Yemek tarifleri

Tavuklu Patlıcan Karnıyarık  

Tavuklu Patlıcan Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

3 adet uzun patlıcan
Kızartmak için;
  • Sıvıyağı
İç harcı için;
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • Yarım paket kemiksiz tavuk fileto
  • Biraz domates salçası
  • Kuru kekik
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Sıvıyağ
Sosu için;
Yarım yemek kasıgı domates salça
Biraz su (1 çay bardağı kadar su olacak)
Zeytinyağı
Üzerine koymak için;
1 tane biber, 1 tane domates, kuru kekik
Kaşar peyniri  (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Sevgili TAKİPÇİLERİM, Bugün sizlere standart yaptığımız kıymalı karnıyarıktan farklı bir tarif vereceğim.  Tadı nasıl olur diye hiç tereddüt etmeden deneyebılecegınız bır tarif. İnanın bana tavuk ve patlıcan bırbırıne cok yakıştı. Hatta bu tarif, kıymalıdan bıle daha hafif oldu. Ben daha cok begendım. Denedıgınızde tesekkur etmeyi unutmayın . Sizlerı sevıyorummm. .**😘😘
Tarıfın yapılısı;
Patlıcanlar, uzun şeritler olacak sekilde alacalı soyulur. Her biri ortadan kesilir. Yıkanır, tuzlanır. Kızgın sıvıyağda kızartılır.
İç harcı için; Tavaya sıvıyağı,  minik ebatlarda kesilmiş tavuk fileto eklenir. Mühürlenir. Üzerine doğranmış soğan ve biberler eklenir.  Sotelenir. En son olarak ta salça, doğranmış domates, tuz ve baharatlar eklenir. Pişirilir.
Yağlanmış fırın tepsisine patlıcanlar dizilir.  Karınları yarılır. Hazırlanan İç harç doldurulur . Üzerilerıne domates ve biber dilimleri dizilir.
Sosu için; Derin bir kaseye salça, biraz su ve biraz zeytinyağı eklenir.  Çırpılır. Bu sos tepsiye dökülür. Tavuklu karnıyarık, 180 derece fırında pişirilir. Pişmesine 5 dakika kala isteğe bağlı üzerine kaşar peyniri koyabilirsiniz. AFİYET OLSUN. .. ❤

Yemek tarifleri

Tavada Duble Özel Soslu Tavuk Pirzola  

Tavada Duble Özel Soslu Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet tavuk pirzola
Özel Sosu İçin;
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 fiske nane
  • 1 fiske pulbiber
  • 1 fiske karabiber  

    Tavada Duble Özel Soslu Tavuk Pirzola Tarifi Yapılışı

    Kendimce güzel yakışan lezzetleri harmanladım ve özel bir sos hazırladım 👌 Hemde boool soslu ve tavada pişiyor, sosu komple içine çekiyor ve sonra cızır cızır nar gibi kızarıyor👌🍗 Parmak yedirtir denir ya işte tamda o lezzette parmak yedirtiyor 😋Çokta pratik denemenizi şiddetle tavsiye ederim 😋😘
    Sos malzemeleri bir kapta iyice çırpılır. Pirzolalar kemiğinden ayrılır ve sos içine atılır. (( O kemikler ile sonra çorba yapıyorum  atmıyorum 1 kase de minik et çıkıyor onlardan ;) Bir taşla iki kuş hem çorba hem yemek oluyor 😘) Etler sos içine atıldıktan sonra iyice harmanlanır sos her yerine girmiş olur. Hemen yapmayıp marine etmek isteyenler streç ile kapatıp sos içinde en az 2 saatten, 1 güne kadar bekletip marine edebilirsiniz 👍 😘 Hemen de yapabilirsiniz. Ama biraz beklese iyidir çünkü bekledikçe tabiki de lezzetlenir 😋👍 Tava ocağa alınıp ateş açılır harlı ateşte tava ısındıktan sonra etler dizilir. Sos üzerine boşaltılır. Bu şekilde sos kendini bayağı çekince diğer tarafı çevrilir.  Sos iyice çekip kızarmaya başlayınca her iki tarafını da birkaç kez çevire çevire iyice nar gibi kızartın. Yağ miktarı az gelmesin tavaya da yağ eklemeyin mayonez de yağlı olunca bayağı yağ salıyor inanın ;) Hazır olunca servis tabağına alınır afiyetle yenir 😋 👌
    AFİYET OLSUN

Yemek tarifleri

Güllaç   

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç (10 tane)
  • 2 kg süt
  • 3- bardak şeker
  • 1 paket vanilya
Arası için;
  • 2 bardak dövülmüş ceviz  

    Güllaç Tarifi Yapılışı

    Süt ve şeker ısıtılır. İçine 1 paket de vanilya eklenir. (Püf nokta: Süt çok sıcak olursa güllaç yaprakları hamur olur. Süt soğuk olunca ise güllaç yaprakları sütü içine çekmez bu yüzden yeterince ılık olmalı)
    Bir tepsinin içinde bir kat güllaç bir kat süt olacak şekilde güllaç yaprakları tepsiye dizilir. 5. güllaç yaprağından sonra ara kata ceviz serpilip kalan güllaç yaprakları da aynı şekilde ıslatılarak devam edilir. Üzeri isteğe bağlı süslenir. Ben konserve vişne kullandım .

