29 Aralık 2019 Pazar

Püf Noktalarıyla Tane Tane Pilav Tarifi

Püf Noktalarıyla Tane Tane Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 3-4 damla limon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Püf Noktalarıyla Tane Tane Pilav Tarifi Yapılışı

Pirinçleri güzelce yıkıyoruz. Sıvıyağı tavamıza alıp şehriyeleri sıvı yağla kavuruyoruz. Kavrulan şehriyelere yıkadığımız pirinçlerimizi ekliyoruz. Pirinçleri de 3-4 dk kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz. ( 3-4 damla limon koyup karıştırıyoruz. Bu parlak olmasını sağlayacaktır. Şekeri de ilave ediyoruz bu da tane tane olmasını sağlayacaktır. ) şimdi suyunu koyabiliriz. Ardından tuzunu ekliyoruz. Ve bir kaşık tereyağımızı da suyunun üzerine koyuyoruz kendisi eriyecektir. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. ( pilav yaparken suyunu koyduktan sonra çok fazla karıştırmamaya dikkat edelim. Karıştırılırsa lapa olması yüksek ihtimal. ) suyunu çeken pilavımızın üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatalım ve 10-15 dk dinlenmesini bekleyelim. Tane tane lezzetli bir pilav olacaktır. Afiyet olsun ;)

Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi

Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kereviz
  • 2 adet patates
  • 1-2 adet havuç
  • 1-2 adet soğan
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • gerekirse 1-1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 adet kesme şeker
  • tuz
  • zeytinyağı
  • kerevizi bekletmek için limon suyu

Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı



  1. Kerevizi orta büyüklükte küp küp doğrayalım ve bir süre limonlu suda bekletelim.
  2. Soğanı yemeklik, havucu ise yuvarlak doğrayalım.
  3. Tencereye bir miktar zeytinyağı koyup havucu ve soğanı hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  4. Ardından doğradığımız kereviz ve patatesleri de ekleyip hafif sararana kadar kavuralım.
  5. 1 adet kesme şekeri de ilave edelim.
  6. Ardından 1 su bardağı portakal suyunu ekleyelim.
  7. Gerekirse ilave olarak 1-1,5 su bardağı sıcak su da ilave edebilirsiniz.
  8. Tuzunu da ekleyip pişmeye bırakalım.
  9. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dk pişirelim.
  10. Sıcak ya da soğuk servis edelim.
  11. Dilerseniz servis ederken dere otu da kullanabilirsiniz. Afiyet Olsun…

Kazan Kebabı (Urfa Usulü) Tarifi

Kazan Kebabı (Urfa Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram yağlı kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • Karabiber_tuz
  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet domates

Kazan Kebabı (Urfa Usulü) Tarifi Yapılışı

Merhaba. Urfa mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden kazan kebabı yemeğine bayılacaksınız. Geçelim tarifimize;
  1. Öncelikle yemeğimizin içini hazırlayalım. Genişçe bir kaba kıymamızı alalım.
  2. Kuru soğanı, domatesi ve biberleri ince ince doğrayıp kıymayla yoğuralım.
  3. Salçayı, pulbiberi, karabiberi ve tuzu ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  4. En son zeytin yağını ekleyip biraz daha yoğurduktan sonra patlıcanlarımıza geçelim.
  5. Patlıcanları uzunluklarına göre 2 ye veya 3 e bölelim. Resimdeki gibi yandan dilimlermiş  gibi tam kesmeden bölelim.
  6. Domatesleri de resimdeki gibi keselim ve kıymalı harçtan alarak patlıcanların her bölmesini bu harçtan doldurarak tencereye dizelim. (isterseniz tencerenin altına kemik döşeyebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum harika oluyor)
  7. Domatesleri de aynı şekilde doldurarak patlıcanların üstüne yerleştirelim.
  8. 2-3 yemek kaşığı zeytin yağını tencerenin üstünden gezdirip su eklemeden, kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirelim.
Yemeğimiz kendi suyunu bırakıp sonra çekecektir. Su eklememize gerek yok. Yanında pilavla servis yapabileceğiniz harika bir yemek. Afiyet olsun.

Şefin Çorbası Tarifi

Şefin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı tel şehriye
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı soğuk su(unu açmak için)
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Terbiyesi İçin:
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
Üzeri İçin:
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Şefin Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağında unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Soğuk suyu devamlı karıştırarak dökelim.
  2. Baharatları sıcak ve soğuk suyu ilave edelim.
  3. Çorba kaynamaya başlayınca sarımsak ve tel şehriyeyi ilave ederek kısık ateşte pişirelim.
  4. Yoğurt ve sütü bir kapta çırpalım.
  5. Çorbanın suyundan bir kepçe dökelim tekrar çırparak çorbaya ilave edelim.
  6. Son olarak pul biber ve nane ilave ederek karıştıralım.

Fırında Patates Kızartması Tarifi

Fırında Patates Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırında Patates Kızartması Tarifi Yapılışı


  1. Patatesleri soyup doğrayalım.
  2. Sıvı yağ, nane, kırmızıbiber ve tuz ile karıştıralım.
  3. 250 derecede fırına atalım.
  4. Yaklaşık yarım saat sonra pişiyor. Çatal batırarak pişmesini kontrol edelim.
  5. Yoğurt ile servis edelim.


Afiyet olsun.

Pamuk Poğaça ( Su İle ) Tarifi

Pamuk Poğaça ( Su İle ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üstüne sürülecek )
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küçük paket yaşmaya veya 1, 5 tatlı kaşığı instant maya
  • Alabildiği kadar un ( ben 6 su bardağı kadar un kullandım )
Arası için;
  • Kaşar peyniri
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Pamuk Poğaça ( Su İle ) Tarifi Yapılışı

  1. Poğaçanın hamuru için su, sıvı yağı, yumurtanın beyazı, toz şeker, tuz, yaş mayayı ununu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp üstünü kapatıp iyice kabarana kadar dinlendirelim.
  2. Kabaran hamurdan yumurtadan küçük bezeler yapın, bezeleri elinizle hafiften açıp kaşar peyniri yerleştirip kapatın yuvarlak şekil verin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  3. Üzerine temiz bir bez örtüp 45 dakika kadar dinlendirin.
  4. Dinlenmiş olan poğaçalara yumurtanın sarısını sürün önceden ısıtılmış 200° fırında pişirin (benim poğaçalarım 18 dakika pişti).
    İster sıcak servis yapın, isterseniz soğuduktan sonra derin dondurucuya kaldırın.

Gül Böreği (Sadece 3 Malzemeyle) Tarifi

Gül Böreği (Sadece 3 Malzemeyle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
İç harcı için:
  • Peynir(isterseniz patatesli kıymalı ıspanaklı da yapabilirsiniz)
Üzerine:
  • Yumurta sarısı

Gül Böreği (Sadece 3 Malzemeyle) Tarifi Yapılışı

Az malzemeyle yapılan dışı çıtır içi yumuşacık bir tarif. Geçelim tarifimize.
  1. Oda sıcaklığında beklettiğimiz hamurlarımızı yumuşayınca şekildeki gibi ortadan ikiye bölüp tezgâhımızı ve hamurumuzu unlayıp dikdörtgen şeklinde açıyoruz.
  2. Bir ucuna peynir koyup yuvarlayıp kendi etrafında sarıyoruz.
  3. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı soğuk su
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu ;
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz karabiber

Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı

Nohut, protein, vitamin, mineral ve lif bakımından yüksek bir besindir.
İçerisinde magnezyum, kalsiyum, fosfat, çinko, manganez, K, C, B6 vitaminleri ve yüksek oranda lif vardır.
Kan basıncını düzenler.
Kemik sağlığının korunmasını sağlar.
Kalp sağlığını korur.
Kanser kaynaklı bazı bileşiklerin detoksifikasyonuna yardımcı olur.
Karaciğer enzimlerinin düzgün çalışmasına katkısı vardır.
Nohutun meme kanserine karşı koruyucu etkisi de vardır.
Mercimek; A, B, C, D, K vitaminleri barındıran içeriğinde ayrıca potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, demir, sodyum, iyot, çinko mineralleri ve karbonhidrat ve bolca lif barındıran muhteşem faydalı bir besindir.
Yeşil mercimek iyi bir folik asit kaynağıdır.
Yüksek miktarda protein içerdiği için vücudun kas yapısını güçlü kılar.
Bağışıklığı güçlendirir, kemik erimesini önler, beyin ve sinir sistemi rahatsızlıklarının oluşma riskini azaltır, kalp rahatsızlıklarında vücudu destekler.
Yavaşça sindirildiğinden dolayı uzun süre tok tutmaya yardımcıdır.
Kan şekerini dengeler.
Fakat fazla tüketimi alerjik reaksiyona ve gaz problemine sebep olabilir.
100 gram haşlanmış mercimek 116 kcal’dir.
Selçuklulardan günümüze kadar gelmiş olan bu tarif Doğu Anadolu bölgesinde benimsenerek yayılmıştır.
Misafir sofralarında güzel bir başlangıç olacak, sağlıklı ve doyurucu bir lezzet 😉
Ev kesmesinin, nohut ve yeşil mercimeğin birleştiği besleyici çorba tarifimin işte detayları :
  1. Öncelikle kullanılacak nohut ve yeşil mercimek haşlanmadıysa haşlanır.
  2. Sonrasında hazır olan haşlanmış malzemeler bir kenarda bekletilir ve geniş bir tencere ocağa alınır.
  3. Kuru soğan yemeklik olacak şekilde doğranır ve tencereye aktarılır.
  4. İçerisine sıvı yağ ilave edilir ve kavrulur.
  5. Kendini salan soğan parçalarının üzerine haşlanmış nohut ve yeşil mercimek ilave edilir ve birkaç dakika karıştırılarak kavrulur.
  6. Hemen ardından su ilave edilir ve orta ateşte arada bir karıştırılarak kontrollü bir şekilde pişirilir.
  7. Kaynamaya başlayan çorbanın içerisine erişteler ilave edilir ve hepsini birlikte birkaç dakika daha kaynatılır.
  8. Tüm kuru malzemeler yumuşadıktan sonra içerisine sosu ilave etmek için ayrı bir kasede yumurta, un, yoğurt, tuz, toz karabiber, kuru nane çırpılır.
  9. Pişen çorbadan iki kepçe sosun içerisine aktarılır ve ısı dengelenir.
  10. Sonrasında sos, çorbanın içerisine yavaş yavaş ilave edilir, karıştırılır.
  11. Tüm malzemeler birkaç dakika daha kaynatıldıktan sonra pişmiş olacaktır.
  12. Çorba hazır hale gelir ve servis kaselerine alınarak sıcak sıcak servis edilir.
    Herkese afiyet olsun 💕

Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet ayva
  • 12 yemekkaşığı şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 18-20 adet karanfil
  • Yarım su bardağı su
Üzeri için;
  • Kaymak
  • Ceviz yada şamfıstığı

Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Ayvaları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini ayırıyoruz .
  2. Soyduğumuz her parçayı limonlu suda bekletelim ki kararma yapmasın.
  3. Ortalarınıda iyice temizleyelim tabi.
  4. Daha sonra tencereye alıp çekirdekleri ortalarına koyalım aynı şekilde karanfilleride, çubuk tarçınıda koyup suyla pişirmeye alalım.
  5. İsterseniz soyduğunuz kabukları altına serebilirsiniz ayvaların ki yanma yapışma yapmasın .
  6. Çekirdekleride kıvam ve renk versin diye koyuyoruz .
  7. Karanfil ve tarçında ayrı aroma veriyor bence harika oluyor 😉

3 Malzemeli Un Kurabiyesi Tarifi

3 Malzemeli Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5-6 kaşık pudra şekeri artırıp azaltabilirsiniz
  • Aldığı kadar un

3 Malzemeli Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Merhaba arkadaşlar çok güzel kolay ve lezzetli üstelik her evde bulunan malzemelerle yapılan bir tarifle karşınızdayım
Bu tarifi sayfada görmüştüm benim tarifim değil ben çok beğendiğim için kendi sayfamdada paylaşmak istedim hadi tarife geçelim.
  1. Yağı ve pudra şekerini bir kaba alıp iyice karıştıralım.
  2. Sonra unu azar azar ilave edip yoğurmaya devam edelim .
  3. Yumuşak bir hamur elde edelim, yuvarlak şekiller yapıp tepsiye dizelim.
  4. Üzerini kürdanla şekillendirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirelim dk fırının ısısına göre değişebilir siz kontrol edin sürekli .
  5. İşte bu kadar kolay olduğunu göreceksiniz inşallah
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Sütlü Türk Kahvesi Tarifi

