Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 – 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 4-5 su bardağı sıcak su
-terbiyesi için
- 4 – 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yumurtanın sarısı
- Yarim limonun suyu
-üzeri için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Bir tutam dereotu
Patates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri soyduktan sonra ince küp küp keselim kuru soğanı ince yemeklik doğrayalım tencereye alalım kavuralım.
- Ardından patatesleri sarımsak ve baharatları ilave edip kavurmaya devam edip 10 dakika pişirelim bir el blenderiyle patatesleri pürüzsüz çırpalım.
- Diğer tarafda yoğurt un yumurtayı bir kaseye alalım iyice karıştıralım çorbamızın suyundan bir kepçe alıp yoğurt un yumurta karışımına ilave edip hazırlamış olduğumuz terbiyeyi çorbaya hızlı hızlı karıştırarak ilave edelim.
- Ardından tekrar 5- dakika daha pişirelim.
- Servis tabağına alalım tereyağı kırmızı toz biberi uygun bir tavada kızdıralım servis tabağına aldığımız çorbanın üzerine dökelim.
- Son olarak dereotu serpiştirelim deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Yarım paket margarin
- 1 adet kabartma tozu ve vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Aldığı kadar un
- Ceviz veya fındık
Üzerine
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün malzeme yi bir kaba koyup yoğurun hepsi özleşince unu kontrollü olarak koyalım, ele yapışmayıp yumuşacık bir kıvam alınca durun istediğiniz boyutta yuvarlaklar yapıp fırın tepsisine dizin.
- 175-180 derece civarında 20. 25 dk pişirelim.
- Sonra sıcakken hemen tarçınlı karışıma bulayıp ister buzlukta ister şeniz de ağzı kapalı kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz.
Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
Yufkayı ıslatmak için,
- Yarım su bardağı zeytinyağ ve yarım su bardağı su karışımı
İçi için:
- Peynir -maydanoz karışımı
Üzeri için :
- 1 yumurta sarısı ve çörek otu
Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir yufka serilerek üzerine yağ -su karışımından sürülür. Üzerine ikinci yufka konur ve oda yağlanır.
- Yufka 8 eşit parçaya bölünerek her birine peynirli iç konularak sigara böreği şeklinde sarılır. Diğer 2 yufkada aynı şekilde hazırlanır.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup börekler üzerine dizilir.
- Üzerine yumurtaları sürülerek çörek otu serpilir.
- 190-200 dereceye ısıtılmış fanlı fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Sahura Yakışır Sıcacık Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
Üzerine
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Sahura Yakışır Sıcacık Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur yoğurma kabına maya ılık su ve şekeri karıştırıp yaklaşık 15 dk ön mayalama yapalım kabaran mayaya tuzumuzu ve unumuzu ekleyip yoğurmaya devam edelim ve 30 dk mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru tepsiye alalım ekmek şekilde paylayip 10, dk tepsi mayası yapalım.
- Üzerine 2 yemek kaşığı yoğurdu çırpıp sürelim ve bıçakla çizip önceden ısıtılmış 230 derece de 20 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcağı çıkınca afiyetle yiyebilirsiniz afiyet olsun.
Kısırın Karnıbaharla Buluştuğu O An Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 1 adet marul
- 1 adet maydanoz
- 2 adet salatalık
- 1 adet orta boy domates
- Yarım kırmızı lahana
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- İstediğiniz baharatlar
Kısırın Karnıbaharla Buluştuğu O An Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karna baharımızı güzelce yıkayıp robottan çekiyoruz ve tavada yağımızı kızdırıp soğanlarla birlikte robottan çektiğiniz karnabaharı salça ile birlikte soteliyoruz.
- Bir kenarda yıkadığımız yeşilliklerimizi doğrayıp, karıştırma kabımıza alıyoruz.
- Sotelenen karnabahar karışımımızı da ekleyip istediğimiz baharat ve eksiler ile harmanlıyoruz. Deneyecek olan takipçilerimiz afiyet olsun.
Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin;
- 6 su bardağı un
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 su bardağı ılık su (400 ml)
İç malzemesi;
- 1 kg pırasa
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (50 ml)
- 200 gr beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Hamuru Yağlamak İçin;
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 100 gr tereyağı
Üzeri İçin:
- Kalan yağ karışımı
Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pırasalı arnavut böreği için yoğurma kabına unu alalım. Ortasını havuz şeklinde çukurlaştıralım.
- Bu çukura sirke ve tuzu ekleyelim. Yavaş yavaş suyu ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Orta sertlikte olan hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alarak elimizle yoğuralım ve tekrardan toparlayalım.
- Toparlanan hamurumuzu önce eşit parçaya ardından her bir parçayı da 10 parçaya ayıralım.
- Hamurları içe doğru katlayarak beze haline getirelim.
- Hazırladığımız bezeleri hafifçe unladığımız tabağa dizelim. Üzerini streçleyerek 30 dakika kadar dinlendirelim.
- İç harcı için pırasalarımızı yıkayıp temizledikten sonra ince ince doğrayalım.
- Ocağa aldığımız tavanın içerisine sıvı yağı ekleyerek doğradığımız pırasaları alalım ve kavurmaya başlayalım.
- Pırasalar diriliğini kaybedince tuz, pul biber ve karabiberi ekleyerek karıştıralım. 1-2 dakika daha kavurarak ocaktan alalım.
- Soğuyan pırasaları geniş bir kaba aktaralım ve üzerine peyniri ekleyerek karıştıralım. Bu aşamada peynirinizin tuz oranına göre iç harca tuz ilave edebilirsiniz.
- Dilendirdiğimiz bezelerden bir tanesini unladığımız tezgaha alalım. Merdane veya oklava yardımıyla 1 kaşık büyüklüğünde genişletelim.
- Bezelerden ilk 10 tanesini bu şekilde açalım ve aralarına erittiğimiz tereyağı ile karıştırdığımız sıvı yağdan sürerek üst üste dizelim.
- 10. hamurun üzerine yağ sürmeden bırakalım. Diğer 10 bezeyi de aynı şekilde hazırlayarak ayrı bir tabağa dizelim ve 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Un serptiğimiz tezgaha ilk hazırladığımız 10’lu hamuru alalım ve elimizle üzerine bastırdıktan sonra merdane yardımıyla kullanacağımız tepsi boyutunda genişletelim. Ben bu tarifte 36cm çapında bir tepsi kullandım.
- Yeterince genişlettiğimiz yufkayı yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim.
- Hazırladığımız pırasalı harcı yufkanın üzerine alarak eşit bir şekilde yayalım.
- Diğer hamuru da aynı şekilde açtıktan sonra pırasalı harcın üzerini kapatacak şekilde yerleştirelim.
- Böreğin kenarlarına elimizle hafifçe bastırarak yapıştıralım.
- Klasik Arnavut böreği şeklini vermek için tepsinin ortasına bir kase yerleştirelim ve bıçak ile yuvarlak olacak şekilde keselim. Tüm böreği ortadan kenarlara doğru dilimleyelim.
- Son olarak kullandığımız yağdan kaldıysa böreğin üzerine sürelim. Yağınız kalmadıysa bir şey sürmeden de pişirebilirsiniz.
- Arnavut böreğimizi önceden ısıtılmış 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 1 saat pişirelim.
- Sürenin sonunda pişen Arnavut böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Çubuk Simit Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 1 çay bardağı ılık su (125 ml)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
Üzeri için;
- Kavrulmuş susam
- Yarım çay bardağı pekmez (60 ml)
- 1 çay bardağı su (125 ml)
Çubuk Simit Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çubuk simit tarifinin hamuru için geniş bir kaba ılık su, ılık süt, toz şeker, tuz, un ve instant mayayı ekleyerek elimizle hamuru yoğuralım.
- Hamur toparlandıktan sonra üzerine tereyağını ekleyerek yağ eriyene kadar elimizle yoğurmaya devam edelim.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini streç film ile kapatalım ve temiz bir bezde örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda hamurun üzerini açarak un serptiğimiz tezgaha alalım. Biraz daha yoğurarak hamuru toparlayalım.
- Ardından hamuru birbirine eşit 8 parçaya ayıralım. Kestiğimiz hamur parçalarını toparlayıp elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
- Hazırladığımız bezeleri 35-40 cm uzunluğunda açalım. Daha sonra kenarlarından tutarak hamuru buralım.
- Ardından hamurun iki ucundan birleştirelim ve kıvırarak son haline getirelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayalım.
- Uygun bir kaseye pekmezi ve suyu alarak karıştıralım.
- Hazırladığımız simitleri önce pekmezli suya batıralım. Daha sonra kavrulmuş susama bulayarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
- Çubuk simitlerimizi 15 dakika kadar tepsi mayası için dinlendirelim.
- Sürenin sonunda simitlerimizi önceden ısıtılmış 200 °C fırında 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Üzerleri güzelce kızaran çubuk simitler servise hazır. Afiyet olsun!
Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adat yumurta
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- 1 çay bardağından az eksik galeta unu
Dışı için;
Kızartmak için;
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- 1,5 su bardağı sıcak su
Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köftesi için malzemeleri karıştırma kabına koyup yoğuruyoruz, yuvarlayıp yumurta şekli veriyoruz.
- Tamamladıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz.
- Alacalı bir şekilde soyup ince uzun şekilde dilimlediğimiz patlıcanları 15 dk kadar tuzlu suda bekletiyoruz.
- Daha sonra kurulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz, patlıcanların içine köftemizden koyup rulo şeklinde sarıyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerine salçalı sos yapıp döküyoruz, 190 derece fırında 25-30 dk kontrollü şekilde pişiriyoruz,deneyeceklere afiyet olsun