21 Nisan 2023 Cuma

Airfryer Sac Arası Tatlısı Tarifi

 

Airfryer Sac Arası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet baklavalık yufka
  • 100 gr tereyağı

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su (300 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

Arası için;

  • Kaymak
  • Antep fıstığı
  • Ceviz

    Airfryer Sac Arası Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tatlımızın şerbeti için tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • 10 dakika kadar kaynayan şerbetin içerisine limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
  • 2 adet baklavalık yufkayı üst üste olacak şekilde tezgaha alalım. Üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağından sürelim.
  • Her yerini güzelce yağladığımız yufkanın geniş kenarına kaymaktan sürelim. Ardından üzerine bolca Antep fıstığı serpelim.
  • Kaymak sürdüğümüz taraftan başlayarak yufkamızı rulo şeklinde sıkıca saralım.
  • Sardığımız ruloyu kendi etrafında dolayarak gül şeklini verelim. Daha rahat şekil vermek için gerekirse yufkalarınızı nemli bir bez arasında bekletebilirsiniz.
  • Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayalım. İç harcında isteğe bağlı olarak rondodan geçirilmiş ceviz ya da fındık da kullanabilirsiniz.
  • Tüm tatlılarımızı şekillendirdikten sonra airfryer haznesine yerleştirelim.
  • Kalan tereyağından üzerlerine bolca sürelim.
  • Tatlılarımızı 160 °C de üzerleri güzelce kızarana kadar 10 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda tatlılarımızı airfryerdan alalım. Soğuk şerbeti üzerlerine gezdirelim.
  • 10 dakika kadar dinlendirdiğimiz tatlılarımızın üzerini dondurma ya da kaymakla süsleyerek servis edebilirsiniz. 

Cevizli Ev Baklavası Tarifi

 

Cevizli Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 5-5,5 su bardağı un

Hamurları açmak için:

  • 200 gram buğday nişastası

Şerbeti için:

  • 5 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Arası için:

  • En az 500 gram ceviz, fındık ve ya fıstık

Yağlamak için:

  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Cevizli Ev Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbet hazırlanışı:Suyu ve şekeri tencereye alıp karıştıralım.
  • Önce ocağımızı yüksek ateşte açıp kaynamasını bekleyelim.
  • Ardından üzerine bir dilim limon veya bir yemek kaşığı limon suyu içerek orta ateşte on 12 dakika kaynatalım.
  • Ocaktan almadan mutlaka kıvamını kontrol edelim.Hazır olan şerbeti soğuması için bir kenara alalım.
  • Yağın hazırlanışı:Tereyağını eritip önce üzerindeki köpeklerini alıp ardından süzgeçten geçirerek ayranından ayıralım.
  • Hazır olan sade yağın üzerine bir çay bardağı sıvı yağ ekleyerek bir kenara alalım.
  • Hamurun hazırlanışı:Öncelikleunu yoğurma kabımızın içerisine alıp üzerine tuzunu, sütü, yoğurdu, yağını, yumurtasını ve sirkesini ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar hamurumuzu yoğuralım.
  • Hazır olan hamuru 30 bezeye bölüp üzerini örtelim.
  • Ardından bezeleri merdaneyle biraz genişletip ikişer ikişer aralarına nişasta serperek üstüste koyalım. Toplamda 15 adet bu şekilde hamur olacak.
  • Hamurları oda sıcaklığın da en az yarım saat kadar dinlendirip ardından oklavayla açabildiğimiz kadar açalım.
  • Açtığımız hamurların arasını açmadan hepsini bir bezin arasına koyup saklayalım.
  • Ardından tepsi boyutunda kesip.
  • Tepsimizi yağlayarak alt kata ilk yağmur yerleştirip üzerine biraz tereyağ sürdükten sonra ikinci hamur yerleştirelim. Bu şekilde ilk 2 ve son 2 yufka hariç hepsinin arasına önce tereyağ sürüp daha sonra içlik sertleştirelim.
  • Son hamurun üzerine yerleştirip kenarındaki fazlalıkları keserek bıçağın arka kısmı ile içe doğru ittirelim.
  • Hazır olan baklavamızı klasik baklava dilimi şeklinde dilimledikten sonra artan ya üzerine gezdirerek. 160° fırında 1 saat 15 dakika 1,5 saat kadar pişirelim. Ne kadar ağır ateşte uzun süre pişerse katları o kadar belirgin ve güzel bir baklava olur.
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerine solmuş olan şerbetini gezdirin.
  • En az 2-3 saat kadar dinlendirelim. Deneyecek olan herkese şimdiden

Humus Tarifi

 

Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu haşlanmış nohut
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 kaşık su (İsterseniz buzda kullanabilirsiniz)
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz

Üzeri İçin

  • Kimyon
  • Sumak
  • Pulbiber
  • Zeytinyağı

    Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak nohutlarımızın kabuğunu soyalım ve makinamıza alalım.
  • Daha sonra diğer malzemelerimizide ekleyip yaklaşık 5 dakika kadar makinada çekelim.
  • Eğer daha kremsi hal alsın istiyorsanız uzun çekin makinada.
  • Çektiğimiz humuzumuzu servis tabağımıza alalım ve bir kaşıkla üzerinden yuvarlak şekilde iz bırakarak geçelim.
  • Sonra baharatlarımızı ekleyip en sonda zeytinyağı gezdirelim. Deneyecek olanlara şimdide

Fırından Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

 

Fırından Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 25 tane dolmalık biber
  • 25 yemek kaşığı pirinç (Biber başına 1 yemek kaşığı hatta biberler büyük ise 1,5 yemek kaşığı pirinç)
  • 1 çay bardağı zeytin yağı (Azaltabilirsinizde )
  • 1 büyük soğan
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 10-12 dal taze nane (arzuya göre maydanoz)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1-2 tatlı kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine döşemek için;

