30 Temmuz 2020 Perşembe

Ev Yapımı Ay Baklavası Tarifi

Ev Yapımı Ay Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

  • Oda sıcaklığında margarin veya tereyağ 1 yemek kaşığı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 buçuk çay bardağı su
  • 1 kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 5 su bardağı un
Şerbeti için
  • 5 su bardağı şeker
  • 5 buçuk su bardağı su
  • 1 dilim limon
Hamuru açmak için
  • Nişasta 6 su bardağı

Ev Yapımı Ay Baklavası Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, süt, yağ, suyu yoğurma kabına alıp çırpalım unu ve kabartma tozu uda ekleyip güzelce yoğuralım.
  2. Streçle örtüp 15 dakika dinlendirelim.
  3. Hamurdan ceviz den küçük parçalar alalım,10 nar 10 nar nişastaya bulayıp çay tabağı büyüklüğünde açıp nişastayla açıp büyütelim ceviz serpip rulo şeklinde katlayalım.
  4. En küçük çay bardağıyla şekil verip tepsi ize dizelim bütün yufkaların bitince margarin veya tereyağını eritip üzerine dökelim fırına atıp 180 derecede kontrollü şekilde pişirelim.
  5. Şerbet için şekeri suyu 1 dilim limonu 1 saat kısık ateşte kaynatalım baklava soğuk şerbet sıcakken ıslatalım.Afiyet olsun.

Şeftalili Muhallebi Tarifi

Şeftalili Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet şeftali
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı irmik
  • Pekmez
  • Ceviz

Şeftalili Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Sütü tencereye alıyoruz irmiği de ilave edip karıştırıyoruz.
  2. Ara ara karıştırarak katılaşana kadar pişiriyoruz.
  3. Pişmeye yakın rendelenmiş şeftaliyi ekliyoruz biraz da bu şekilde pişiriyoruz.
  4. Kıvam aldıktan sonra ocağı kapatıyoruz.
  5. Soğuduktan sonra bir tatlı kaşığı pekmez ve ceviz ilave ediyoruz.Afiyet olsun 😋

Kremalı Kirazlı Brownie Tarifi

Kremalı Kirazlı Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1+1/4 (çeyrek) su bardağı tam buğday un
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
Kreması için:
  • 200 gram labne peyniri
  • 1 yumurta beyazı
  • 1, 5 yemek kaşığı bal
Ortası için
  • 80 gram parçalanmış bitter çikolata
  • 1 su bardağı çekirdeksiz kiraz

Kremalı Kirazlı Brownie Tarifi Yapılışı

  1. Keki için tüm malzemeleri iyice çırpıyoruz.
  2. Ayrı bir kapta krema malzemelerini karıştırıyoruz.
  3. Yağladığımız borcama kek harcımızın yarısını boşaltıyoruz.
  4. Üzerine kremasını, kirazları onunda üzerine parçalanmış çikolataları tüm yüzeyi eşit miktarda kaplayacak şekilde ekliyoruz.
  5. Kalan kek harcını en üst kısma yüzeyi kapatacak şekilde ekliyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dakika arası kontrollü şekilde pişiriyoruz. Pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir orta kısım ıslak kalmalı ve en üst kısım pişmeli. Deneyeceklere şimdiden afiyet bal olsun. Sağlıklı tariflerin için instagram hesabım escookiee takip edebilirsiniz :).

Nefis Şeftali Soslu Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

Nefis Şeftali Soslu Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Sütlü irmik tatlısı;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
Arası için;
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
Sos için;
  • 3 orta boy şeftali
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta + 1 çay bardağı su

Nefis Şeftali Soslu Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Sütlü irmik tatlısı;Süt, hindistan cevizi, irmik ve şekeri bir tencere alın.
  2. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  3. Koyulaşınca ocaktan alın ve sıcakken vanilya ve margarini de ekleyin karıştırın.
  4. 2-3 dakika dinlendirin.
  5. Bisküvili kısım için;Kare bir borcama veya tepsiye tatlının yarısını boşaltın ve bisküvileri dizin.
  6. Kalan yarısını bisküvilerin üstüne dökün ve 1 kat daha bisküvi koyun.
  7. Sos için;Şeftalileri soyup blenderdan geçirin.
  8. Bir sos tenceresinde nişastayı suyla açın.
  9. Şeftalileri ve şekeri de koyup koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
  10. Son olarak sosu tatlının üstüne dökün.
  11. 1-2 saat buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.

Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi

Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük boy patates
  • 6 adet yeşil biber
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
Sosu için;
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 kaşık tuz
  • 1 et suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerimizi, biberimizi ,soğan, kabaklarımızı güzelce doğruyoruz.
  2. Doğradığımız sebzelerimizi borcama koyalım.
  3. Sosunu hazırlayalım ,küçük bir kaba baharatları dökelim ,sıvı yağını da içine dökelim.
  4. Güzelce karıştırıp bir su bardağı sıcak suyumuzu dökelim. Karıştıralım.
  5. Sosu sebzelerin üzerine dökelim, ben bir tane et suyu kullandım ama gerçekten tadı çok güzel oluyor istemeyen kullanmayabilir.
  6. Borcama yerleştirelim, 180 derecede sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

Nohutlu Pilav Tarifi

Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su (her ikisini karıştırarak kullanabilirsiniz)
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

Nohutlu Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci yıkayarak, yaklaşık 15-20 dk kadar tuzlu ve ılık suda beklettikten sonra suyunu süzün.
  2. Tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin, tereyağı eridikten sonra yıkanıp süzülen pirinçleri ilave edin.
  3. Biraz kavurduktan sonra kaynamış su veya tavuk suyunu, ardından da tuzunu ekleyin.
  4. Haşlanmış nohutları da ilave ederek, tencerenin kapağını kapatın. Dilerseniz haşlanmış nohutları pirinçle birlikte de ekleyebilirsiniz, her iki şekilde de çok güzel oluyor.
  5. Pilavımız kaynayıncaya kadar yüksek, üzeri göz göz olup suyunu çekinceye kadar da kısık ateşte pişirin.
  6. Pilav suyunu çekip pirinçler yumuşadıktan sonra, ocaktan alabilirsiniz.
  7. Üzerini havlu kağıt ile kapattıktan sonra, 10 dakika dinlendirin.
  8. Pilavımız servise hazır.
Afiyet olsun.

Nar Ekşili Cevizli Kaşık Salata (Her Yemeğe Uyan Lezzet) Tarifi

Nar Ekşili Cevizli Kaşık Salata (Her Yemeğe Uyan Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 8 – 10 dal maydanoz
  • 2 adet salatalık
  • Yarım kırmızı soğan
  • İri kıyılmış ceviz
  • Kapari
  • Yeşil zeytin
Nar Ekşili Kaşık Salata Sosu İçin:
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limon suyu
  • Sumak
  • Tuz
  • Kekik

Nar Ekşili Cevizli Kaşık Salata (Her Yemeğe Uyan Lezzet) Tarifi Yapılışı

Salatalık ve domatesleri orta boy kullandım; eğer salatalık büyükse 1 adet, domates büyükse 2 adet yeterli olacaktır.
Soğanın baskın olmaması adına orta büyüklükteki soğanın yarısını kullandım.
Kapari ve yeşil zeytin tamamen isteğinize bağlı; ben salatalara çok yakıştırdığım için kullanmak istedim 👌🏼
İftar sofralarınızda ana yemek yanına çok yakışacak, ismiyle müsemma kaşık kaşık yiyebileceğiniz taptaze kaşık salatası tarifi yapılışı aşamalarıyla sizleri bekliyor ☺️
Kaşık salatası tarifi, nasıl yapılır?
  1. Tüm malzemeleri yıkayın.
  2. Salatalığın kabuklarını soyun.
  3. Kapari, yeşil zeytin ve ceviz hariç tüm malzemeleri görseldeki gibi minik minik doğrayın.
  4. Cevizleri elinizle kapaca parçalayabilir ya da bıçakla kısa süre kıyabilirsiniz.
  5. Yeşil zeytin ve kapariyi de en son üzerine serpiştirin ve hazır 🤩
Sos Hazırlanışı
  • Tüm malzemeleri bir araya getirip güzelce karıştırın, servis öncesi en son sosu ekleyin.
Afiyet olsun 🤗

Köz Domates Çorbası (Tam Kıvamında) Tarifi

Köz Domates Çorbası (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet domates
  • 1 adet kapya(kırmızı) biber
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Köz Domates Çorbası (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine domatesleri, biberleri soğan ve sarımsakları doğrayıp yerleştiriyoruz.
  2. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz. (arzu ederseniz bu işlemi sebzeler bütün haldeyken ocakta ta közleyerek yapabilirsiniz. )
  3. Sebzeler közlendikten sonra domateslerin kabuklarını soyup sebzeleri hazır bekletiyoruz.
  4. Bir tencerede tereyağını eritip bir yemek kaşığı un ile kavurmaya başlıyoruz.
  5. Unun kokusu çıkınca diğer bütün sebzeleri de ekleyip yaklaşık bir dakika kadar kavuruyoruz.
  6. Üzerine suyu ve baharatları ilave edip kaynamaya başlayınca blenderden geçirip pürüzsüzleştiriyoruz.
  7. Kıvamı size koyu gelirse biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz.
  8. Beş dakika kadar daha kaynatıp yarım çay bardağı sütü ilave ediyoruz.
  9. Bu şekilde de iki dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
  10. Servis ederken üzerine kaşar peyniri rendesi serpebilirsiniz.


Afiyet olsun.

Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifi

Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

Püre için:
  • 6-7 adet patates
  • Yarım çay bardağından biraz az süt
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam kaşar rendesi
  • Tuz
Kıymalı iç malzemesi için:
  • 200 g kıyma
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı ucuyla domates salçası
Ara ve üst katı için:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesler yumuşayana kadar haşlanır.
  2. Yumuşayan patateslerin suyu süzülür sıcakken tereyağ, kaşar peyniri, süt ve tuz eklenir ve püre haline getirilir.
  3. Uygun tavaya sucu yap dökülür ve küçük küp şeklinde doğranmış havuç eklenir.
  4. 1 dakika sotelenir. Daha sonra yemeklik doğranmış soğan, sarımsak, biberler eklenir ve 1-2 dakika daha sotelenir.
  5. Üzerine kıyma eklenir ve kıymayla birlikte sotelemeye devam edilir.
  6. Kıyma suyunu salıp kızarmaya başlayınca bezelye ye, salça tuz ve baharatlar ilave edilir.
  7. Güzelce karıştırılır ve ocaktan alınır.
  8. Uygun bir borcam yağlanır. Patates püresinin  yarısı borcamın altına eşit yayılır üzerine kıymalı harcın hepsi koyulur ve kaşar peyniri serpilir.
  9. Kalan patates püresini  üzerine yayılır düzlenir ve tekrardan kaşar peyniri serpiştirilir.
  10. Önceden ısıtılmış 200 derce fırında, üzeri güzelce kızarana kadar pişirilir.
  11. Fırından çıkan yemek biraz dinlendikten sonra dilimlere kesilir ve servis edilir .
Afiyet olsun 😊.

Meyve Suyu Tarifi

Meyve Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • Kırmızı erik
  • Şeker
  • İçme suyu

Meyve Suyu Tarifi Yapılışı

  1. Erikleri yıkayıp ikiye bölüyoruz.
  2.  Tenceremize koyup kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Şekeri ilave ediyoruz damak tadınıza göre. İyice kaynatıyoruz.
  4.  Kaynayan meyve suyunu isterseniz süzüp isterseniz eriklerle birlikte kavanoza koyup sıkıca kapatıyoruz ve ters çeviriyoruz.
  5. Soğuduktan sonra dolaba yada kilere koyabilirsiniz.

Anne Keki Tarifi

Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Kek kalıbını yağlamak için;
  • Sıvı yağ
Kekin dışı için;
  • 2 yemek kaşığı susam

Anne Keki Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  2. Yavaş yavaş sıvı malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip ilave edelim karıştıralım.
  4. Kalıbımızı yağlayıp susamları eşit gelecek şekilde kalıba serpelim.
  5. Kekimizi de yavaşça kalıba döküp soğuk fırına koyalım ve 180 derecede kontrollü bir şekilde pişirelim.
Afiyet olsun 😋.

Yaz Mevsiminin Vazgeçilmezi Kuru Meyveli Parfe Tarifi

Yaz Mevsiminin Vazgeçilmezi Kuru Meyveli Parfe Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket cici bebe bisküvisi (2 x 172 gram)
  • 2 paket toz krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2-3 yemek kaşığı dolusu iri kırılmış fındık
  • 2-3 yemek kaşığı dolusu file Antep fıstığı
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 paket karışık meyve parçaları (dr. oetker)
Üzeri için:
  • 1 paket bitter çikolata (60 gr)

Yaz Mevsiminin Vazgeçilmezi Kuru Meyveli Parfe Tarifi Yapılışı

  1. Süt ve krem şantiyi mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın.
  2. Üzerine iri parçalar halinde kırdığınız bebe bisküvilerini ilave edin.
  3. Daha sonra fındık, Antep fıstığı, damla çikolata ve kuru meyveleri ekleyip bütün malzemeleri karıştırın.
  4. Hazırladığınız karışımı streç filmle kaplanmış bir kek kalıbına dökün.
  5. Derin dondurucuda 4-5 saat bekletin.
  6. Donduktan sonra ters çevirerek servis tabağına çıkarın.
  7. Üzerine benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı gezdirip file Antep fıstığı ile süsleyip servis edin.

Çikolatalı Nefis Islak Kek Tarifi

Çikolatalı Nefis Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 ufak veya 2 büyük yumurta
  • 1 çay bardağından biraz eksik şeker (150 ml)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı civarı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çaybardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadarun
Sosu için;
  • 1.5 bardaktan biraz fazla süt
  • 1 silme tatlı kaşığı kakao
  • 2 silme kaşık şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket bitter çikolata

Çikolatalı Nefis Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce klasik olan yumurta ve şekeri mikserle renk açılana kadar çırpıyoruz .
  2. Sonrasında sıvı malzemeleri ekleyip karıştırıp katı malzemeleri de ekleyip mikserle birkaç dakika çırpıyoruz ve 180 derece de ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  3. Keki fırına attıktan sonra sosu hazırlayıp soğutalım sütü sos tenceresine alalım ve kakao şeker ve yağı ekleyip kaynayana kadar karıştıralım .
  4. Kaynayınca kapatıp çikolatasını ekleyip eritelim sonra kenara alalım.
  5. Soğuması için pişen keki çıkarıp yarım saat bekletip dilimledikten sonra sosunu her yerine gelecek şekilde dökelim .
  6. Ve 1 veya 2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.
  7. Bol çikolata tadı ile hafif olan kekimiz hazır.