20 Mayıs 2020 Çarşamba

Dereköy Sınır Kapısı giriş ve çıkışlara açıldı

Kırklareli Valiliğinden, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir süre önce yolcu ve araç trafiğine kapatılan Dereköy Sınır Kapısı'nın açıldığı bildirildiValilikten yapılan açıklamada, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'ndan giriş yapacak vatandaşların 14 gün süreli evlerinde izolasyona alınacağı belirtildi.

Yurt dışından Türkiye'ye giriş yapacak vatandaşların alınan tüm tedbirlere uyması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bugün itibarıyla Dereköy Sınır Kapısı giriş ve çıkışlara açıldı. Ülkemize giriş yapmak isteyen Türk vatandaşları ile ülkemizde oturma iznine sahip Yunanistan, Bulgaristan ve üçüncü ülke vatandaşlarının belirlenen yerlerde 14 gün karantina uygulanmasına dair alınan İl Hıfzıssıhha Kurul kararı iptal edilmiştir. Buna göre ilimize Dereköy Sınır Kapısı'ndan giriş yapan kişilerin gerekli kontrollerini müteakip 14 gün izolasyon ve izlem için onam formları imzalatılarak evlerine gönderileceklerdir."

Türkiye Varlık Fonu kamu bankalarının sermaye artırımı sürecini tamamladı

Türkiye Varlık Fonu'ndan yapılan açıklamada, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank için gerçekleştirilecek 21 milyar TL'lik sermaye artırım işleminin tamamlandığı belirtildi.TVF’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Türkiye Varlık Fonu (TVF) olarak 11 Mayıs'ta yaptığımız açıklamada duyurduğumuz T.C. Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Halk Bankası AŞ ve Türkiye Vakıflar Bankası TAO'nun çekirdek sermayelerinin 21 milyar TL artırılması süreci tamamlanmıştır.
Finansal piyasalarda istikrar ve derinliği destekleme misyonumuz doğrultusunda kamu bankalarımızın sermaye yapılarının güçlendirilmesi ve yeterliliklerinin desteklenmesi amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu işlem sonucunda Türkiye Halk Bankası AŞ'deki ortaklık payımız yüzde 75,29 ve Türkiye Vakıflar Bankası TAO'daki payımız ise yüzde 35,99 olmuştur.
T.C. Ziraat Bankası AŞ hisselerinin tamamı hali hazırda TVF bünyesinde bulunmaktadır. Finansal ve ekonomik istikrarın sağlanmasında kritik rol üstlenen kamu bankalarımızın COVID-19 sürecinde desteklenmesi amacıyla yapılan işleme ilişkin detaylar Türkiye Halk Bankası AŞ ve Türkiye Vakıflar Bankası TAO'nun yaptığı Özel Durum Açıklamaları'nda yer almaktadır. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Son dakika… İtalya’da güncel can kaybı ve vaka sayısı açıklandı

Corona virüsü salgını nedeniyle İtalya'da son 24 saat içinde 161 kişi daha hayatını kaybetti. Ülkede toplam ölü sayısı 32 bin 330'a yükseldi. Vaka sayısı da 665 artarak 227 bin 364 oldu.

Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi

Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boyda rendelenmiş domates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ bir kaşığını tereyağ olarak kullanabilirsiniz
  • 2 tepeli dolu yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 6 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı tel sehriye
  • 1 adet bulyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhaba muhteşem bir çorba tarifim var size yapımı kolay besleyici evdeki malzemelerle yapabileceğiniz lezzetli tam kıvamda bir çorba denemek isterseniz buyrun 🤗❤
  1. Tencereye yağı döküp ocağa alın ,unu ekleyip yarım dakika yakmadan kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
  2. Salçayı ekleyin yarım dakika da bu şekilde kavurun.
  3. Domates rendesini ekleyip karıştırarak 2 dakika pişirin .
  4. Suyu azar azar ekleyip tel çırpıcıyla topak kalamayacak şekilde karıştırın .
  5. Ocaktan indirilmeden pürüzsüz bir kıvamda olması için blederle çekin.
  6. Bulyonu ve baharatları ekleyip kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin .
  7. Kaynamaya başlayınca şehriyeyi ilave edin ve karıştırarak şehriyeler uzayıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin.

Lezzeti Şahane Tavuk Kalamar Tarifi

Lezzeti Şahane Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket Bonfile Göğüs
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
  • 1 diş sarımsak
Sosu için:
  • 1 yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 5 yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat

Lezzeti Şahane Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı

  1. Sosu için yumurta, maden suyu, un, kabartma tozu, karbonat bir kapta çırpılır.
  2. Bonfile göğüs julyen doğranır. Derin bir kaba alınır.
  3. Üzerine pul biber, kekik, tuz, karabiber ve sarımsak eklenir. Güzelce
    karıştırılır.
  4. Daha sonra hazırlanan karışım baharatlı tavukların üzerine dökülür. Bir güzel karıştırılır.
  5. Üzeri streç ile kapatılarak 1 saat dolapta dinlendirilir.
  6. Dinlenen tavuklar sostan alınıp kızgın yağda arkalı önlü güzelce kızartılır. Tavuk kalamarımız servise hazır. Afiyet olsun.

