Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 150 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 şu bardağı un
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 6-7 damla limon suyu
Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Şu ve şekeri eriyene kadar kaynatalım ve daha sonra içine limon suyu ekleyelim altını orta ateşe getirip 5 6 dakika kaynatalım ve altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Hamurumuz için; bütün malzemeyi yoğurma kabımıza alalım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ben 2 parçaya ayırdım. Ayrı ayrı rulo yaptım ve ince düzgün bir şekilde videoda ki gibi hazırladım bir çay bardağı yardımıyla ay şeklinde kestim bir borcama dizdim.
- Üzerine ayırmış olduğum yumurta sarısını sürdüm ve çatalla ay şeklinde çizdim. 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kontrollü pişirdim (üzeri ve altı kızarana kadar)
- Fırından çıkınca 5 dakika ilk sıcaklığının çıkmasını bekledim ve soğuk şerbeti döktüm.
- Şerbeti çekince üzerine ceviz parçaları ve yanında kaymakla servis ettim ben, sizler dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz