Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakao (25 gr)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un (Elenmiş)
Üst sosunu hazırlama için
- 1 su bardağı kakaolu karışım (Bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
- 1,5 su bardağı süt
Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
- Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
- Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
- Yağladığınız kalıba dökerek 180 derecede pişen fırına koyabilirsiniz.
- Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.
- Pişen kekin üzerine gezdirilir hazır hale gelir.
- Kekin sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir. Şimdiden afiyet olsun😌.