1 Mart 2020 Pazar

Rahşan Gülşan ile tartıştık! Teknoloji Muhabbeti

Bu haftaki Teknoloji Muhabbeti konuğum Rahşan Gülşan. Geçtiğimiz günlerde YouTube kanalımıza misafir olan Rahşan Gülşan ile birlikte sizlerin isteği üzerine teknoloji gündemini konuştuk.

Rahşan Gülşan ile Teknoloji Muhabbeti

Corona virüsü nedeniyle birçok teknoloji firması üretim konusunda sıkıntı çekmeye başladı. Bu sebepten dolayı birçok elektronik cihaz fiyat artışı ile gündeme gelecek gibi gözüküyor. Apple da bu konuda sıkıntı çektiği için iPhone 9 modelinin gecikmesi bekleniyor.Yeni modelin iPhone 8 tasarımına benzeyeceği de söylentiler arasında yer alıyor. Mart sonunda yapılması beklenen Apple etkinliğinin Corona virüsün sebebiyle ertelenip ertelenmeyeceği henüz belli değil.Huawei, ABD ambargosu sayesinde daha hızlı büyüyebilecek mi? Huawei, App Gallery adını verdiği uygulama mağazasının 400 milyon kullanıcıyla dünyadaki 3. büyük uygulama galerisi olduğunu duyurdu. Dünyanın internet pazarı yüzde 75 gibi büyük bir oranla ABD’de yer alıyor. ABD’de yasaklanan şirketlerin dünya pazarında büyüyebilmesi mümkün mü?
Ünlülerin sosyal medya kullanımı da sohbet konularımız arasında yer alıyor. Teknolojinin hayatımızın bir parçası haline gelmesi birçok ünlünün yaşantılarını anlık olarak hayranlarına aktarmasını sağladı. Sosyal medyadaki linç kültürü ve ünlülerin sosyal medya hayatı hakkında da yorumlarımızı belirttik.

Xiaomi Black Shark 3 özellikleri sızdırıldı

Akıllı telefon üreticileri kullanıcıların oyun performansını artırabilmek için oyuncu telefonu pazarı oluşturdu. Xiaomi Black Shark 3 özellikleri sızdırılmaya devam ediyor. Şirket piyasaya süreceği yeni model ile ezber bozacak.

Xiaomi Black Shark 3 özellikleri ile göz kamaştırıyor

Üreticiler kullanıcılara şov yapabilmek için fuarlara özel prototip model üretiyor. Ne yazık ki etkinliklerde karşılaştığımız birçok prototip seri üretime geçmiyor. Xiaomi’nin markaların prototip modellerinde kullandığı özellikleri seri üretim telefonlarında test ettiği ortaya çıktı.
Snapdragon 865 işlemciye sahip olan modelin 16GB RAM ile gelmesi bekleniyor. Ayrıca 3.5mm kulaklık girişi, 120Hz ekran tazeleme hızı ve Type-C bağlantı ile geleceği bilinen diğer özellikleri.
Xiamo Black Shark 3 özellikleri sızdırıldı
Mobil oyun oynayan kişiler için en önemli unsurlardan biri batarya performansı ve şarj hızı. Xiaomi Black Shark 3, 65W hızlı şarj özelliği ile birçok oyuncunun imdadına yetişecek gibi görünüyor.
Şirket 2 adet Black Shark 3 modeli üretmeyi planlıyor. Hızlı şarj özelliğinin hem standart hem de Pro modeli için geçerli olacağı söylentiler arasında yer alıyor. Standart model 4.720 mAh batarya kapasitesine sahipken Pro modeli 5.000 mAh ile kullanıcıları memnun edecek.
Yeni modellerin 3 Mart 2020 tarihinde tanıtılacağı tahmin ediliyor. Yeni model oyun odaklı olduğu için kamera performansı konusunda pek iddialı değil. Ancak yine de üçlü kamera dizilimi ile gelecek olan modellerin kullanıcıları tatmin edeceği iddia ediliyor. Ana kameranın 64 Megapixel olacağı tahminler arasında yer alıyor.

