29 Haziran 2019 Cumartesi

Fırında Hafif Gökkuşağı Tarifi

Fırında Hafif Gökkuşağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gramcherry domates
  • 2 adethavuç
  • 300 grambebek patates
  • 3 adethaşlanmış tavuk göğsü
  • 6 adetköy biberi
  • 2 adetkırmızı soğan
  • 2 kepçetavuk suyu

    Sosu için:

  • 5 daltaze kekik
  • 1 su bardağızeytinyağı
  • 1 adetmisket limonu rendesi
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 tatlı kaşığıtoz kırmızı biber
  • 3 dişsarımsak

Fırında Hafif Gökkuşağı Tarifinin Püf Noktası

Patates ve havuçlar, diğer sebzelerden daha geç pişme özelliğine sahip oldukları için diğerlerinden ince ve küçük parçalara keserek pişirmekte fayda var.

Fırında Hafif Gökkuşağı Tarifi Nasıl Yapılır?

    Sosun Yapılışı:

  1. Dövülmüş sarımsakları, zeytinyağını, rendelenmiş misket limonu kabuğunu ve tüm baharatları bir kapta karıştırın.
  2. Sebze ve tavukların üzerine dökmek için kenarda bekletin.

    Tarifin Yapılışı:

  1. Tavukları bir tencerede temiz su ile haşlayın ve piştikten sonra kenara alın. Suyunu süzdürmeyin.
  2. Büyük boy bir borcamın içerisine cherry domatesleri dikey biçimde yerleştirin.
  3. Verev kesilmiş havuçları cherry domateslerin yanına gelecek şekilde dizin.
  4. Bebek patatesleri büyüklüğüne göre ortadan ikiye veya dörde bölüp havuçların yanına dizin.
  5. Haşlanmış tavukları patateslerin yanına yerleştirin.
  6. Köy biberlerinin çekirdeklerini çıkartıp uzunlamasına kesin ve tavukların yanına yerleştirin.
  7. Kırmızı soğanları piyazlık ama çok ince olmayacak şekilde kesin ve köy biberlerinin yanına dizin.
  8. Başta hazırladığınız sosu borcamdaki sebze ve tavukların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirin.
  9. Önceden haşlanan tavuğun suyundan 2 kepçe borcama ekleyin.
  10. 190 derece fırında 40 dakika pişirin.
  11. Tabaklara bölüştürüp servis edin.

Yumurtasız Çikolatalı Mus Tarifi

Yumurtasız Çikolatalı Mus Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adetavokado
  • 3 yemek kaşığıkakao
  • 1 paketvanilin
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 1 çay bardağısüt
  • 80 grameritilmiş bitter çikolata

Yumurtasız Çikolatalı Mus Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  2. Bir mikser kabında veya derin bir kapta, avokado, kakao, vanilin, tuz ve sütü iyice ezin ve karıştırın.
  3. Tüm malzemeler birbirine karışıp kahverengi rengini aldığında, eritilmiş çikolatayı ekleyin.
  4. Bir kez daha tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerine streç film çekip 1 saat buzdolabında bekletin.
  5. Servis ederken porsiyonlara ayırın ve üzerini rendelenmiş çikolata ve krem şantiyle servis edebilirsiniz.

Smoothie Kasesi (Bowl) Tarifi

Smoothie Kasesi (Bowl) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığısüzme yoğurt
  • 10-12 adetyaban mersini
  • 6 adetçilek
  • 1 tatlı kaşığıbal
  • 1 yemek kaşığıchia tohumu

    Üzeri için:

  • 15 adetyaban mersini
  • 1 adet küçük boymuz
  • 1 tatlı kaşığıchia tohumu
  • 5-6 adetçiğ badem

Smoothie Kasesi (Bowl) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süzme yoğurdu blenderın içine aktarın.
  2. Çileklerin sap kısımları çıkararak üzerine ekleyin.
  3. Ardından yaban mersini bal ve chia tohumunu ilave edin.
  4. Güzelce karıştırın.
  5. Karışımı bir kasenin içine alın. Muzu dilimleyin. Üzerini bademler, chia tohumu, muz dilimleri ve yaban mersinleriyle süsleyerek servis edin.

