17 Aralık 2020 Perşembe

Vişneli Cevizli Brownie Tarifi

 

Vişneli Cevizli Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gram bitter çikolata
  • 150 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 2 yemek kaşığı ceviz kırığı

Üzerine;

  • 1 su bardağı vişne
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ceviz kırığı

Vişneli Cevizli Brownie Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba, 💐🌈🎈

Efsane bir brownie tarifim var :)) Bitter çikolata, vişne ve ceviz birleşimi tarifsiz bir lezzet 👌😍 Anlatılmaz yaşanır, o kadar söylüyorum. ☺ Bence mutlaka kaydedin, deneyin ve benimle fotoğraflarınızı paylaşın :) 🤗👇👇🍫❤🍒

  1. Tereyağını yakmamaya özen göstererek eritin ve ateşten alın. Çikolataları içine ilave edin ve iyice karıştırarak eritin.
  2. Yumurtaları çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde kısa bir süre çırptıktan sonra toz şekeri ekleyin, 5-10 dakika arası beyazlaşana kadar güzelce çırpın.
  3. İlk sıcaklığı çıkmış olan çikolata tereyağı karışımını da, yumurtalı karışıma yavaşça ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpın.
  4. Son aşamada; un, tuz ve vanilya ilavesini yapın ve kuru malzemeleri ekledikten sonra, sadece karışacak kadar çok kısa bir süre çırpın ve mikseri kapatın. (kesinlikle uzun süre çırpmamaya özen gösterin) Ceviz kırığını da ekleyerek, tahta bir kaşıkla nazikçe karıştırın.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına (ben küçük boy kare borcam kullandım), brownie hamurunu dökün ve üzerine vişneleri bastırmadan dizin ve tekrar ceviz serpin. (vişneleri dondurucudan kullanırsanız, çözdürüp, suyunu süzdürün)
  6. Önceden 165 dereceye ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

Nefis browniemiz servise hazırdır. 😋😍

Profiterol (Tam Ölçü ve Kolay Tarif) Tarifi

 

Profiterol (Tam Ölçü ve Kolay Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr margarin
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 adet küçük boy yumurta ( büyük olmamalı küçük olacak yoksa hamur cıvık olur)

İç dolgusu için;

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik soğuk süt
  • 1 paket krem şanti

Üst sosu için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 poşet dr Oetker çikolata sosu ( sarı olandan bitter olmasın acı oluyor sarı daha güzel oluyor)

Profiterol (Tam Ölçü ve Kolay Tarif) Tarifi Yapılışı

Yazdığım tarif biliyorum ki size çok uzun gelecek. Aslında  uygulaması çok kolay bir tarif ama aynı zamanda yapacak kişiye ayrıntılı anlatılması gereken bir tarif. Okuyunca herkes hiç yemek yapmayı bilmeyen biri bile yapabilir …Hadi başlayalım….

  1. 1 su bardağı suyu bir tencereye alın ocağın altını yakın margarini ekleyip suda margarini  ve şekeri eritin sonra unu ekleyin, 1-2 karıştırın.
  2. Hamur tencerede toplanacaktır 2-3 kez kaşıkla ezerek hamuru karıştırın, hamur toplansın top gibi olsun.
  3. Tencerenin altını kapatın ve balkona atın hamur iyice soğusun ılık bile olmasın hamur soğumuş olsun.
  4. Bu arada siz süt ile krem şantinizi iyice çırpın ve buzdolabınıza atın biraz sertleşsin.
  5. Şimdi tencerenizi balkondan alın soğumuş hamurunuza küçük boy yumurtalarınızı tek tek kırın ve çırpın sakın hepsini birden kırayım da çırpayım demeyin. Tek, tek kırmanız ve çırpmanız gerekiyor. Püf noktası bu.

1. Yumurtayı kırın iyice çırpın sonra
2. Yumurtayı kırın iyice çırpın şimdi
3. Ve son yumurtayı kırın ve hamuru iyice çırpın 

6. Bu arada fırınınızı 180 derecede ısıtın.

7. Hamur tamam. Büyük fırın tepsinizi ve 2 tane tatlı kaşığınızı alın. Bir kaşık ile hamurdan kaşık boyutunda( bir yeşil papaz eriği boyutunda alın) diğer kaşık yardımı ile tepsiye sıra ile yuvarlak şekil vermeye çalışarak dizin. Yani iki kaşık yardımı ile hamurları tepsiye döşeyin.

