27 Nisan 2023 Perşembe

Sebzeli Köfte Sarma Tarifi

 

Sebzeli Köfte Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sebzeleri;

  • 4 adet kabak
  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet kapya biber

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
  • 1 yemek kaşığı salça

    Sebzeli Köfte Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için uygun bir karıştırma kabına kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, galeta unu ve baharatları ekleyerek elimizle yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz kıymayı 20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
  • Patlıcanları alacalı soyalım. Ardından uzunlamasına, şeritler halinde doğrayalım.
  • Doğradığımız patlıcanları ayrı bir kaba alalım. Üzerine tuz serpelim ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek 15 dakika acısının çıkması için bekletelim.
  • Kabakları da aynı şekilde uzun ince şeritler halinde doğrayalım.
  • Son olarak kapya biberleri ortadan kesip içini temizleyelim.
  • Uygun bir tavada kızdırdığımız sıvı yağın içerisine doğradığımız kabakları alalım. Arkalı önlü hafifçe kızartalım. Patlıcan ve biberleri de sırasıyla aynı şekilde kızartalım.
  • Yoğurduğumuz köfte harcından küçük küçük köfteler yaparak elimizle şekillendirelim.
  • Kızarttığımız sebzelerin üzerine köftelerden yerleştirerek rulo şeklinde saralım. Tüm sebzeleri aynı şekilde sararak büyük boy yuvarlak borcama alalım.
  • Sosu için sıcak suyun içerisine salçayı ekleyerek çözünmesini sağlayalım.
  • Salçalı sosu hazırladığımız sarmaların üzerine gezdirelim.
  • Sürenin sonunda sebze sarmalarımız servise hazır.

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi

 

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Ön haşlama için;

  • 400 gram kültür mantarı
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Su

Kavurma için;

  • Haşlanmış mantarlar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Son aşama için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber

    Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencereye yeterince suyu alıp kaynatın.
  • Kaynayan suya yarım limonun suyunu ve sirkeyi ekleyin.
  • Ardından kabukları soyulup yıkanmış mantarları ekleyip mantarları haşlayın.
  • Mantarlar haşlanınca suyunu süzüp doğrayın.
  • Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip doğradığınız mantarları kavurun.
  • Bu esnada son aşama için tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını alıp eritin ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Sütü ekleyin ve çırpıcıyla karıştırarak kaynatın.
  • Sonra tavuk suyunu ekleyin ve yine karıştırıp 1-2 taşım kaynatın.
  • Kaynayan çorbaya kavrulan mantarları ekleyin.
  • Tuz ve karabiberi ilave edin ve kısık ateşte 5 dk daha pişirin

Panna Cotta (Orijinal, Tam Ölçülü) Tarifi

 

Panna Cotta (Orijinal, Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 2,5 su bardağı krema (500 ml)
  • 2 paket vanilin (10 g)
  • 1 su bardağı toz şeker (170 g)
  • 5 tatlı kaşığı jelatin (24 g)
  • Yarım su bardağı su (100 ml)

Sos için;

  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 su bardağından biraz fazla toz şeker (200 g)
  • 4 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası (24g)
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 300 gram orman meyvesi

Bardak ölçüsü 200 ml.

Panna Cotta (Orijinal, Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Suyu ve jelatini karıştırıp katılaşması için 10 dk. Buzdolabında bekletin.
  2. Sütü, kremayı, vanilini ve şekeri bir tencereye alıp karıştırın ve kaynayınca ocağın altını söndürün.
  3. Katılaşan jelatini ilave edin ve jelatin iyice eriyene kadar karıştırıp kaplara bölüştürün. Buzdolabında 3-4 saat katılaşıncaya dek bekletin.
  4. Meyveli sosun hazırlanışı için; su ve nişastayı bir kaba alın ve akışkan hale gelinceye dek karıştırın.
  5. Geniş bir kaba nişastalı suyu ve diğer tüm sos malzemelerini alın ve ocakta koyu kıvam alana dek pişirin.
  6. Sos soğuyunca, katılaşan sütlü karışımların üzerine paylaştırın.

Afiyet olsun 😍

Not: ✅bu ölçüye göre 8 kase panna cotta çıkıyor.

Tam Kıvamında Hintpare (Şekerpare ) Tarifi

 

Tam Kıvamında Hintpare (Şekerpare ) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 2 adet yumurta (1 sarı üzerine)
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un (Ortalama 3 su bardağı)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Tüm fındık

    Tam Kıvamında Hintpare (Şekerpare ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbeti hazırlayıp ocağa alın.
  • 10 dakika kaynatıp soğumaya alın.
  • Un hariç bütün malzemeleri karıştırıp unu kontrollü şekilde ekleyin.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Görseldeki gibi şekil verip önce yumurta sarısını sürüp sonra fındıkları dizin.
  • Önceden ısıtılmış 165 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
  • İlk sıcağı çıkan hintpareleri şerbet dökmek üzere kaplara alıp şerbeti dökün.
  • Şerbeti çeken hintpareler servise hazır.