Un Çorbası Tarifi

;Malzemeler
  • 5 yemek kaşığı un
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 litre su
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Tavuk bulyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Un Çorbası Tarifi Yapılışı

Hayırlı Ramazanlar 🕌✨
Yine lezzetli ve farklı bir çorba tarifi ile geldim. Yine lezzetli ve pratik bir tarif. Siz de kavrulmuş un kokusunu benim gibi seviyorsanız koşun tarife 🥣
  1. Öncelikle tencerede unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  2. Kavrulunca suyunu ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Kaynayınca bulyon, tuz ve pirinçi de ekliyoruz.
  4. Pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  5. Tereyağı ve pulbiberi kızdırıyoruz.
  6. Servis ederken üzerine döküyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Lokanta Usulü Salatalık Salatası (Lezzeti Anlatılmaz) Tarifi

Lokanta Usulü Salatalık Salatası (Lezzeti Anlatılmaz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 tane salatalık (Körpelerinden ya da ince olanlarından olursa daha güzel oluyor. çekirdeksiz olursa süper olur)
  • 1 yemek kaşığı dolusu tuz
  • 2-3 diş sarımsak (Ezelim, rendeleyelim ya da incecik doğrayalım)
  • Dolu dolu 2 yemek k. limon suyu
  • 2 yemek kaşığı dolusu nar eksisi (Gerçek)
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı kadar karabiber
  • 1 küçük çay bardağına yakın zeytinyağı

Lokanta Usulü Salatalık Salatası (Lezzeti Anlatılmaz) Tarifi Yapılışı

Selamlar🖐 çok heyecanliyim😊marine domates tarifimden sonra yine gerçekten lezzeti anlatılmaz derecede güzel olan bir salatayla (ya da mezede diyebiliriz )geldim.
Bazı lokanlatalarda minik tabaklarda geliyor ama gerçekten mutlaka denemelisiniz. Umarım tarifi herkese gösterebilme imkanım olur. Çünkü bu lezzeti denemenizi isterim. Bu yüzden bu tarifin öne çıkanlara eklenmesini her zamankinden çok isterim. başka türlü herkesler göremiyor ki😁
ama uyarlamalıyım yine dikkat etmeliyiz zira çok ekmek yediriyor. tabi ekmeksiz de yenilebilir fakat suyu bile o kadar mükemmel oluyor ki. çıtır çıtır salatalığı ile birlikte. başlayalım👇
  1. Öncelikle körpe yada inceciklerinden seçerek aldığımız çekirdeksiz salatalıklarımızı güzelce yıkıyoruz.
  2. İnce ince dilimliyoruz. Sonra 1 yemek kaşığı dolusu tuzumuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  3. Sonra hiçbir işlem yapmadan tel süzgece alalım ve bir kabin üzerine oturtalım süzgecimizi.
  4. Burda biraz beklemek zorundayız. Salatalık dilimlerimiz tuzla buluşunca sularını salacaklar.
  5. Benim öğrendiğim tarifte 2-3 saat bekletin diyordu fakat benim bu kadar zamanım yoktu sanırım 10-15 dk. anca bekletebilmişimdir. Yinede epey su salmıştı. Önce saçma gelmişti ama yiyince anlamıştım. Çıtır çıtır turşu gibi olması için bu işlemi yapıyoruz sanırım. çünkü turşu gibi oldu çıtır çıtır.
  6. Bekletme işleminden sonra salatalık dilimlerimizi bir kaba alalım ve tüm malzemeyi ekleyelim ve karıştıralım. Biz hemen tüketiyoruz genelde son dakika yapıyorum ama önceden yapıp bekletince baharatlar birbirine karışıp daha da muhteşem oluyor. Tadına inanamayacaksınız. efsane👌 tüm malzemelerin nasıl lezzet dansı yaptığını göreceksiniz.
Kapalı kapta buzdolabında  3 gün kadar tüketilebilir.
hoscakalin🖐mutfaginiza ask katın. 😊sevdiklerinizle paylasmayi unutmayin💝

Limonlu Muhallebili Kek Tarifi

Limonlu Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı fındık ya da ceviz içi
  • 1 çay kaşığı silme tarçın
  • 1 adet orta boy havuç rendesi ( Fazla suyunu sıkın )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-2, 5 su bardağı un ( Kontrollü ekleyin )
Muhallebisi için;
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Krema piştikten sonra;
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Yarım paket krem şanti ( krema soğuduktan sonra )

Limonlu Muhallebili Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kek için gerekli malzemeleri kullanarak kontrollü bir şekilde unumuzu ekleyerek kek harcımızı elde edelim.
  2. Maksimum 25cmlik yağlanmış bir kalıba harcımızı döküp 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  3. Krema için vanilya, kremşanti ve limon kabuğu rendesi hariç bütün malzemeleri küçük bir tencereye alıp ocağa alalım göz göz olana kadar pişirelim.
  4. Pişirdikten sonra sıcağı ile vanilyasını ekleyelim.
  5. Soğuduktan sonra kremşantisini de ilave edip iyice çırpalım.
  6. Son olarak limon kabuğu rendesini de ekleyip güzelce karıştıralım.
  7. Soğuyan kekin üzerine hazırladığımız kremayı dökelim.
  8. Arzuya göre görseldeki gibi üzerine tarçın Serpelim.
    Afiyetler olsun 💚💚💚-