Yemek tarifleri

Tavuklu Çökertme 

Tavuklu Çökertme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 3 tane patates
  • 2 adet domates
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tane pide
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Sıvı yağ

    Tavuklu Çökertme Tarifi Yapılışı

    Öncelikle tavuklarımız julyen şeklinde ince ince doğruyoruz. Az bir sıvı yağda kekik tuz pul biber katılır. Suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
    O arada patatesleri kibrit çöpü gibi ince ince doğrayıp sıvı yağda patateslerimiz güzelce kızarır.
    Domates sosu içinde domatesleri rendeleyip az sıvı yağda güzel bir sos yapıyoruz. Yoğurt ve mayonez bi güzel birlikte çırpılır. Bir kenara alınır.
    Pideler küçük ve küp küp doğrayıp tavada ısınır.
    Geldi hepsini buluşturmaya
    tabağa pideler alınır. Üstüne yoğurtlu mayonezli sosu dökeriz. Üstüne patatesleri katın. Tavuklar da katılıp en üste yaptığınız sosu katı
    afiyetle yemeğe başlayın.

Yemek tarifleri

Muzlu Mangolina   

Muzlu Mangolina Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı 200 ml lik bardak toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarisi
  • 1 paket eti burçak (Kare olandan)
  • 3 tane muz  

    Muzlu Mangolina Tarifi Yapılışı

    Sut yumurta şeker un vanilya çırpılır. Ocağa alınır. Orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Sıvı krema eklenir. Mikserle çırpılır. Ilımaya bırakılır. Kabuk tutmaması için ara ara karıştırılır. Muz doğranır. Bisküviler robottan geçirilir. Bardaklara yada kuplara 1 yemek kaşığı bisküvi kırıntısı konur. Yanlarına 4- 5 parça muz dilimi konur ve muhallebi konur. Yine muz ve bisküvi muhallebi konur. Üstüne artan bisküvi parçaları konur soğutulur. Yapacaklara kolay gelsin

Yemek tarifleri

     Terbiyeli Tavuk                                                                                                                                                                                                                                                          Terbiyeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 

  • 6 adet tavuk baget
  • 2 orta boy havuç
  • 2 orta boy patates
  • 1 soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
Terbiyesi için;
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu  

    Terbiyeli Tavuk Tarifi Yapılışı

    Önce tavuklarımızı yaklaşık 20-25 dakika kadar haşlıyoruz. Daha sonra düdüklü tencerenin en altına tavukları yerleştiriyoruz. Üzerine soğan ,biber, patates havuçları biraz iri kesip yerleştiriyoruz. Haşlamış olduğumuz tavuğun suyunu ekleyip baharatlarını da koyup kapağımızı kapatıyoruz. Yaklaşık 10-15 dakika kadar pişiriyoruz. O arada terbiyemizi hazırlıyoruz. Çorbamız pişince içinden biraz su alıp terbiyemizi ılıtıyoruz. Tavuğumuza ekliyoruz. Ocağın altını orta ateşte 5 dakika kadar kaynatıyoruz.
    Afiyet olsun.

Yemek tarifleri

Doyuran Diyet Krep  

Doyuran Diyet Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı yulaf kepeği karışımı (büyük marketlerde 400gramlık ambalajlarda “yulaf kepeği karışımı” olarak satılıyor. Dilerseniz “yulaf kepeği” yazan paketleri de tercih edebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • 1 buçuk su bardağı su/süt
  •  3 adet yumurta

Doyuran Diyet Krep Tarifi Yapılışı

Derin bir kabın içinde yulaf kepeği karışımının üzerine mısır nişastası eklenir harmanlanır.
Yumurtalar eklenip iyice karıştırılır.
Yavaş yavaş 1 su bardağı su/süt eklenir.
İyice karıştırıldıktan sonra 5 dk beklenip yarım su bardağı daha su eklenip iyice karıştırılır kek hamurundan daha akışkan bir hamur elde edilir.
Isıtılmış granit krep tavası üzerine bir kepçe yardımıyla ince bir tabaka halinde yayılır.
Bir yüzü piştikten sonra silikon spatula yardımıyla diğer yüzü çevrilir kızarıncaya kadar pişer.
Hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.
Not: Tariften çıkan diyet krepleri bir günde bitecekse 2 kişi yemeli. 1 kişi yiyecekse 2 günde bitirilebilir.
Güzel krebimizi dilerseniz kahvaltılarda dilerseniz dürüm dilerseniz böreklerde tüketebilirsiniz Afiyet olsun :)