Kabaklı Semizotu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük bağ semizotu
- 2 adet orta boy sakız kabak
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet büyük boy patates
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 1 litre sıcak su
Baharatlar;
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı dolusu toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sarımsak granül (yahut 1 diş rendelenmiş sarımsak)
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı silme tarçın
Kabaklı Semizotu Çorbası Tarifi Yapılışı
- Semizotunu kirinden iyice arındırıp, 2 parmak kalınlığında kesip, kenarda bekletiyoruz.
- Soğan, patatesi ve kabakları soyup, küçük küpler halinde kesip, uygun bir tencereye zeytinyağıyla birlikte alıyoruz.
- Tüm baharatları ilave ederek, orta büyüklükte ocakta orta ateşte, ara ara karıştırarak kapağı kapalı şekilde 10 dakika kavuruyoruz.
- Kenarda beklettiğimiz semizotlarını, parça parça ilave ederek solana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Semizotları solunca, sıcak su ilavesini yaparak ve tencerenin kapağını yarım kapatarak, 15 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Süre sonunda, iyice blenderdan geçirerek (2-3 dakika) çorbamızı pürüzsüz hale getiriyoruz.
- 10 dakika dinlendirdikten sonra, servis edebilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun.