Yemek tarifleri

Tavuklu Patlıcanlı Patates Sulusu Tavuklu Patlıcanlı Patates Sulusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket margarinin 1/4 (4 de 1 i )
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 250 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 2 adet patlıcan küçük boy
  • Patates
  • Tuz
  • Pul biber
  • Aldığı kadar kaynar su

Tavuklu Patlıcanlı Patates Sulusu Tarifi Yapılışı

Merhabalar Bugünde Tavuklu Patlıcanlı Patatesli bir ara sıcak hazırlayalım. Malum menümüzde ara sıcak önemli çorbadan hemen sonra servise sunduğumuz yemeğimizin hem lezzetiyle hemde görüntüsüyle görenleri mest etmesini isteriz neyse fazla uzatmayım buyrun tarifime. 😊
Hazırsanız başlayalım. 😉
Yağlarımızı tencereye alalım eriyip ısınsınlar.
Küp küp doğradığımız soğanı pembeleşene kadar pişirelim.
Sarımsakları da ekleyelim.
Salçayı da ekleyip birazcık kavuralım.
Kuş başı doğradığımız tavuk göğsünü de ekleyip iyice kavuralım.
Tavuk iyice kavrulunca patatesleri ekleyelim (benim kullandığım patatesler cevizden az büyük bu yüzden doğramaya gerek duymadım) biraz kavuralım.
Patlıcanları da ekleyip karıştırdıktan sonra kaynarsuyu ekleyelim üzerini az geçecek şekilde sonra pişmeye bırakalım.
Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte 20 ila 25 dakika pişirelim.
Şimdiden Afiyet Olsun 💖💖💖💖

Yemek tarifleri



Karnabahar Kızartması  

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • Küçük boy karnabahar
  • 2 yumurta
  • 7 kaşık un
  • 1 bardak süt
  • Tuz
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
Üzeri için;
  • Sarımsaklı yoğurt

Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

Öncelikle karnabaharımızı ayıklayıp çok ufak olmayacak şekilde birbirinden ayırıyoruz. Üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar haşlıyoruz. Sonra bu arada biz kızartma sosunu hazırlıyoruz. Öncelikle un ve sütü karıştırıyoruz sonra yumurtaları ilave edip birde onunla karıştırıyoruz. Pişen karnaharlarımızı  soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonrada sosa batırıp kaşık yardımıyla kızdırdığımız kızartma yağına atıp arkalı önlü kızartıyoruz. Sonra isterseniz sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN. 😋🍽

Yemek tarifleri



Kfc Usulü Çıtır Tavuk  

Kfc Usulü Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1, 5 su bardağı corn flakes
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • 4 tatlı kaşığı acı sos
  • 1 çay kaşığı kara biber

Kfc Usulü Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

Öncelikle tavuğumuzun terbiyelenmesiyle başlayalım. İlk olarak tavuğu jülyen şekilde yani ince uzun şekilde doğruyoruz. Daha sonra bir kaba alıp üzerine acı sosu tuzu ve karabiberi döküp bir güzel harmanlıyoruz. Buzdolabına alıp 1 saat dinlendirmeye bırakıyoruz. Dinlenen tavuklarımızı alıyoruz sırayla kaplara koyduğumuz galeta unu sonra yumurta daha sonra corn flakes e bulayıp kızgın yağda kızartmak için tavaya koyuyoruz 2-3 dk önlü arkalı pişiriyoruz. Dilerseniz yanına ketçap mayonez ve diğer soslarla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋

Yemek tarifleri

Ballı Hardallı Tavuk  

Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 diș Sarımsak
  • 200 gram Mantar
  • 500 gram Tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı Zeytin yağı
  • 3 yemek kaşığı Ballı hardal sosu
  • 1 yemek kaşığı Krem peyniri
  • 1 yemek kaşığı Tereyağı
  • 1 avuç Yeşil fasulye
  • 1 avuç Kuşkonmaz
  • 1 adet Havuç
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı Tuz
  • Sevdiğiniz kadar Karabiber  

    Ballı Hardallı Tavuk  Tarifi Yapılışı

    Önce tavuk göğsünü zeytin yağınla beraber tuzlayıp 20 dk bekletin (oda sıcaklığına gelsin). Tavuk göğsünü tercihen döküm tavada yüksek ateşte kızartın. Tavuk kızarttığınızda doğranmış mantarları ve sarımsağı ekleyin. Hepsi pişesiye kadar kapağını kapatıp bekleyin. Mantarlar suyunu saldıktan sonra krem peyniri, ballı hardal sosu ve karabiber ekleyin. Altını kısın, bir güzel içine çeksin bütün lezzetleri. Yanında servis için, sebzelerimizi hafif tuz ekleyerek haşlayın. Hafif diri kalması tercihimdir. Video dan kısaca bakabilirsiniz. Hmmm afiyet olsun.

Yemek tarifleri

Adana Kebap Tepside  

Adana Kebap Tepside Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tek çekim dana kıyma
  • 400 gr tek çekim kuzu kıyma
  • 100 gr kuyruk yağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet çok ince doğranmış suyu sıkılmış soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (Biber salçası tatlı ise kullanın)

Adana Kebap Tepside Tarifi Yapılışı

Kasaptan kıymaları karıştırarak alın ve mutlaka tek çekim isteyin. İçerisine soğanları çok ince doğrayın ve mutlaka suyunu sıkıp süzerek kullanın içerisine sarımsağı salçayı ve baharatları ekleyip az yoğurun ve dolapta en az 1 saat bekletin. İmkanınız varsa 1 gün bile bekletseniz daha da güzel olur. Daha sonra fırın tepsisinin üzerine kıymayı elinizi ıslatarak yayıp düzleştirin. Bir bıçak tardımı ile düz şeritler halinde kesip fırında 200 derece ızgara ayarında kontrollü olarak 20 ila 30 dakika arası pişirin.

Yemek tarifleri

Havuçlu Dereotlu Poğaça  

Havuçlu Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3. 5 bardak un
  • 1 bardak yoğurt
  • 4/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200 gr tereyağ yoksa margarin
  • 1 havuç
  • 1/2 demet dereotu
  • Beyaz peynir  

    Havuçlu Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

    Geniş büyük bir kapta önce unu, toz şekeri, tuzu, kabartma tozu hepsi karıştırılır. Havuç rendelenir, dereotu ince ince doğranır. Yoğurt ,sıvı yağ, tereyağı, yumurtanın beyazı içine sarısı üstüne sürmek için ayrı bir kaba ayrılır. İyice yoğrulur. Bekletmeye hiç gerek yok. Elde yumurta büyüklüğünde hamur koparılır. Avuç içi büyüklüğünde hamur açılır. İçine ben burgu peynir koydum fakat siz damağınıza uygun farklı bir peynirde kulanabilirsiniz. Üzerine yumurtanın sarısını sürerek. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında Pişirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Yemek tarifleri

Ciğerli Pilav   

Ciğerli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 500 gram kuşbaşı kuzu ciğeri
  • 4-5 dal maydanoz
  • Yeterince sıcak su
  • Tuz ve çekilmiş tane karabiber, pulbiber

Ciğerli Pilav Tarifi Yapılışı

Sıvıyağı ve tereyağı tencerede eritiyoruz. Üstüne arpa şehriyelerimizi kahverengi olana kadar karıştırıyoruz. Yıkanmış pirinçlerinizi de tencereye ilave edip pirinçler beyazlaşıncaya kadar kavuruyoruz. Tuzunu ve suyunu ekleyip kısık ateşte kapağı hiç açmadan suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
Ciğerleri kanı iyice çıkana kadar suda bekletiyoruz. Sıvıyağda güzelce pişiriyoruz üzerine karabiber pulbiber isteğe bağlı baharatlarımızı ekleyip servis ediyoruz. afiyet olsun