22 Mayıs 2021 Cumartesi

Tavuklu Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 3 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı kekik

Pişirmek için:

  • Yağlı kağıt

    Tavuklu Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Temizlenmiş tavuk göğüslerini kuşbaşı doğruyoruz.
  • Biberleri doğruyoruz ve salça, su, baharatlar ile kapta iyice harmanlıyoruz.
  • 1 saat dolapta dinlendiriyoruz.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye boşaltıyoruz.
  • 175 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Tam Ölçülü Kıvamında İrmik Helvası Tarifi

 

Tam Ölçülü Kıvamında İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağının yarısı sıvı yağ
  • Arzuya göre 2-3 yemek kaşığı dolmalık fıstık veya yer fıstığı

    Tam Ölçülü Kıvamında İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bir tencereye suyu şekeri ve sütü alıp şerbeti şeker eriyene kadar ısıtıp altını kapatın ve vanilyayı ekleyin.
  • Bir tavaya tereyağını ve sıvı yağı ekleyip ocağın altını açın.
  • Tereyağ eriyince 1 su bardağı irmiği ekleyip irmiğin rengi iyice kahverengi olana kadar karıştırmayı bırakmadan kavurun.
  • Renginin güzel olması için iyi kavurmanız çok önemli.
  • Kavurulan irmiğe şerbeti dökün ve orta ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirin.
  • Helva suyunu çekince kapak kapatıp 15-20 dk helvayı dinlendirin.
  • Dinlenen helvayı istediğiniz gibi servis yapın. (eğer fıstık ekleyecekseniz tereyağı eridikten sonra önce fıstıkları ekleyip biraz kavurup irmiği ekleyin. ) Afiyet olsun🌸

Puf Puf Poğaça Tarifi

 

Puf Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 su bardak ılık süt
  • 1 tane yumurta (Sarısı yüzüne beyaz hamur içine)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 fincan şeker
  • Tatlı kaşığı tuz silme
  • Kuru maya 1 tane (Yaş mayada olur)
  • 1 su bardağı ilik su (Mayayı ıslanmak için)
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı sıvığı yağ
  • (1 kasede karıştırın bu malzemeler üzerine sürün)
  • Çörek otu
  • Susam
  • (İsteğe bağlı üzerine atabililirsiniz)

    Puf Puf Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Mayayla şeker 1 kasede ıslatın kabaracak.
  • Bütün malzemeler karıştırın hamur kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • 1 saat hamur mayalayın.
  • Hamur ağzın açınca elinizle kenarlarından bastırın.
  • Maya kokusu çıksın tepsiler yapın.
  • 15 dakika beklesin üzerin bi bezle kapayın.
  • Sonra üzeri malzemeler sürün.
  • Sonra 180° derece önce ısıtılmış fırında pişirin.Afiyet olsun.

Mis Kokulu Portakal Reçeli Tarifi

 

Mis Kokulu Portakal Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.2 kilo kabukları soyulmuş portakal
  • 1 kilo şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

    Mis Kokulu Portakal Reçeli Tarifi Yapılışı

  • Portakalları küp küp doğrayalım.
  • Üzerine şekeri ekleyelim ve karıştıralım.
  • 2 saat portakalların suyunu bırakması için kapağını kapatıp bekletelim.
  • Portakallar suyunu bıraktıktan sonra ocağa alalım kaynamaya başlayıncaya altını kısalım taşmaması için ara ara karıştıralım ve köpüklerini alalım.
  • Kaynadıktan 10 dakika sonra limon tuzunu atalım.
  • 20 dakika daha kaynattıktan sonra şerbetinden tabağa alalım ve buzdolabına koyup soğutalım.
  • Soğuyunca çok akıcı değilse reçelimiz olmuştur.
  • Ocağın altını kapatıp sıcakken kavanozlara koyalım. Portakal reçelimiz hazır şimdiden afiyet olsun.

Kıyır Poğaça Tarifi

 

Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 adet sarısı üzeri için
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

İç harcı

  • Civil peynir, maydanoz
  • Sizler istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz

    Kıyır Poğaça Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak yoğurma kabımıza un hariç tüm malzemeleri alıyoruz. Özdeşene kadar yoğuruyoruz.
  • Unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz. (dikkatli olalım unumuzun markasına göre değişebilir. )
  • Yumuşak hamur elde ediyoruz.
  • Daha sonra yuvarlak toplar alıyoruz.
  • Küçük açıp içerisine iç harcımızdan ekliyoruz.
  • Üzerine ayırmış olduğumuz yumurtayı sürüyoruz.
  • Çatal yardımı ile çizik atıp önceden ısıtılmış 180 derece fırına veriyoruz. Şimdiden afiyet olsun 😋🥰.

21 Mayıs 2021 Cuma

Tas Kebabı (Orjinal Tarif) Tarifi

 

Tas Kebabı (Orjinal Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400-500 gram kadar kuşbaşı et
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates (Ben yarım bardak kadar konserve domates kullandım.)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (Domates salçası da olur)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 bardak su

Kızartma İçin

  • Sıvı yağ

    Tas Kebabı (Orjinal Tarif) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etlerimizi düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar su ekleyerek yaklaşık 20 dakika pişirelim (Etiniz çok yumuşaksa düdüklü kullanmadan direk tavada pişirerek yapabilirsiniz)
  • Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağı ve tereyağı ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
  • Üzerine domates, salça ve sarımsak ekleyelim (İsteğe bağlı sivri biberde koyabilirsiniz)
  • Güzelce kavrulduktan sonra baharatlarıda ekleyip içerisine pişen etleri ilave edelim.
  • Üzerine sıcak su koyarak 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim. Kıvamına bakarak su ilavesi yapabilirsiniz.
  • 3 adet patatesi küp küp doğrayarak sıvı yağda kızartalım.
  • En son yemeğimize kızarttığımız patatesleride ekleyip ocağın altını kapatalım ve hazır Afiyet olsun 🌼.

Tavuk Tandır Tarifi

 

Tavuk Tandır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk but (kemiksiz)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Zerdeçal
  • Kırmızı toz biber
  • Köfte baharı

    Tavuk Tandır Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavukları güzelce yıkayıp baharatları, salça, yoğurt ekleyip karıştırıyoruz.
  • Daha sonra düdüklü tencerenin el altına soğanı ince ince kıyıp bir yatak oluşturuyoruz.
  • Daha sonra sosladığımız tavuklarımızı üzerine yerleştirip hiç su koymadan düdüklü tenceremizi kapatıyoruz. Havasının çıkmasını bekliyoruz.
  • Hava çıkınca ayarına alıp 25 ile 30 dk pişiriyoruz. Tabiki düdüklü tencerenizin pişirme süresi değişiklik gösterebilir.
  • Hava akışının olup olmadığına lütfen dikkat ediniz. Eğer sesi kesilirse düdüklünüzün hemen kapatmanızı öneririm.
  • Pişen tavuklarımızı düdüklüden alıp servis yapıyoruz. Nar gibi lime lime lokum tavuk tandırınız hazır efendim 😋😋.
  • Afiyet bal şeker olsun !😘

Ev Usulü Kuzu Tandır Tarifi

 

Ev Usulü Kuzu Tandır Tarifi İçin Malzemeler

  • Kuzu kol (benimki 2 kg)
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Zeytinyağı

Servis için;

  • Domates, kuru soğan, maydanoz, yeşil biber, tırnak pide

    Ev Usulü Kuzu Tandır Tarifi Yapılışı

  • Karabiber, kırmızı biber ,kimyon, kekik, tuz ,sarımsak ve zeytinyağı bir kabın içerisinde karıştıralım.
  • Ete bıçakla çizikler atalım.
  • Hazırlamış olduğumuz zeytinyağlı karışımı etin her tarafına sürelim ve yağlı fırın kağıdıyla açık kalmayacak şekilde saralım en az 30-45 dakika bekletelim.
  • 220 derece fırında 1, 5-2 saat pişirelim.
  • Alta tırnak pide yanına domates soğan maydanoz ve biberle servis edelim.
  • Afiyet olsun.

Tavuk Quesadilla Tarifi

 

Tavuk Quesadilla Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet lavaş
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 kuru soğan
  • 1 kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 4 yemek kaşığı acı sos (barbekü, hot chili ya da ketçap da olabilir)
  • Cheddar peyniri
  • Kaşar peyniri

    Tavuk Quesadilla Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsü küçük doğranır. Suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Tereyağı eklenir ve bu şekilde biraz kızartılır.
  • İnce doğranmış soğan ve biberler eklenir.
  • Biberler de hafif yumuşayınca ocak kapatılır ve acı sos eklenir güzelce karıştırılır tamamdır 👍.
  • Lavaşın bir yarısına cheddar dizilir, üzerine tavuklu harç, üzerine de kaşar rendesi eklenir ve “d” şeklinde kapatılır.
  • Hafif yağlanmış tavada arkalı önlü peynirler eriyene kadar kızartılır.
  • Peynir miktarını damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz 👍 afiyet olsun 🥳.

İster Mangalda İster Fırında Köy Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 350 gram kıyma
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 4 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 çay kaşığı kekik, kimyon, karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı galeta unu

İçi için;

  • 2 adet köz patlican
  • Kaşar peynir
  • Maydanoz

    Yapılışı

  • Kıyma için biberleri küçük şekilde doğrayalım.
  • Soğanları rendeleyip suyunu sıkalım.
  • Sarımsakları da rendeleyin.
  • Ketçap, sıvı yağ, tuz, baharat, irmik ve galeta ununuda ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Patlıcanları közleyelim.
  • Kıyma harcımızı ikiye bölelim.
  • Pişirme kağıdı serelim ve üzerine bir tanesini koyalım ve elimizle hafif bastırarak açalım. Merdane de kullanabilirsiniz. Çok ince şekilde açmayın. Yırtılma veya kopma olmasın.
  • Közlediğimiz patlıcanları doğrayıp üzerine koyalım ve biraz tuz serpelim.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri ve ince kıyılmış maydanozlarıda ilave edin.
  • Tekrar pişirme kağıdı üzerinde kalan kıymayı elimizle açalım ve dikkatlice üzerine yerleştirelim.
  • Mangal telimizin üzerine alalım bu kısmı yardım alarak da yapabilirsiniz.
  • İki tarafını da güzelce pişirelim.
  • Ben tek mangal telim boyunda hazırladım. Siz boyutunu daha küçük yaparak iki tane olarak da hazırlayabilirsiniz.
  • Kıyma harcını bekletmeden mangalda pişmeye bırakın. Durdukça sulanma yapmasın.
  • Fırında yapmak isteyenler için küçük boy borcam içine pişirme kağıdı yerleştirin.
  • İkiye böldüğümüz kıymamızın bir tanesini alıp tabanını elimizle hafif bastırarak yayalım.
  • Patlıcanlı kısmını anlattığım gibi üzerine yapalım ve tekrar pişirme kağıdı üzerinde diğer kıymamızı açıp dikkatli şekilde üzerini kapatalım.
  • Islattığımız pişirme kağıdını üzerine kapatarak 180 derecede 30 dakika pişirelim ve kağıdı üzerinden alıp 10 dakika daha üzeri kızarana kadar pişmeye bırakalım.
  • Servise hazır, afiyet olsun.

Mükemmel Soslu Tavuk Yemeği Tarifi

 

Mükemmel Soslu Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet tavuk baget (siz sayıyı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 3 adet büyük soğan
  • 2 adet büyük havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı silme karabiber
  • 1 tatlı kaşığı silme tarçın
  • Tuz

İlave olarak;

  • 2 yemek kaşığı silme nişasta
  • 1 çay bardağı suyla açılacak

Üzeri için;

  • 1 dal taze soğan

    Mükemmel Soslu Tavuk Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Önce bagetlerimi güzelce yıkayıp süzdürdüm.
  • Daha sonra teflon tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek bagetleri hızlı ateşte kızarttım. (mühürlemek gibi)
  • Tavada bagetlerim kızarırken diğer taraftan soğanları yarım ay şeklinde kalın olarak, havuçları julyen şeklinde doğrayıp derin bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ ekledim ve doğranmış sebzelerimi güzelce soteledim.
  • Sotelenen malzemelerin üzerine salçayı, baharatları ve tuzu ekleyerek 3- 4 dakika kısık ateşte sotelemeye devam ettim.
  • Daha sonra tencereye sebzelerin üzerini kapatacak şekilde su ekleyip kızaran bagetlerimi tencereye ilave ettim.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp en az 1 saat tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pişirdim.
  • Nişastamı bir kasede suyla açtırıp kaynayan yemeğime ilave ettim ve 20 dakikada o şekilde kısık ateşte pişirdim.
  • Ocağın altını kapattıktan sonra veya servis ederken taze soğan yapraklarını yemeğin üzerine ilave edebilirsiniz.

Çiğ Börek Tarifi

 

Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru;

  • 1 yumurta
  • 1 kaşık ılık yoğurt
  • 2 kaşık sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 bardak ılık su
  • Aldığı kadar un

İç malzeme;

  • 300 gr kıyma
  • 1 büyük soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
  • Yarım bardak su

    Çiğ Börek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak hamur için bir kaba malzemeleri koyup ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • İç malzeme için rendelenmiş suyu sıkılmış soğan, kıyma ve kalan malzemeleri koyup karıştırılır. Kıvamı biraz sulu olması gerekiyor. O yüzden yarım bardak suyu unutmayalım.
  • Hamuru 8-9 bezelye ayırıp merdaneyle ince bir şekilde açalım.
  • Yarı tarafına kıyma harcı koyulur ay şeklinde kapatılır. Aynı işlem bu şekilde tekrarlanır.
  • Kızmış olan bol yağda kızartılır.
    Afiyet olsun.

Hanımağa Çorbası Tarifi

 

Hanımağa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 7 su bardağı su (yada birazını tavuk yada et suyu çok daha lezzetli olacaktır. bulyonda olur)
  • Tuz, kırmızıbiber, pulbiber, nane

    Hanımağa Çorbası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak nohut ve yeşil mercimeği haşlamakla başlıyoruz. Benim genelikle buzlukta oluyor.
  • Geniş bir tencereye yemeklik doğradığımız soğanları tereyağ ve sıvı yağında kavuruyoruz.
  • Daha sonra salçaları ekleyip salçayı da kavuruyoruz.
  • Nohut ve mercimekler ekleyip suyunu baharatlarını atıp kaynatmaya bırakıyoruz. Bi 10 dakika kaynayınca şehriye ve erişteyi ekliyoruz. Bu şekilde bi 5-10 dakika daha kaynatıyoruz. Çorbamız hazır. Damak zevkinize göre koyuluğunu ayarlayabilirsiniz. Dediğim gibi biraz et suyu yada tavuk suyunuz varsa mutlaka kulanın. Afiyet olsun