Köz Patlıcanlı Beşamel Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Beşamel sos için;
- 6-7 adet patlıcan közlenmiş patlıcan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Köftesi için;
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan rendesi
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 6-7 kaşık galeta unu
- 1 tutam maydanoz
- Karabiber, pulbiber, kimyon, kekik ve tuz
Domates sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet rendelenmiş domates
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber, kekik, pulbiber
Üzeri için;
- Kaşar peyniri rendesi
Köz Patlıcanlı Beşamel Soslu Köfte Tarifi Yapılışı
- Öncelikle közlenmiş patlıcanları minik minik doğruyoruz.
- Daha sonra tereyağında unu kavurarak içerisine çırparak sütü ilave ediyoruz.
- Tuzunu ,karabiberini ekleyip kıvam alana kadar beşamel sosumuzu çırpıyoruz.
- Beşamel sos hazır olunca patlıcanları sosa ilave ediyoruz.
- Ve ocağın altını kapatıp fırın kabına dökelim beşamel soslu patlıcanımızı.
- Köfte için bütün malzemeleri karıştıralım rendelenmiş soğan ve sarımsağı da ekleyerek minik doğranmış maydanoz hepsini karıştırıp yoğuralım .
- Misket şeklinde köfteler yapalım.
- Köfteleri tavada biraz kızartıp patlıcanların üzerine dökelim.
- Sos içinde bütün malzemeleri sos kabına koyup pişirelim ve köftelerin üzerine dökelim.
- En üstüne kaşar peynir rendesi dökerek önce ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Meşakkatli gibi görünse de gerçekten çok pratik ve bir o kadar da lezzetli bu tarifi denemenizi tavsiye ediyorum deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ❤️.
Terbiyeli Yeşil Mercimek Çorbası (Erişteli) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 çay bardağı erişte
- 3 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Nane
- Tuz
- Karabiber
Terbiyeli Yeşil Mercimek Çorbası (Erişteli) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yeşil mercimekleri ayrı bir yerde haşlayın dursun.
- Sonra tencereye yoğurdu ,yumurtayı ,unu alıp iyice çırpıp karıştırın.
- Üzerine 5 su bardağı sıcak su döküp ocağın altını yakın yavaşça karıştırın topaklanma olmasın .
- Kaynamaya başladıktan sonra erişteyi içine atıp yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen eriştelerin ardından haşlanmış yeşil mercimeği içine ekleyin öylece bi 10 dk kaynasın karıştırın ki dibine tutmasın malum erişte yoğurt un olduğu için karışmazsa dibine yapılabilir.
- Kaynayan çorbaya karabiber tuz ekleyin .
- Bir kenarda tereyağ eritip naneyi kavurup çorbayla birleştirin dinlenen çorbayı servis edebilirsiniz afiyet olsun 🥰.
Porsiyonluk Cheesecake (Mini Cheesecake) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram labne
- 200 gram tam yağlı taze peynir
- 200 gram krema
- 1 su bardağı dolu dolu yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı dolu dolu nişasta
- 2 yumurta
- 1 paket petibör bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- Süslemek için çilek çikolata (arzu ettiğiniz taze meyvelerden de kullanabilirsiniz.)
Porsiyonluk Cheesecake (Mini Cheesecake) Tarifi Yapılışı
- Cheesecake’i hazırlamadan önce fırını 160 derece alt üst ayarda açın ve ısınmaya bırakın.
- Bir paket petibör bisküviyi rondodan geçirin 100 gram eritilmiş tereyağı ile iyice karıştırın.
- Mini cupcake kalıplarına 1 dolu yemek kaşığı olacak şekilde paylaştırın ve çay bardağı yardımıyla bastırın.
- Hazırladığınız tabanı dolapta dinlenmeye bırakın.
- Labneyi, tam yağlı taze peyniri ve kremayı iyice çırpın.
- Ardından yoğurdu da ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Nişastayı ve şekeri de ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Şeker tamamen eriyene kadar çırpın.
- Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpıyoruz ki yumurta kokmasın ve iyice homojen olsun.
- Muffin kaplarına eşit miktarda dağıtıyoruz. Isınan fırınımıza küçük borcamda su koyuyoruz. Ve cheesecake’imizi fırına veriyoruz. Tamı tamına 35 dakikada hazır. Pişirken önce kabarıyor sonra sönüyor bu sizi korkutmasın.
- Fırından aldığımız porsiyonluk mini cheesecake’lerimizi soğuttuktan sonra arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben toplamda 19 adet mini cheesecake yaptım. Çikolata ve çilek ile süsledim. En az 3 saat dolapta dinlenmesi gerekiyor ama benim tavsiyem bir gece dolapta dinlenmesi. Afiyet olsun.
Kıtır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 6 bardak un elenmiş
- 2 yumurta birinin sarısı ayırılacak
- 6 kaşık yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- 2 kaşık sirke
- 1 bardak zeytinyağı
- 4 tepeleme yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı (margarin de olabilir)
- Ağız tadına göre peynir tuzsuzsa bir çay kaşığı tuz
- 1-2 dal dereotu
İçi için
- Rendelenmiş peynir
Kıtır Poğaça Tarifi Yapılışı
- Ünün ortasına malzemeler eklenir.
- Yoğurulup yumuşak bir hamur elde edilir.
- Yetmezse biraz daha un eklenebilir un fazla geldiyse yoğurt eklenir.
- Yarım saat hamurun kendine gelmesi beklenir.
- Dileyen hamura biraz dereotu ekleyebilir arzuya göre.
- Cevizden büyük parçalar alınıp peynirle içlenerek kapatılır.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir.
- 200 derecede 35 dakika yetiyor ama üzeri kızarınca çıkarılabilir.
İki Renkli Kek (Mermer Kek) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 kaşık kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
İki Renkli Kek (Mermer Kek) Tarifi Yapılışı
- Bunun için yumurta ve şekeri iyice şeker eriyen kadar çırpalım.
- Limon kabuğunu, sütü, yağı, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Yavaş yavaş çırpıcıyla karıştırarak kontrollü şekilde ununu katalım.
- Un eklerken mikser kullanmayın.
- Yağladığımız kek kalıbına kekin yarısından biraz daha fazla aktaralım.
- Kalan kısmına kakaoyu ekleyip karıştıralım. Onu da kek hamurunu üzerine döküp bir kürdan yardımıyla hamurda daireler çizelim.
- Keki 180 derecelik fırının alt üst pişirme ayarında 45 dak. Pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun 🧁hayırlı bayramlar🍬.
Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
Hamuru için:
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sut
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 fiske tuz
- Alabildiği kadar un (Yaklaşık 2 buçuk su bardağı)
Üzeri için:
- 100 gram tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Çeyrek su bardağı zeytinyağı
İçi için:
- Ceviz
- Mısır nişastası
Baklava Tarifi Yapılışı
- Şeker ve şu kaynatılır. Limon sıkılıp içine atılır. Altı kısılır ve yarım saat kaynatılır. İçinden limon alınır ve soğumaya bırakılır.
- Hamur için tüm malzemeler karıştırılır. Un azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
- Hamur 40 bezeye ayrılır. Üstü kapalı 15 dk dinlendirilir.
- Bezeler nişastayla çay tabağı büyüklüğünde açılarak araları nişastalanıp üstüste dizilir. 14+14+12 şeklinde 3 tane kule yapılır. Az bekletilir. Üzeri örtülür.
- Baştaki yapılan kuleden başlanır. Elle hafif açılır.
- Arkalı önlü çevire çevire yavaşça merdaneyle açılır. Olabildiğince ince açılmalı.
- Büyük kare borcam üzerine konur ve ona göre bir kısmı kesilir. Tepsiye yerleştirilir ve yanda kalan parçalar da üzerine konur. Ceviz serpilir.
- Daha sonra diğer kule aynı şekilde açılır. Ceviz serpilir. En son kule aynı şekilde açılır. Düz olan kısım yukarı gelecek şekilde dizilir.
- Tereyağ kısık ateşte erilir.
- Tel süzgeçten süzülüp köpüğü alınır.
- Sıvı yağ ve zeytin yağla karıştırılır. Yavaşça baklavanın üzerine dökülür.
- Fırın 180 dereceye ayarlanır.
- Isınınca baklava konur. Yarım saat kadar böyle pişirilir( hafif kızaracak) daha sonra 160 dereceye düşürülür ve altın sarısı renge gelinceye kadar pişirilir.
- Baklava fırından çıktıktan yarım saat sonra ( ılık olacak) şerbeti kepçeyle yavaş yavaş dökülür. 2-3 saat bekletilir.
French Tost Yumurtalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- Ekmek (İstediğiniz çeşit olur)
- Yarım çay bardağından biraz fazla süt
- 1 çay kaşığı vanilin
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Sıvıyağ
Süslemek için ;
- Meyve
- Kahvaltılık sürülebilen çikolata
- Damla çikolata
French Tost Yumurtalı Ekmek Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabında yumurtayı sütle çırpalım.
- Şeker, vanilin ve tarçını ilave edip karıştıralım.
- Ekmekleri dilediğiniz gibi kesebilirsiniz.