  • 13 tane çeri domates
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ 

    Fırından Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce soğan ve domatesleri soyun ve küp küp kesin.
  • Tavada zeytin yağı ve soğanları hafif renk alıncaya kadar kavurun, ardından domates salçasını ekleyin iyice karıştırdıktan sonra domatesleri ilave edin. Yaklaşık 5 dakika orta kısık ateşte pişirin ardından tuz, karabiber ve ince kıyılmış naneleri ekleyin.
  • Yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ilave edin iyice karıştırdıktan sonra altını söndürün.
  • Biber saplarının uç kısmını kesin kapak olacak şekilde kesip çekirdeklerini ayırın.
  • Biberleri 1 yemek kaşığı iç harç dan doldurun ve borcama dizin. Çeri domatesleri ortadan kessin doldurmuş olduğunuz biberlerin üzerine birer tane yerleştin ve kapaklarını kapatın. Üzerine sosu için malzemeleri karıştırın ve dökün ayrıca zeytin yağı gezdirin.
  • Yağlı kağıdı yıkayıp suyunu iyice sıkın biberlerin üzerini örtüp önceden ısıtılmış fırında 200°’de yaklaşık 30 dakika pişirin, ardından yağlı kağıdı alın ve biberlerin üzeri kızarıncaya kadar devam pişirin. 

Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) (Hem Kolay Hem Lezzetli Hemde Doyurucu) Tarifi

 

Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) (Hem Kolay Hem Lezzetli Hemde Doyurucu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 5-6 su bardağı soğuk su(daha sonra gerekirse kıvamı ayarlamak için kaynar su ilave edebilirsiniz )

Terbiyesi için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu için:

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru nane

    Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) (Hem Kolay Hem Lezzetli Hemde Doyurucu) Tarifi 

  • Bakliyatları yıkayıp suyunu süzdürelim.
  • Uygun bir tencereye koyup üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladığında altını hafif kısıp ve bakliyatlar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Diğer taraftan terbiyesi için yoğurt, yumurta ve unu pürüzsüz hale getirene kadar çırpalım.
  • Bakliyatlar yumuşayınca kepçeyle suyundan 2 kepçe kadar alıp terbiyeye ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  • Terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyip aynı zamanda hızlıca karıştıralım. Bu çorbanın kesilmemesi için önemli.
  • Çorbayı kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatalım.
  • Diğer tarafta tereyağı ve zeytinyağını uygun bir tavaya alalım.
  • Eriyince üzerine küçük küçük doğradığımız soğanı ekleyip 2-3 dk kavuralım en son baharatları ekleyip karıştıralım.
  • Sosu çorbaya döküp bir iki taşım daha kaynatalım.
  • Tuzu ilave edip ocaktan alalım.
  • Tuzunu en son eklerseniz çorbanız kesilmez.Deneyecek olanlara afiyet olsun

Kedi Dili Çilekli Pasta Tarifi

 

Kedi Dili Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kalın kedi dili bisküvi
  • 500 g çilek
  • 250 g maskarpone
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 paket krema sertleştirici
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya veya vanilya özü

️️️Islatmak için:

  • Süt

Ara katlar için:

  • Çilek

Üstünün parlaklığı için :

  • Pasta jölesi

    Kedi Dili Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Not : kalıbın kenarına girecek olan bisküvileri ıslatmayın.
  • Krema için tüm malzemeler soğuk olmalı. Kullanacağınız kabınız ve robot un aparatlarını 15 dk derin dondurucuda bekletin.
  • Soğuk sıvı krema, soğuk maskarpone, vanilya, krema sertleştirici ve pudra şekerini ekleyip katı kıvam olana kadar çırpmaya başlayın.
  • Önce düşük seviyede çırpın daha sonra yükseltin.
  • Kremayı 30dk buz dolabında dinlendirin.
  • 18 cm kelepçeli kalıbınıza kedi dillerini ıslatmadan kenarlarına dizin, zemin için bisküvilerinizi önce süte hafif bandırın ve zemine dizin.
  • Sonra krema sürün üzerine bolca küp küp doğradığınız çilekleri ekleyin.
  • Ardından yine kedi dili hafif sütle ıslatıp dizin ve en son kalan kremayı sürün.
  • Bir gece buzdolabında bekledikten sonra kalan çileklere süsleyin.
  • Jölenizi tarife göre pişirip üzerine fırça yardımıyla sürün. 

Patates Püresi Çanağında Tavuk Sote Tarifi

 

Patates Püresi Çanağında Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Patates püresi için:

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Tavuk sote için:

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük boy kapya biber (ben koymadım siz koysanız daha lezzetli olur)
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıcak su

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi ( isteğe göre ayarlanabilir)

    Patates Püresi Çanağında Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri haşlayalım.
  • Ardından kabuklarını soyalım ve tereyağını, kaşar peynirini, tuzunu ve karabiberini ekleyerek bir güzel ezelim.
  • Ardından altı eşit parçaya bölelim ve bir tepsi içinde çanak şeklini verelim.
  • Tavuk sote için yağı tavaya alalım ve kızınca tavukları koyalım.
  • Tavuklar suyunu salıp çeksin.
  • Daha sonra doğradığımız biberleri ve soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Biraz kavurduktan sonra salçayı ve baharatları ekleyerek karıştıralım.
  • Suyunu da ekleyerek bir kaç dk daha pişirelim.
  • Pişen tavuk sotemizi yaptığımız çanaklara paylaştıralım.
  • Üzerlerine kaşar rendesi koyup 200 derecede kaşarlar iyice eriyene kadar pişirelim.