20 Ekim 2018 Cumartesi

Pratik Mantar Sote

Pratik Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet küçük boy kültür mantar
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil acı sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar

Pratik Mantar Sote  Tarifi Yapılışı

İlk önce mantarları yıkamadığımın altını çizmek isterim görselin birinci püf noktası bu, mantar suyla temas edince özelliğini yitiriyor, kendini salıyor
ikincisi ise sapını koparmadan kullanmak ( diriliğini kaybetmiyor)
  1. Mantarları saplarını koparmadan güzelce soyup limonla ovun, bir tavada tereyağını eritip içine mantarları ekleyin, 1 dakika sürekli tavayı sallayarak mühürleyin, ağzını kapatın.
  2. 5 dakika kısık ateşte pişirin mantar biraz sulanmış olacak bu şekildeyken halka halka doğradığımız yeşil ve kırmızı kapya biberleri tavamıza ekleyelim.
  3. 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ve tuzunu ilave edip ağzı açık bi şekilde sık sık karıştırarak sebzelerle mantarı pişirelim, yavaşça mantarın suyunun çekildiğini göreceksiniz.
  4. Suyu çekilince 3 dakika daha karıştırarak kavurun, mantarlar kızarmaya duracak bu aşamada altını kapatıp 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar serpiştirin yemeğimiz hazır.
Diyet yapanlar, ev yapımı yoğurda pul biber ekip 1 dilim tam buğday ekmeğiyle tüketebilir tatmin edici bi öğün oluyo
Deneyen herkese afiyet olsun

19 Ekim 2018 Cuma

Köfteli İslim Kebabı

Malzemeler
  • 4 adet uzun boylu patlıcan
  • 2 adet dolmabiber
  • 2 adet domates
  • Sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
Köftesi için;
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3-4 dilim ekmek içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • 1 tutam maydanoz
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5-2 su bardağı sıcak su
  • Kürdan
Hazırlanışı
  1. Patlıcanlar çizgili soyularak şerit şeklinde uzun uzun kesilir ve tuzlu suda 15-20 dk bekletilir.
  2. Daha sonra tuzu yıkanarak kurulanır ve yağda kızartılır.
  3. Köftesi için soğanı, sarımsağı rendeleyin.
  4. Maydanozu ince ince kesin, kıyma, ufalanmış ekmek, yumurta ve baharatları ekleyerek köfteyi yoğurun.
  5. Patlıcandan kalan sıvı yağ ile önce 4-5 parçaya uzunlamasına kestiğiniz dolma biberleri kızartın daha sonra köfteleri kızartın.
  6. 2 adet patlıcan alarak artı şeklinde koyun ve ortasına 2 adet köfte koyun. Köfteler iri ise bir adette olabilir.
  7. Patlıcanın uçlarını köftenin üzerine koyarak bohça gibi yapın.
  8. Üzerine biber ve dilimlenmiş domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun.
  9. Tüm patlıcanları aynı şekilde yaparak fırın tepsisine dizin.
  10. Ayrı bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün.
  11. 185 derece fırında domateslerin üzeri kızarana kadar bekletin.
Afiyet olsun.

18 Ekim 2018 Perşembe

Ispanaklı Börek (El Açması)

Ispanaklı Börek (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo ıspanak
  • 300 gram beyaz peynir
  • 2 adet soğan
  • Tuz ve pul biber
  • Aralarına sürmek için 150 gram Tereyağı
Hamuru İçin ;
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzerine ;
  • Yumurta

Ispanaklı Börek (El Açması) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce hamurumuzu hazırlıyoruz: Tüm sıvıları ve tuzu karıştırıyoruz sonra unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  2. Dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlendikten sonra küçük bezeler haline getiriyoruz.
  3. Ispanakları iyice yıkayıp süzdükten sonra doğruyoruz.
  4. Sonra soğanları ince ince doğrayıp içine katıyoruz.
  5. Peyniri ufalıyoruz ve tuzunu ve pul biberini ilave ediyoruz.
  6. İç harcımız ve hamurumuz hazır olduğuna göre bezelerimizi tek tek oklavamızla açıyoruz yufka şeklini alması gerekiyor.
  7. Tereyağını eritip üzerine sürüyoruz sonra yufkamızı ortadan ikiye bölüyoruz ve geniş kısmına harcımızdan katarak yuvarlıyoruz.
  8. En son spiral şeklini verip tepsimize alıyoruz üzerine yumurta sürüp 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

17 Ekim 2018 Çarşamba

Brokoli Salatası

Nefis Brokoli Salatası (Bol Vitaminli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy brokoli
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 büyük közlenmiş kırmızı biber
  • 1 küçük konserve mısır
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1 tutam dereotu
  • 3 dal taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Zeytinyağı bol olursa lezzeti artacaktır
  • Limon
  • Tuz

