26 Mart 2023 Pazar

Bu Meze Favoriniz Olacak (Kabak Ve Havuç Uyumu) Tarifi

 

Bu Meze Favoriniz Olacak (Kabak Ve Havuç Uyumu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2-3 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 kase mısır
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
  • Zeytinyağ

Üzeri için;

  • 3 adet ceviz
  • Pulbiber
  • Zeytinyağ 

    Bu Meze Favoriniz Olacak (Kabak Ve Havuç Uyumu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabak ve havucu rendeleyip tavada zeytinyağ ve tuz ile soteliyoruz.
  • biraz soğuduktan sonra üzerine yoğurt ve diğer malzemeleri ekleyip, servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine ceviz, zeytinyağ ve pulbiberi kızdırıp döküyoruz. afiyet şeker olsun

Ramazanda Yapabileceğiniz Çok Pratik Çıtır Çıtır Fırında Paçanga Böreği Tarifi

 

Ramazanda Yapabileceğiniz Çok Pratik Çıtır Çıtır Fırında Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane yufka
  • 1,5 su bardağı kaşar
  • 1 su bardağı pastırma
  • 2 tane orta boy küçük küçük doğranmış domates
  • 1 tane kırmızı biber varsa 1 tanede yeşil biber

Yufkaları ıslatmak için;

  • 1 çorba kaşığı erimiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

    Ramazanda Yapabileceğiniz Çok Pratik Çıtır Çıtır Fırında Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sosumuzu hazırlayalım. Tezgahımıza veya masamıza bir yufkayı serelim, sosumuzu fırçayla yayalım, ikinci yufkayıda serip, sosumuzu tekrar fırçayla yayalım, rulet yardımıyla 8 e bölelim.
  • Hazırlamış olduğumuz iç harcını yayalım ve kalın bir sigara böreği gibi saralım, yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • Kalan sosumuzu böreklerin üstüne fırçayla sürelim.
  • 180 derecelik ısınmış fırında üstü kızarana dek pişirelim.
  • Not:Bu börekleri derin dondurucuya atmak isterseniz sosunu böreklerin üstüne sürmeyin yapıp poşetleyip derin dondurucuya atabilirsiniz çakardığınız zaman azıcık sos hazırlayıp böreğe sürüp, pişirebilirsiniz.

Kalıpta Mozaik Pasta Tarifi

 

Kalıpta Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 50 gram eritilmiş tereyağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için;

  • 2 paket sütlü çikolata
  • 2 paket beyaz çikolata

    Kalıpta Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt ve şekeri ısıt kaba ekle, üzerine eritilmiş tereyağı ve kakao ekle karıştır.
  • Bisküvileri elinle böl üzerine ekle karıştır. Üzerine ceviz ekle tekrar karıştır.
  • Sütlü çikolata ve beyaz çikolatayı ayrı ayrı benmari usulü erit.
  • Kalıplara iki kaşık şeklinde çikolata ekle ve buzlukta 10 dakika beklet.
  • Buzluktan çıkartıp, üzerine mozaik pastayı ekle ve tekrar buzluğa kaldır.
  • 1-2 saat dinlendirdikten sonra kalıplardan çıkartarak servis edebilirsiniz,

Çilekli Ekler Pasta Tarifi

 

Çilekli Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 fiske tuz

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket toz şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı labne

İçine;

  • Çilek veya muz

Üzerine;

  • İsteğe bağlı file badem veya file fındık

    Çilekli Ekler Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencereye tereyağı ve su eklenir. Tereyağ eridikten sonra unu ekleyip 2 dk karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Yumurtaları teker teker koyup çırpalım (püf noktası yumurtaları tek tek ekleyip çırpmak buna dikkat edin) çırptıktan sonra hamurumuzu sıkma torbasına alalım.
  • Yağlı kağıt üzerine yuvarlak veya uzun şekiller sıkalım ve isteğe bağlı file badem koyalım üzerine.
  • Önceden ısıtılmış 180° de yaklaşık yarım saat pişirelim.
  • Kreması için; labne tereyağı ve kremşanti hariç tüm malzeme ocağa alınıp pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra altı kapatılır.
  • Tereyağ, labne ve kremşanti eklenip blender edilir. Daha sonra sıkma torbasına alınır.
  • Fırından çıkan eklerleri ortadan ikiye kesip kremadan sıkalım arasına doğranmış çilek veya muz koyabilirsiniz.
  • Üzerine pudra şekeri veya çikolatalı sos yapıp servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi

 

Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 1 yumurta akı (sarısını terbiyesi için ayıralım)
  • Yarım çay bardağı kısırlık bulgur
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
  • Tuz

Diğer malzemeler;

  • 2 orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • İnce kıyılmış maydanoz (arzu ederseniz eklemeyin)

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Çeyrek limonun suyu

    Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikte köftemizi hazırlayalım. Malzemeleri yoğurma kabına alıp güzelce yoğuralım. Minik minik yuvarlayalım.
  • Ardından 2 yemek kaşığı un döküp köfteleri una bulayalım.
  • Tavaya sıvı yağ alalım.
  • Ardından ince doğranmış havuçları ekleyip 1-2 dakika kavuralım. Ardından küp doğradığımız patatesleri ilave edip onuda 1-2 dakika kavuralım. 5 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayınca köfteleri ekleyelim. Orta ateşte pişirelim yemeğimizi.
  • Terbiyesi için; kaseye malzemeleri alıp karıştıralım. Ardından kepçeyle terbiyeye suyundan ekleyip karıştıralım.
  • Terbiyeyi tencereye döküp, 3-4 dakika karıştıralım. Üzerine ince kıyılmış maydanoz kıyalım. 5-6 dakika orta ateşte pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Soğuk Baklava Tarifi

 

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (44) adet oluyor içinde
  • 30 adet ceviz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı dolusu tereyağ(katı halde)

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı toz kremşanti
  • 1 bal kaşığı kakao
  • Sütlü yada bitter çikolata

    Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti hazırlıyoruz. Şerbet soğuk baklava ilk sıcaklığını çıkınca döküyoruz.
  • Şeker tozu ve suyu tencereye koyuyoruz üzerine limonu sıkıp, 2-3 dk kaynatıyoruz. Sonra altını kapatıp sütü döküyoruz ama karıştıralım ki kesilmesin şerbet. Sonrada vanilyayı ekleyip iyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
  • Bir cezvede tereyağını iyice eritelim sonra sıvı yağı ekleyelim.
  • Baklavalık yufkalarımızı 22 kat alta gelecek şekilde ayıralım.
  • Fırın tepsisini yağlayıp, yufkayı serelim arşını yağlayıp 22 katı böyle bitirelim arasına öğütülmüş cevizleri serpip, diğer yufkalarıda aynı şekilde yağlayıp tamamlayalım.
  • En üst katada iyice sürdükten sonra baklava diliminden biraz büyük şekilde keselim. Bir 10-15 dk vaktiniz varsa bekletebilirsiniz o şekilde yağı iyice çekmiş oluyor. Yoksa da direk fırınlayabilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece alt üst ayarda yaklaşık 55 dk (fırına göre değişebilir) pişirelim. Çok kızarmasın hafif pembeleşmesi yeterli kabarması önemli ama içinin iyi pişmesi için.
  • Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığını atınca soğuk şerbetimizi dökelim. Şerbeti çektikten sonra üzerine kakao ve toz kremşantiyi karıştırıp, süzgeçle eleyelim.
  • Rendelenmiş çikolatayıda serpip, dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
  • Not:

    Bu tarif bayramlık yada ok misafiriniz gelecekse ona göre hazırlandı. Büyük fırın tepsisine göre yaptım; ama kendinize göre yapacaksanız ölçüleri azaltarak yapabilirsiniz.

    Bir diğer konu hemen yenebilir ama dinlenince daha lezzetli oluyor bir gün önceden yada sabah yapıp akşam yenebilir.

Patates Püresinde Tavuk Sote Tarifi

 

Patates Püresinde Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Patates püresi için;

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Tavuk sote için;

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı bezelye
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük boy kapya biber
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıcak su (60 m)

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

    Patates Püresinde Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates püresi için öncelikle patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra uygun bir tencereye alalım ve haşlayalım.
  • Haşlanan patateslerin suyunu süzelim ve uygun bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine tereyağı, kaşar peyniri rendesi, tuz ve karabiberi ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Ardından patates püresini 6 eşit parçaya bölerek elimizde top haline getirelim.
  • Tavuk sote için ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı ve kuşbaşı doğradığımız tavuk etlerini ekleyerek kavuralım.
  • Tavuklar suyunu salıp çektikten sonra doğradığımız soğanı, kırmızı biber ve yeşil biberi de ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Domates salçası, baharatlar ve haşlanmış bezelyeyi de ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Suyunu da ekleyerek 1-2 dakika daha pişirelim.
  • Patates pürelerini fırın kabına dizelim. Üzerine bardağın tabanı ile bastırarak çukurlaştıralım.
  • Oluşan çukurlara tavuk sotemizi paylaştıralım. Son olarak üzerlerine kaşar peyniri rendesi ekleyerek fırını üst ızgara ayarında 200°C de 15 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda patates püreli tavuk sotemiz servise hazır. Afiyet olsun!

Domates Çorbası Tarifi

 

Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük boy domates rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı domates suyu
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 50 gram rendelenmiş kaşar tercihe göre

Eşlik etmesi için;

  • Krokan 

    Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytin yağı ve tereyağını uygun bir tencereye alalım. Orta ateşte sarımsakları ilave edin ve 1-2 dakika kadar kavurun.
  • Üzerine unu ekleyin ve 2 dakika daha kavurun. Üzerine karabiber ve defne yaprağını ekleyin ve 1 dakika daha kavurun.
  • Rendelemiş olduğunuz domatesleri ilave edin. Ve 4-5 dakika orta ateşte pişirin.
  • Kırmızı toz biber ve kekiği ilave edin. Üzerine domates suyunu ilave edin ve orta ateşte 2 dakika daha pişirilir.
  • 3-4 su bardağı su ilave edin. Eğer domates salçanız tuzsuz ise üzerine damak lezzetinize göre 1-2 çay kaşığı tuz ilave edin.
  • Suyu ilave ettikten sonra kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
  • Son olarak üzerine 1 çay bardağı sütü yavaş yavaş ilave edin( süt yerine krema da kullanabilirsiniz ). Servis aşamasında rendelenmiş kaşarı kullanın.
  • Servise hazır. Afiyet olsun