Beşamel Soslu Ispanaklı Fırın Makarna Tarifi

Beşamel Soslu Ispanaklı Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna spagetti
  • Yarım paket dondurulmuş ıspanak (ben superfresh kullanıyorum daha rahat oluyor. İsterseniz normal yarım kilo ıspanak kullanabilirsiniz)
  • 2-3 kaşık sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber,
  • Tuz
Beşamel sos için;
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 bardak süt
  • Tuz
Üzeri için bol kaşar peyniri rendesi

Beşamel Soslu Ispanaklı Fırın Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle makarnamızı haşlayıp süzüyoruz.
  2. Makarnalar haşlanırken biz soğanları küp doğrayıp biraz sıvı yağda kavuruyoruz.
  3. Üzerine ıspanakları ekleyip beraber kavurmaya devam ediyoruz.
  4. İçerisine tuz karabiber ekleyip kenara alıyoruz..
  5. Beşamel sosu yapmak için tereyağ ve unu bir arada iyice kavuruyoruz.
  6. Unun kokusu cıkınca sütü ve tuzu ekliyoruz ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kaynayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  7. Büyük bir kasede ıspanak ve makarnayı karıştırıyoruz.
  8. Sosun yarısını da bu karışıma yediriyoruz.
  9. Büyük boy dikdörtgen borcamı az sıvı yağ ile yağlayıp bu karışımı borcama yayıyoruz.
  10. Üzerine kalan sosu döküyoruz ve düzeltiyoruz.
  11. En üste kaşar rendesi koyuyoruz.. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz..
    Afiyet olsun

Karışık Mor Lahana Salatası (Turşu Tadında) Tarifi

Karışık Mor Lahana Salatası (Turşu Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy lahananın yarısı
Lahanayı ovmak için;
  • 1/2 (yarım) limon küçükse 1 limon
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker (isteğe göre)
Salata için;
  • 1 orta boy havuç
  • 4-5 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • Biraz maydanoz
  • Zeytin yağı
  • Limon
  • Tuz

Karışık Mor Lahana Salatası (Turşu Tadında) Tarifi Yapılışı

  1. Mor lahanayı ince ince doğrayalım.
  2. Bir kaba alalım. Üzerine tuz, şeker, sirke ve yarım limonu sıkalım elimizle iyice ovalım.
  3. Üzerini streçle saralım dolapta bekletelim.
  4. Sabahtan akşama kadar bekletirseniz tam turşu tadında dolacaktır.
  5. Sonra ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş havuç, zeytinyağı ve mısırları da koyup iyice karıştırıp servis tabağına alalım.
Afiyet olsun 😋 💜.

Alman Pastası Tarifi

Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için :
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Alman Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Bir kapta 2 adet yumurta ile 1, 5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
  2. Daha sonra kalan malzemeleri ekleyerek güzelce çırpın.
  3. Hazırlamış olduğumuz hamuru yağlamış olduğunuz kalıba döküyoruz.
  4. 170-180 derecede fırında güzelce kontrollü bir şekilde pişmeye bırakıyoruz. Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakıyoruz.
  5. Krema için yukarıda belirtilen malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  6. Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölün.
  7. Keklerin arasına tüm kremayı dökün ve eşit olarak yayın.
  8. Üzerine muz, damla çikolata vb isteğe bağlı olarak konulabilir. (ben ekledim) kekin diğer kısmını kapatın ve en üstüne pudra şekeri serpin.

Kuru Meyveli Pırasa Tarifi

Kuru Meyveli Pırasa Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 dal ince pırasa
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı karışık kuru meyve
  • (ben hazır kuru meyve mix kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • Yarım çay bardağı pirinç(10 dk pişmiş)
  • 1, 5 çay bardağı ılık su

Kuru Meyveli Pırasa Tarifi Yapılışı

  1. Pırasaları verev doğrayalım.
  2. Tencereye sıvı yağ koyup pırasaları rengi değişene kadar pişirelim.
  3. Üzerine şekeri, tuzu, kuru meyveleri koyup karıştıralım.
  4. Suyu da ekleyip pişirelim.
  5. Suyu çekince yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.

