Sebzeli Köfte Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- 2 diş sarımsak
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sebzeleri;
- 4 adet kabak
- 5 adet patlıcan
- 3 adet kapya biber
Sosu için;
- 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
- 1 yemek kaşığı salça
Sebzeli Köfte Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köftesi için uygun bir karıştırma kabına kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, galeta unu ve baharatları ekleyerek elimizle yoğuralım.
- Yoğurduğumuz kıymayı 20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
- Patlıcanları alacalı soyalım. Ardından uzunlamasına, şeritler halinde doğrayalım.
- Doğradığımız patlıcanları ayrı bir kaba alalım. Üzerine tuz serpelim ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek 15 dakika acısının çıkması için bekletelim.
- Kabakları da aynı şekilde uzun ince şeritler halinde doğrayalım.
- Son olarak kapya biberleri ortadan kesip içini temizleyelim.
- Uygun bir tavada kızdırdığımız sıvı yağın içerisine doğradığımız kabakları alalım. Arkalı önlü hafifçe kızartalım. Patlıcan ve biberleri de sırasıyla aynı şekilde kızartalım.
- Yoğurduğumuz köfte harcından küçük küçük köfteler yaparak elimizle şekillendirelim.
- Kızarttığımız sebzelerin üzerine köftelerden yerleştirerek rulo şeklinde saralım. Tüm sebzeleri aynı şekilde sararak büyük boy yuvarlak borcama alalım.
- Sosu için sıcak suyun içerisine salçayı ekleyerek çözünmesini sağlayalım.
- Salçalı sosu hazırladığımız sarmaların üzerine gezdirelim.
- Sürenin sonunda sebze sarmalarımız servise hazır.