29 Şubat 2020 Cumartesi

Havuçlu Basmati Pirinçli Kazak Pilavı Tarifi

Havuçlu Basmati Pirinçli Kazak Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı basmati pirinç (pakistan pirinçi)
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 küçük kuru soğan
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pirinci ıslamak için sıcak su
  • Pilav için 4 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Havuçlu Basmati Pirinçli Kazak Pilavı Tarifi Yapılışı

Değişik lezzetler arayanlar için et yemeklerinin yanına çok güzel yakışan, yepyeni bir tarif! (Sulu et yemeğinin adı bizde “Apa yemeği”dir, havuçlu pilav da öyle. Apa kazakça büyükanne demek, eşimin annesi torunlarına yapar, bizimkiler de afiyetle yerler :)) Artık ben de yapıyorum ve tarifi sizlerle paylaşıyorum.
  1. Basmati pirinçi sıcak su ile ıslanır.
  2. Havuç rendelenir ve ayçiçek yağı ile yapışmaz bir tencereye konularak 5 dakika kavrulur.
  3. Ölçülü soğuk su kaynaması için çaydanlıkta ocağa konulur.
  4. Havuç üzerine minik minik doğranmış kuru soğan eklenir.
  5. Soğanlar pembeleşinceye ve havuç iyice soğuyup hafif kızarana dek 7-8 dakika daha kavrulur.
  6. Suyu süzülen basmati pirinci tencereye eklenir. Karıştırılır.
  7. Tereyağı, tuz ve kimyon eklenir. Karıştırılır.
  8. Ölçülü kaynar su ilave edilir.
  9. Bir iki dakika yüksek ateşte kaynatılır ve ardından kısık ateşte suyunu tamamen çekene dek pişirilir.
  10. Kapak arasına kağıt havlu konularak dinlendirilir.
  11. Tercihe bağlı karabiber ile servis edilir.
    Afiyetler olsun

Etli Kuru Fasulye Yemeği Tarifi

Etli Kuru Fasulye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 300 gr dana kuşbaşı et
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • tuz
  • 4, 5 -5 bardak sıcak su
  • çok az sıvı yağ
  • 1 tane küp şeker

Etli Kuru Fasulye Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Kuru fasulyeyi akşamdan soğuk suyla ıslatıyoruz, ertesi gün suyunu süzüp bolca yıkıyoruz.
  2. Diğer taraftan etleri biraz sıvı yağ eklediğimiz düdüklü tencerenin içine alıyoruz ve harlı ateşte rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  3. Kavrulduğunda kuru fasulyeyi içine ekliyoruz.
  4. Üzerine soğan ve biberi de doğrayıp salçaları da ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  5. Suyunu da fasulyelerin üzerini biraz geçecek kadar yaklaşık 4,5 -5 bardak kadar sıcak suyu ekliyoruz.
  6. Tuzunu ve şekerini de atıp karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
  7. Harlı ateşte düdük ötene kadar daha sonra ise düdüğünü indirip orta ateşte 30 dk kadar pişiriyoruz.
  8. Pişme süresi fasulyenin tazeliğine bağlı değişebilir.
  9. 30 dk dan sonra bir kontrol etmekte fayda var. Pişmemişse yeniden biraz daha kaynatabilirsiniz.
  10. Ben fasulyeleri haşlamadan kullanıyorum, bu şekilde çok daha vitaminli ve tadı da daha güzel oluyor.
Deneyin derim. Afiyet olsun :))

Düğün Çorbası (Pratik) Tarifi

Düğün Çorbası (Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram haşlanmış kırmızı et (tercihen kuzu gerdan)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 6 bardak soğuk su
Sosu için ;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Düğün Çorbası (Pratik) Tarifi Yapılışı

Düğün çorbası, Anadolu’nun pek çok yerinde düğünlerde ve özel günlerde hazırlanıp pişirilen, tadı ile öne çıkan besleyici bir çorbadır. Her evde hazırlanabilir 😊
Tadını tel tel ayrılmış gerdan etinden alır, terbiyeli çorba tarifi düğün çorbasına isteğe bağlı olarak içerisine haşlanmış nohut da ilave edilip tüketilebilir. Böylelikle daha besleyici özelliği olduğu gibi tat açısından da değeri zenginleşir.
Kırmızı et, içerisinde B12 vitamini, çinko, demir, protein, yağ, karbonhidrat, potasyum, sodyum, fosfor, kalsiyum barındırır.
İçerisinde bulunan vitamin ve minerallerden dolayı vücut gelişimine katkı sağlamakla birlikte kas ve sinir sistemine, anemiye, zihinsel gelişime, vücudun bağışıklık sistemine olumlu katkısı vardır.
Bağışıklık sistemini korumak için vücudun yeterli düzeyde çinko alması gerekir.
Yoğurt, Türklerin keşfettiği müthiş yiyeceklerdendir.
Yoğurtta bulunan yararlı canlı bakteri kültürleri vücuttaki kalsiyumu düzenler, korur. Kemik erimelerini önler. 100 gram yoğurtta 10 gram protein vardır ve 62 kcal’dir.
Soğuk günlerde vücudun bağışıklığını güçlendirmek için tüketilen lezzetli bir tarif olan düğün çorbası tarifimin detayları :
  1. Öncelikle derin bir tencere alınarak içerisine su ilave edilir ve ocağa alınır.
  2. Suyun üzerine sırası ile sirke, limon suyu, yumurta sarısı, un, yoğurt ilave edilir.
  3. Orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.
  4. Haşlanmış etler didiklenir veya minik minik parçalara kesilir.
  5. Tencerekiler fokurdamaya başladığı zaman etler içerisine ilave edilir ve pişirmeye devam edilir.
  6. Son olarak ocakta iken pişen çorbanın içerisine tuz ve toz karabiber ilave edilir son bir defa karıştırılır.
  7. Çorbanın kesilmemesi için çok kaynatılmamalıdır.
  8. Pişen çorba servis kaselerine alınarak servis edilir.
  9. Üzerine tavada tereyağ eritilir ve kuru nane ile kırmızı toz biber ilave edilir.
  10. Çorbanın üzerine ilave edilir, karıştırılır ve sıcak sıcak servis edilir.
    Herkese afiyet olsun 

Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi

Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Dereotu
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Tuz
Üzerine;
  • 3 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı Ceviz

Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce sarımsaklı yoğurdumuz hazırlanır, içine mayonez arzu ederseniz koyabilirsiniz. Normal yoğurtta kullanabilirsiniz. Normal yoğurt kullanırsak mayonez kullanımını artırabilirsiniz.
  2. Daha sonra bir avuç kadar dereotu ve ceviz yoğurdun içine atılıp karıştırılır.
  3. Kerevizin kabuklarını soyup rendeleyin. Bu işlemi hızlı yapın ki kerevizler kararmasın.
  4. Sonra hazırladığımız yoğurdun içine kerevizler koyun.
  5. Ağız tadınıza göre tuzunu ayarlayınız. Yarım tatlı kaşığı gibi tuz konulabilir. Servis tabağına alınır.
  6. Üzerine zeytinyağında kızdırdığımız ceviz gezdirip süslenir. Ben cevizi elimle iri iri parçaladım. Siz arzu ederseniz daha küçük parçalarla koyabilirsiniz.

Üşengeç Gelin Pastası Tarifi

Üşengeç Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet hazır kek tabanı
  • 2 paket toz krem şanti
  • 1 kutu sıvı krema
Süslemek için :
  • Vince romeo hindistan cevizi topları (A 101)

Üşengeç Gelin Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Paket krem şanti ve sıvı kremayı mikser yardımıyla çırpalım.
  2. Biraz katı oluyor, duruma göre yarım çay bardağı su eklenebilir.
  3. Ardından paketten çıkarttığımız hazır kekimizi yatay bir şekilde keserek 3 kat elde edelim.
  4. Normalde ortadan kesilmiş 2 parça halinde satılır. Kekimizi ıslatmıyoruz.
  5. Kek kuru olacak.
  6. Her katına eşit gelecek şekilde krema dan sürüp komple keki kaplıyoruz.
  7. Süslemek tamamen size kalmış. İsterseniz meyve de ekleyebilir siniz. Ben A101 de satılan hindistan cevizli toplardan kullandım.

Tavuklu Ve Havuçlu Pilav Tarifi

Tavuklu Ve Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk sarma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4 adet havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • Tuz, karabiber, tarçın

Tavuklu Ve Havuçlu Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize tavuğumuzu alıp hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Ardından soğan ve biberimizi ekliyoruz .
  3. 4 adet rendelediğimiz havucu da ekliyoruz.
  4. kavurduktan sonra yıkadığımız pirincimizi koyuyoruz kavuruyoruz.
  5. 2 bardak suyunu ekleyip tuz ,karabiber ,tarçın dakika demlenmeye bırakıyoruz. Herkese afiyet olsun.

Tek Hamur İle 3 Çeşit Pide (Mantarlı Sucuklu Peynirli) Tarifi

Tek Hamur İle 3 Çeşit Pide (Mantarlı Sucuklu Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1. 5 dolu yemek kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı (arzuya göre sıvı yağda olur)
  • Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
  • 1 kutu konserve mantar
  • 1 dolu tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarim çay kaşığı tuz (Arzu edilen miktarda)
  • 100 gr kaşar peynir (Mozarella)
İç Harcı İçin :
  • Yarım kangal sucuk (İstenilen miktarda)
  • 100 gr kaşar peynir (Mozarella)
İç Harcı İçin:
  • Ezine peyniri, kaşar peynir, beyaz peynir (İstenilen miktarda)
Pideleri fırına vermeden önce üzerilerine sürmek için:
  • Çeyrek su bardağı süt (Yumuşaklık versin diye sürdüm sürmeniz şart değil)
Pideler piştikten sonra üzerilerine sürmek için:
  • 1 kaşık tereyağ

Tek Hamur İle 3 Çeşit Pide (Mantarlı Sucuklu Peynirli) Tarifi Yapılışı

Batı Afrika’nin incisi Senegal’den herkese selamlar🤗 İster kahvaltı, ister 5 çayı, isterseniz akşam yemeği sofralarınıza lezzet katacak yumuşacık bir pide tarifim var. Aman diyeyim defterinize eklemeyi unutmayın. Benden söylemesi😋 Bu ölçülerle pide miktari oldukça fazla çıkıyor. Dilerseniz malzemeyi yarıya indirip yapabilir, dilerseniz aniden gelecek misafirlere hazırlık olarak buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Malzemelerimiz hazırsa yapıma başlıyoruz.


  1. İlk olarak yoğurma kabımıza süt, su, maya ve şekeri alıp maya eriyene kadar karıştıralım.
  2. Maya eridikten sonra boza kıvamına gelene kadar un takviyesi yapıp kaşıkla karıştıralım ve üzerine bir kapak yahut tepsi kapatıp 10 dk bekletelim.
  3. Bu şekilde ön mayalanma işlemi yapmış oluyoruz.
  4. Ben tüm hamur işlerimi bu şekilde yapıyorum.
  5. Süre sonunda tuz ve zeytinyağıni da ilave edip malzemeleri kaşıkla yedirelim.
  6. Daha sonra azar azar elekten geçirerek un ilavesi yapalım ve ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edene kadar 10-15 dk yoğuralım.
  7. Hamurumuz kıvam aldıktan sonra yoğurma kabini önce bir poşete geçirelim.
  8. Ardından bir mutfak bezine sarıp 1 saat mayalandıralım. Ben bu şekilde sarıp fırının ısısı sabit olduğu için fırında mayalandırdım. Tabi ki bu yöntemi kullanırken asla fırını ısıtmıyoruz.
  9. 1 saatin sonunda kabarmış olan hamuru hafif unladığımız tezgaha alıp şöyle bir toparlayıp 1-2dk daha yoğuruyoruz.
  10. Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp yine hafif unladığımız tezgahta uzunlamasına açıyoruz.
  11. Açtığımız hanurun orta kısmına ince kasar rendesi, daha sonra hazırladığımız harcımızdan ve sonra tekrar kaşar rendesi serpip tepsiye yerleştiriyoruz. Benim burada çok fazla mutfak malzemem olmadığı için elimdeki mevcut tepsilere göre ayarlamam gerekti.
  12. 2 büyük tepsi(toplamda 6 adet uzun pide), 2 küçük tepsi(toplamda 7 adet minik, yuvarlak pide) şeklinde pideleri ayarladım.
  13. Büyük tepsilere uzun pideler, küçük tepsilere minik, yuvarlak pideler yaptım.
  14. Beze ölçülerini minik yuvarlak pideler yaparken biraz daha küçülttüm.
  15. Pidelere şekillerini verdikten sonra kenarlarına süt sürelim ve 180 derece fırının orta bölümünde altı üstü kızarana kadar pişirelim. Çok fazla fırında tutmamaya özen gösterin kurumasınlar.
  16. Fırından aldıktan sonra sıcakken tereyağı sürelim ve üzerine bir sofra bezi örtüp 5 dk dinlendirelim. Bu şekilde yumuşak olacaktır. Daha sonra servise sunabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet şeker olsun. Sevgiler😊🌹