8. 180 derecede ısınmış olan (turbo fırın ise orta katta pişirin) fırınınız da 40 dakika pişirin. Pişirirken fırınınızın kapağını kesinlikle açmayın yoksa puf puf olmaz yassılaşırlar siz de bunu istemezsiniz. Dışarıdan camdan bakın.

9. Hamurlarınız pişti yine fırınınızı açıp tepsinizi hemen çıkartmayım demeyin onları rahat bırakın soğusunlar.

10. Soğudular, bıçak ile ortadan kesin buzdolabından soğumuş sertleşmiş krem şantinizi çıkartın içlerine birer tatlı kaşığı krem şanti sürün ve kapatın. Kare borcama dizin.

11. Dizmeniz bitince bir tencerede çikolata sosunuzu süt ile pişirin. Sos pişti sıcağı çıksın. Soğusun ( ara sıra sosu karıştırın ki sos kabuk bağlamasın)soğuyan çikolata sosunuzu profiterol toplarınızın üstüne her birine bir yemek kaşığı olacak şekilde bol bol dökün. (isterseniz sosunuza 1 kare bitter çikolatayı da ekleyerek eritebilirsiniz ben eklemedim ama bazen ekliyorum aklınızda bulunsun ekleyebilirsiniz de sorun yok)

12. Hazır olan profiterollerinizi yemeyecek akşama kadar buzdolabında saklayacaksanız üstlerini mutlaka streç filmleyin ya da kap bonesi takın ki üstlerinde ki çikolata sos sertleşmesin.

İsterseniz sosunu dökmeden akşamı bekleyin akşam sosu hazırlayıp dökün böyle yaparsanız profiterol toplarınız akşama kadar da yumuşamaz daha sert olur. Dolapta ne kadar beklerse şekilleri bozulmaz ama üstlerinde ki sos dan dolayı yerken daha yumuşak hissedersiniz. Sert olsun diyorsanız bekleyin yerken sosunuzu dökün yok yumuşak yumuşak daha iyi diyorsanızda sosu döküp bekletin. Ben döküp beklettim. Ama korkmayın şekilleri beklese de bozulmaz. Tercih sizin.

Not : İsterseniz içine krem şanti değil gerçek profiterol kremasını pişirip sürebilirsiniz. Onun tarifi ise şöyle

2, 5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1, 5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya hepsi karıştırılıp ocakta pişirilecek.

Ben daha kolay oluyor ve çocuklar daha çok seviyor diye anlattığım şekilde yapıyorum tercih sizin.

Afiyet olsun.


5 Dakikada KAHVELİ İKRAMLIKLAR (Truffle) Tarifi

 

5 Dakikada KAHVELİ İKRAMLIKLAR (Truffle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 24 adet kedidili bisküvi
  • 120g çikolata (bitter ve sütlü karışık)
  • 100g labne peyniri
  • 180ml sıcak su
  • 1,5 tatlı kaşığı granül kahve

Kaplamak için

  • 160g çikolata (bitter ya da sütlü kullanabilirsiniz)

5 Dakikada KAHVELİ İKRAMLIKLAR (Truffle) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kedidili bisküvilerimizi fermuarlı torbada ya da mutfak robotunda un haline getirelim.
  2. Granül kahveyi bir fincana alarak üzerine kaynar su ekleyelim ve karıştıralım. Granül kahve bildiğimiz suda çözünen kahveler, özel bir kahve değil :) yazının devamında detaylı anlatacağım.
  3. Hazırladığımız sıcak kahveyi çikolatanın üzerine dökerek çikolata eriyene kadar karıştıralım.
  4. Tüm malzemeleri yani bisküvileri, çikolatalı kahveyi ve labne peynirini derince bir kaba alarak güzelce karıştıralım.
  5. Hazırladığımız harçtan bir miktar alarak elimizle ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayalım.
  6. Trufflerimizi kaplamak için çikolatamızı benmari usulü eritelim. Benmari usulü ile ilgili detayları aşağıya ekliyorum.
  7. Hazırladığımız topları çikolataya bulayarak pişirme kağıdının üzerine yerleştirelim.
  8. Buzdolabında çikolatalar tamamen donuncaya kadar bekletelim. (Buzdolabının normal bölmesinde muhafaza ediyoruz, dondurucuda değil!)
  9. Kahveli ve çikolatalı trufflerimiz servise hazır.
  10. Herkese afiyet olsun :)

Orijinal Supangle Tarifi

 

Orijinal Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 bardak süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 100 g bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 bardak soğuk su

Servis için;

  • Kakaolu kek

Orijinal Supangle Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir tencereye sütümüzü alalım.
  2. Üzerine yumurta sarısı, un, şeker ve kakaoyu da ekleyerek güzel bir şekilde karıştıralım ve ocağa alalım.
  3. Koyulaşıp göz göz olan tatlımızı ocaktan alarak içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
  4. Tere yağını da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  5. Tatlımızı 10 dakika kadar daha karıştırarak soğumaya bırakalım.
  6. Soğuyan tatlımızın üzerine soğuk suyumuzu ekleyelim ve mikser ile çırpalım.
  7. Servis edeceğimiz cup yada kaselerimizin tabanına 1’er parça kek dilimi yerleştirelim. Eğer kekleriniz kuru ise süt ile ıslatabilirsiniz.
  8. Üzerine supanglelerimizi paylaştıralım ve soğuması için 1-2 saat kadar buzdolabında bekletelim.
  9. Soğuyan supanglelerimizi dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Supangle tarifi püf noktaları nelerdir?

  • Tatlınızın pürüzsüz olması için güzel bir şekilde karıştırmalısınız.
  • Evlerinizde yemediğiniz keklerinizi değerlendirmek için uygun yöntemlerden bir tanesidir supangle tatlısı. Eğer kekleriniz sertleşmişse  süt ile hafif ıslatarak yumuşatabilirsiniz.
  • Tatlınızı buzdolabında ne kadar çok durdurursanız o kadar lezzetli olacaktır.
  • Tatlınızı çikolata rendesi ile yada muz, çilek gibi meyvelerle ve antep fıstığı fındık kırığı, ceviz gibi kuru yemişlerle de süsleyebilirsiniz.

Supangle kaç kalori?

  • Orta büyüklükte 1 kase supangle yaklaşık olarak 291 kaloriye denk gelmektedir.

Tost Makinesinde Waffle Hamuru Tarifi

 

Tost Makinesinde Waffle Hamuru Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
  • 1,5 su bardağı un

Tost Makinesinde Waffle Hamuru Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtayı ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıyoruz, ne kadar çırparsak yumurta kokusu az olur.
  2. Yağı ve sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  3. Son olarak vanilyayı kabartma tozunu ekliyoruz.
  4. Unu yavaş yavaş ekleyerek akıcı kek hamurundan daha akıcı) bir hamur elde ediyoruz.
  5. Tost makinasının en sıcak derecesinde çok az yağ sürerek 1 kepçe hamur koyarak pişiriyoruz.
    Not: Tost makinasının üstüne kapatıp pişiriyoruz ilk 1 dk kapağını açmayın. Çevirirken ters yöne koyun ki izler şekilli çıksın.

Sizi Star Yapacak: Malaga Pasta Tarifi

 

Sizi Star Yapacak: Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pastanın Keki İçin;

  • 4 adet yumurta (akı ve sarısı ayrı ayrı kullanılacak)
  • 1 çay bardağı şeker (yarısı yumurta akları için, yarısı sarıları için)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı kakao (tepeleme)

Pastacı Kreması İçin;

  • Yarım litre süt (500 ml)
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 50 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya

Ganajı İçin;

  • 200 ml sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 70 gram sütlü + 70 gram bitter çikolata
  • 1 çay bardağı fındık kırığı (isteğe bağlı)

İçi İçin;

  • 7 adet muz (eğer yerli muz kullanıyorsanız, 14 adet)

Kenarları İçin;

