11 Aralık 2020 Cuma

Suffle Tarifi

 

Suffle Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 50-60 gram tereyağı (Birazda sıvı yağ)
  • 80 gram bitter çikolata
  • 4 – 5 yemek kaşığı un

Suffle Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
  2. Bir tavada tereyağı ve bitter çikolatayı eritip içine unu ilave ediyoruz.
  3. Bu karışımı şeker ile yumurtanın içine ekleyip karıştırdıktan sonra kaselere döküyoruz.
  4. 180°c de 7-8 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Yumuşacık Tepsi Poğaçası Tarifi

 

Yumuşacık Tepsi Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 kilo un
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)bardak ölçüm
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 2 yumurta akı

İç harcı için

  • Beyaz peynir
  • İstediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz

Üzeri için

  • 2 tane yumurta sarısı

Yumuşacık Tepsi Poğaçası Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına yaş mayayı elinizle ufalayarak koyun üzerine şeker süt sıvı yağ yumurta akı koyup bir çırpıcı tel ile karıştırın sonra ünü ve tuzu ekleyip güzelce ele yapışmayan ama yumuşacık bir hamur yoğurun.
  2. Hamurunuzu 30 dakika üzeri kapalı mayalandırın.
  3. Sonra iki ye ayırın hamurunuzu.
  4. İki tane beze olarak yuvarlayın ve 10 dakika bekletin üzeri kapalı olsun bezelerin kurumasınlar.
  5. Tezgahınıza çok az un serpip genişlemesine merdane ile hamuru açın yarım santim açın.
  6. Sonra basına iç harcınızı koyun bir bıçak yada rulet ile bir cm şeritler yukardan aşağıya kesin.Ama uçlarını kesmeyin.
  7. Sonra kendinize çeke çeke hamurunuzu rulo yaparak sarin.
  8. Fırın tepsinize ortadan dışa doğru döndürerek yerleştirin ama birbirine yapışık olmasın.
  9. Tepside 20 dakika üzeri kapalı mayalandırın o mayalanırken aynı işlemi kalan hamurunuza uygulayın.
  10. Tepside mayalanan hamurunuzun üzerine yumurta sarısı sürün.
  11. 200 derece soğuk fırına alt üst ayarda koyun üzeri ve altı güzel kızarana kadar pişirin.
  12. Fırından çıkınca üzerini temiz bir kuru bezle kapatın 10 dakika sonra yenmeye hazır şimdiden deniceklere afiyet olsun.

Portakallı Kek Tarifi

 

Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından biraz fazla şeker
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 2 adet portakal suyu (Yaklaşık 1 ay bardağı)
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • İsteğe göre renk vermesi için çay kaşığı ucu kadar zerdeçal

Portakallı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar güzelce çırpılır.
  2. 2 portakal suyu ve sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edelim.
  3. Daha sonra un kabartma tozu vanilya ve portakal kabuğu eklenerek tekrar çırpalım.
  4. Kek kalıbımızı yağlayarak harcımızı dökelim.
  5. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 30 dk pişirelim daha sonra 150 dereceye düşürerek 10 dk daha pişirmeye devam edelim.

Yoğurt Mayalama (Taş Gibi) Tarifi

 

Yoğurt Mayalama (Taş Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kg süt
  • 3 kaşık yoğurt

Yoğurt Mayalama (Taş Gibi) Tarifi Yapılışı

  1. Sütü kaynatın, ne kadar çok karıştırarak kaynatırsanız yoğurdunuz o kadar katı olur.
  2. Serçe parmağınızı içine sokup 7 ye kadar saydığınızda yanmayacak duruma gelene kadar sütü soğumaya bırakın.
  3. Mayasını hazırlamak için yoğurdun üzerine sütten ekleyerek iyice karıştırın. Ve mayayı yoğurdu yapacağınız kabın en altına dökün.
  4. Sonra yeterli ısıya gelmiş sütü ekleyin ve tel çırpacak yardımı ile iyice karıştırın.
  5. Üzerine tel süzgeç gibi suyun buharlaşmasına müsade edecek bişey koyun sakın kapak filan kapatmayın.
  6. Karanlık bir ortamda etrafını bir örtü yardımı ile iyice kapatarak mayalanmaya bırakın. Not: yoğurdu sütü kaynattığınız sıcak tencerenin içersine mayalamayın. Taş gibi, tava yoğurdu kıvamında ev yoğurdu.

Limonata Tarifi

 

Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet iri limon kabuğu sert
  • 1 adet büyük portakal
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 2 subardağı toz şeker

Limonata Tarifi Yapılışı

  1. Limon ve portakal kabuğu rendelenir ve suları sıkacakla sıkılır şekerle karıştırılıp 2 litre kaynamış suya ekleyip karıştıralım.
  2. Soğuyunca ince süzgeçte süzdürülüp üzerine 1 yada 2 litre su ekleyelim.
  3. Limonatamız hazır. İsterseniz 1 tatlı kaşığı toz zerdeçalı bir bardak suda karıştırıp limonataya ekleyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet şifa olsun.

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao (25 gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un (Elenmiş)

Üst sosunu hazırlama için

  • 1 su bardağı kakaolu karışım (Bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
  • 1,5 su bardağı süt

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
  2. Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
  3. Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
  4. Yağladığınız kalıba dökerek 180 derecede pişen fırına koyabilirsiniz.
  5. Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.
  6. Pişen kekin üzerine gezdirilir hazır hale gelir.
  7. Kekin sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir. Şimdiden afiyet olsun😌.

İşkembe Çorbası Tarifi

 

İşkembe Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr ön pişirme uygulanmış işkembe
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1lt ( 5 su bardağı su )
  • Tereyağı
  • Pulbiber
  • Tuz
  • (istenilen miktarda sirke, limon suyu)

İşkembe Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce işkembe tencereye alınarak üzerine su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  2. 2 diş sarımsak dövülerek tuzla beraber kaynayan suyun içerisine ilave edilir ve 3-4 dakika kaynatılır.
  3. Çorbayı ocaktan almaya yakın terbiyesi hazırlanır.
  4. Terbiyesi için: un yoğurt ve yumurta bir kapta çırpılır yavaş yavaş çorbaya ilave edilir küçük bir sahanda tereyağı eritilip pulbiber eklenir çorbaya dökülür.
  5. 3-4 dakika kaynattıktan sonra servise hazır. İsteğe göre sirke ya da limon suyu eklenebilir afiyet olsun.

Karnabahar Graten Tarifi

 

Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • Ortaboy karnabahar
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

Beşamel sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 bardak süt
  • Tuz karabiber

Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı yıkayıp ayıklıyoruz haşlıyoruz.
  2. Tavaya yemeklik doğradığımız soğanı kavurup kıymayı ekliyoruz.
  3. Daha sonra salça ve baharatları ekleyip suyu ilave ediyoruz.
  4. Beşamel sos için tereyağı ocağa alıyoruz un ile kavurup sütü ekliyoruz koyu kıvam alınca tuz ve karabiber ekliyoruz.

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 2 su bardağı un

Sosu için

  • 1,5 su bardağı süt

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın, süt sıvı yağ ve kakao ekleyip karıştırın.
  2. Hazırladığınız karışımdan 1 su bardağı alıp ayırın.
  3. Hamurumuza 2 şu bardağı elenmiş un kabartma tozu ve vanilya ekleyip yağlanmış kare borcama dökülür.
  4. Isıtılmış fırında 180derecede 35 dakika pişirilir.
  5. Ayırdığımız bir bardak karışımı bir tavaya dökelim.
  6. Üstüne 1, 5 su bardağı süt ekleyip pişiriyoruz.
  7. Kaynayınca kapatıp ilk sıcaklığı çıkan kekimizin üstüne döküyoruz. Dilimleyip servis yapıyoruz.

Çikolatalı Waffle Tarifi

 

Çikolatalı Waffle Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 125 gr toz şeker
  • 125 gr margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında olacak)
  • 1 paket vanilya
  • 250 gr un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 250 ml süt
  • 75 gr çikolata parçacıkları

Çikolatalı Waffle Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta akı ve sarılarını ayırıyoruz.
  2. Yumurta aklarını köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  3. Ayrı bir kapta yumurta sarıları, toz şeker, margarin veya tereyağı ve vanilyayı çırpıyoruz.
  4. Ardından un ve kabartma tozu ekliyoruz.
  5. Sütü de azar azar ilave ettikten sonra, çikolata parçacıkları ilave edip karıştırıyoruz.
  6. Son olarak çırptığımız yumurta akını ekleyip, spatula ile havasını söndürmeden yavaşça karıştırıyoruz ve waffle makinasında pişiriyoruz.

Nohutlu Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Nohutlu Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı büyük bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça(yarım yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası)
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 adet küçük patlıcan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2, 5 tatlı kaşığı tuz

Nohutlu Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağı ve tereyağını beraber eriterek, içerisine biberi ekleyerek kızartıyoruz.
  2. Biberleri bir tabağa alıp patlıcanlarımızı tavada kızartıyoruz.
  3. Daha sonra tavaya biber ile patlıcanımızı birlikte koyup tuz ve karabiber ekliyoruz.
  4. Salçayı ekleyerek kavuruyoruz.
  5. Nohutu ve bulguru ekleyerek 1 dk kadar kavuruyoruz.
  6. Önceden kaynattığımız 6 su bardağı suyu ilave ederek kapağını hiç açmadan pişmeye bırakıyoruz.
  7. Çok az su kalınca kabuğunu soyduğumuz domatesleri ekleyerek (önce ekleyince eriyor) suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Dinlendikten sonra servise hazır.

Kırmızı Lahana Salatası Tarifi

 

Kırmızı Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Çeyrek kırmızı lahana
  • 1 adet domates
  • 5-6 dal maydanoz
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz

Kırmızı Lahana Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Lahana ince uzun parçalar halinde doğranır.
  2. Limon suyu ve tuz ile bir süre ovulur ve servis tabağına alınır.
  3. Domates ve maydanoz doğranıp eklenir.Evde varsa konserve mısır da ekleyebilirsiniz.
  4. Zeytinyağ ve sumak ilave edilip güzelce harmanlanır. Afiyet olsun 👌🏻.

Şehriyeli Havuç Çorbası Tam Bir Kış Çorbası Tarifi

 

Şehriyeli Havuç Çorbası Tam Bir Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı tavuk suyu (isterseniz 1 adet bulyon)
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Terbiyesi için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Pul biber

Şehriyeli Havuç Çorbası Tam Bir Kış Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Rendelenmiş havuç ve sarımsağı sıvı yağda kavurun üzerine şehriyeyi ilave edip 1-2 dk daha kavurup tavuk suyunu ve ortalama 4 su bardağı normal su ekleyip şehriyeler yumuşayıncaya kadar çorbamızı pişiriyoruz.
  2. Terbiyesi için gerekli tüm malzemeyi ayrı bir kasede iyice karıştırıp kaynayan çorbadan 1-2 kepçe alıp terbiyeyi hızlıca karıştırın kesilmesin.
  3. Daha sonra bu karışımı kaynayan çorbaya karıştırarak ilave edin tuzunu ilave edip bi taşım kaynatın.
  4. Üzerine tereyağ eritip pul biber ilave edin ve çorbanızın üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.