Tam Tarifli Enfes Kuymak Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı, tereyağı
- 1 su bardağı (200 ml) mısır unu
- 3 su bardağı (200 ml) sıcak su
- 200 gram kaşar yaklaşık 2 su bardağı
- İsteğe bağlı tuz
Tam Tarifli Enfes Kuymak Tarifi Yapılışı
- Tam tarifli dışarıda yediklerinizi unutturacak kuymak (mıhlama tarifi) deneyeceklere şimdiden kolay gelsin😊
- Öncelikle kaşar peynirlerini küp küp doğrayalım. Ardından tereyağını tavamıza alıp eritelim fazla kızarmadan hemen mısır ununu ilave edelim kokusu çıkıncaya kadar 2-3 dakika kavuralım.
- Ardından sıcak suyumuzu ekleyeceğiz, dikkat etmemiz gereken yavaş yavaş eklenmeli mısır unu suyu hemen çeker çünkü.
- Yavaş yavaş suyumuzu eklerken bu arada karıştırmaya devam edelim akışkan bir kıvam aldıktan sonra kaşarlarımızı ekleyelim kaşarlar eriyene kadar hafif hafif karıştıralım.
- Servise hazır, afiyet olsun şimdiden 🌼
Haydari (Enfes Tarifiyle) İçin Malzemeler
- 7-8 kaşık süzme yoğurt
- 1 tutam dereotu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 buçuk yemek kaşığı nane
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Haydari (Enfes Tarifiyle) Yapılışı
- Tereyağını ve naneyi biraz kızartalım.
- Sonra kasemize yoğurdu, kıyılmış dereotunu, naneli tereyağını, tuzu ve sarımsağı koyup güzelce karıştıralım.
- Afiyet olsun 😍.
İncirli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı nişasta
- 2 su bardağı tepeleme un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 6-7 adet kuru incir
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
İncirli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kuru incirleri 10 dakika kadar sıcak suda bekletelim. Sonra incirleri küçük küçük doğrayalım. Daha sonra karıştırma kabına tereyağı ve pudra şekerini alıp iyice karıştıralım.
- Sonra sıvı yağ ve yumurtayı katıp karıştıralım. Önce nişastayı sonra unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Son olarak tarçın, kuru incir ve cevizleri ekleyip hamurumuzu yoğuralım.
- Yumuşak ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayarak, fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim. Kurabiyemiz fırında çok kalırsa sertleşebilir.
- Kontrollü olarak pişirelim ılıyan kurabiyeleri servis tabağına alıp, üzerine pudra şekeri ve tarçın serpip servis edebilirsiniz.
Orjinal Brownie Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram bitter çikolata
- 160 gram tereyağı
- 130 gram un
- 1 tutam tuz
- 220 gram şeker
- 4 adet yumurta
Orjinal Brownie Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri çırpma teliyle 2 dakika karıştırın ardından içine 130 gram unu ve 1 tutam tuzuda ekleyin ve 1 dakika çırpın.
- Ardından bir sos tenceresine tereyağını alın ve eritin ardından tencereyi ocaktan alın içine çikolataları kırın ve çikolataların erimesini bekleyin .
- Ardından çikolatalı karışımını yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin ve spatula ile sıyırın ardından 26 cm lik yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına brownie karışımını boşaltın.
- 180 derecelik fırında 35 dakika pişirin brownieniz hazır.
- Afiyet olsun.
Pratik Kedidilli Coco Star Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 12 tane kedidili bisküvi
- 1 su bardağı süt
Ara Kat İçin
- 1 poşet krem şanti
- 1,5 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Üst Kat İçin
Pratik Kedidilli Coco Star Pasta Tarifi Yapılışı
- Kedidili bisküvileri süte batırıp borcam tepsiye dizelim.
- Sütle krem şantiyi çırpalım.
- Üzerine pudra şekeri ve hindistan cevizi ilave edip karıştıralım.
- Bisküvilerin üzerine dökelim.
Yumuşacık Ev Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kıyma
- 2 tane orta boy kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yumuşacık Ev Köftesi Tarifi Yapılışı
- Soğanı küçük küçük doğrayalım. Sarımsağı rendeleyip maydanozları ince ince doğrayalım.
- Diğer malzemelerin hepsini karıştırıp güzelce yoğuralım. Elimizle şekil verip buzdolabında 1 saat bekletelim.
- Tavaya çok az sıvı yağ döküp köfteleri kızartalım.
- Kızarmış patates, keşkeş soğanı ve kızarmış domates ile servise hazırlayalım 🌹 afiyet olsun 🌹.
Köz Biber Buğday Ve Kuru Fasulye Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 5 tane közlenmiş kapya biber
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tutam dereotu
- 2 diş sarımsak
- Yeteri kadar tuz
Köz Biber Buğday Ve Kuru Fasulye Tarator Tarifi Yapılışı
- Sarımsağı ezelim dereotunu ince ince doğrayalım ve yoğurtla karıştıralım.
- Közlenmiş kapya biberi doğrayalım, kuru fasulye ve buğdayı ekleyip tuzunu ilave edelim karıştıralım.
- Servise hazırlayalım 🌹 afiyet olsun 🌹.