Çilek Kompostosu Tarifi

Çilek Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr çilek
  • 7 su bardağı su
  • Yarım kabuk tarçın
  • 4 karanfil
  • 2 tane büyük limon tuzu
  • Varsa 2 hibiskus çiçeği
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker

Çilek Kompostosu Tarifi Yapılışı

  1. Çilekleri yıkayıp saplarını ayıklayalım daha sonra tencereye alalım.
  2. Üzerine bütün malzemeleri ekleyip suyunu ilave edelim.
  3. Ben kolaylık olsun diye kaynar su koydum.
  4. Şeker eriyene kadar karıştıralım.
  5. Daha sonra ocağa koyup çilekler yumuşayana kadar kaynatalım.
  6. Daha sonra kompostoyu ılıyana kadar dışarıda oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırıp soğutalım.
  7. Soğuyan kompostoyu taneleriyle beraber dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
  8. Kompostoya hibiskus çiçeği eklemek zorunda değilsiniz arkadaşlar ama ben vücuda olan yararı ve kompostoya verdiği muhteşem renk için kullanmayı tercih ediyorum sizelere de tavsiye ederim.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Yaz Tatlısı Tarifi

Yaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;
  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Vanilya
  • 1 paket sade kremşanti
Aralarına koymak için;
  • Muz, bisküvi toz hali

Yaz Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye unu, nişastayı, şekeri, vanilyayı ve sütü koyup güzelce çırpalım.
  2. Ocağın altını açıp pişene kadar karıştıralım.
  3. Koyu kıvam alınca içine toz krem şantiyi ekleyip karıştıralım.
  4. Muzları dilimli koyup ve bisküvileri ara kat haline getirdikten sonra üzerine muhallebiyi serebiliriz.
  5. Her seferinde koyarken muhallebiyi karıştıralım.

Gül Tatlısı Tarifi

Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 125 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2, 5 su bardağı un(göz kararı biraz fazlada olabilir)
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı

Esselamün aleyküm
Bismillahirrahmanirrahim.
  1. Gül tatlımızın yapımına ilk olarak şerbeti kaynatmakla başlıyoruz.
  2. Şerbet hazır olunca soğumaya bırakıyoruz.
  3. Tatlımızın hamuru için bir kaba eritilmiş tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve irmiği ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Üzerine vanilyayı, kabartma tozunu, ve unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  5. Daha sonra hamurumuzu merdane yardımı ile çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz.
  6. Açtığımız hamurları çay bardağı ile kesiyoruz.
  7. Kesilen daireleri yarım ay şeklinde olacak şekilde 3 tanesini üst üste ekliyoruz ve rulo yapıyoruz, yaptığımız ruloyu da bıçak yardımı ile ortadan bölüyoruz.
  8. Daha sonra arzuya göre ister ortasına fındık, fıstık ekleyin isterseniz boş bırakıp daha önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında pişirin.
  9. Fırından çıkar çıkmaz soğuk olan şerbeti üzerine dökün.
    Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 

PUBG yeni güncelleme ile oyunu oldukça değiştirdi!

Birçok kişi tarafından sevilen oyun PUBG yeni güncelleme ile oyun deneyiminizi tamamen değiştirecek. Masaüstü kullanıcıları için yayınlanan yeni güncelleme birçok yeni araçsilah ve haritalar üzerinde önemli bir yenilik barındıracak!

PUBG yeni güncelleme ile birçok özelliğe kavuştu!

Adından sık sık söz ettiren oyun PlayerUnknown’s Battlegrounds için son güncelleme geldi. Yeni güncelleme ile oyuna yeni aracı BRDM-2 adlı bir Rus piyade savaş aracı oyuna eklendi. Bununla birlikte soğuk savaş dönemi amfibi zırhlı bir araç ve bakım paketleri de oyunda yerini aldı.
Oyun içerisinde bir BRDM-2 araç kullanabilmek için oyuncuların önce bir işaret fişeği bulması ve ateş etmesi gerekiyor. Ardından geçen uçak ile araca ulaşabilirsiniz. BRDM-2, özel bakım paketlerinden gelen daha hafif zırhlı Rus UAZ‘ın yerini alacak.
Zırhlı UAZ oldukça iyi bir araçtı ancak aniden gerekli olması durumunda suyu geçemiyordu. BRDM-2‘nin ise böyle bir problemi olmayacak.

