28 Ağustos 2020 Cuma

Yemelere Doyamayacağınız Krokan Tarifi

Yemelere Doyamayacağınız Krokan Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı  şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı fındık fıstık karışık

Yemelere Doyamayacağınız Krokan Tarifi Yapılışı

  1. Acil misafirinizmi geldi kahvenin yanına ikramlıkmı yok tam size göre bir tarif.
  2. İlk olarak şeker tavada kısık ateşte eritilir.
  3. Karamel kıvamına gelince tereyağ eklenir.
  4. Eridikden sonra fındıklar eklenir.
  5. Üç tur çevrilir hafif katılaşınca altı kapatılır.
  6. Yağlı kağıdın üstüne dökülür ve kaşıkla düzlenir.
  7. Üstüne bi parça daha yağlı kağıt kapatılıp oklavayla düzleştirilir.
Dilimlenir servis yapılır.

Zeytinli Hellimli Kıbrıs Ekmeği Tarifi

Zeytinli Hellimli Kıbrıs Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya (yaş maya da kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından biraz az zeytin yağı  (ayçicek yağı da kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) (yarım bağ) golyandıro (taze kişniş, kıbrısta golyandıro deriz)
  • 2-3 adet taze soğan
  • Çeyrek bağ maydanoz
  • Çeyrek bağ taze nane
  • Az miktar dere otu (bi oran belirtmedim çünkü damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz)
  • 1 paket hellim(Türkiye de hellim peyniri diyorlar büyük marketlerde var)
  • 200-250 gr gemlik siyah zeytin
  • 2 tutam kuru nane
  • 1 küçük baş kuru soğan
Üzeri için;
  • Susam
  • Çörek otu (garacoco)

Zeytinli Hellimli Kıbrıs Ekmeği Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle unumuzu eleyerek rahat yoğura bileceğiniz bir kapta hamurumuzun hazırlığına başlayalım.
  2. Un, maya, süt, şu, tuz-şeker ve yağı karıştırıp yumuşak bir hamur oluncaya kadar güzelce yoğuralım. (benim hellimim ve zeytinim tuzlu olduğu için hamura tuzu çok az ekledim ama siz malzemelerinizin tuzuna göre miktarı ayarlarsınız.)
  3. Hamuru yarım saat dinlenmeye bırakalım.
    İkinci adımda ise golyandıro(kişniş), taze soğan, maydanoz, taze naneyi iki parmak kalınlığına yakın genişlikte büyük büyük kesiyoruz.
  4. Dere otu ve soğanı ince ince doğruyoruz. Hellimlerimizi kare kare doğrayıp, zeytinlerle birlikte tüm malzemeleri aynı kaba ekliyoruz .
  5. Üzerine kuru nane de serpip tüm malzemeleri karıştırıyoruz(salata gibi).
  6. Son adımda tüm malzemeleri tamamen karışıncaya kadar güzel ve nazikçe hamura yediriyoruz.
  7. Malzemeler hamura çok gibi görünebilir gözünüze hiç merak etmeyin her şey kıvamında .
  8. Şimdi yağlayıp unladığınız fırın tepsisine hamuru yerleştirin yağladığınız elinizle bastırarak hamura şekil verin ve üstüne susam-çörek otu ekleyin ve 2 kat olana kadar mayalanmaya bırakın.
  9. Ne kadar kabardığına inanamayacaksınız. (benim evden çıkmam gerektiği için hiç vaktim yoktu malesef bekletemedim).
  10. Önceden işittiğiniz fırında 180 derece de üstü-altı kızarana ve bıçağa yapışmayıncaya kadar pişirin.
  11. Sıcaklığı iyice gidince gün içinde, çay saatinde, altın gününde, kahvaltıda, çorbada her o günde tüketebilirsiniz.
Not: zeytinler çekirdekli eklenir o yüzden yerken dişinize zarar vermemesi için dikkatli olun lütfen.
Afiyetler olsun lezzet dostlarımmmm .

Patlıcan Sosu(Az Kişilik) Tarifi

Patlıcan Sosu(Az Kişilik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 4 adet kırmızı kapya biber(ben acı isotla yapıyorum)
  • 2 orta boy ince kıyılmış soğan
  • 4 diş ezilmiş sarımsak
  • 4 adet iri yumuşak domates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, kekik, zeytinyağı (üzerine gezdirmek için)
  • 4 yemek kaşığı sirke

Patlıcan Sosu(Az Kişilik) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcan ve biberi közleyip soyun ve ince doğrayın.
  2. Tencereye sıvı yağ koyup soğanı kavuralım.
  3. Ardından küp doğrayıp domatesleri ve sarımsağı ekleyin.
  4. Ben kabuklarını soymuyorum. Domatesler suyunu çekince köz patlıcan ve biberi ilave edip iyice kavurun.
  5. Ara ara mutlaka karıştırın. Suyu çekince dibi tutmasın.
  6. Tuzunu ilave edin. Henüz kapatmadan blender dan geçirin.
  7. Sonra altını kapatıp isteğe bağlı kekik ekleyin. Benim dağ kekiğim vardı o yüzden ekledim.
  8. Sonra sıcak sıcak temiz kavanozlara koyun, sıkıca kapatıp ters çevirin.
  9. Bu şekilde bi küçük sos kavanozu bir de yarım kiloluk kavanoz oldu.
  10. Tadına doyulmaz bir sos oluyor.
Şimdiden afiyet olsun.

Tahinli Kek Tarifi

Tahinli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 adet şekerli vanilin
  • Yarım su bardağı tahin

Tahinli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 2 yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır üzerine sıvı yağ ve süt ilave edilip çırpılır kabartma tozu ve vanilya  unla birlikte ilave edilir .
  2. Un yavaş yavaş eklenerek çırpmaya devam edilir.
  3. Kare borcam margarin yada sıvı yağ ile yağlanır karışım kaba dökülür.
  4. Üstüne yemek kaşığı ile tahin gezdirilir miktarını isteğe bağlı arttırıp azaltabilirsiniz .
  5. Bir miktar tahin karışıma da koyabilirsiniz ben koymadım.
  6. 200 derece fırında 20, 25 dk da pişiyor tahin severler için pratik bir tarif.
  7. Fırından çıkınca üzerine şeker serpince göze de hitap ediyor.
Afiyet olsun 💐.

Teremyağlı Çıtır Börek Tarifi

Teremyağlı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;
  • 1 kg süt
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı
  • Nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket kare bitter çikolata
Üzeri için;
  • Kare çikolata

Teremyağlı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı


  1. Muhallebisi için bitter çikolata ve margarin hariç tüm malzemeler bir tencerede mikserle iyice çırpılır ve kaynamaya alınır ocaktan alınır.
  2. Bitter ve yağ eklenerek köpüklenene kadar mikserle çırpılır kase veya kuplara dökülür.
  3. Soğuyan tatlıya çikolata parçası veya istediğe göre süslenir.
  4. Soğuyan tatlıları budolabında 5-6 saat bekletilir.

Ballı Marlenka Tarifi

Ballı Marlenka Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için;
  • 3 paket 200 ml yani toplam 600 ml krema
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı bal
Hamuru için;
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 100 gram tereyağ̆
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1.5 çay kaşığı karbonat
  • 3.5 su bardağı un

Ballı Marlenka Tarifi Yapılışı

  1. İlk öncelikle pastanın kremasını hazırlayın. Krema ve pudra şekerini derin bir kaseye alıp köpürünceye kadar çırpın.
  2. Balı da ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra streç filme sarıp buzdolabına kaldırın.
  3. Hamur yapımına geçelim. Derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp çırpın.
  4. Tavaya tereyağını alıp ocağın altını yakın. Üzerine bal ekleyerek kısık ateşte eritin.
  5. Daha sonra karbonatı ekleyin ve köpürdükten sonra ocaktan alın. Hazırladığınız tereyağlı karışımı yumurtaya ilave edin.
  6. Hepsini karıştırıp unu ilave etmeye başlayın. Yoğurarak 3. 5 su bardağı unu tamamlayın. Hafif ele yapışan bir hamur olacak.
  7. Un serpilmiş tezgaha hamuru alıp rulo haline getirin.
  8. Eşit olacak şekilde hamuru 8 parçaya bölün.
  9. Her bir parçayı beze haline getirip merdane ile pasta tabağından büyükçe açın.
  10. Ben tam servis tabağı boyutunda açtım. Yağlı kağıt serili tepsiye açtığınız hamuru koyun.
  11. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 3 dakika pişirin. Mutlaka dakika tutun.
  12. Hafif pembeleşmesi yeterli olacaktır. Pişen hamurları soğumadan daire şeklinde kesin.
  13. Ben servis tabağını hamurun üstüne koyup bıçakla kestim. Bütün bezeleri açıp tek tek fırında pişirip bu şekilde kesin.
  14. Kenarlarından artan parçaları da bir tabakta biriktirin. Hazırladığınız hamurları ve kremayı alıp başlayın birleştirmeye.
  15. Katların arasına krema sürerek üst üste dizin. Pastanın üzerini ve dışını da krema ile kaplayın.
  16. Kenarlarından artan parçaları rondoda un haline getirin. Ve pastamızın her tarafına döküp kaplayın.
  17. Ben bu işlemler bittikten sonra çok iyi donsun kıvamı otursun diye kelepçeli kalıbı koyup kelepçeledim. Dolaba kaldırıp dinlendirdim.
  18. Pastayı 1 gece önceden yapmanızı tavsiye ederim. Dinlendikten sonra 8, 10 hatta 12 dilim olacak şekilde pastanızı kesebilirsiniz.
  19. Servis yaparken üzerine mutlaka bal ve ceviz içi gezdirin.

Nohut Cips Tarifi

Nohut Cips Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Nohut Cips Tarifi Yapılışı

  1. Nohutlar ıslaksa kağıt havluyla kuruluyoruz.
  2. Bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
  3. Bende actifry olduğu için onda patates programında yaptım ama eğer yoksa yağlı kağıt serili fırında 180 derecede 30-35 dk hazır.
  4. Çıtır çıtır sağlıklı atıştırmalık. Ayrıca yoğurtla birlikte tüketin efsane oluyor.

