16 Mayıs 2022 Pazartesi

Az Ölçülü Şambali Tatlısı Tarifi

 

Az Ölçülü Şambali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2+1/2 (yarım) su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzerine;

  • 8-10 adet tuzsuz yer fıstığı
  • Arzuya göre yeşil toz fıstık

    Az Ölçülü Şambali Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 su bardağı sütün içine 1cay bardağı şekeri ekleyip hafif ocakta ılıtarak erittim.
  • Diğer tarafta irmiği bir kaba aldım. Karbonatı ekledim. Ilınmış şekerli sütüde ekleyerek iyice karıştırdım. Buzdolabında bir gece beklettim.
  • Ertesi gün çıkarıp 15-20 dk. Oda ısısında bekletip, katılaşmış olan irmik hamurunu elimle iyice yoğurdum.
  • Fırın kabımı yağladım. Malzeme az ölçülü olduğu için fırın kabımda küçüktü 20 cm. çapında.
  • Hamuru boşaltıp dikkatli bir şekilde yağlanmış spatula ile üzerini düzleştirdim.
  • Göz kararı bıçak yardımıyla derine inmeden dikdörtgeler çizdim (Fıstık koyacağım yerler belli olması için)
  • Fıstıkları çizdiğim dikdörtgenlere hafiften bastırarak koydum.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim ♨️.
  • Şerbeti için şeker ve suyu ocağa aldım kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave ettim. Kısık ateşte 10 dk. daha kaynattım.
  • Fırından aldığım tatlımı kesik iz yerlerinden sağlam bir şekilde derine inerek dilimleri kestim,.
  • Henüz sıcak olan hamura, sıcak şerbeti ilave ettim. Hızlı bir şekilde şerbetini çekiyor.
  • Böylece 3-4 saat kadar daha bekleyip servise sundum.

Şifa Deposu Havuçlu Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

 

Şifa Deposu Havuçlu Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy tavuk but
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ /zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 7 su bardağı su (Kenara ayırdığımız tavuk suyu ile karışık kullanılabilir)
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Yarım limonun suyu
  • 1-2dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Şifa Deposu Havuçlu Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuk etini tencereye akalım üzerini geçecek kadar su eklenir ve tavuklar haşlanır, su kaynadıkça üzende köpükler oluşacaktır kaçık ile köpükleri alarak temizleyelim.
  • Haşlanan tavuğun suyunu ayrı bir kaba süzelim (Tavuk suyunu çorbada kullanacağız)
  • Pişen tavuk etini elimizle didikleyelim ve bir tabağa koyalım.
  • Tencereye tereyağ ve sıvı yağı alalım eriyince rendelenmiş havucu ilave edelim ve birkaç dk kavuralım. Sonrasında yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim kavuralım.
  • Salçayı ve rendelenmiş sarımsağı ilave edilir kavrulur unu ekleyelim ve kokusu çıkana kadar biraz kavuralım tavuk suyunu ilave edelim ve sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyelim.
  • Kaynamaya başlayan suya şehriyeler ilave edilir karıştırarak 5 dk pişirelim ve didiklenmiş tavuk etleri tuz, pulbiber, karabiber ilave edilir, karıştırılır.
  • Orta ateşte ara ara karıştırarak pişirelim ocağı kapatmadan limon suyunu ve ince kıyılmış maydanoz ilave ederek karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Nefis lezzetli çorbamız hazır deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun 

Patlıcan Musakka (Mükemmel Lezzet) Tarifi

 

Patlıcan Musakka (Mükemmel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet iri patates
  • Kızartmak için; sıvı yağ

Kıymalı harç için:

  • 350 gram kıyma
  • Çok az sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı salça (dolu dolu değil)
  • 1 adet iri domates
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
  • 1 çay bardağı kadar su

Sos için:

  • 1 su bardağından biraz fazla su
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Çok az tuz

    Patlıcan Musakka (Mükemmel Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanı alacalı soyup yarım ay şeklinde doğrayalım.
  • Kabakları ister çatalla her yerine boydan çizikler atın, isterseniz kabuğunu soyun ve yine yarım ay şeklinde doğrayalım.
  • Patatesleri ufak küpler halinde doğrayalım ve hepsini yıkayıp süzdürdükten sonra kızgın yağda sırasıyla kızartalım ve bir kenarı alalım.
  • Kıymalı harç için tavaya sıvı yağ gezdirelim üzerine kıymayı ilave edelim güzelce kavuralım.
  • Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavuralım, yumuşamaya başlayınca ufak doğranmış biberleri ekleyip kavuralım.
  • Biberler yumuşayınca salçasını ekleyip iyice karıştıralım.
  • Üzerine kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış domatesi ilave edelim.Domatesler biraz yumuşayana kadar pişirelim .
  • Üzerine tuzunu baharatını ilave edelim 1 çay bardağı kadar su ekleyip şöyle bir karıştıralım bi 5 dk piştikten sonra ocaktan alalım.
  • Kızarttığımız sebzeleri uygun bir tencereye alıp karıştıralım üzerine kıymalı harcı eşit yayalım ve son olarak salçalı sosunu hazırlayıp üzerine gezdirelim.
  • Kısık ateşte 10 dk kadar pişirdikten sonra yemeğimiz hazır üzerine maydanoz kıymak isterseniz yemek hazır olduktan sonra üzerine serpiştirin .
  • Kapağını kapatın sıcağıyla kendini salar zaten ben bu kez eklemedim.Afiyet olsun

Eski Rum Mezesi Soğanlı Mercimek Ezmesi Tarifi

 

Eski Rum Mezesi Soğanlı Mercimek Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek (bardak ölçüsü 200 ml)
  • 2 buçuk su bardağı oda sıcaklığında su
  • Yarım mor soğan
  • Yarım limon
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 buçuk yemek kaşığı zeytin yağ üzerine süslemek için
  • Yarım çay kaşı tuz
  • Yarım çay kaşı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşı kimyon
  • Yarım çay kaşı kadar pul biber
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber

    Eski Rum Mezesi Soğanlı Mercimek Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimeği yıkayıp küçük bir tencereye koyalım ben teflon tencere kullandım dibine yapışmasın diye üzerine suyu ve yarım çay kaşı tuz ilave edelim.
  • Kaynamaya bırakalım ,kaynayınca altını tamamen kısalım.
  • Üzerindeki beyaz kefleri köpük olur onları alalım.
  • Tencerenin kapağını yarım kapatalım .Kendi halinde pişmeye bırakalım.
  • Pişerken suyu az gelirse azar azar su ilave edebilirsiniz .
  • Mercimek tamamen pişecek üzeri göz göz olacak kaymak gibi pişip hiç suyu kalmayacak koyu lapa gibi olacak.
  • Pişince ocaktan alalım ,derin bir kaba koyup sıcakken tereyağını ilave edip güzel karıştıralım bırakalım soğusun .
  • Sonra baharatları ilave edelim.
  • Soğanı piyazlık doğrayıp az tuzla acısı çıkana kadar ovalım.
  • Mercimek ezmesine ilave edelim .
  • Maydanozu ince doğrayıp ilave edelim .
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ ilave edelim.
  • Yarım limon suyunu koyalım.
  • Güzel karıştırıp servis tabağına alalım.
  • Üzerine zeytin yağ gezdirelim renk versin diye az pul biber serpelim ,hepsi bu kadar servise hazır tarifimi deneyenlere şimdiden afiyet olsun 

Tart Pasta Tarifi

 

Tart Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Islatmak için;

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker

Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao

    Tart Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce keki için yumurta ve şekeri mikserler çırpıyoruz.
  • Üzerine su ve sıvı yağ ekleyerek 4-5 dakika daha çırpıyoruz.
  • Elenmiş kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ediyoruz spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Kalıbımızı tereyağ ile yağlıyoruz üzerine hamurumuzu döküyoruz.
  • 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Ayrı bir kapta ıslatma sosu için süt ve şekeri çırpıyoruz.
  • Kekimizi servis tabağına ters çevirip sosu kekin her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
  • Uygun bir kaba muhallebi için gerekli bütün malzemeleri alıyoruz.
  • Sürekli çırparak göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  • Ilıyınca blenderden geçiyoruz.
  • Kekin ortasına muhallebi döküyoruz.
  • Üzerini örterek buzdolabında iki ila 3 saat kadar dinlendiriyoruz.
  • Buzdolabından çıkan pastayı istediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Köfteli İskender Tarifi

 

Köfteli İskender Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Pideleri Kavurmak için ;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzerine:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • Sivri biber
  • Domates

Sosu için; 


  • 1 su bardağı domates püresi
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım bardak su

    Köfteli İskender Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba kıymayı alın. Üzerine 1 adet rendelenmiş soğan ve sarmısakları ekleyin. 1 adet yumurta kırın.
  • 2 yemek kaşığı galeta unu, tuz, karabiber, pul biber, kimyon ekleyin ve yoğurun.
  • Buz dolabında dinlenmeye bırakın. Sonra şekil verin. Köfteleri kızartın.
  • Diğer taraftan pideleri küp küp kesin.
  • Tereyağı eritin ve pideleri kavurun.
  • Küçük bir tava içine yarım yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı domates püresi ve salçayı 2 dk pişirin.
  • Kebabın üzerini süslemek için 2 adet yeşil biberi kızartın.
  • Pideleri servis tabağına koyun.
  • Pidelerin üzerine kızarmış köfteleri koyun.
  • Üzerine yoğurt dökün.
  • Domatesli karışımı dökün.
  • Son olarak kızartılmış biberler ve domatesle süsleyin.
  • En son kızgın tereyağ gezdirin üzerine. Afiyet olsun.

Künefe (Ev Yapımı Mis Gibi) Tarifi


 

Künefe (Ev Yapımı Mis Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram taze kadayıf
  • 125 gram tuzsuz tereyağı
  • 200 gram tuzsuz künefe peyniri ( mozeralla ya da dil peyniri kullanılabilir)

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Servis önerisi;

  • Kaymak
  • Dondurma
  • Antep fıstığı

    Künefe (Ev Yapımı Mis Gibi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Su ve şekeri tencereye alalım.
  • Kaynadığında altını kısalım. 20 dk kaynatalım.
  • Altını kapatmaya yakın limon damlatalım. Şerbeti ılıtalım.
  • Kadayıfı doğrayalım.
  • İçerisine 100 gram eritilmiş tereyağı ekleyelim ve yoğuralım.
  • Peynirleri ince uzun doğrayalım.
  • Tepsimizi oda sıcaklığındaki tereyağı ile yağlayalım.
  • Kadayıfı tepsiye yayalım.
  • Arasına peyniri koyalım.
  • Üzerini kapatacak kadar kadayıf ekleyelim.
  • Bir bardağın arkasıyla kadayıfı iyice bastıralım.
  • Tepsiyi ocağa alalım.
  • En kısık ateşte çevirerek kontrollü pişirelim.
  • Kenarları kızardığında olmuş demektir.
  • Bir tabak yardımıyla ters çevirelim.
  • Diğer tarafını de pişirelim.
  • Sıcak künefeye ılık şerbetten bir büyük kepçe kadar dökelim.
  • Sıcak servis edelim. Dondurma kaymak ya da antep fıstığı ile servis edebilirsiniz ❤️ afiyet olsun 🤗.

İddia Ediyorum En Kolay Ve En Lezzetli Çikolatalı Magnolia Tarifi

 

İddia Ediyorum En Kolay Ve En Lezzetli Çikolatalı Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram çilek
  • 1 paket eti burçak sade bisküvi
  • 1 paket negro bisküvi

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker

Pişirdikten sonra eklenecek;

  • 1 kutu krema
  • 200 gram bitter veya sütlü çikolata

    İddia Ediyorum En Kolay Ve En Lezzetli Çikolatalı Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 litre süt tencereye alınır. Üzerine un, nişasta, yumurta sarıları ve şeker eklenir. Tel çırpıcıyla iyice çırpılır. Ocakta orta ateşte pişirilir.
  • Kaynayınca 1 dk daha kaynatılıp, ocaktan alınır. Sıcakken içine çikolata eklenir. Ben muhallebinin bir kısmını ayırdım sade olarak da hazırladım siz dilerseniz ayırmayabilirsiniz. Tamamen size kalmış.
  • Sıcakken muhallebiye eklenen çikolata eriyene kadar çırpılır. Üzeri streç le kapatılıp dolapta tamamen soğutulur. Soğuyan muhallebiye krema eklenir ve mikserle çırpılır.
  • Ardından en alta bisküvi eklenir. Bol suyla yıkayıp temizlenmiş çilekler ortadan ikiye bölünüp kupların kenarlarına dizilir. Ortasına muhallebi eklenir. Üzerine tekrar bisküvi eklenir. Tüm malzemeler bu şekilde hazırlanır.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin dolapta 1 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun