻👌🏻
Gelelim tarife.
  1. Öncelikle köfte için uygun bir karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş yada rondodan geçirilmiş soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu yada ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek ve baharatları alıp güzelce yoğuruyoruz.
  2. Üzerini kapatıp buzdolabında 3-4 saat dinlendiriyoruz.
  3. Köfte harcı dinlenirken patatesleri haşlıyoruz ve soğumadan kabuklarını soyup büyükçe bir kaseye alıyoruz ve eziyoruz.
  4. Ezdiğimiz patateslerin üzerine tuz, karabiber, tereyağı ve yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. Patates püresi istediğimiz kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş süt ekleyip karıştırıyoruz, ben pürenin katı olmasını istediğim için çok fazla süt eklemedim ama siz kıvamını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  6. Hazırladığımız püreyi bir kenarda beklemeye bırakıyoruz.
  7. Dinlenen köfte harcını buzdolabından alıp istediğimiz büyüklükte çanak şeklinde hazırlıyoruz ve hafifçe yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  8. Köfteleri şekillendirirken elinizi hafif yağlayıp daha rahat şekil verebilirsiniz. ( ben köfteleri yağladığım bir kasede şekillendirdim )
  9. Bütün köfteler hazır olunca 200-220 derecede ısıttığımız fırında 20 dakika kadar ( biraz kızarıncaya kadar ) pişmeye bırakıyoruz.
  10. Köfteler pişerken bu arada sosu için küçük bir tava yada tencereye 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ koyarak ocağa alıp üzerine salçaları ekleyip salçaların kokusu çıkıncaya kadar 1-2 dakika karıştırıp üzerine 1 su bardağından biraz fazla sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip bir iki taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  11. Biraz kızarıp pişen köfteleri fırından alarak orta kısımlarına bolca patates püresi koyarak üzerlerine salçalı sosu döküyoruz ve tekrar fırında pişmeye bırakıyoruz.Aslında sos sadece tepsiye dökülüyor ama ben köftelerinde üzerlerine döktüm hem köfte hem püre çok daha güzel oldu, 15-20 dakika kadar tekrar pişirdiğimiz köftelerin üzerlerine ince ince dilimlenmiş kaşar peynirlerini koyarak kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz ve üzeri kızaran yemeğimizi fırından alarak biraz dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😍😍😍😋😋😋👍🏻👍🏻👍🏻👏🏻👏🏻👏🏻👌🏻👌🏻👌🏻❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Köz Biber Salatası Tarifi

Köz Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Konserve köz kırmızı biber 4-5 adet
  • 3 yemek kaşığı mısır
  • Maydanoz küçük bir demet
  • Ceviz 1 yemek kaşığı
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

Köz Biber Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Köz biber doğranır. Mısır, maydanoz, tuz ,zeytin yağı eklenir ceviz ile süslenir.
  2. Biberler konserve olduğundan limon nar ekşisi eklemiyorum. İsteğe göre eklenebilir

11 Mart 2019 Pazartesi

Pırasa Yemeği Tarifi

Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy pırasa
  • 5 adet havuç
  • 2-3 yemek kaşığı pirinç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım limonun suyu
  • 3, 5 su bardağı su
  • Tuz

Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı

Herkese hayırlı günler diliyorum. Annemden öğrendiğim bu yemeği sizinle de paylaşmak istedim buyrun.

  1. Önce pirinçi ıslatalım ki nişastası çıksın.
  2. Pırasayı dilimleyip suda bekletelim ki, kumu çıksın.
  3. Havuçları dilimleyelim.
  4. Tencerede sıvı yağı ısıtalım ve yıkanmış pırasayı orta ateşte kavuralım.
  5. Hafif rengi dönüp yumuşayınca havuçları da ilave edelim, Karıştırıp kavurmaya devam edelim.
  6. Pirinç, limon suyu ve salçayı da ilave edelim, güzelce karıştıralım ve son olarak tuz ve suyu ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  7. Ara sıra pirinçler dibine çökmesin diye karıştıralım. Pirinçler tamamen pişince yemeğimizde hazır duruma gelmiştir.
Herkese afiyet olsun ♥️

