Kirde Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr jülyen kuzu eti (Tercihe göre dana etide kullanılabilir.)
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvıyağ
- Karabiber
- Tuz
- 5 adet lavaş
Üzeri için;
- Yoğurt
Et marinasyonu için;
- 1 adet soğan suyu
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet defne yaprağı
- Birkaç dal taze kekik
(Marinasyon etin daha yumuşak olmasını sağlarken baharatın ve soğanın lezzetini içine çeker. Yapılması lezzetin artışı için önerilir.)
Kirde Kebabı Nasıl Yapılır?
- Tava ocağa alınır ve bir süre ısınması sağlanır.
- Tava ısındıktan sonra içerisine yağ eklenir. (Isı ne kadar yüksek olursa etin mühürlenmesiyle etin suyu içinde kalır.)
- Yeterince ısınan tavanın içerisine etler atılır ve güzelce renk alana kadar kavrulur.
- Küçük doğranmış soğanlarda tava eklenir ve pembe renk alana kadar kavrulur.
- Salça eklenir ve kavrulur ardından domates eklenir.
- Baharat ve tuz ilave edildikten sonra 10 dk daha kavrulur ve altı kapatılır.
- Lavaşın biri bir servis tabağına alınır ve üzerine hazırlanan et sote eklenir.
- 5 kat bu şekilde dizildikten sonra en üstü kapatılır.
- Üzerine yoğurt dökülerek servis edilir.