19 Mayıs 2022 Perşembe

Çilekli Trileçe Tarifi

 

Çilekli Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sütlü sosu için;

  • 4 su bardağı süt (800 ml)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 ml sıvı kremaÜzeri için;
    • 1 paket krem şanti
    • 1 su bardağı soğuk süt

    Çilek sosu için;

    • 2 su bardağı doğranmış çilek
    • 4 yemek kaşığı toz şeker
    • 1,5 yemek kaşığı nişasta
    • 1 su bardağı su (200 ml)

      Çilekli Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Çilekli trileçenin keki için öncelikle karıştırma kabına yumurtaları,  toz şekeri alalım ve köpük köpük oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.
    • Ardından un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek tüm malzemeyi spatula ile güzelce karıştıralım.
    • Keki pişireceğimiz borcamın boyutuna göre pişirme kağıdını kenarlarından keselim ve içerisine yerleştirelim. Benim kullandığım borcam 28×28 santimetre boyutlara sahip. Siz aynı ölçülerde farklı kalıplarda kullanabilirsiniz.
    • Kek hamurunu fırın kabına boşaltarak eşit şekilde yaydıktan sonra önceden 170 derece ısıttığımız fırında 10 dakika, ardından fırının sıcaklığını 150 dereceye düşürerek 30 dakika daha pişirelim.
    • Çilekli sosu için çilek ve toz şekeri uygun bir tencereye veya sos tavasına alalım.
    • Soğuk suyun içerisine nişasta ekleyerek karıştıralım.
    • Nişastalı suyu tavaya ilave edelim, ardından kaynayıncaya kadar karıştırarak sosumuzu pişirmeye başlayalım.
    • Kaynamaya başladıktan sonra sosumuzu blenderdan geçirerek çilekleri püre haline getirelim.
    • Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra kıvamını alan çilek sosunu ısıya dayanıklı bir kaba alarak soğumaya bırakalım.
    • Çilekli sosumuz soğurken üzerinin toplanmaması için ara ara karıştırmaya dikkat edelim.
    • Diğer taraftan keki ıslatacağımız sütlü şerbeti için süte toz şeker ve sıvı kremayı bir kabın içerisine alalım, şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
    • Fırından aldığımız kekin üzerindeki pişirme kağıdını hızlıca çıkartalım, sütlü şerbetini daha iyi çekmesi için üzerine kürdanla birkaç delik açalım.
    • Sütün tamamını sıcak kekin üzerine gezdirerek dökelim ve sütünü güzelce çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
    • Tatlımızın krem şantisi için uygun bir kaba  soğuk süt ve krem şantiyi alalım. Mikserle krem şantiyi güzelce çırpalım.
    • Hazırladığımız krem şantinin tamamını soğuyan kekin üzerine dökelim ve her yerine eşit şekilde yayalım.
    • Son aşama olarak iyice soğuyan çilekli sosu tatlının üzerine gezdirerek dökelim.
    • Yine aynı şekilde bir pasta sıvama aparatı veya spatula yardımıyla üzerini güzelce düzeltelim.
    • Çilekli sosunda tamamen soğuk olması gerekiyor.
    • Tatlımızı güzelce dinlenmesi için mümkünse 1 gece veya 3-4 saat kadar buzdolabına kaldıralım.
    • Dinlendirdiğimiz trileçe tatlımız servise hazır. Üzerini hindistan cevizi ve çilekle süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Baklavaya Rakip Bayram Tatlısı Tarifi

 







Baklavaya Rakip Bayram Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram (yarım paket) tereyağı veya margarin
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

    Baklavaya Rakip Bayram Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlamaya başlıyoruz.
  • Derin bir tencereye şekeri ve suyu alarak kaynatıyoruz.
  • Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ilave ederek 10 dakika daha kaynatarak ocağın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Daha sonra hamurumuzu hazırlamaya başlıyoruz.
  • Karıştırma kabımıza un hariç tüm malzemeleri alarak güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra unumuzu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya devam ediyoruz. Yumuşak kıvamlı fakat ele yapışmayan bir hamur olacak.
  • Daha sonra hamurumuzu 8 parçaya ayırıyoruz ve ayırdığımız parçaları rulo yapıyoruz yaptığımız ruloları fırın tepsimize veya borcama yerleştiriyoruz.
  • Herbirini 4 parçaya bölüyoruz.
  • Ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürerek 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz
  • Pişen tatlımızı fırından alıyoruz ve ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbetimizle buluşturuyoruz.
  • Şerbetini çeken tatlımız servise hazırdır. Herkese tavsiye edebileceğim çok lezzetli bir o kadarda zahmetsiz bir tatlı evde olan malzemelerle 1 saat içinde hazırlayıp pişirip şerbetleyebileceğiniz pratik bir tatlı şimdiden herkese afiyet şifa olsun

Acılı Ezme Tarifi

 

Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 tatlı kaşığı isot
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Zeytinyağı

    Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm sebzeler robottan geçirilir.
  • Sosu için gerekli malzemeler karıştırıldıktan sonra sebzelere eklenip bir tur daha robottan geçirilip servis tabağına alınır.
  • En son üzerine çok az zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirilir. Afiyet olsun

Fırında Makarna Beşamel Soslu Tarifi

 

Fırında Makarna Beşamel Soslu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su

Beşamel sos için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ (ya da 2 yemek kaşığı tereyağı)
  • 2 yemek kaşığı un (silme olmasın, tepeleme de olmasın)
  • 4 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 6-7 parça Tereyağı (yoksa margarin de olabilir)

    Fırında Makarna Beşamel Soslu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle makarnamızı tuzlu suda haşlıyoruz.
  • O haşlanırken beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar orta ateşte pişiriyoruz. Bu aşamada sütü yavaş yavaş eklemeli ve bir yandan da karıştıralım ki topaklanma olmasın. Aynı zamanda unu kısık ateşte kokusu çıkana kadar yakmadan kavurmalısınız.
  • Daha sonra makarnamızı süzüp borcama yerleştiriyoruz. (Ben oval borcam kullanıyorum tam geliyor)
  • Daha sonra beşamel sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.
  • Kuru bir yer kalmamalı. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiyoruz.
  • En son tereyağından bıçak ucuyla kesip küçük parçalar halinde aralıklarla kenarlarına koyuyoruz.
  • Sonunda ortalarına da bir kaç parça koyuyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz.
  • Yarım saat kadar pişiriyoruz. Size tavsiyem fırında piştikten sonra 15 dakika kadar içini çekmesi için bekletmeniz. Afiyet olsun.
  • Not: Tüm sorulara topluca cevap vermek istiyorum. İçine beyaz peynir, tavuk veya yakışan diğer ürünler ekleyebilirsiniz sizin damak tadınıza kalmış. Fırın makarna kalın olduğu için daha tok ve börek gibi kesilebilir oluyor normal makarna ile hiç denemedim. Beşamel sosta un ve yağı kavurmuyoruz muhallebi gibi hepsini tencereye koyup kaynatmaya başlıyoruz. Makarnanızın sığacağı her tepsiyi kullanabilirsiniz. Fırında piştikten sonra dışarı çıkartıp en az 15-20 dakika bekletiniz. Sanırım en çok sorulan soruların cevaplarını vermiş oldum :) Afiyet olsun.

Tavuk Kalamar Tarifi

 

Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram tavuk göğsü
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz

    Tavuk Kalamar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuklar parmak kalınlığında jülyen şeklinde çok uzun olmayacak şekilde kesilir.
  • Baharatlar, sarımsak ve tuz eklenip iyice harmanlanır.
  • Sos için; ayrı bir kapta yumurta çırpılır.
  • Soda, un, tuz ve karbonat eklenip tekrar çırpılır.
  • Tavuklar eklenip, iyice karıştırılır.
  • En az 1-2 saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Kızartma tavasına yağ alınır.
  • Yağ kızdığında tavuklar arkalı önlü kızartılır.
  • Sıcak sıcak ketçap ve mayonez veya sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Naneli Mercimek Çorbası Tarifi

 











Naneli Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 6 çay bardağı kaynamış su
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
  • Çay kaşığı ucuyla kimyon
  • Çay kaşığı ucuyla kırmızı biber
  • Tuz

Üzeri için

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı nane

    Naneli Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve sıvı yağı kavuralım.
  • Salçayı ekleip kavurup kalan bütün malzemeleri tencereye ekleyip kaynamaya bırakın.
  • İyice kaynayıp mercimekler eridikten sonra ayrı bir cezvede sıvı yağ ve nane koyup kavurduktan sonra çorbanın üzerine dökelim.
  • Rondoda çekip süzgeçten süzelim. Biraz daha kaynatıp altını kapatabiliriz.