- Hazırladığımız harca ekmekleri iyice bulayalım.
- Tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ dökelim.
- Ekmekleri arkalı önlü kızartalım.
- Kızaran ekmekleri dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben sürülebilen çikolata, muz ve damla çikolata tercih ettim🍌🍫. Afiyet olsun.
Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 6 su bardağı un kontrollü ekleyin
Arası için
- 1 şu bardağı süt
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı ceviz içi
Üzeri için
- 250 gram margarin veya tereyağ
Açmak için
Şerbeti için
- 4 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Midye Baklava Tarifi Yapılışı
- Sütü irmiği ve şekeri sos tavasında karıştırarak pişirin bi kenarda soğumaya bırakın.
- Önce sıvı malzemeleri yoğurma kabına alalım karıştıralım unu yavaş yavaş ekleyelim yumuşak bi hamur elde edelim.
- Limon büyüklüğünde bezeler yapalım bezeleri nişastayla oklava kullanarak açabildiğimiz kadar açalım
- Yufkayı oklavaya sarıp her iki ucundan elimizle büzdürelim yavaşça açıp büzgüleri ortada toplamaya çalışalım.
- Çay kasığıyla küçük parçalar alalım irmikli karşımdan aralıklarla yufkamızın ortasına dizelim.
- Tam üzerleri ne ceviz içi koyalım yanlardan kapatıp elimizle boşluklardan sıkıp belirginleştirelim bıçakla kesip elimizle her iki ucunu hafifçe sıkıp şekil verelim tepsiye dizelim.
- Hamur bitene kadar devam edelim.
- Tavada erittiğimiz tereyağını veya margarini üzerine kaşıkla gezdirip yağlayalım.
- Önceden 180 derecede işittiğimiz fırına verelim kontrollü bir şekilde pişirelim yaklaşık 1 saate yakın şayet fırınınız ısısı hemen yakıyorsa ayarını düşürelim.
- Fırından çıkarıp 3 4 dakika sonra sıcak şerbetini verelim.
- Sıcak diyorum çünkü şerbetini kıvamı çok önemli kıvamı tutturmak için şerbeti kısık ateşte pişirelim.
- Alttan alttan baloncuklar çıkana kadar küçük bir tabağa alıp alışkanlığını kontrol edin.
- Şerbetin yapımı için 4 şu bardağı su ya 5 su bardağı şeker ve 1 dilim limon koyup kaynamaya bırakalım kısık bi şekilde koyu kıvam alana kadar.
Tahinli Kıtır Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık su
- Çeyrek yaş maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz(un atarken)
- Aldığınca un
- Tahin
- Ekstradan toz şeker (Üzeri için)
- Yumurta sarısı (Üzeri için)
- Susam (Üzeri için)
Tahinli Kıtır Ekmek Tarifi Yapılışı
- Bütün malzemeleri bir kabın içerisinde maya şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Daha sonra alabildiğince un atalım ve unu atarken 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim ve hamuru yoğurduktan sonra hamuru 1 saat kadar dinlendirelim.
- Daha sonra orta büyüklükte bezeler alıp büyük ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde hamuru açalım ve üzerine tahin ve şekeri atıp hamuru ortadan delip her iki bölümden katlayıp inceliyoruz.
- Daha sonra küçük küçük katlayıp biraz dondurup açıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp susam ekliyoruz.200 derecede pişiriyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun :).
Cicibebe Ev Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1-1,5 su bardağı un (Kontrollü ilave ediniz)
Cicibebe Ev Yapımı Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabında yumurtayı ve pudra şekerini iyice çırpalım.
- Sıvıyağı ilave edip karıştıralım. Nişastayı ekleyip karıştıralım.
- Unu ve kabartma tozunu ilave edip yoğuralım.
- Yumuşacık ama ele yapışmayan bir hamur olmalı.
- İster kurabiye kalıbıyla ister elinizle cicibebe şekli yada istediğiniz şekli verebilirsiniz.
- 180 derece fırında 10-12 dakika kontrollü pişirmek yeterli olacaktır. Afiyet olsun🍼.
Malzemeler
- Yarım kilo yaprak
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tutam maydanoz ve dereotu
- 3 adet soğan
- Kuş üzümü
- Çam fıstığı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Yapılışı
- Soğanları küçük küçük doğrayıp kavuralım üzerine baharatları, dereotunu ve maydanozu atalım.
- Son olarak pirinçleri koyup 1 çay bardağı su ekleyip altını kapatalım.
- Yapraklarımızı bir poşet üzerine koyup videodaki gibi saralım.
- Tencereye dizip üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Pişince afiyetle yiyelim.