Pirinçli Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardak yoğurt
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 tutam tuz
- 1 kaşık sana yağı
- Zeytin yağı
- 1 kaşık un
- 1 adet yumurta
- Nane
Pirinçli Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı
- Yumurta un yoğurt pirinç tuz bir tencereye alınır. Daha sonra kaynayana kadar pişirilir.
- Üzerine 1 kaşık sana yağı eklenir. Üzerine biraz su ekleyelim fakat çok açık bir kıvam olmamalı suyunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Ayrı bir tavada zeytin yağı kızdırılır ve nane eklenir nanenin yanmamasına dikkat edin sonrasında servis edebilirsiniz.
- Deneyenler afiyet olsun ♥️.
Pratik Çiğ Köfte Tarifi Uzun Uzun Yoğurmaya Gerek Yok İçin Malzemeler
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı su
- 1 tane büyük boy soğan(Suyu sıkılmış olacak)
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı isot
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığından biraz fazla pul biber (Bu size kalmış )
- 1 silme tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Yarım çay bardağı nar ekşisi yada limon
Pratik Çiğ Köfte Tarifi Uzun Uzun Yoğurmaya Gerek Yok Yapılışı
- Öncelikle bulguru 1 su bardağı sıcak suyla kabarması için kenarda bekletelim.
- Sonra soğanı rendeleyip suyunu süzdürelim sarımsağı da rendeleyelim kabaran bulgurun üzerine tüm malzemeler atıp kaşık yardımıyla karıştıralım.
- Sonra blender yardımı ile belli aralıklarla blenderi dinlendirerek harcı blender dan geçirelim 15 dakika kadar.
- Sonra bir iki kere elimizle yoğurup sıkıp servis edebilirsiniz ❤️ afiyet olsuuun 🥰
Şerbetsiz Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı tozşeker
Şerbetsiz Un Helvası Tarifi Yapılışı
- İlk önce tereyağını tencereye alalım ve eritelim daha sonra unu ekleyelim ve kokusu çıkana kadar ve rengi hafif koyulaşana kadar kavuralım.
- Kavrulan unu ocaktan alalım ve tozşekerini dökelim karıştıralım toz şeker tamamen eridikten sonra tabağa servis edelim.
- Şimdiden afiyet olsun 🤤.
İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram margarin
- 3,5 şu bardağı irmik
- 2,5 şu bardağı süt
- 2,5 şu bardağı su
- 2,5 şu bardağı şeker
- 1 avuç yer fıstığı
İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- Sütü bir tencereye kaynaması için bırakalım.
- Şu ve şekeri ayrı bir tencereye alalım ve kaynamaya bırakalım.
- Diğer taraftan margarini bir tencereye alalım eridiğinde fıstıkları atıp biraz kavuralım üzerine irmiği ekleyip rengi değişip pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kavrulan irmiğin üzerine önce şerbeti dökelim ilk döküşte sıçrayacaktır hemen kapağı kapatıp sıçramasının geçmesini bekleyin sonra sütü de üzerine ekleyin.
- Suyu çekip istediğimiz kıvamı alana kadar karıştıralım.
- Tamamen suyunu çekip kıvamı aldıktan sonra ocaktan alıp kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. Helvamız hazır 😋.
- Afiyet olsun.
Harika Profiterol Ekler Tarifi İçin Malzemeler
Hamur İçin
- Yarım paket margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 3 yumurta
İç Dolgusu İçin
- 3 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Çikolata sosu
- Hazır sos ya da benmari usulü eritip biraz süt ya da yağ ile açılmış çikolata
Harika Profiterol Ekler Tarifi Yapılışı
- Margarini eritin. Suyu ekleyip kaynatın ununu ilave edip biraz kavurun. Soğumaya alın daha sonra çırpıcı ile çırpmaya devam ederken yumurtaları birer birer ekleyin.
- Püf noktası hamuru iyice kabartana kadar çırpıcı ile çırpmak.
- 175 derecede fanlı ayarda kabarana kadar pişirin 25 dakika gibi b ir sürede oldu benimki.
- Şekil vermek için sıkma torbası ya da yemek kaşığı kullanın.
- Muhallebisini hamur fırındayken pişirin.
- Tüm malzemeleri karıştırıp pişirin kaynayınca ocaktan alıp vanilini ekleyin.
- Fırından çıkardığınız hamurlar 5 dakika soğusun.
- Hamurları ikiye kesip hepsinin içine 1 dolu olmayan yemek kaşığı iç harç koyun.
- Sosu hazırlayın dökün.
- Dolapta bekletin.
- Afiyet olsun.
Kaşarlı Kekikli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin
- 1 bardak ılık süt
- 1 bardak ılık su
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket yaş maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
İçi İçin
Üzeri İçin
Kaşarlı Kekikli Poğaça Tarifi Yapılışı
- Sıvılarla mayamızı açalım daha sonra şekeri tuzu ve unu ekleyelim. Yumuşak bir kıvam elde etmeliyiz ununu yavaş yavaş ilave edin ele yapışmayan bir kıvam olmalı.
- Hamur piştikten sonra zaten epey şişiyor o yüzden küçük parçalar alalım ve hiç un kullanmadan hafif açıp kaşar peynir koyup tepsimize dizelim.
- Önce yumurtamızı sonrasında hafif bir biçimde kekiğimizi dökelim. 180 derecede 10 ila 15 dakika pişirelim.
- Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun♥️.