Nefis Brokoli Salatası (Bol Vitaminli) Tarifi Yapılışı

Tencereye havuçları doğrayalım. Üzerine brokolileri yıkayıp sapları altta kalacak şekilde dizelim. 250 ml bardakla su ekleyip kapağını kapatalım kısık ateşte kontrollü olarak dağılmayacak şekilde haşlayalım. Brokolileri küçük parçalara ayıralım. Tencerenin içindeki havuçları ekleyelim. Küçük doğradığımız kırmızı biber kornişon turşu ve inçe kıydığımız yeşilliklerimizi ekleyelim. Üzerine biraz tuz serpiştirelim. Küçük bir kasede limon zeytinyağı ve erdiğimiz sarımsağı karıştırarak salataya ekleyelim. Ezmeden karıştırarak servis tabağına alalım. Afiyet şifa olsun. 

16 Ekim 2018 Salı

Etli Kuru Fasulye

Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr kuşbaşı doğranmış haşlanmış et
  • 500 gr haşlanmış kuru fasulye
  • 1 yemek kaşığı domates -biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • Kaynar su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı



  1. Tencereye sıvı yağ, kuru soğan ve haşlanmış eti ekleyip, kavuralım. Daha sonra domates – biber salçasını ilave edip, kavurmaya devam edin.
  2. Kuru fasulyeleri katın. Yaklaşık 5 dk çevirin. Tuzunu, karabiberini ve suyunu ekleyip, pişmeye bırakın.

Yemek tarifleri - Tavuk Fajita

Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 3-4 diş ince dövülmüş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Kimyon, kekik
Sebzesi için;
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı etli biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tavuk göğüsünü julyen doğrayalım.
  2. Derin bi kapta diğer malzemelerini katıp karıştıralım buzdolabında 15 dk dinlendirelim.
  3. Tüm sebzelerinde julyen doğrayalım.
  4. Sebzeleriyle eti ayrı pişiceği için 2 tane geniş yüzeyli teflon tava ocağa koyalım.
  5. Hazırladığımız sebzeleri tavaya alıp zeytinyağını ve baharatınıda katıp hafif diri kalıcak şekilde soteleyelim.
  6. Dinlenen etimizi de başka bir tavaya alıp kısık ateşte üzerine kapak örterek soteleyelim.
  7. Hazır olan etimize sebzelerimizide katıp karıştıralım 5 dk öyle pişirip altını kapatalım ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Deniyeceklere şimdiden afiyet olsu 💕🤗

Yemek tarifleri - Yoğurtlu Bulamaç Çorbası

Yoğurtlu Bulamaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı kuskus
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 3 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 2 litre su
  • 1. 5- 2 su bardağı yoğurt
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
Üzeri için :
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

Yoğurtlu Bulamaç Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar öncelikle tencereye pirinç, kuskus ve bulguru koyup üzerine 2 litre kadar su ekleyelim. Arada bir karıştırarak suyun içindeki malzemeler pişene kadar kaynatalım. Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısını pürüzsüz olacak şekilde çırpalım ve üzerine bir kepçe kadar kaynayan çorbanın suyundan ekleyip karıştırarak ılıtalım. Ve tencereye yavaşça dökerek karıştıralım. 5 dakika kadar daha karıştırarak pişirelim. Küçük bir tava da 1 yemek kaşığı tereyağını eriterek 1 tatlı kaşığı nane ekleyip karıştıralım ve çorba tenceresine ekleyelim. En son tuzunu da ekleyelim ve çorbamız hazır.
Afiyet Olsun 😊

Yemek tarifleri - Baharatlı Pilav (Yok Böyle Lezzet)

Baharatlı Pilav (Yok Böyle Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kuru nane, karabiber, pul biber, ishot
  • Tuz

Baharatlı Pilav (Yok Böyle Lezzet) Tarifi Yapılışı

Fırında tavuk eşliğinde iç pilavlı tavuk dolması tadında bir yemek, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim


  1. Yemeklik doğranmış soğan, tereyağ ve sıvı yağ karışımında kısık ateşte yumuşayana kadar kavrulur.
  2. Sıcak suda 10 dk bekletilip, iyice yıkanmış pirinç soğanlara ilave edilerek 5 dk kadar kavrulur.
  3. Baharatlar istediğiniz miktarda eklenerek yakmadan bir iki döndürülür. Ben naneyi bolca, diğerlerini 1 çay kaşığı koydum, hafif acı harika oluyor.
  4. Kavrulan malzemelere önceden hazırlanmış tavuk suyundan kaynar halde 3 su bardağı ilave edilir.
  5. Tuzu da ilave edilip, kaynayan pilav kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  6. Daha az yapmak isterseniz 1 bardak pirince 1,5 bardak su ile yapabilirsiniz. Benim ölçüm her zaman 1’e 1, 5’tur.
  7. Bu pilavı yaparken önceden haşladığım kalçalı tavuk butlarının suyunu kullandım.
  8. Butların üzerine de yoğurt, yağ, salça ve kekik karışımlı sos sürerek fırında yağlı kağıt üzerinde patates dilimleri ile kızarttım. Bu pilavın yanına çok yakışıyor.
    Deneyeceklere afiyet olsun.

Yemek tarifleri - Çoban Salatası

Çoban Salatası fotoları ile ilgili görsel sonucu                                                                           Çoban Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy domates
  • 1 orta boy salatalık
  • 1 tane küçük soğan
  • Zeytin yağı limon nar ekşisi tuz

Çoban Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Domates salatalık ve soğan ufak ufak doğranır.
  2. Üzerine yarım sıkılmış limon suyu, zeytin yağı, tuz ve nar ekşisi eklenip, iyice harmanlanır ve servis tabağına alınıp, servis edilir. Afiyet olsun😊😊

Fırında Soslu Sebzeli Tavuk

Fırında Soslu Sebzeli Tavuk fotoları ile ilgili görsel sonucuFırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kemiksiz tavuk baget
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 büyük domates
  • 2 adet havuç
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı biber
  • 3 adet kabak
Sebzeler için
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Sosu İçin:
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı köri
  • Pişen tavuğun suyundan 2 çay bardağı tavuk suyu

Fırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi Yapılışı

Merhaba sizlerle mis gibi baharat kokulu sosuyla fırında tavuk yemeğini paylaşmak istiyorum.
  1. Önce tavukları düdüklüde 20 dakika haşlayın.
  2. Pişen tavukları bir tabağa alın.
  3. Suyundan 2 çay bardağı ayırın.
  4. Patatesleri kalın olmayacak şekilde kesin.
  5. Tavada az bir zeytinyağı ile soteleyin.
  6. Biberleri de kesin ve kavurun çık fazla pişirmenize gerek yok.
  7. Fırında da üstleri kızarırken pişicek zaten.
  8. Havuçları ve kabakları da çok kalın olmayacak şekilde kesin.
  9. Onları da az bir zeytinyağı ile soteleyin.
  10. Ayrı bir yerde sosunu hazırlayın.
  11. Yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 çay bardağı tavuk suyu, tuzunu baharatları, rendelenmiş sarmısakları ekleyin ve karıştırın.
  12. Sotelediğiniz sebzeleri borcama ayrı ayrı yerleştirin.
  13. Pişen tavukları da borcama koyun.
  14. Aralarına domates dilimleri yerleştirin.
  15. Üstlerine hazırladığınız sostan bir kaşık yardımıyla dökün.
  16. Fırının üst ızgara ayarında 200 derecede ısıtın.
  17. Yemeği ısınmış fırına koyun ve üstleri kızarana kadar pişirin.
  18. Hafif sulu kalması bu yemeğin özelliğidir.
  19. Sizde dibinde kalan sosunu servis yaparken muhakkak yemeğin üstüne gezdirin. Sıcak olarak ellerinize dikkat ederek servis yapın. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.

15 Ekim 2018 Pazartesi

Mevsim Salata

Mevsim Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 5- 6 yaprak marul
  • 5- 6 yaprak kara lahana
  • 2 tane havuç
  • 2 dal yeşil soğan
  • 1 adet limon
  • Bir turam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Mevsim Salata Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bol su ile yıkadığımız sebzelerimizi ince ince doğrayalım.
  2. Doğradığımız malzemelerin üzerine tüm baharatlarını nar ekşisi ve yağımızı da ekleyip iyice karıştıralım .
  3. Sunum tabağımıza alalım.
  4. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun afiyet olsun. 

14 Ekim 2018 Pazar

Yoğurtlu Pırasa Kavurma

pırasa kavurma fotoları ile ilgili görsel sonucuPırasa Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pırasa
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Tuz ,karabiber
Üzeri için;
  • Yoğurt ,sarımsak
  • Tuz tereyağ ve pulbiber

Pırasa Kavurma Tarifi Yapılışı

❤Hayırlı günler sizlere güzel bir tarif daha bu lezzetli tarifi denemeyin kalmasın derim ,tadı sarımsaklı yoğurtla birlikte muhteşem bir lezzet geçelim yapımına;
  1. İlk önce pırasaları doğrayalım ,yıkayalım .
  2. Daha sonra bir tencereye soğanları doğrayalım.
  3. 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup biraz kavuralım ,daha sonra pırasaları ve sarımsakları ekleyelim, biraz daha kavurduktan sonra karabiberini tuzunu suyunu koyalım.
  4. Normal ateşte pişmeye bırakalım.
  5. Arada bir karıştıralım pırasalar yumuşayıp piştikten sonra soğumasını bekleyelim.
  6. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarımsak döküp en üstüne tereyağını kızdırın, içine pul biberini atıp servis tabağına en üstüne gezdirin .
Deneyecek olan herkese kolay gelsin afiyet olsun😋