Tam Kıvamında Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi

Tam Kıvamında Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 8 su bardağı su
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul Biber (İsteğe Bağlı)
Sosu İçin
  • Sarımsak
  • Zeytinyağ
  • Nane

Tam Kıvamında Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

Muhteşem sosuyla vazgeçemeyeceğiniz yemeklerimiz için güzel bir alternatif Sütlü Mercimek Çorbası :)
  1. Kuru soğanlarımızı küp küp doğrayarak zeytinyağında soteledikten sonra yıkamış olduğumuz kırmızı mercimeğimizi ilave ediyoruz.
  2. Bir iki kere karıştırdıktan sonra 8 su bardağı suyumuz ve tuz ile baharatlarımızı ekleyerek düdüklü tenceremizin kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
  3. Arkadaşlar benim tencerem 15 dakikada pişiriyor ama siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  4. Pişen çorbamızı blenderden geçirerek 1 su bardağı ılık sütü ilave ederek 5 dakika daha çorbamızı pişiriyoruz.
  5. Sosu için mimik mimik doğramış olduğumuz sarımsaklarımızı zeytinyağımızın içersine atarak hafif pembeleşene kadar pişirdikten sonda ocağın altını kapatarak içerisine nane ilave ediyoruz.
Sosumuzu çorbanın üzerine kaselere dökerek servis edebilirsiniz Afiyet Olsun 

10 Mart 2019 Pazar

Cızbız Köfte Tarifi

Cızbız Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg köftelik kıyma
  • 1 büyük rendelenmiş kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolusu dolusu galeta unu
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
Üzeri İçin ;
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Kızartmak İçin ;
  • Sıvı yağ

Cızbız Köfte Tarifi Yapılışı



  1. Köfte malzemelerini yoğurma kabına alıyoruz ve iyice yoğuruyoruz.
  2. İstediğimiz şekillerde yapıp yarım saat dolapta dinlendiriyoruz.
  3. Teflon tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup ısıtıyoruz.
  4. Köfteleri koyup arkalı önlü kızartıyoruz.
  5. Tereyağını küçük bir tavada hafifçe yakıyoruz.
  6. Köfteleri servis tabağına alıp üzerine tereyağını gezdiriyoruz.
  7. Sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyetler olsun sevgiler❣❤❣

Çiçek Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi

Çiçek Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı çiçek şehriye
  • 4 buçuk su bardağı su
  • Göz kararı tuz
Terbiyesi için:
  • 1 kase veya 6 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1  yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
Üzeri İçin:
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı nane

Çiçek Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şehriye ve suyumuzu tencereye alıp kaynatalım.
  2. Şehriyelerimiz yumuşayıp kaynayana kadar biz terbiyesi için yoğurudmuzu hazırlayalım.
  3. Terbiye malzemelerimizden yoğurt ,un ve yumurtamızı bir kapta iyice geçişken olana kadar karıştıralım.
  4. Daha sonra kaynayıp yumuşamış olan şehriyelerimize ekleyelim.
  5. Bu aşamada karıştırarak kaynatalım kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha kaynatıp çorbamızın altını kapatalım.
  6. Son olarak sos malzemelerimizden zeytinyağı ve tereyağını bir cezvede eritelim eridikten sonra nanemizi ekleyip bir tur çevirelim burada.
  7. Nanemizin yanmamasına özen gösterelim.
  8. Bir tur çevirdikten sonra altını kapatıp sosumuzu çorbamıza ekleyelim. Afiyet olsun.

9 Mart 2019 Cumartesi

Soslu Patates Tavuk Yemeği Tarifi

Soslu Patates Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 13 adet tavuk budu
  • 6-7 adet patates
  • 1 büyük kuru soğan
  • 5 tane yeşil sivri biber
Sosu İçin ;
  • 2-3 adet sarımsak (ince dilim doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı soğuk su
  • Tuz, kimyon, dövülmüş karabiber ve kırmızı toz biber

Soslu Patates Tavuk Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir tepsiye tavuk butları dizilir.
  2. Patatesler eğer büyükse iki veya dört parçaya kesilir ve tepsiye yerleştirilir.
  3. Soğan ikiye bölünüp julyen doğranır ve biberler bir kaç parçaya kesip tepsiye dizilir.
  4. Sosu için bir kasede hepsi karıştırılır ve tavuk patateslerin üzerine gezdirilir.
  5. Elle harmanlanır ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun!

Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 2 kaşık pirinç
  • 1 kaşık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates biber salçası
  • 1 dolu kaşık un
  • 1 er tatlı kaşığı nane pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 kaşık tereyağı
  • Bir miktar sıvı yağ
  • Et suyu

Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 1 kaşık tereyağı alıp eritiyoruz incecik kıydığımız soğan ve sarımsağı ekleyip biraz kavuruyoruz.
  2. Yıkayıp süzdüğümüz mercimek pirinç bulguru ekleyip 2 bardak su ekleyip iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  3. Su azalır ve malzemeler yumuşamışsa sıcak su ilave edebilirsiniz.
  4. Tavaya 1 kaşık tereyağı biraz sıvı yağ alıp eritiyoruz ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  5. Salçayı baharatları ilave edip birazda bu şekilde kavurduktan sonra 3 bardak kadar su ekleyip topaklanmaması için karıştırıyoruz.
  6. Salçalı sosu pişen mercimeğe ekleyip 5 dakika kadar kaynatıyoruz.
  7. Ben ezogelini taneli bıraktım dilerseniz blenderdan geçirebilirsiniz.
Su ayarını çorbanın kıvamına göre artırıp azaltabilirsiniz et suyu çorbanın lezzetini kesinlikle etkiliyor mümkünse et yada tavuk suyu kullanmanızı öneririm. Afiyet olsun.

8 Mart 2019 Cuma

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram maş fasulyesi
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 5 dal yeşil soğan
  • 1 demet taze nane
  • 1 demet maydanoz
  • 10 adet közlenmiş kırmızı kapya biber (dondurucuya yazdan koymuştum)
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 adet limonun suyu
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi (hakiki)
  • 1 su bardağı zeytin yağı (fazla demeyin tamamen içine çekiyor yok gibi duruyor)

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
  1. Maş fasulyesini akşamdan ıslatıyoruz. Sabah normal tencereye koyup haşlıyoruz.
  2. 10 dakika gibi kısa bir sürede haşlıyoruz , süzüp soğumasını bekliyoruz.
  3. Soğuyan fasulyeleri karıştırma kabına alıyoruz.
  4. Üzerine haşlanmış nohutları ekliyoruz.
  5. Yeşillikleri ince ince doğruyoruz kapya biberleri de doğrayıp ekliyoruz.
  6. Baharatlarını ve yağını ekleyip limon ve nar ekşisini ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Servis yapacağımız tabağa alıp afiyetle yiyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın. . .
    Aşırı lezzetli bir salata oldu tadı nefisti beğenmeyen kalmadı. yeşil mercimek gibiydi tadı.

Lokanta Usulü Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Tavuk Suyu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr tavuk eti
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 3-4 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
Terbiyesi için
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta

Lokanta Usulü Tavuk Suyu Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tavuk etlerini tencereye koyup üzerine su ekleyin ve tavuklar iyice pişene kadar haşlayın.
  • Haşlanan tavuk etlerini didikleyin ve bir kenarda bekletin.
  • Başka bir tencereye yağı koyun.
  • Yağ ısınınca içine tel şehriyeyi ve baharatları ilave edip, şehriyeler pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ardından unu ilave edin ve 1-2 dk daha kavurun.
  • Unun açılması için 1 su bardağı soğuk suyu ekleyip karıştırın.
  • Daha sonra kenarda duran tavuk suyunu ekleyin.
  • Şehriyeler yumuşayıp şişene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
  • Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurtayı çırpın.
  • Şehriyeler yumuşayınca çorbanın suyundan 1-2 kepçe terbiyeye dökün bu esnada terbiyeyi devamlı karıştırın.
  • Ilık hale gelen terbiyeyi çorbaya ilave edin (dökerken kesilmesin diye çorbayı devamlı karıştırın)
  • Çorbanın suyu kaynamaya başlayınca tavuk etlerini ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
    💁 Kıvamına göre şu ilavesi yapabilirsiniz.
    . . AFİYET OLSUN. .