Patlıcan Ezme Tarifi

 

Patlıcan Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet patlıcan
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 talı kaşığı salça
  • 1 kase ceviz

    Patlıcan Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların üzerine bıçak yardımıyla delikler açıp fırında közlüyoruz,.
  • Közlendiysen sonra kabuklarını soyup ince bir şekilde doğruyoruz, tuzunu ilave ediyoruz.
  • Sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
  • Üzeri için tavada tereyağ ve zeytinyağ karıştırıp eritiyoruz.
  • Üzerine pul biber salça ve ceviz ilave edip kavuruyoruz (3-4 dk kadar)kavrulduktan sonra yoğurtlu patlıcanların üzerine döküyoruz.
  • Her yemeğin yanına yakışan harika bir meze, afiyet olsun 

Cool Lime Tarifi

 

Cool Lime Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 dal taze nane
  • 1.5 limon kabuğu ve suyu
  • 4-5 yemek kaşığı şeker
  • 4 su bardağı soğuk su
  • Buz

    Cool Lime Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak nane yapraklarını bir kaseye alın ve ayıklamaya başlayın.
  • Limonların kabuklarını soyun ve nanelerin yanına koyun.
  • Toz şekeri de kasenin içerisine ekleyin.
  • Nane ve limonu şeker ile ovalayın.
  • Ardından limonların suyunu sıkın ve kasenin içerisine 4 bardak su ekleyin.
  • Şekerler eriyinceye kadar karıştırın.
  • Kasenin içindekileri süzgeç yardımıyla süzün ve boş bir kaba aktarın.
  • Bardaklara servis ederken üzerine buz parçaları ekleyin. Afiyet olsun

Enginarlı Taze İç Bakla Yemeği Tarifi

 



Enginarlı Taze İç Bakla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet çanak enginar
  • 2 su bardağı ayıklanmış taze iç bakla
  • 2 adet taze soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tozbiber
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kıyılmış dereotu

Üzerine :

  • Sarımsaklı yoğurt

    Enginarlı Taze İç Bakla Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Taze soğan ve kuru soğanı yemeklik doğrayın tencereye alın üzerine zeytinyağını ekleyerek beraberce biraz kavurun.
  • Çanak enginarları küçük küçük doğrayın, bir çay kaşığı tozşeker ve taze iç bakla ile beraber soğana ilave ederek karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatın 5 dakika kadar pişirin, daha sonra üzerine bir kaşık tozbiber ekleyin arada karıştırarak beş dakika daha kavurun.
  • Damak tadınıza göre tuzunu atıp iki bardak suyu dökün kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Suyunu çekince en son üzerine kıyılmış dereotunu ekleyin karıştırın ve ocaktan alın.
  • Yemeği yarım saat dinlendirin ne kadar uzun süre bekletirseniz yemeğin lezzetini daha iyi alırsınız, ve servis ederken üzerine mutlaka sarımsaklı yoğurt dökün, afiyetler olsun.

Çilekli Sağlıklı Dondurma Tarifi

 

Çilekli Sağlıklı Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet dilimlenmiş ve dondurulmuş olgun muz
  • 1 avuç dondurulmuş çilek
  • Yarım çay bardağı süt

    Çilekli Sağlıklı Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dondurulmuş muz dilimleri, çilekleri ve sütü blenderdan pürüzsüz-kremsi bir doku elde edilinceye kadar çekiyoruz.
  • Silikon dondurma kalıbına veya uygun kaplara pay edip dondurucuda biraz bekletiyoruz.
  • Benmari usulü çikolatayı eritiyoruz, badem parçaları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Buzluğa attığımız dondurmaları çıkarıp bademli çikolata parçasına batırıyoruz, üzerindeki çikolata donunca 🍫 afiyetle yenmeye hazır

Sadece 8 Dakikada Sufle Tarifi

 

Sadece 8 Dakikada Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 80 gr bitter çikolata
  • 50 gr tereyağı/1 yemek kaşığı dolusu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Krema (İsteğe bağlı)

    Sadece 8 Dakikada Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını ocağa alın ve eriyince bitter çikolataları kırıp ekleyin, eriyene kadar karıştırın.
  • Bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpın unu ekleyin ve pürüzsüz hale gelene dek tekrar çırpın.
  • Eriyen çikolatamız biraz soğuyunca karışıma dökün ve spatula yardımı ile karıştırın.
  • Sufle kaplarınızı tereyağ ile yağlayın ve şeker gezdirin her yerine yayın.
  • Daha sonra sufle harcını paylaştırın. 200derece önceden ısıtılmış fırında 8 dk pişirin.
  • Fırından alın ve ilk sıcaklığı çıkınca pudra şekeri serpiştirin. İsteğe göre krema ekleyebilirsiniz, çok yakışıyor. Afiyet olsun!.