22 Ağustos 2020 Cumartesi

Uygun fiyatlı: Apple Watch SE gündemde!

 Uygun fiyatlı telefon arayışı içerisinde olan kullanıcılara iPhone SE seçeneğini sunan Apple, saat tarafında da aynı hamleyi yapmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda uygun fiyatlı Apple Watch SE üzerinde çalışıldığı iddia ediliyor.

Mobil cihazlar hakkında birçok detayı ortaya çıkaran Jon Prosser‘e göre Apple, düşük maliyetli yeni bir Apple Watch üzerinde çalışıyor. Twitter’da bir kullanıcının sorusu üzerine bu cevabı veren Prosser daha önce saatin daha genç kitleye hitap edebileceğini söylüyordu. Yani çocuklara yönelik bir saat olma ihtimali var.

Uygun fiyatlı Apple Watch SE geliştiriliyor iddiası!

Bunun en büyük belirtisi saatte yer alacağı düşünülen Çocuk Modu. Tabi, Apple’ın bu konuda hedef kitle olarak kimleri belirleyeceği önemli bir detay.  Apple’ın söz konusu saati piyasaya sürmesi halinde fiyatlandırmayı nasıl yapacağı oldukça merak ediliyor. En güncel modelin yani Watch Series 5’in başlangıç fiyatı 3449 TL, ABD fiyatı ise 399 dolar.

Bazı kaynaklar Series 3’ün yenilenmiş hali olan bu saatin fiyat konusunda da benzer olacağını belirtiyor. Mart ayında tanıtılacağı bazı kaynakların iddiaları arasında. Tabi şu anda herhangi bir detayın ortaya çıkmadığını iddia edenlerde var.

Ek olarak iPhone 12 serisi ile tanıtılacak olan Watch Series 6’da EKG’nin çok daha gelişmiş hale geleceği ve kan – oksijen sensörünün yer alacağı belirtiliyor.

21 Ağustos 2020 Cuma

Cevizli İrmik Helvası Tarifi

 

Cevizli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı irmik
  • 100 gr sanayağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker (damak tadına göre arttırabilirsiniz)

Cevizli İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye yağı koyup eritiyoruz.
  2. Ardından irmiği ekleyip orta ateşte kavurmaya başlıyoruz. Rengi dönene kadar karıştırarak kavuralım.
  3. Rengi kahverengiye dönünce ceviz içlerimizi ekliyoruz.
  4. Şerbeti için su ve şekeri karıştırıp irmiğin üzerine yavaş bir şekilde ekliyoruz. Ve karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
  5. Arada kapağını açıp karıştıralım, kıvamına bakıp suyunu çekince altını kapatalım.
  6. 20-25 dk sonra servise hazır hale geliyor 😋.
  7. İsterseniz dondurmayla da servis edebilirsiniz harika oluyor 🤗.

Mozaik Pasta (Hem Pratik Hem Lezzetli) Tarifi

 

Mozaik Pasta (Hem Pratik Hem Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram petibör bisküvi (1 buçuk paket)
  • 1 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Benmari usulü eritilmiş 65 gram antep fıstıklı çikolata ( o an elimde bu çikolata vardı birde antep fıstıklı olduğu için bunu tercih ettim )

Mozaik Pasta (Hem Pratik Hem Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak bisküvileri 4’e 5’e bölerek bir buçuk paketi kırıyoruz onu bir kaba alıp başka bir derin kasede süt şeker kakaoyu karıştırıp şekerin tamamen erimesini sağlarız.
  2. Daha sonra antep fıstıklı çikolatayı benmari usulu eritip hazır hale getirdikten sonra onu da karışıma ilave ediyoruz ve kırılmış bisküvileri de sıvı karışıma ekleyip bisküvileri kırmadan bir spatula yardımı ile güzelce içine alacak şekilde karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra herhangi bir kek kalıbı baton kek normal borcam hangisine istersiniz kabınıza göre ölçüleri arttırıp yapabilirsiniz.
  4. Ben borcam baton kalıp kullandım kalıbımızın içerisine küçük boy buz dolabı poşetini yandan açarak koyuyoruz ve karışımımızı içerine ilave edip kalıbın şeklini almasını sağlıyor ve buzluğa 2-3 saat dinlenmek üzere gönderiyoruz.
  5. Daha sonra servis için hazır olacaktır.

Sizler içerisine herhangi bir kuruyemiş kullanabilirsiniz.

Benim çikolatam antep fıstıklı olduğu için gerek duymadım.

