Velibah (Sahura Hem Leziz Hem Doyurucu) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için:
- 5 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz (Damak zevkinize göre)
- Sıvıyağ
Üzerine sürmek için:
- Tereyağ
Velibah (Sahura Hem Leziz Hem Doyurucu) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesleri haşlayalım. Patatesler haşlandıktan sonra patatesleri ezelim.
- Rendelediğimiz soğanı az sıvı yağ ile kavuralım.
- Salçayıda ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Patatesleri ve baharatlarıda ekleyerek güzelce harmanlayalım soğuması için bir kenara alalım.
- Hamuru için un hariç bütün malzemeyi bir yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
- Unuda azar azar ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru 40 dakika kadar mayalanması için bir kenara alalım.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler ayıralım.
- İç harcımızdanda hamur bezesi kadar parçalar alarak yuvarlayalım.
- Bir bezeyi tezgahta pasta tabağı büyüklünde açalım.
- Ortasına yuvarladığımız iç harçtan koyup fotoğraflardaki gibi kapatalım.
- Ardından çok bastırmadan çok ince olmayacak şekilde açalım.
- Kısık ateşte arkalı önlü pişirelim.
- Her iki tarafınada tereyağ sürelim. Sıcak olarak servis edelim.
Airfryer Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Domates sosu
- Yeşil biber
- Kırmızı biber
- Mısır
- Sucuk
- Kaşar peyniri
- Siyah zeytin
Airfryer Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için yoğurma kabına un, tuz, şeker, instant maya, ılık su ve zeytinyağını alarak elimizle karıştıralım.
- Ardından hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Toparlanan hamurun üzerini streçleyelim ve üzerine temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda hamuru un serptiğimiz tezgaha alarak tekrar yoğuralım ve toparlayalım.
- Toparladığımız hamuru 3 eşit parçaya ayıralım. Her parçayı elimizle beze haline getirelim.
- Bezelerden bir tanesini un serptiğimiz tezgaha alalım. Üzerine çok az un serperek merdane yardımı ile genişletelim.
- Airfryer’ın tel boyutuna göre genişlettiğimiz hamuru telin üzerine alalım.
- Üzerine domates sosundan her yerine gelecek şekilde sürelim.
- Daha sonra kaşar peyniri rendesi serpelim. Doğranmış yeşil biber, kırmızı biber, mısır, sucuk ve siyah zeytin yerleştirerek airfryer’ın haznesine yerleştirelim.
- Pizzamızı 180 °C’de 8 dakika pişmeye bırakalım. Diğer bezelerimizi de aynı şekilde hazırlayarak pişirelim.
- Tüm bezelerimizi hazırlayıp pişirdikten sonra pizzalarımız servise hazır.
İftara Bayrama Hem Pratik Hem Lezzeti Garanti Kolay Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 su bardağı nişasta
- 4 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek elma sirkesi
- 1 çimdik tuz
- 1 çay bardağı fındık
- 1 çay bardağı ceviz
Açmak için
Üzerine
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
- 3 ,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
İftara Bayrama Hem Pratik Hem Lezzeti Garanti Kolay Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tatlımıza öncelikle şerbetini hazırlamakla başlayalım.
- Tenceremize şeker, su ve limonu ekleyip orta ateşte kaynamaya geçtikten sonra 10 dakika kaynatıp ılımaya bırakalım.
- Şimdi sırada hamurumuzu yoğurma işlemini geçelim.
- Yoğurma kabına süt, yağ ,yumurta, tuz ve sirkeyi alıp iyice çırpalım.
- Daha sonra nişasta un ve kabartma tozunu da ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- İlk etapta 3 su bardağı un kullandım.
- Daha sonra kıvamına göre kontrollü bir şekilde bir su bardağı daha ekledim. Toplamda 4 su bardağı un, 1 su bardağı nişasta kullanmış oldum arkadaşlar hamurumuzu tezgaha alalım.
- Son olarak içine birer çay bardağı ceviz ve fındık ekleyerek güzelce yoğurmaya devam edelim.
- Ceviz ile fındığın her tarafına iyice karıştırarak yoğurma işlemine devam edelim.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra kabın içine alıp üzerini streçle örtüp yarım saat dinlendirelim.
- Hamurumuz dinlenirken ceviz ve fındıklarımızı ufaltalım.
- Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya ayıralım.
- Görselde göründüğü gibi servis tabağı büyüklüğünde açalım.
- Her katına nişastalayarak katlayıp kare şekli verelim.
- 4 beze de aynı işlemi uygulayalım hiç bekletmeden hemen tekrardan açma işlemine başlayalım.
- Açabildiğimiz kadar ince ve büyük açalım arkadaşlar bu tatlının en güzel lezzetini verdiği yönü de biz merdane ile açtıkça ceviz ve fındık hamurla birleşerek bir bütün haline geliyor ve çok güzel bir lezzet veriyor
- Tamamen açtığımız hamurumuzu bir parmak genişliğinde katlayarak 4-5 kat şeklinde saralım.
- Bezemizi diğer taraftan da aynı işlemi uygulayarak sarıp ortaya doğru gelelim.
- Ortadan ikiye ayıralım.
- Kullanacağımız tepsinin altını yağlayarak tepsiye dizelim.
- Diğer kalan bezeleri de aynı işlemi uygulayarak tepsiye dizelim arkadaşlar.