Sütlü Türk Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 fincan soğuk süt
  • 1 tatlı kaşığı türk kahvesi
  • 1 tatlı kaşığı şeker arttırıp azaltabilirsiniz

Sütlü Türk Kahvesi Tarifi Yapılışı

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Ev temizliği yorgunluğundan sonra bir kahve keyfi harika olur
  1. Sütümüzü kahveyi ve şekeri cezveye alıp karıştırıyoruz ve ocağa orta ateşin üstüne koyup kaynatıyoruz.
  2. Köpürdükçe köpükleri fincana alalım ve kaynamaya başlayınca ocağı kapatalım.
  3. Kahveyi fincana yavaş yavaş dökelim veeeee afiyet olsun inşallah.

Bebeğime Krep Ekmek Tarifi

Bebeğime Krep Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı yoğurt suyu (peynir suyu ve su da olur)
  • 4 tatlı kaşığı tam buğday unu
  • Çok az

Bebeğime Krep Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurt suyu ve unu karıştırıyoruz.
  2. Krep kıvamında olacak.
  3. Tavayı çok az tereyağı ile yağlıyoruz ve krep gibi pişiriyoruz.
  4. Peynir sürüldüğünde gözleme tadında oluyor 😋
  5. Aynısını kendimiz için yaparken hamura biraz tuz atıyorum kendinize de yapabilirsiniz. Afiyet olsun

10 Dakikada Aynalı Çarşı Cantığı (Orijinal tarif) Tarifi

10 Dakikada Aynalı Çarşı Cantığı (Orijinal tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet ekmek hamuru
Kıymalı cantık içi için gerekli malzemeler;
  • 250 gram kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • İsteğe bağlı yarım kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik ( bence olmazsa olmazı)
  • Tuz
  • Dilerseniz kıyma yerine çok minik doğranmış kuşbaşıda kullanabilirsiniz.
  • Cantıklar fırından çıktıktan sonra üzerine sürmek için az miktarda tereyağı ya da sıvı yağ

10 Dakikada Aynalı Çarşı Cantığı (Orijinal tarif) Tarifi Yapılışı

Cantık Bursa’ya özgü lezzetlerden bir tanesidir. Geçmisi Kafkaslara dayanan ama Bursa’yla bütünleşmiş bir tattır kendisi.
Gurbette olan Bursalı olarak cantık tarifi mi denemenizi tavsiye ederim. Ekmek hamuruyla yapıldığı için birebir aynısı oluyor diyebilirim
Tek eksiği odun fırının olmaması.
Tadı damağınızda kalacak cantığın tarifine geçelim.
  1. Önce iç harçımızı hazırlamakla başlayalım.
  2. Birkaç saat önceden hazırlayıp dolaba atın dinlenmiş olsun.
  3. Soğanı, biberi ,domatesleri her şey çok minik minik bir şekilde doğrayıp kıymaya ilave ediyoruz .
  4. Kekik ve tuzunu attıktan sonra elimizde iyice yoğuruyoruz üzerini streç çekip dolaba kaldırıyoruz.
  5. Fırından aldığımız ekmek hamuru iyice şişmiş olmalı.
  6. Hamurdan yumurtadan büyük bezeler ayırıyoruz.
  7. Parmak uçlarınızı unlayarak ortadan kenarlara doğru hamuru genişletiyoruz.
  8. Orta kısmı biraz kalın kalmalı iç harçtan elimize alıp orta kısmına bırakıyoruz ve bastıraraktan iç harcı yaydırıyoruz bu şekilde cantığın orta kısmı incelmiş oluyor.
  9. Sırası ile diğer bezelerdede de aynı işlemi uyguluyoruz.
  10. Kenarlarını hiçbir şey sürmeden 250 derecede ısınmış fırında pişiriyoruz.
  11. Üst ızgarada pişirmeye özen gösterin.
  12. Fırından aldığımız kıymalı cantıkların kenarlarına sıvı yağ ya da tereyağı sürüyoruz.
  13. Ben bazılarının üzerine kaşar koyuyorum çok lezzetli oluyor.
  14. Yaklaşık 12_15 dakikada bir tepsi pişmiş oluyor.
  15. Sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim. Yerken çatala bıçağa ihtiyaç duyulmaz.
Parmaklarınızı yememeye dikkat edin derim sadece🤭 yapacaklara şimdiden afiyet bal şeker olsun