Yağsız kalorisiz enfes bir lezzet şimdiden herkese afiyet olsun 😋.

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi

 

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kemikli dana eti
  • 500 gram fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 sivri biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. Geceden fasulyeyi suya koyalım.
  2. Sabahına bir tencerede bir taşım kaynatıp suyunu süzelim.
  3. Diğer tarafta kemikli etimizi haşlayalım.
  4. Güveçte tereyağını eritip üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberi alalım ve kavuralım. Salçayı koyup çevirelim.
  5. Haşlanan fasulyeyi katıp üzerine et ve suyumuzu ilave edelim.
  6. Baharatlarını da ilave edip ağzı kapalı şekilde 30 dk kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Afiyet olsun😋.

Nohutlu Domates Salatası Tarifi

 

Nohutlu Domates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet salatalık
  • Birkaç dal maydanoz
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım su bardağı haşlanmış mısır
  • Limon
  • Tuz

Nohutlu Domates Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Derince bir kaba, önce domatesi kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.
  2. İnce ince dilimlediğimiz biberi ve salatalığı üstüne ekliyoruz.
  3. En üste haşlanmış nohut ve mısırı ilave ediyoruz.
  4. Birkaç dal ince kıyılmış maydanoz ekleyip, damak zevkinize göre tuz ve limon ile salatamızı tamamlayın.

Afiyetle yiyoruz 😊.

Kuru Yufkadan Patatesli Rulo Börek (Fit) Tarifi

 

Kuru Yufkadan Patatesli Rulo Börek (Fit) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tam buğday kuru yufka
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4 yemek kaşığı yulaf unu

İç harcı için:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • Yağsız yoğurt ,susam, çörekotu

Kuru Yufkadan Patatesli Rulo Börek (Fit) Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayın ezin baharatları ve zeytinyağ ekleyin karıştırın.
  2. İç harcını soğumaya bırakın.
  3. Zeytinyağ, sirke, yulaf ununu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.
  4. Yufkalardan bir tanesini serin ve yarısının üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın.
  5. Yufkanın diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatın ve üzerini tekrar sos ile ıslatın.
  6. 2 katlı yufkanızı pizza dilimi şeklinde 5 ya da 6 parça kesin ve üçgenlerin kalın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarın.
  7. Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alalım, üzerine yoğurt sürüp susam – çörekotu serperek 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz. Afiyet olsun.

Şeftalili Limonata (Zerre Acısız) Tarifi

 

Şeftalili Limonata (Zerre Acısız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet şeftali
  • 1 adet limon
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 litre su

Şeftalili Limonata (Zerre Acısız) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak limonu ve şeftalimizi bir gün önceden buzluğa atalım.
  2. Şimdi de limonumuzu bıçak yardımıyla sarı kabuğunu alalım ve robota alalım bi tur da beyaz kısmı için geçelim ama beyaz kısmı çöbe gidecek😉.
  3. Limonlarımızı parçalara ayırıp robota atalım ve şeftalimizi sadece parçalara ayıralım ve 2 bardak şekerimizi de ilave edip robottan iyice çekelim.
  4. Daha sonra 2 litre suyumuzun içine harcımızı dökelim, karıştırıp dolaba kaldıralım 1 saat kalsın ki aromasını güzelce bıraksın.
  5. Daha sonra ilk önce süzgeçten sonra tülbentten geçirelim ve servis edelim.

İşte bu kadar basit arkadaşlar çok lezzetli 😋.

Soslu Erişte Tarifi

 

Soslu Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte
  • 2 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
  • 2 domates
  • 1 kutu krema
  • 1 kase tavuk
  • Pulbiber, karabiber, kekik ve tuz
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı soya sosu

Soslu Erişte Tarifi Yapılışı

  1. Biberlerin tohumları ayıklanır, küçük küpler halinde doğranır.
  2. Ve sıvı yağ eklenerek tavada kavrulur.
  3. Kavrulan biberlerin üzerine salçalar eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
  4. Tavuk eklemek istiyorsanız benim gibi haşlanmış tavuk bu aşamada ekleyebilirsiniz ya da haşlanmış yok ise biberden önce tavuğu ekleyip kavura bilirsiniz.
  5. Daha sonra erişteleri ekleyip birkaç dakika daha kavurup kremayı ekliyoruz.
  6. 5 dakika daha kavrulduktan sonra baharatları, soya sosu ve suyunu ekleyip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  7. Piştikten sonra altını kapatıp 20 dakika kadar dinlendiriyoruz daha sonra sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet olsun….

Yoğurtlu Mantar Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Mantar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kültür mantarı
  • 3 adet havuç
  • 1 çay bardağı mısır
  • 3 dal yeşil soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 – 4 adet kornişon turşu
  • Tuz
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak

Yoğurtlu Mantar Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Havuçları soyup yuvarlak şekilde ince ince doğruyoruz mantarları yıkayıp dilimliyoruz.
  2. Uygun bir tencereye alıyoruz üzerine tuz kaynar su ilave edip 4-5 dk ocak kaynatıp süzüyoruz.
  3. Maydanoz soğanları ve turşuyu ince ince doğruyoruz mantara ilave ediyoruz yoğurt sarımsak mayonezi bir kaba alıyoruz .
  4. Çok az tuz ilave edip karıştırıyoruz daha sonra mantar karışımına ilave edip güzelce karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
  5. Üzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz deneyenlere .

Afiyet olsun🤗💕.

Çıtır Tavuk Tarifi

 

Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 parça tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım şişe madem suyu (100ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayın)

Bulamak için;

  • Yeterince kahvaltılık mısır gevreği (Mısır gevreği yoksa galeta unu da kullanabilirsiniz)

Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğüsler çok kalın olmayacak şekilde parçalara doğranır.
  2. Ayrı bir kase içersinde bütün sos malzemeleri koyulur ve güzelce çırpılır.
  3. Tavuklar içersine koyulur karıştırır.
  4. Üzeri streçleyip buzdolabında 2 saat bekletilir.
  5. Ayrı bir kapta mısır gevreği elle ufaltılır.
  6. Çok toz şeklinde olmasın aralarında iri parçalar olabilir.
  7. Dinlenen tavuklar teker teker mısır gevreğine bulanır ve kızgın yağda çok yakmadan kızartılır.

Sebze Çorbası Tarifi

 

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1.5 su bardağı süt
  • 5-6 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un

Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yağları tencerede eritin ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  2. Tüm sebzeleri küp küp doğrayıp ekleyin ve güzelce karıştırın.
  3. Sarımsağı da ekleyip, suyunu koyup sebzeler pişene kadar kaynatın.
  4. Pişen sebzeleri blenderden geçirin.
  5. Sütünü ve baharatlarını ekleyip bir taşım kaynatın ve ocağın altını kapatın. Enfes çorbanız hazır 😋.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🥰.

Glutensiz Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Glutensiz Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (1 yumurta tamamı ve 1 yumurta akı)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 limon kabuğu ve suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı glutensiz un

Bulamak için:

  • 1 kase pudra şekeri
  • Püf noktası;Buzdolabında en az yarım saat dinlenmesi gerek.Fazla un koymadan oldukça yumusak ve ele yapışan bir hamur olmalı.

Glutensiz Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeler eklenir. Unun 2 bardağı konur ve karıştırılır.
  2. Üstü yavaş yavaş eklenir. Çünkü un miktarı yumurtanın büyüklüğüne, limonun suyuna göre değişiklik gösterebilir. Oldukça yumuşak ve yapışan bir hamur yapıcaz.
  3. Daha sonra en az yarım saat buzdolabında hamuru dinlendiricez.
  4. Hamur kıvam alıcak ve yuvarlarken yapışmauacak. Süre sonunda dolaptan alıp kaşıkla porsiyonluyoruz.
  5. Hepsini yuvarlayıp pudra şekerine buluyoruz ve tepsiye diziyoruz.
  6. 180c de önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.
  7. Üstü çatlayıp altı pişince fırından alıyoruz. Sıcakken oldukca yumuşak, soğudukça sertlesecektir.Benim 19 tane kurabiyem cıktı.

Kremalı Patates Graten Tarifi

 

Kremalı Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket sıvı krema 200 ml
  • Rendelenmiş bir kase kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı silme karabiber
  • 3 buçuk çay kaşığı tuz

Kremalı Patates Graten Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri kabuklarını soyalım yıkayalım ince ince dilimleyelim.
  2. Dilimlediğimiz patatesleri tuz ve karabiber ile iyice karıştıralım.
  3. Kremaya sütü ilave edip karıştıralım.
  4. Patateslerin üzerine dökelim iyice karıştıralım yağlamış olduğumuz borcama patatesleri koyup kalan sosu üzerine dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  6. Son olarak kaşar rendesini patateslerin üzerine yayıp tekrar fırına verelim.
  7. Kaşarlar eriyince sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun 🔥🔥.