  • Fındık kırığı

Sizi Star Yapacak: Malaga Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Pastanın kekini yapmak için; ilk olarak karıştırma kabına yumurta aklarını alalım, şekeri yavaş yavaş ekleyerek köpük köpük olana kadar mikser ile çırpalım.
  2. Ayrı bir kabın içerisine yumurta sarılarını alarak karıştıralım ve üzerine vanilya, süt, un, kabartma tozu, nişasta ve kakaoyu ilave ederek tekrar karıştıralım.
  3. Yumurta sarılarının olduğu kek harcının içerisine, çırptığımız yumurta aklarının yarısını ekleyerek köpüğünü söndürmeden yavaş yavaş karıştıralım.
  4. Sonrasında kalan yumurta aklarını da ilave edelim ve yavaş yavaş karıştırarak hamurumuzu hazırlayalım.
  5. Hazırladığımız kek harcını, pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz borcama dökelim ve her yeri eşit olacak şekilde düzeltelim.
  6. Borcamı birkaç kez tezgaha vurarak, hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım ve önceden ısıtılmış 170°C fırında 22 dakika pişirelim.
  7. Kekimiz pişerken, biz de pastacı kremamızı hazırlamaya başlayalım. Pastacı kreması için; uygun bir tencerenin içerisine süt, un, şeker, yumurta sarısı ve nişastayı alalım ve karıştıralım.
  8. Tenceremizi ocağa alalım ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  9. Kremamız kaynamaya başladığında ocaktan alalım, içerisine tereyağı ve vanilyayı da ekleyerek, mikser ile çırpalım.
  10. Daha sonra kremamızı geniş bir kaseye alalım ve üzerini kremaya temas etmeyecek şekilde streçleyerek soğumaya bırakalım.
  11. Pişen kekimizi fırından alalım, pişirme kağıdından tutarak borcamdan çıkartalım. Kek ve krema güzel bir şekilde soğuyana kadar bekleyelim.
  12. Kremamız soğuduktan sonra, sıkma torbamızın içerisine dolduralım,
  13. Kekimizi, muzların genişliğinden biraz daha geniş olacak şekilde keselim. Ben 7 şerit olacak şekilde kestim ancak muzların büyüklüğüne göre değişebilir.
  14. Daha sonra, kek dilimlerini ortadan ikiye keselim ve 14 küçük dikdörtgen elde edelim.
  15. Kekin sütü daha iyi çekmesi için, üzerine kürdan ile delikler açalım ve 1 tatlı kaşığı kadar süt gelecek şekilde keklerimizi ıslatalım. Kekler yumuşak olduğu için, tercihe bağlı olarak ıslatmayabilirsiniz.
  16. Kek dilimimizden 1 tanesini alalım ve içerisine sıkma torbasına doldurduğumuz kremamızdan sıkalım.
  17. Muzumuzu soyalım, ikiye bölelim ve kremamızın üzerine hafifçe bastırarak yerleştirelim.
  18. Kremayı, muzun kenarlarını kapatacak şekilde sıvayalım. Bütün kek dilimleri bitene kadar, bu işleme devam edelim. Benim bu şekilde kremam tam geldi.
  19. Hazırladığımız pastalarımızı buzdolabına kaldıralım ve muzların sabitlenmesi için dinlenmeye bırakalım.
  20. Pastamızı kaplayacağımız ganajı hazırlamak için, küçük bir tencerenin içerisine sıvı kremayı alalım ve tenceremizi ocağa yerleştirerek altını yakalım.
  21. İçerisine tereyağı ekleyerek ısıtalım. Bu noktada, kremanın kaynamamasına dikkat etmelisiniz.
  22. Isınan kremamızı ocaktan alalım ve içerisine sütlü ve bitter çikolatamızı ekleyerek, erimesini sağlayalım.
  23. Hazırladığımız ganajın içerisine, isteğe bağlı olarak fındık kırığını ilave edelim ve karıştıralım.
  24. Oda ısısına gelen ganajımızı dolaba kaldırarak, dinlendirelim.
  25. Pastamızı kaplamak için, telin altına pişirme kağıdı serelim ve telin üzerine pastalarımızı yerleştirelim.
  26. Hazırladığımız ganaj ile pastalarımızın tüm yüzeyini kaplayalım.
  27. Tüm pastalarımızı bu şekilde hazırladıktan sonra, kenarlarını fındık kırığı ile süsleyelim.
  28. Hazır olan pastalarımızı tabağımıza alalım ve dinlenmesi için 3-4 saat buzdolabında bekletelim.

Afiyet olsun.

Çikolata Kaplı Hindistan Cevizi Topları Tarifi

 

Çikolata Kaplı Hindistan Cevizi Topları Tarifi İçin Malzemeler

Çikolata Kaplı Beyaz Rüya için Malzemeler

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Alabildiği kadar hindistan cevizi (200 gr )

İçi için;

  • İsteğe göre biraz fındık, badem veya çam fıstığı

Üzeri için;

  • 250 gr sütlü sade çikolata
  • 3 tatlı kaşığı sıvı yağ

Çikolata Kaplı Hindistan Cevizi Topları Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce sütü ve krem şantiyi katılaşana kadar çırpın.
  2. Katılaşan krem şantinin üzerine hindistan cevizini azar azar ilave edin.
  3. Ele yapışmayacak yumuşak kıvama geldiğinde buz dolabına kaldırıp yarım saat kadar dinlendirin ( dinlenen harcın biraz daha sertleşmiş olması gerekiyor )
  4. Dinlenen hindistan cevizli harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın isteğe göre içine fındık veya fıstık koyun, elinize yuvarlayın. Buzdolabında tekrar biraz dinlendirin.
  5. Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin.
  6. Sıvı yağı çikolatayla iyice karıştırın.
  7. Hindistan cevizi toplarını içine batırıp iyice çikolataya bulayıp çatalla çıkarın ( ben demir telin üstüne koydum ama donunca alt kısmı demirlere hafif yapıştı, size tavsiyem alüminyum folyonun üzerine koyun ) ve buzdolabında çikolata donana kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bisküvili Muzlu Piramit Pasta Tarifi

 

Bisküvili Muzlu Piramit Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 2 adet muz

Kakaolu kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 çorba kaşığı dolu dolu tereyağı veya margarin
  • 1, 5 su bardağı toz şeker ( damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

üzerinin sosu için;

  • 1 bardak süt
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 3 tatlı kaşığı şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Bisküvili Muzlu Piramit Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Kakaolu krema için olan malzemlerden yağ hariç hepsini iyice içinde topaklanma kalmayana kadar çırpın, sürekli karıştırarak kaynatın.
  2. Kaynadıktan sonra 3 veya 4 dakika daha karıştırarak pişirip ocaktan alın.
  3. Tereyağını ilave edip iyice karıştırın ve ılımasını bekleyin.
  4. Kremanın üstü kabuk tutmasın diye arada karıştırmayı unutmayın.
  5. Kakaolu kremadan küçük bir çorba kasesi kadar alın.
  6. Tezgahın üstüne geniş olacak şekilde streç folyoyu serin.
  7. Üstüne bisküvileri enine 3 adet uzunlamasına 6 adet yan yana gelecek şekilde koyun. Biraz krema sürün.
  8. İkinci kat bisküviyi yerleştirin.
  9. Bir daha kakaolu kremayı sürün.
  10. Bisküvinin kenarları 4 ortası 2 olacak şekilde bisküvi koyun.
  11. Arasına da krema sürün, muzları ikili olan orta sıraya yerleştirin.
  12. Folyonun uzunlamasına her iki tarafını tutup yukarda muzların üstünde birleştirin.
  13. Yukarıda biraz sıkıştırarak üçgen şeklini verin.
  14. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirin, ben bir gece dinlendirdim.
  15. Dinlenmiş olan piramit pastanın üzeri için 1 bardak süt, 1 tatlı kaşığı un, 3 tatlı kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı kakaoyu iyice karıştırarak kaynatıp ocaktan alın.
  16. Kalan kakaolu krema ile karıştırın, pastanın üstündeki streç filmi açıp kakaolu kremayı üstüne sürün.
  17. İsteğe göre 50 gr kadar sütlü sade çikolatayı benmari usulü eritip küçük bir poşete koyun.
  18. Ucunu çok az kesin, muzlu piramit pastanın üzerine çizgiler yapın.
  19. Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis yapın.

Afiyet Olsun

İzmir Bombası Tarifi

 

İzmir Bombası Tarifi Anlatımı ve Detaylarıyla İçin Malzemeler

Hamuru İçin;

  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un (gerekirse 1-2 kaşık daha eklenebilir)

İçi İçin;

  • Sürülebilir çikolata

İzmir Bombası Tarifi  Anlatımı ve Detaylarıyla Yapılışı

  1. Tatlımızın hamuru için; derin bir kabın içerisine suyu, sıvı yağı, şekeri, vanilyayı alalım. Unu da hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş ekleyelim ve karıştırıp, yoğuralım.
  2. Kıvam alan hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  3. Hamurumuza şekil verme aşamasına geçmeden önce, fırınımızı en yüksek derecede alt-üst ayarında çalıştıralım.
  4. Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım ve elimizle rulo şekli verelim.
  5. Daha sonra hamur kesme aparatı ya da bıçak yardımı ile hamurumuzu 18 parçaya ayıralım ve küçük küçük bezeler haline getirelim.
  6. Hazırladığımız bezelerden bir tanesini alalım, elimiz ile bastırarak hafifçe genişletelim.
  7. Daha sonra oklava yardımı ile hamurumuzu ince bir şekilde açalım. Hamur yağlı olduğu için açma işlemini zorlanmadan, kolayca yapabilirsiniz.
  8. Açtığımız hamurun ortasına kakaolu fındık kremasından kaşık ile koyalım ve bohça şeklinde kapatalım.
  9. Hamuru açıklık kalmayacak şekilde kapatalım, fazla gelen kısım olur ise makas yardımı ile keselim.
  10. Fırın tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim. Hamurun tepsiye yapışmaması ve tepsinin kirlenmemesi için tercih ediyorum.
  11. Hazırladığımız İzmir bombamızı topladığımız kısım alta gelecek şekilde, pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım. Tüm bezelerimiz bitene kadar, sırası ile aynı işlemi uygulayalım.
  12. Ben iki tepside pişirdim, birbirine çok yakın yerleştirmemenizi ve şekillendirme kısmını hızlıca yapmanızı öneririm, çünkü bekledikçe hamur genişliyor.
  13. Tatlımızı fırına sürelim ve fırınımızın ayarını 220°C’ye düşürelim, fanlı olarak pişirelim. Pişirme işlemini fırının başından ayrılmadan, dikkatli bir şekilde pişirmelisiniz. Tatlımız 5-6 dakika içerisinde pişecektir.
  14. İlk sıcağı çıkan İzmir bombalarını, servis tabağına alarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Fırın Makarna Tarifi

 

Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna

Beşamel sos için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un (silme olmasın, tepeleme de olmasın )
  • 4 su bardağı süt
  • Yarım yemek kaşığı silme tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tereyağı (yoksa margarinde olabilir)

Fırın Makarna Tarifi Yapılışı

Börek gibi puf puf harika bir fırında makarna oluyor, kim yediyse tarifini istedi.

  1. Önce makarnamızı tuzlu suda haşlıyoruz.
  2. O haşlanırken beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  3. Daha sonra makarnamızı süzüp borcama yerleştiriyoruz. (Ben oval borcam kullanıyorum tam geliyor)
  4. Daha sonra beşamel sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.
  5. Kuru bir yer kalmamalı. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiyoruz.
  6. En son tereyağından bıçak ucuyla kesip küçük parçalar halinde aralıklarla kenarlarına koyuyoruz.
  7. Sonunda ortalarına da bir kaç parça koyuyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz.
  8. Yarım saat kadar pişiriyoruz. Size tavsiyem fırında piştikten sonra 15 dakika kadar içini çekmesi için bekletmeniz. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Havuçlu Kapya Biber Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Havuçlu Kapya Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 diş sarımsak

Yoğurtlu Havuçlu Kapya Biber Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Havuç ve biberleri minik küp şeklinde doğrayın.
  2. Tavaya zeytin yağ doğradığınız havuç ve biberleri alın.
  3. Yumuşayana kadar kavurun.
  4. Soğuması için bekletin.
  5. Büyük kaseye yoğurt, ezdiğiniz sarımsağı ve tuzu alın güzelce karıştırın.
  6. Soğuyan havuç ve biberleri ekleyin karıştırın.

Servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Nohutlu Kış Çorbası Tarifi

 

Nohutlu Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 2 adet patates
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • Su

Nohutlu Kış Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Patates, soğan, sarımsak, havuç, zerdeçal ve tuz hepsi tencereye alınır ve zeytinyağ ile kavrulur.
  2. Suyunu ekledikten sonra benim önceden haşlayıp buzluğa attığım nohut vardı onu kullandım sizde böyle yapabilirsiniz.
  3. Sıcak suyu ekleyip pişiriyoruz.
  4. Pişen sebzeleri süzgüden geçiriyoruz.
  5. Nohutların kabukları var diye böyle yaptım siz dilerseniz blandırdan geçirebilirsiniz.
  6. Süzgüden geçirirken fazladan su koymadım sebzelerin haşlandığı su ile yaptım.
  7. Ama kıvamına göre bunu ayarlayın mutlaka durdukça koyulaşan bi çorba.
  8. Çorbayı tekrar tencereye alıp içine arpa şehriyeyi ilave edip şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Mutlaka deneyin afiyet şeker olsun 🤗.