Puf Puf Börek Tarifi

Puf Puf Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır yufka
  • 500 gram kaşar peynir
İç harcı için;
  • 1 bardak süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
Kızartmak için ;
  • Sıvıyağ
  • Galeta unu
  • Yumurta

Puf Puf Börek Tarifi Yapılışı

  1. Süt ,un ve karabiberi bir tavada yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
  2. Üçgen kestiğimiz yufkaların bir kenarına çay kaşığının aska tarafıyla hazırladığımız unlu harcı sürüp ikiye katlıyoruz ve daha küçük bir üçgen elde ediyoruz.
  3. İnce ince dilimlenmiş kaşarı koyup sigara böreği gibi sarıyoruz.
  4. Yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızgın yağa atıyoruz. Böreğimiz hazır.

Piyaz Tarifi

Piyaz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy soğan
  • 4 adet yumurta
  • 4-5 dal maydanoz
  • Pul biber

Piyaz Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları haşlıyoruz.
  2. Ardından soğanları küp küp doğruyoruz.
  3. Maydanozları ince ince kıyıyoruz.
  4. Haşlanmış yumurtaları doğruyoruz.
  5. Yumurtalarla beraber doğradığımız soğanları ve maydanozları aynı kaba koyup karıştırıyoruz.
  6. Üzerine pul biber ve azıcık tuz gezdiriyoruz. Ve servis ediyoruz.

Fırında Kabak Mücver Tarifi

Fırında Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy kabak rendele suyunu sık
  • 4 dala taze soğan
  • Yarım demet dere otu
  • 10-15 dal maydanoz
  • 1 çay bardağı lor peyniri
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yumurta

Fırında Kabak Mücver Tarifi Yapılışı



  1. Yeşilliklerin hepsini doğra.
  2. Kabağı rendele suyunu sık ve yeşilliklerin üzerine ekle.
  3. 3 yumurta çırp ekle ve diğer bütün malzemeleri de ekle ve karıştır.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dök düzle.
  5. 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişir.

Saray Tatlısı (Tadı Harika) Tarifi İ

Saray Tatlısı (Tadı Harika) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
  • 125 gr margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı irmik
Şerbeti için:
  • 2 bardak su
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon
Üzeri için :
  • Ceviz

Saray Tatlısı (Tadı Harika) Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba
İftar davetlerinizi bile süsleyecek saray tatlısı kolay mı kolay :)
  1. Öncelikle şerbetimizi yapıp soğumaya bırakalım.
  2. Sonra hamurumuz için gerekli malzemeleri karıştırma kabına alıp yoğuralım ve elimizle ceviz büyüklüğünde şekiller oluşturalım.
  3. Dışı için mavi haşhaşa bulayalım.
  4. Ortasına cevizimizi koyalım.
  5. 180 derecelik fırında 20 dk pişirelim.
  6. Pişen tatlımıza soğuk şerbetimizi dökelim.1 gece dolapta bekletelim
Herkese afiyet olsun:)