25 Şubat 2020 Salı

Andaloz Çorbası Tarifi

Andaloz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 2 su bardağı tavuk veya et suyu
  • 3 su bardağı sıcak su
Sosu İçin:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı dolusu biber salçası
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber, zerdeçal
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
Üzeri İçin:
  • 1 çorba kaşığı ince doğranmış kuru yada taze maydanoz

Andaloz Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. Üç su bardağı tavuk ve iki su bardağı sıcak suda iyicene yıkanmış pirinçleri yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Zeytinyağında unu kavuralım.
  3. Biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Baharatları ve rendelenmiş sarımsağı ilave ettikten sonra iki su bardağı suyu dökerek devamlı karıştıralım.
  5. Pişen pirinçlerin üzerine sosu dökerek karıştıralım ve maydanozu ekleyip bir iki dakika sonra ocağı kapatalım.

Kendi Sosunda Pişen Çubuk Makarna (Spagetti) Tarifi

Kendi Sosunda Pişen Çubuk Makarna (Spagetti) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 paket çubuk makarna (spagetti)
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet sarımsak
  • 1 domates konservesi veya 3 adet püre haline getirilmiş domates
  • 1 su bardağı süt veya krema (isteğe bağlı)
  • 5 su bardağı kaynamış su
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
  • Kekik, tuz, kırmızı toz biber (Birer tatlı kaşığı kadar koydum)

Kendi Sosunda Pişen Çubuk Makarna (Spagetti) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk ince uzun doğranır, uygun bir tavaya alınır ve sotelenir, suyunu salıp çektiğinde ince doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir.
  2. 1-2 dak soteledikten sonra baharatları ilave edilir .
  3. 1-2 tur karıştırılır ve domates sosu koyulur.
  4. Hafif suyunu çektiğinde çubuk makarna üzerine koyulur.
  5. Sıcak su ve krema üzerine dökülür. Karıştırılır.
  6. Kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde, ara ara kontrol ederek tamamen suyunu çekene kadar pişirilir.
  7. Pişen makarna ocaktan alınır ve 10 dak demlendirilir.
  8. Üzerine maydanoz serpilir ve servis edilir.
Makarna markasına göre su miktarında değişiklik olabilir. Su ilavesi yapabilirisiniz.

Yoğurtlu Pazı Kavurma Tarifi

Yoğurtlu Pazı Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bağ pazının sap kısımları
  • 1 adet patates (büyük)
  • 1 adet kuru soğan
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 büyük kase sarımsaklı yoğurt
Üzeri için;
  • Zeytinyağı
  • Pul biber
  • 1 çay kaşığı domates salçası

Yoğurtlu Pazı Kavurma Tarifi Yapılışı

Ben genellikle pazının yapraklarını sarma olarak yapıyorum. Sap kısımlarını da bu şekil de değerlendiriyorum.
  1. İnce kıyılmış kuru soğanı zeytinyağı da soteliyoruz. Pazı saplarını doğrayıp bolca yıkıyoruz.
  2. Suyunun süzülmesini sağladıktan sonra kavrulan soğanın içine katıyoruz.
  3. Beş dakika kadar pişirip küp küp doğradığımız patatesi de ilave ediyoruz.
  4. Tuzunu ve karabiberini de katıp yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  5. Soğuyunca sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
  6. Küçük bir tavaya yağı, pul biberi ve salçayı koyup kavuruyoruz.
  7. Sosumuzu da yoğurtlu pazının üzerine gezdiriyoruz. Harika mezemiz hazır afiyetler olsun.

Pastahane Usulü Spangle Tarifi

Pastahane Usulü Spangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 500 gr süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sütlü çikolata (80 gr)
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik buzlu su

Pastahane Usulü Spangle Tarifi Yapılışı

Sizlere nefis mi nefis, gerçek bir supangle tarifi bırakıyorum size bu akşam deneyin de görün lezzetini diye.
  1. Yağı eritip, içine unu koyun, orta ateşte 1 dakika kadar kavurun.
  2. Üzerine sütü ve yumurta sarını hemen döküp sürekli çırparak karıştırın.
  3. Nişasta, kakao ve vanilyayı ekleyin, kaynayıncaya kadar karıştırın.
  4. Kaynadıktan sonra ufalanmış çikolataları ve şekeri de ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
  5. Şimdi geldik önemli kısma bu kısmı sakın ama sakın üşenipte es geçmiyoruz aksi takdirde supangle değil çikolatalı puding yapmış olursunuz!!!
  6. Beklemeden buzlu suyu hazırladığınız supangleye ekleyip mikser veya iyi bir çırpıcı yardımı ile iyice çırpın.
  7. En az 1 dakika, ve birazcık ılınınca, kaselerin altına evde varsa kek parçaları koyun.
  8. Birer küçük dilim, üzerini 1 yemek kaşığı vişne suyu ya da süt yada sıktığınız portakalın suyu ile 1’er yemek kaşığı ıslatın ve supangleleri içlerine paylaştırın hepsi bu, övgüleri almaya hazırlıklı olun☺️ Afiyetle.

Bisküvili Pasta Tarifi

Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket petibör bisküvi ( sade )
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket ısıtılmış margarin
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı damla çikolata
Üzeri için;
  • Krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Bisküvili Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bisküvileri parçalayın. Kakao ve pudra şekerini ekleyin yoğunlaşması için biraz karıştırın.
  2. Isıtılmış margarin ve sütü ekletin iyice karıştırın. Damla çikolata ve cevizi ekmeyip karıştırın. (Kalıp veya tencere fark etmez)
  3. Ben tencereye streç film serip malzemeyi döküp güzelce yayın.
  4. Üzerini kapatıp dolapta 2 veya 2. 5 saat dinlendirin.
  5. Dinlendikten sonra krem şantiyi hazırlayıp üzerine sürün dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Sütlaç Tarifi

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • Tam kıvamında
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
Üzeri için:
  • Ceviz yada fındık

Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Yıkanmış pirinci 2 su bardağı su ile haşlıyoruz.
  2. Su çekince 1 litre sütü ekliyoruz kaynayınca şekeri ilave ediyoruz.
  3. Yoğun kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  4. Soğuk servis yapıyoruz.
  5. İsteğe bağlı fındık, cevizle servis ediyoruz. Afiyet olsun

Tam Kıvamında Revani Tatlısı Tarifi

Tam Kıvamında Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı şu
  • 3 damla limon suyu

Tam Kıvamında Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 2 su bardağı toz şekeri ve 2 su bardağı su ilave edip ocağımıza alalım.
  2. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 3 damla limon suyunu ilave edelim.
  3. 5 dakika kaynattıktan sonra ocağımızın altını kapatalım.
  4. Daha sonra geniş bir kaba yumurtayı ve toz şekeri alalım. Köpürünceye kadar tel çırpıcıyla çırpalım.
  5. Daha sonra sıvı yağı, yoğurdu, kabartma tozunu ve vanilyayı alıp çırpmaya devam edelim.
  6. İrmiği ve unu ilave edip karışımı tamamlayalım yağladığımız tepsiye yayalım.
  7. 200 derecede ısınmış fırında pişirelim tatlımız sıcak şerbetimiz soğuk olacak şekilde dökelim.
“Tatlımız şerbetini çekince üzerine kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz afiyet bal şeker olsun deneyenlere şimdiden”

Nişaştalı Karnabahar Kızartması Tarifi

Nişaştalı Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz
Kızartmak için :
  • Sıvı yağ
Üzeri için :
  • Sarımsaklı yoğurt

Nişaştalı Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı


  1. Çiçek çiçek böldüğümüz karnabaharları 10 dakika haşlayalım.
  2. Sonra yumurta, süt, un, nişasta ve tuzu çırpalım.
  3. Soğuyan karnabaharları karışımın içine atalım. İyice bulanınca kızartmaya başlayalım
  4. Kızgın yağda çevire çevire kızartalım.
  5. Sonra servis tabağına alalım.
  6. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber gezdirelim.Deneyecek herkese afiyet olsun 😊

Cevizli Peynirli Poğaça Tarifi

Cevizli Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-3, 5 su bardağı kadar un
İç harcı için:
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 kase çekilmiş peynir

Cevizli Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı



  1. İlk olarak ılık süt, şeker ve mayayı kabımıza alıp maya eriyene kadar karıştıralım.
  2. Sıvı yağ ve tuzu ekleyip tekrar karıştıralım.
  3. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayalım.
  6. Soğan küp küp doğrayalım ve zeytinyağda kavuralım.
  7. Rengi dönmeye başlayınca salçayı ekleyip karıştıralım ve ardından baharatları, susam ve cevizi ekleyelim. 1-2 dakika kavurup peyniri ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  8. Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölelim.
  9. İlk parçamızı alalım ve unlanmış masada ince bir hamur açalım.
  10. İçerisine harcımızı ekleyip her yerine yayalım.
  11. Kenarlarını katlayıp rulo şeklinde saralım. İstediğimiz genişlikte keselim ve yağlanmış tepsiye dizelim.
  12. Önceden ısıtılmış 200 derce fırında hamur hafif kızarana kadar pişirelim.
  13. Soğuyunca servis tabağına alalım. Servise hazır. Afiyet olsun😊☺️

Pratik Çıtır Çıtır Karnabahar Tarifi

Pratik Çıtır Çıtır Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 2 yumurta
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Mısır unu
  • Tuz

Pratik Çıtır Çıtır Karnabahar Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharlar ayrılır küçük olmayacak şekilde 5 dk kaynatılır.
  2. Yumurta ve zeytinyağı çırpılır.
  3. Haşlanan karnabaharlar tek tek yumurtalı karışıma batırılır ve mısır unu ile harmanlanıp kızarmış yağa atılır yoğurt ezilir ve sunum yapılır.
    Afiyet olsun ☺️

Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı mercimek
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy domates
  • 1 orta boy patates
  • 1 tane havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Nane
  • Kırmızı biber
  • Tuz

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Havuç, patates, soğan ve domatesi küçük küçük doğuruyoruz.
  2. Düdüklü tenceremize doğradığımız malzemelerimizi alıyoruz.
  3. Yıkamış olduğumuz mercimeğimizi de katıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.(Ben 20 dk pişirdim siz düdüklü tencerenize göre ayarlayabilirsiniz😊😊)
  4. Çorbamızı tencereye alıp blender yardımıyla çekiyoruz ve üzerine nane, tuz, kırmızı biber ekleyip servis ediyoruz.
NOT;İstediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz.AFİYET OLSUN

Mükemmel Katık Döner (Evde Döner) Tarifi

Mükemmel Katık Döner (Evde Döner) Tarifi İçin Malzemeler

Et için ;
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Sos için ;
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
Diğer malzemeler için;
  • Ekmek veya lavaş
  • Patates kızartması
  • Kornişon turşu
  • Kıvırcık
  • Soğan

Mükemmel Katık Döner (Evde Döner) Tarifi Yapılışı

Son resmi tarif resmi yapabilir misiniz? بِسْــــــــــــــــــــــمِ ﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
  1. İlk olarak tavuk etimizi julyen olacak şekilde doğruyoruz.
  2. Ardından et için gerekli tüm malzemeleri üzerine ekliyoruz ve harmanlıyoruz marine olması için kenara alıyoruz.
  3. Sos için; sarımsakları minik minik doğrayalım sıvı yağ ile ocağa alıp cızırdamaya başladığı an kıyıya alalım.
  4. Üzerine için; salça ve tüm baharatları ekleyip karıştıralım. Tekrar ocağa alalım 1 dakika kavurduktan sonra suyunu ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
  5. Kaynadıktan sonra 2 dakika daha kısık ateşte pişirip kıyıya alalım.
  6. Tavamıza sıvı yağ ekleyelim. Yağ iyice kızdıktan sonra marine olan etimizi içerisine ekleyelim ve ara ara karıştırarak pişirelim.
  7. Soğan turşu ve kıvırcıkları doğrayalım. Patatesleri kızartıp tabağımıza alalım.
Tavuk piştikten sonra ekmeğin veya lavaşın içerisini dilediğiniz gibi doldurup afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun inşAllah ☺️

Corona virüsü, iPad’e olan ilgiyi artırdı!

2020 yılı ile birlikte hayatımıza tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü salgını girdi. Binlerce kişinin hayatına mal olan bu salgın, aynı zamanda birçok şirketin iş operasyonlarını da olumsuz yönde etkiledi. Çin’de ortaya çıkan virüs nedeniyle birçok şirket, kepenk kapattı, üretim bantlarını durdurdu. İşlerine gitmeyen Çinliler evden çalışmaya başladı. Bu da iPad talepleri için yükseliş haberini beraberinde getirdi.

iPad talepleri ivme kazandı

Corona virüsü nedeniyle Çin’de birçok vatandaş uzaktan çalışmaya başladı. Bu da iPad’e olan talebi artırdı. Tablet satın almak isteyenlerin e-ticaret platformlarına başvurması nedeniyle fiyatlar da artmış durumda. Şu sıralar 10.2 inçlik iPad modelleri, Apple mağazalarından 100 – 200 yuan daha yüksek fiyat etiketine sahip. 32 GB’lik ve 128 GB’lik iPad modelleri şu sıralar e-ticaret platformlarından 2.499 yuanlık ve 3.099 yuanlık fiyat etiketine sahip. Bu da sırasıyla yaklaşık olarak 355 dolara ve 440 dolara denk geliyor.
Apple’ın Çin’deki üretimini Foxconn gerçekleştiriyor. Chengdu şehrindeki tesiste iPad, iPad Pro, iPad Air ve iPad mini üretimi gerçekleştiriliyor. Ancak şu an virüs nedeniyle fabrika yalnızca yüzde 30’luk kapasite ile çalışıyor.