Örgü Tatlısı Tarifi

Örgü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 150 gram tereyağ(oda sıcaklığında)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığının ucuyla tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İçi için;
  • 1 su bardağı ezilmiş ceviz
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu(yada ince bir dilim limon)

Örgü Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti için şeker ve su tencereye alınır. Kaynadıktan sonra limon suyu(ince bir dilim limon) eklenir ve 20 dk daha kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
  2. Un hariç bütün malzemeler yoğurma kabına alınır. Karıştırılır.
  3. Yavaş yavaş un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Hamur 15 dk dinlendirilir.
  4. Ceviz büyüklüğünde beze alınıp tezgahın üzerinde el ile bastırılarak açılır.
  5. Kenarları bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında kesilir.
  6. Ortasına ceviz koyup kenardaki kesilen hamurlar örgü şeklinde içe kapatılır.
  7. Fırın tepsisine koyulur(tepsiyi yağlamanıza gerek yok)ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra 3 dk bekletilip soğuk şerbet verilir.
  8. Tatlının altı şerbeti çekince ters çevrilir ve üstününde çekmesi sağlanır.  Yarım saat ters durması yeterlidir. En az 3 saat şerbeti çekmesi için dinlendirilir. Afiyet olsun :)
Not;tatlının şerbetini vermeden önce tepside hepsini bir araya toplayın. Böylece daha çabuk ve daha eşit şerbet çekmiş olacaklar.
Çok lezzetli kıyır kıyır ağızda dağılan ve benim çok güvendiğim bir tarif. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. 🌸💜.

Yulaflı Mısır Gevreği (Hurmalı Top) Tarifi

Yulaflı Mısır Gevreği (Hurmalı Top) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı dolusu yulaf ezmesi
  • 15 adet hurma
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 10 adet fındık
  • 10 adet ceviz
  • 1.5 yemek kaşığı dolusu bal
Üzerine ;
  • 1 kase yulaflı mısır gevreği
  • bir kaç ceviz
  • 100 grm bitter çikolata

Yulaflı Mısır Gevreği (Hurmalı Top) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hurmaları sıcak suda bekletelim. Rondodan yulafı un halinde olacak şekilde geçelim.
  2. Yumuşayan hurmaları rondodan geçirelim ve son olarak üzerine fındığı, cevizi, hindistan cevizi ve balı ilave ederek son defa rondodan geçirelim.
  3. Tüm malzemeleri bir kaba alalım ve küçük parçalara bölerek yuvarlak toplar yapıp mısır gevreğe bulayalım.
  4. Üzerini süslemek için benmari usulü eritilmiş çikolataya bulayıp ceviz ile süsleyebilirsiniz yada sade de bırakabilirsiniz.
Çok güzel atıştırmalık bir tarif kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum 😋🌰Şimdiden afiyet olsun.

Baklava Tatlısı Tarifi

Baklava Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 bardağa yakın un
İç harcı
  • 500 gram ceviz
Üzeri için
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
  • 4 buçuk su bardağı su
  • 4 bardak su bardağı şeker
  • 3,4 damla limon suyu

Baklava Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle un hariç bütün malzememizi yoğurma kabına alalım.İyice karıştırıp unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Yarım saat dinlendiriyoruz.
  3. Şerbeti ben hamuru yoğurduktan sonra kaynatmaya başladım. Çünkü uzun bir zaman kalıyor. Suyu ve şekeri tencereye alıp ocakta 15 dk pişirmeye başlayalım. Bir taşım kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyebiliriz.
  4. Dinlenen hamurumuzu 4 e bölüp 40 küçük bezeye ayırıyoruz.
  5. 10 narlı bezeler halinde dizelim. Bezelerimizi açalım.
  6. Aralarını ceviz serpelim. Her kattan sonra ceviz serpiyoruz.
  7. Bittikten sonra baklavayı kesip eritilmiş margarin ve sıvı yağı gezdirelim .
  8. 180 derece fırında pişirdiğimiz tatlımıza şerbeti döküp dinlendirelim.
Afiyet olsun.

Kıyır Kıyır Poğaca Tarifi

Kıyır Kıyır Poğaca Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım paket margarin (tereyağı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta ( 1 sarı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • Alabildiğine un( 2, 5 su bardağı kullandım)
İç harcı;
  • Lor peynir maydanoz
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Susam
  • Çörek otu

Kıyır Kıyır Poğaca Tarifi Yapılışı

Kıyır kıyır ağızda dağılan poğaçanın tadına doyamayacaksınız. Acil durumlarda çayınız demlenirken hemen hazırlayacağınız bir tarif.
  1. Margarin, sıvı yağ, yoğurt, şeker, tuz, yumurta, kabartma tozu bir kaba alınır iyice karıştıralım.
  2. Azar azar un eklenerek iyice yoğuralım.
  3. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurdan cevizden büyük parçalar alınır ve açılıp iç harç koyalım. ( 30 tane çıkardım).
  5. Poğaçalar tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürülür, susam ve çörek otu ile süsleyelim.
  6. 180 derecede 25 dakika kontrollü pişirelim. İki tepsi olduğu için üsttekinin üstü kızarınca yer değiştirdim( 15 dakika da oldu fırınımda)
Afiyet olsun.