Yeni güncelleme ayrıca Deagle‘ı PUBG’ye getirecek. Hemen hemen her modern askeri nişancıda yer alan Magnum Research tarafından geliştirilen gösterişli bir Desert Eagle tabancaya dayanan Deagle yüksek kalibreli, yarı otomatik bir tabanca olacak ve diğer tabancalardan daha fazla hasar verecek.
Bir saldırı tüfeğinin yerini alması ya da başka bir birincil silahın yerine geçmesi muhtemel olmasa da Counter Strike’dan da alışık olan birçok kullanıcı Deagle’ın gelmesine oldukça sevinecek.
Bunlarla birlikte birçok animasyonu da barındıran PlayerUnknown’s Battlegrounds güncellemesi PC kullanıcılara sunuldu. Bu özelliklerin yakın gelecekte konsola gelip gelmeyeceğine dair ise bir bilgi şimdilik bulunmuyor.

28 Haziran 2019 Cuma

Peynirli Börek Tarifi

Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 150 gr margarin
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 dilim beyaz peynir

Peynirli Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 6 adet yufkamızı ikiye katlayarak rulo şeklinde sarıyoruz.
  2. Daha sonra sardığımız yufkaları bir parmak kalınlığında kesiyoruz.
  3. Tepsiye aldığımız rulo halindeki yufkaları tek tek açıyoruz.
  4. Bir tepsiyi alarak tabanını bolca margarinliyoruz ve üzerine açtığımız yufkaların yarısını yayarak döşüyoruz.
  5. Üzerine bir dilim rendelenmiş beyaz peyniri döküyoruz.
  6. Kalan yarım yufkayı da üzerine yerleştiriyoruz.
  7. Erittiğimiz 150 gr margarini soğuduktan sonra yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla döküyoruz.
  8. 3 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı yoğurdu bir kap içerisinde iyice çırptıktan sonra böreğimizin üzerine dökerek sosuyla 1 saat bekletiyoruz
  9. Önceden ısıtılmış 185 C lik fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz
    Afiyet Olsun 🥰

Beğendili Tavuk Sote Tarifi

Beğendili Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk sote malzemeleri;
  • 600 gr kuşbaşı tavuk ( kalçalı buttan)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 4 adet biber
  • 1 tatlı kaşığı dolusu karışık domates biber salçası
  • 1 büyük boy domates
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
BEĞENDİ MALZEMELERİ;
  • 3 adet büyük közlenmiş patlıcan
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı rendelenmiş kaşar
  • Biraz karabiber
  • Tuz

Beğendili Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya yağları alalım. Isındığında tavuğu ekleyip rengi dönüp suyunu çekene kadar kavuralım.
  2. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberi ekleyip kavuralım.
  3. Üzerine salçayı eyleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. Üzerine yemeklik doğradığımız domatesi ekleyelim. Bir kaç dakika kavuralım.
  5. Üzerine 1 su bardağı sıcak su, tuz ve baharatları ekleyelim.
  6. Kaynamaya başladığında kısık ateşte 20 dakikada pişirelim.
  7. Yemek pişerken beğendi için tencereye tereyağı alalalım.
  8. Eridiğinde unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  9. Üzerine çok küçük doğradığımız köz patlıcanları ekleyelim. İyice karıştıralım.
  10. Üzerine soğuk sütü ekleyip karıştıralım. Koyulaşmaya başladığında tuz karabiber ve kaşarı ekleyip karıştıralım.
  11. Kaşarlar iyice eridikten sonra ocağın altını kapatalım.
  12. Servis tabağına önce beğendiyi alalım.
  13. Üzerine tavuk soteyi koyalım. Sıcak sıcak servis yapalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun. 😊😊😊

Nohut Kavurmalı Semizotu Salatası Tarifi

Nohut Kavurmalı Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • Pulbiber
Nohut Kavurma için:
  • 1 su bardağı haşlanmış nohu
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

Nohut Kavurmalı Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

Semizotunun balıktan sonra en çok omega 3 içeren gıda olduğunu biliyor muydunuz? Eğer balık sevmiyorsanız bol bol tüketmenizi öneririm. 😊🤗 nohut sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz.
  1. Nohut kavurma için tavaya zeytinyağını alıp salçayı ekleyelim ve ardından biraz ılık suyu ekleyerek salçayı güzelce kavuralım.
  2. Haşlanmış nohutları ve baharatları ekleyip 5-10 dk kadar orta ateşte karıştırarak kavuralım.
  3. Karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakalım. O soğurken semiz otunu hazırlayalım.
  4. Semiz otunu ayıklayıp güzelce yıkayalım ve doğrayalım.
  5. Geniş bir kasede süzme yoğurdun biraz su ile kıvamını açalım ve çırpalım.
  6. Dövülmüş sarımsakları, semiz otunu ve pul biberi ekleyip karıştıralım servis tabağına alalım.
  7. Üzerine kavurduğumuz nohutu ilave edelim ve nane yada maydanozla süsleyelim. Afiyet olsun.