Beyaz Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi

Beyaz Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram petibör bisküvi
  • 1 paket beyaz çikolata (80 gr)
  • 2 yemek kaşığı vanilya sosu
  • 3 yemek kaşığı toz Antep
  • 1 su bardağı file fındık
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş margarin yada tereyağ
  • 1 su bardağı süt

Beyaz Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Bisküvileri kırıyoruz. Üzerine şeker, tereyağı, sütü ve vanilya sosunu ilave ediyoruz.
  2. File fındığı ve toz Antep’ide içine atıp karıştırıyoruz.
  3. Streç fim yardımı ile rulo yapıp buzlukta 1-2 saat dinlendiriyoruz.
  4. Benvari usulü erittiğimiz çikolata yı buzluktan çıkardığımız pastamızın üzerine döküyoruz.
  5. Çikolatayı eritirken biraz margarin atmayı unutmayalım. Afiyet olsun.

Hazırını Aratmayan Tarçınlı Kurabiye Tarifi

Hazırını Aratmayan Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 225 gram margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 tepeleme çay kaşığı tarçın

Hazırını Aratmayan Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tarçın ve ceviz hariç bütün malzemelerimizi derin bir kaba koyup koyup hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
  2. Daha sonra tarçın ve cevizi ekleyip küçük parçalar halinde önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.
  3. Piştikten hemen sonra tarçın ve pudra şekerinden oluşan karışıma buluyoruz.
  4. Ben 30 -32 tane kurabiye elde ettim.
Afiyet olsun.

Böğürtlen Reçeli(Şekere Yaptırmadan) Tarifi

Böğürtlen Reçeli(Şekere Yaptırmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram böğürtlen
  • 3 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu
  • Çay kaşığı ucunda tereyağ (hem köpüklenmesin hem de parlak olsun diye)

Böğürtlen Reçeli(Şekere Yaptırmadan) Tarifi Yapılışı

  1. Böğürtleni yıkayıp süzgeçle alalım.
  2. Şeker ve suyu karıştırıp ocakta koyulaşıncaya kadar kaynatalım.
  3. Böğürtleni koyalım. Kabarmaya başlayınca tereyağını ve limonu koyalım.
  4. Kısık ateşte 20 dk. Kıvamını alıncaya kadar kaynatalım. ( yavaş yavaş kaynatıyoruz böğürtlen nazik olduğu için. Siz kasede kontrol edip daha önce de alabilirsiniz).
Kapatıp ılıyınca kavanoza alalım.
Not: 750 lık kavanoz oluyor.
Reçelimiz hazır. ☺️ afiyet olsun.

Limonata Tarifi

Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy limon
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 5-6 yaprak nane (isteğe bağlı)
  • 5 lt su

Limonata Tarifi Yapılışı

  1. Limon kabuklarını soyalım.
  2. Soyduğumuz limon kabuklarını şekerle birlikte robottan geçirelim.
  3. Kabuklarını soyduğumuz limonu ve naneyi robottan geçirelim.
  4. Robottan geçirdiğimiz limon nane ve şekeri karıştıralım.
  5.  5lt suyumuzu ekleyelim, karıştıralım.
  6. 2 saat boyunca buzdolabında dinlendirelim. ( ara ara karıştıralım. ).
  7. Süzerek kabuk ve limon çekirdeklerinden arındıralım, servis edeceğimiz sürahiye alalım.
Afiyet olsun.

Kakaolu Kurabiye Tarifi

Kakaolu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 buçuk çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 3 yemek kaşığı dolusu damla çikolata
  • 8-9 kaşık un

Kakaolu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta şeker vanilin iyice çırpalım (krema kıvamına gelene kadar).
  2. Tereyağı ile çikolatayı benmari usulü eritelim.
  3. Çırparak harca ekleyelim.
  4. Sonra un kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip spatula ile karıştıralım.
  5. Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz ekleyebilirsiniz.
  6. Ele yapışmayan yumuşak hamur olsun.
  7. Kabın ağzını iyice kapatıp dolaba kaldıralım yarım saat kadar dinlendirelim.
  8. Sonra kaşık yardımıyla alalım ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  9. 180° derece 20 dakika kadar kontrollü pişirelim.
Afiyet olsun 💖.

Kıymalı Konserve Bezelye Yemeği Tarifi

Kıymalı Konserve Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu konserve bezelye
  • Yarım kg kıyma
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • Sıvı yağ
  • Tuz, karabiber

Kıymalı Konserve Bezelye Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağı ekleyelim.
  2. Soğanları – kıymayı – havuç – patatesi sıra sıra ekleyerek kavuralım.
  3. Salçayı ekleyerek kavuralım.
  4. Bezelyeleri süzüyoruz, süzdüğümüz suyu tencereye ekliyoruz.
  5. Kaynamaya başladıktan sonra bezelyeleri de ekleyerek 1-2 kez karıştılalım.
  6. Pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun. 😋.