20 Mayıs 2020 Çarşamba

CS:GO kadınlar turnuvası için cinsiyetini değiştirdi!

Corona virüsü salgını ile birlikte birçok espor turnuvası ya ertelendi ya da yalnızca dijital ortamda sürdürülmesine karar verildi. Bu kapsamda popüler oyunların dijitale taşınan turnuvaları da haliyle oldukça dikkat çekti. Yakın zaman önce yaşanan şaşkınlık veren olayda bir adam CS:GO kadınlar turnuvası için kadın kılığına girdi!

CS:GO kadınlar turnuvası için cinsiyetini değiştirdi

Lenovo oyuncular için birçok turnuva düzenliyor. Geçenlerde de yalnızca kadınların katılabildiği bir Counter-Strike: Global Offensive turnuvası düzenlendi. Erkek bir oyuncu da bu turnuvaya katılabilmek için şaşkınlık veren yollara başvurdu. Erkek oyuncu saçlarını uzatmak için bir peruk ve yüzünü gizlemek için şu sıralar çok sık kullanılan maske takarak turnuvaya katıldı. Kılık değiştiren erkek oyuncu izleyicilerin dikkati sayesinde ortaya çıktı!Turnuva çevrimiçi olacağı için ön eleme yapmaya karar veren Lenovo bu elemeyi hile olmaması adına görüntülü yapmaya karar verdi. Söz konusu kılık değiştirmiş oyuncu ise bu ilk elemelerden geçmeyi başardı. Sonrasında turnuvaya katılan oyuncuyu izleyen dikkatli seyirciler bu kişinin garip görünüşü ve verdiği tepkilerden normal olmayan bir durum olduğunu tespit etti.

19 Mayıs 2020 Salı

Kabak Çırtması Tarifi

Kabak Çırtması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet kabak (ya da 1 adet büyük boy girit kabağı)
  • 1 adet soğan
  • 2 adey domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Birer tutam tuz, pulbiber, karabiber
  • Sıvı yağ

Kabak Çırtması Tarifi Yapılışı

Kendi suyunda pisen, pratik oldukça kolay tarif😋
  1. Küp doğranmış  soğanları tencereye alarak kavuralım.
  2. Ardından salça ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  3. Kabakları soyarak biraz ince ve küçük doğrayarak kavrulan salçaya ekleyip 5 dakika kısık ateşte kavuralım.
  4. Daha sonra doğranan domates ve sarımsağı ekleyerek tencerenin kapağını kapatarak yumuşayana dek kısık ateşte pişirelim.
  5. Pişen yemeğimiz servise hazır.
    Afiyet olsun🤗

Tavuk Tandır Patates Püresi Eşliğinde Tandır Tadında Tarifi

Tavuk Tandır Patates Püresi Eşliğinde Tandır Tadında Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr kemikli veya kemiksiz pirzola tavuk
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Kimyon
  • Köri
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Çeyrek limon suyu
Püresi için;
  • 5-6 adet patates ( haşlanmış)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • Kaşar peyniri (isteğe bağlı)

Tavuk Tandır Patates Püresi Eşliğinde Tandır Tadında Tarifi Yapılışı

  1. Tandır tadında nar gibi kızarmış yumuşacık tavuk mutlaka deneyin asla pişman olmazsınız.
  2. Tavukları yıkayıp süzün.
  3. Düdüklü tencere alın üzerine tuz ve baharatları ekleyip limon sıkıp iyice karıştırın kapağını kapatıp buzdolabında bir saat dinlendirin.
  4. Dolaptan çıkarıp soğanı bütün şekilde ortasına koyup kapağı kapatın kendi suyuyla 15-20 dakika pişirin.
  5. Bu arada püreyi hazırlayalım.
  6. Patatesleri soyup dilimleyin tuzlu suda haşlayın.
  7. Suyunu süzüp tereyağı, sütü, kaşar peyniri, tuzu ve karabiberi ekleyip çatalla iyice ezip homojen hale getirin.
  8. Pişen tavukları düdüklüden alıp bir tavaya biraz sıvı yağ döküp tavukları arkalı önlü kızartalım.
  9. Patates püresini servis tabağına alın yayın.
  10. Üzerine kızarmış tavuk koyup servis yapın.

Acılı Ezme Tarifi

Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • Birkaç dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığına yakın biber salçası
  • Bol zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Acılı Ezme Tarifi Yapılışı

Merhaba herkese🙋🏼‍♀️ et yemeklerinin yanına çok yakışan bir meze tarifiyle geldim🙃
  1. Tüm sebzeleri iyice yıkadıktan sonra biraz sirkeli suda bekletin.
  2. Daha sonra tüm sebzeleri minik minik doğrayın.
  3. Ayrı bir kaba zeytinyağı, salça, tuz, limon ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
  4. Sosu sebzelerin üzerine döküp, karıştırın. Mezeniz hazır👍🏻
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🥰.

Pirinç Çorbası Tarifi

Pirinç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 bardak sıcak su
  • Yarım su bardağı yıkanmış pirinç
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pirinç Çorbası Tarifi Yapılışı

İftarda pratik, lezzetli bir çorba denemeyen kalmasın 😊🍵.
  1. Yağımızı eritelim ve kuru soğanımızı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Üzerine salçamızı ilave edip 2-3 dk daha çevirelim.
  3. Baharatlarını, kaynar suyu ve pirinçimizide.
  4. Ekleyip, karıştıralım.
  5. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Çok lezzetli ve doyurucu bir çorba oluyor afiyet olsun🌹❤.

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı fındık içi
Muhallebisi İçin;
  • 2 kilogram süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı nişasta
  • 8 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı

Herkese hayırlı iftarlar,
  1. İlk önce kadayıf için; tavada tereyağı eritilir. Şeker ve kadayıf eklenerek, kısıt ateşte sürekli karıştırılarak kavrulur.
  2. Kavrulan kadayıf kenara alınmadan, ceviz ya da fındık eklenir ve kenara alınır.
  3. Sonra muhallebisi için; tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı alınır ve çırpıcı ile karıştırılarak koyulaşması beklenir.
  4. Kaynayınca, vanilya eklenir ve ocağın altı kapatılır.
  5. Kenara alınan muhallebiye, krem şanti eklenip bolca mikserle çırpılır.
  6. Yapım aşamasına geçecek olursak; kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcamın dibine yayalım.
  7. Sonra muhallebinin hepsini döküp, kaşıkla güzelce yayalım.
  8. Kalan kadayıfı, hemen muhallebinin üzerine koymayın yoksa yumuşak oluyor. Çıtır olması için, kalan kadayıfı servise yakın üzerine koyun.
  9. Tatlı, dolapta 4-5 saat dinlensin.
Ben kalabalık misafir için tarifi arttırıp yaptım, siz isterseniz azaltıp yapabilirsiniz.
Afiyet olsun. 💁🏻‍♀️.

Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet güllaç yaprağı
  • 2 litre süt
  • 2.5-3 su bardağı şeker
  • Ceviz
Üzerine;
  • Çilek
  • Toz Antep fıstığı
  • Ceviz

Güllaç Tarifi Yapılışı

  1. Süt ve şeker ocağa alınır. Süt ılıyınca (el yakmayacak şekilde olacak fazla sıcak olursa güllacınız hamur olur) güllaç yaprakları el ile parçalara bölünerek dikdörtgen borcama kat kat serilir.
  2. Aralarına 2’şer 3’er kepçe ılık süt dökülür. 6 yaprak serildikten sonra arasına ceviz eklenir. Kalan 6 yaprakta aralarına süt dökülerek serilir. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir. Servise hazır afiyet olsun:).

Dalgona Kahve Tarifi

Dalgona Kahve Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • Soğuk veya sıcak süt (kahve bardağınız miktarınca)
  • Soğuk yapacaksanız bir kaç adet buz

Dalgona Kahve Tarifi Yapılışı

  1.  Kahve ve şekeri bir kaba alalım. Üzerine sıcak suyumuzu ekleyelim ( ben kavanozda yapıyorum daha çabuk köpürüyor).
  2.  Mikser yardımıyla ara vermeden çırpalım (süt köpürtücü de kullanabilirsiniz).
  3.  Bu işlem sonucunda kahveniz açık renkli krema gibi bir kıvam alacaktır.
  4. Soğuk yapacaksanız kahve bardağınıza buzları koyalım ve soğuk ya da sıcak sütünüzü bardaklara boşaltalım.
  5. Üzerine kahve kremamızı güzelce kaşık yardımıyla koyup şekil verelim ☺️.
Afiyet olsun.Yanına trileçe tatlısı tavsiyemdir 🥰

Saray Sarması Tarifi

Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • Muz çeşıtli süslemeler
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket krem şanti

Saray Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Bunun için muhallebi için verilen malzemeleri uygun bir tencereye alalım ve karıştırarak pişirelim.
  2. Muhallebimiz kaynayıp göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatarak koyu bir kıvam alan muhallebimiz hazır.
  3. Daha sonra fırın tepsimizin üzerini streç ile kaplayalım ve Hindistan cevizini üzerine serpelim.
  4. Sonrasında hazırladığımız muhallebiyi Hindistan cevizinin üzerine gezdirerek dökelim.
  5. Muhallebinin her yerinin eşit ve düzgün olması için spatula ile düzgün bir şekilde yayalım.
  6. Tatlımızı muhallebimiz soğuyana kadar oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirelim.
  7. Tatlımız dinlenirken krem şantisi için krem şantiyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayalım.
  8. Soğuyan muhallebimizin üzerine krem şantiden alalım ve eşit ve düzgün olacak şekilde yayalım.
  9. Hazırladığımız tatlımızı 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  10. Dinlenen tatlımızı 12 eşit parça olacak şekilde keselim.
  11. Streç filmden destek alarak her dilimi hafifçe kaldıralım ve rulo şeklinde saralım. Bu şekilde tüm dilimleri sararak servis tabağımıza yerleştirelim.
  12. Ben tatlımın üzerini muz ve jelibon ile süsledim. Siz dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 🙋‍♀️.

Şekli Şahane Sütlü Kahveler Tarifi

Şekli Şahane Sütlü Kahveler Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı granül kahve (ben gold kullandım)
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (azaltıp, çoğaltabilirsiniz)
Üzerine;
  • Hazır çikolata sosu

Şekli Şahane Sütlü Kahveler Tarifi Yapılışı

  1. Sütü fincanlardan 1-2 parmak eksik ölçüp, cezveye alıp kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Ben 3 fincanlık yaptım, 1’ini küçük fincanlara paylaştırdım.
  2. Kahveyi, şekeri ve sıcak suyu cam kavanoza alıp, 3 dakika rengi açılana kadar çırpalım.
  3. Fincana önce kahve karışımını, sonra yavaşça sütü koyalım ve köpükleri kaşıkla yayalım.
  4. Çikolata sosuyla fincanın ortasından başlayarak, ara vermeden yuvarlak halka yapalım.
  5. Kürdanla ortadan 4 çizgi dışarıya, sonra 4 çizgi içeriye çizik atalım.
  6. Sekli şahane kahveler hazır.
Afiyet olsunn ☕.

Diyet Tam Buğdaylı Tava Ekmeği Tarifi

Diyet Tam Buğdaylı Tava Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • yarım kilo tam buğdaylı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant kuru maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Diyet Tam Buğdaylı Tava Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri büyük bir kabın içine alıp yoğuralım ve elimize yapışmayacak kıvamda hamur elde edelim.
  2. Hamurumuzun ağzını iyice kapatıp mayalanması için 1-2 saat bekleyelim.
  3. Hamurumuz mayalandıktan sonra tezgahımızın üzerine un serpip yumaklar halinde ayıralım ( yumakları istediğiniz ekmek kalınlığı veya büyüklüğü nasıl olmasını isterseniz o şekilde yapabilirsiniz)
  4. Daha sonra yumakların üzerine az miktarda un serperek elinizle yada düzgün olmasını isterseniz oklava yardımıyla açabilirsiniz.
  5. Teflon tavanızı ocağa koyup altını orta ateşte hafifçe kızdırdıktan sonra hamurlarımızı tavaya alıp arkalı önlü pişilerim ve ekmeklerimiz hazır 🥰.Eğer fazla yapmak isterseniz un ve suyu artırarak daha fazla hamur elde edebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰. Not: günlük yeme miktarı elinizin büyüklüğünde olmalıdır.

Tekli Ramazan Pidesi Tarifi

Tekli Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1/3 paket yaş maya(10-15 gr)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (ele yapışan bir hamur olacak)
Tabanı için;
  • Mısır unu
Bulamaç için;
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Kavrulmuş susam
  • Çörekotu

Tekli Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak suyu, mayayı ve tuzu karıştıralım.
  2. Maya eriyince içine azar azar un ekleyelim. Elimize yapışır bir hamur olacak.
  3. Hamurumuzun üzerini streç film ile kapatarak bir saat mayalanmaya bırakalım.
  4. 1 saat sonra elimizi unlayarak biraz daha yoğurup yarım saat daha dinlendirelim.Bu arada bulamaç için gereken tüm malzemeleri karıştıralım.
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye mısır unu serpelim ve hamuru üzerine alalım.
  6. Bulamaca batırdığımız elimizle şekil verelim. Kalın olmayacak şekilde tepsiye yayalım. Şekillerin üzerinden iki defa geçelim ki pişerken bozulmasın.
  7. Son olarak yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırarak üzerine sürelim ve zevkimize göre kavrulmuş veya normal susam ve çörek otu serpelim.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.İlk çıktığında çıtır olacaktır giderek yumuşayacaktır.Afiyet olsun :).

5 Dakikada Efsane Kakaolu Puding Tarifi

5 Dakikada Efsane Kakaolu Puding Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası (Yoksa mısır nişastası da olur ama buğday nişastası ile kıvamı daha iyi olur )
  • 2 yemek kaşığı kakao

5 Dakikada Efsane Kakaolu Puding Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri bir tencereye alıp ocağa koymadan önce hepsini karıştırıyoruz ve sıvı bir kıvamı olana kadar.
  2. Daha sonra ise ocağa koyuyoruz ve 5 dakika boyunca devamlı karıştırıyoruz (5 dakikadan fazla tutmayın)
  3. 5 dakikanın sonuna doğru koyulaşıcak koyulaşınca ocaktan alıyoruz (eğer fazla koyulaşırsa içine birazcık süt ekliyerek biraz sıvılaştırabilirsiniz ) ve hazır. Afiyet olsun 😊.