Patates Salatası (Patatesin En Lezzetli Hali) Tarifi

 

Patates Salatası (Patatesin En Lezzetli Hali) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam taze soğan
  • Tuz

Patatesleri kızartmak için

  • Bolca sıvı yağ

Sosu için

  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Çeyrek limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Patates Salatası (Patatesin En Lezzetli Hali) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesler küp küp doğranarak kızgın yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar arada karıştırılarak kızartılıp fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serili tabağa alınır.
  • İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğanlar da eklenip tuz serpilir.
  • Sosu için tüm malzemeler bir kaseye alınıp karıştırılıp patateslerin üzerine gezdirilip karıştırılıp servis edilir. Deneyeceklere şimdiden

Nefis Ev Baklavası Tarifi

 

Nefis Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Yeteri kadar buğday nişastası

Üzeri için

  • 250 gr tereyağı
  • 100 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için

  • Çekilmiş ceviz

Şerbeti için

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Nefis Ev Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alın karıştırın. Şeker eriyince ocağa alın pişmeye bırakın.
  • Kaynağında altını kısın.
  • 20 dk kıvam almaya başlayınca limonu sıkın bi taşım kaynatın kapatıp kenara alın.
  • Tüm malzemeleri uygun bir kaba alın yavaş yavaş un takviyesi yapalım kulak memesi kıvamında yumuşak hamur elde edin ve üzerini kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakın.
  • Daha sonra yağı ocağa alın erisin.
  • Biraz da kırmızı kıvam alsın kızdırın, üzerinde oluşan köpüğü alın.
  • Bir kaba nişasta ve un alalım bunu tek tek açtığımızda kullanacağız bir kaba da sadece nişasta alın buda bezelerin arasına koymak için.
  • Hamur dan 40 beze yapalım teker teker açalım.Tabak büyüklüğünde.
  • Un ve nişasta karışımından ekleyerek daha sonra bezeleri üst üste koyunca arasına nişasta serpelim.
  • 5 er 5 er unutmadan bezelerin üzerine nemli bez serelim ve yapacağımız yer hava almasın cam kapı kapalı olsun lütfen.
  • 5 erli bezelerin üzerini de kapatalım.Nemli bezle.
  • Daha sonra önce merdaneyle açalım.
  • Sonra oklavayla açabildiğimiz kadar açalım.
  • Hamurumuzu tepsiye koyalım kenarlarını bıçakla keselim ve kestiğimiz kısımları da tepsiye dizelim her yufka serdiğimiz de az yağ gezdirin.
  • 15 bezeyi yaptıktan sonra ceviz içi serpelim.
  • Sonra devam edin 10 beze daha yani 5 li 5 li tekrar tepsiye ekleyin ceviz serpin.
  • En son katlarını da yapın.
  • Daha sonra keselim eşit olması için mutfak cetveli kullanabilirsiniz.
  • Sonra yağı üzerine gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayar da 165 derecede yaklaşık 50-55 dk kontrollü pişirin.Daha sonra şerbeti üzerine dökün.
  • Not: Baklava ılık şerbet soğuğa yakın olsun. Eğer baklavayı daha önce yaparsanız da şerbet ılık olsun baklava zaten soğuk olacaktır. Bu şekilde şerbetsiz günlerce muhafaza edebilirsinjz, daha fazla muhafaza etmek isterseniz dondurucu da aylarca veya buzdolabının alt katında 2-3 hafta boyunca muhafaza edin oda ısısına gelince şerbetleyin.

    Her fırın farklıdır lütfen dikkat edelim inanın harika bir tarif şimdi den deneyecek olan herkese kolay gelsin afiyet olsun sevgilerle.

Susamlı Kurabiye Tarifi

 

Susamlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • Yarım kahve fincanı süt
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilin

Sosu için:

  • Kavrulmuş susam
  • Pekmez
  • Su

    Susamlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir yoğurma kabına ilk olarak oda sıcaklığında ki tereyağ alınır ardından un dışında tüm malzemeleri ekleyip, yavaşça un eklenir ve yoğrun.
  • Üzeri için ayrı bir kapta pekmez ve su karıştırılır ve bir kenarda bekletin.
  • Hazırlanan hamur 2 yağlı kağıt arasında açılır, çay bardağı ile daireler şekli verin.
  • Kurabiye hamurlarını pekmezli karışıma, daha sonra susama bulayıp tepsiye dizilir.
  • 180 derece ısınmış fırında 20-30 dakika kadar (hafif kızarana kadar) pişirin.