Pratik Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
4 kişilik için;
- 3 taze yufka
- 450-500 gram dana kıyma
- 1 soğan
- 1 çay bardağından biraz eksik galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- Biraz kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Arasına sürmek için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 2/3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 2 rendelenmiş domates
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
Arzuya göre biber ve domates süslemek için
Pratik Beyti Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce köftelik tüm malzemeleri iyice yoğurun ve üç parçaya bölün. Yufkanın arasına sürmek için sosu hazırlayın ve her yufka ya yetecek şekilde dağıtın ve fırça yardımı ile sürün.
- Yufkanın dört tarafından içeriye doğru kıvırın ve köfte harcını elinizle uzatarak yufkanın başına koyun ve yufka ile yuvarlayın. Hafif şekil vererek kesin ve tepsiye dizin. Bu arada tepsiye yağlı kağıt koyun yoksa yufkalar yapışıyorlar.
- İki yemek kaşığı tereyağını eritsin ve yufkaların üzerine sürün. Süslemek için domates ve biber kullanmak istiyorsanız ilk önce onları fırına sürüp, grill ayarında közleyin.
- Ardından köfteli yufkaları fırına sürün 200 derecede alt üst ayarda üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Bu arada sosu için tereyağını eritin, domates salçasını iyice kavurun ve rendelenmiş domatesleri ilave edip, beraber iyice kavurun.
- Üzerine suyunu ve baharatına ekleyip, orta kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.
- Servis tabağına döşeyip, arzu ederseniz bulgur pilavı ile ve közlenmiş sebzeler ile düzenleyip, üzerine salçalı sostan dökün.
- En son üzerine tereyağına eritip, üzerine dökün ve servis yapın. Afiyet olsun