- Son olarak bir parmak uzunluğunda keserek şeklini verelim.
- Yarım su bardağı sıvı yağını üzerine sürelim.
- İlk 25 dakika 170 derece fırında iç kısmını pişirelim.
- Son 25 dakika 200 dereceye çıkartıp güzelce kızarmasını bekleyelim. Benim fırında toplamda 50 dakika da pişmiş oldu.
- Tatlımız fırından çıktıktan 10 dakika sonra hafif ılımaya yakın olan şerbetimizi üzerine dökelim.
- En az 3-4 saat dinlendirdikten sonra tatlımız servise sunmaya hazır yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun
Humus Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış nohut (250 gr)
- 4 yemek kaşığı tahin
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım adet limonun suyu
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2-3 küp buz
Üzeri için;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Susam
- Nohut taneleri
Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
- Nohutların kabuklarını soyun.
- Diğer malzemelerle beraber pürüzsüz kıvam alana kadar 5 dakika blenderden geçirin.
- Servis tabağınıza alın.
- Üzerine zeytinyağı gezdirin.
- Susam, kırmızı toz biber ve nohut tanelerinle süsleyin.
Çok Lezzetli Köfteli Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet patlıcan
- 10 çeri domates
Köftesi için;
- 500 gram kadar kıyma
- 1 soğan rendesi
- 1 sarımsak rendesi
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı toz biber
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
- 1 bardak kadar sıcak su
- 1 tutam tuz
- 1 tutam kekik
Çok Lezzetli Köfteli Patlıcan Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köftemizi yoğurmakla başlayalım. Tüm malzemeleri karıştırıp iyice yoğurduktan sonra buzdolabında bekletelim.
- Patlıcanlarımızı bir parmak kalınlığında halka dilimler yapalım. Tavaya yağı ekleyip önü arkası sadece renk alana kadar kızartalım.
- Bu aşamada çok yag kullanmadım ağır olmaması için ve patlıcanları iyice pişene kadar degil sadece bir renk alsın ve lezzetlensin diye bir dakika kızartıyoruz.
- Kızaran patlıcanları tepsimize dizelim. Üzerine köfteleri şekillendirip dizelim. Biber ve domatesle süsleyelim.
- Sos için; malzemeleri bir çorba kasesinde karıştırıp üzerine dökelim ve köfteler kızarıncaya kadar 200 derece alt üst ayarlı fırında pişirelim.
4 Kaşık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı Kırmızı Mercimek
- 1 yemek kaşığı Yeşil Mercimek
- 1 yemek kaşığı Pirinç
- 1 yemek kaşığı Pilavlık Bulgur
- 6 su bardağı su (1200 ml)
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
4 Kaşık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kırmızı mercimek, yeşil mercimek, pirinç ve bulguru tel süzgece alalım ve yıkayalım.
- Yıkadığımız bakliyatları tencereye alalım. Üzerine su ekleyerek haşlanmaya bırakalım.
- Terbiyesi için karıştırma kabına yoğurt, yumurta sarısı ve unu alarak karıştıralım.
- Ilık suyu yavaş yavaş ekleyerek terbiyeyi ılıtalım. Bu aşamada suyu eklerken bir yandan da karıştırmayı unutmayalım.
- Çorbamızı karıştırırken bir yandan da terbiyeyi çorbaya ilave edelim.
- Üzerinin sosu için sos tavasına tereyağını alarak eritelim.
- Küçük küçük doğranmış soğanı ilave ederek kavuralım.
- Tuz, tatlı kırmızı toz biber, kuru nane ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
- Hazırladığımız sosu kaynayan çorbanın üzerine gezdirerek karıştıralım.
- Güzelce karıştırdığımız 4 kaşık çorbamız servise hazır.
Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram güllaç
- 2 litre süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 paket vanilya
- 1 kutu krema
- 1 kase fındık içi
- İsteğe bağlı 3 yemek kaşığı gül suyu
Süslemek için;
- Fıstık
- Frambuaz
Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker, süt, vanilyayı uygun bir tencereye alarak ocağa alalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika kaynatıp karıştırdıktan sonra soğumaya bırakalım.
- İlk sıcağı çıkan şerbetimize kremamızı ekleyelim.
- Şerbetin olması gereken sıcaklığı yoğurt mayalama sıcaklığı kıvamına geldiğinde kullanmaya hazır demektir soğuk olmasın dikkat edin yoksa güllaç yaprakları yumuşamayacak.
- Benim kullandığım borcam orta boyda siz daha küçük ve büyük kullanacaksanız malzemeyi ona göre artırıp azaltabilirsiniz.
- Borcama ilk bir kepçe şerbetimizden döküp üstüne güllaç yapraklarını alalım bu şekilde borcamımız dolana kadar devam edelim.
- Ben fındıkları üç kat olacak şekilde kullandım siz dilerseniz sadece orta kata gelecek şekilde de kullanabilirsiniz.
- Hazır olan güllacımızı buzdolabına alarak 2 saat kadar dinlendirelim sonrasında servis edebilirsiniz.
- Şerbetimizden 1 bardak ayırıp güllacı servis edeceğiniz zaman dilimleyip üstüne şerbeti dökersiniz görüntüsü canlı ve güzel olacaktır☺️ Deneyeceklere afiyet şifa olsun.