Bombolone İtalyan Usulü Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 çay bardağı sıcağa yakın ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant kuru maya
- Yarım çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 2. 5-3 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı +2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Kızartmak için:
- Kızgın sıvı yağ
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Bombolone İtalyan Usulü Tarifi Yapılışı
- Hamurumuzu malzemelerini hazırlayıp ve yoğurup 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
- O sırada kreması için bütün malzemeleri tereyağ hariç bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.
- Ve son olarak tereyağını ilave ediyoruz.
- Ve iyice soğutuyoruz.
- Hamurumuz geldikten sonra bir merdane yardımı ile 1 parmak kalınlığından açıp bir bardak ile kesiyoruz.
- Önceden hazırladığım kare yağlı kağıtları tepsiye yan yana dizip.
- Kestiğim hamurları tepsiye yapışmaması için kağıtlarım üzerine yerleştiriyorum.
- Üzeri kapalı bir şekilde yeniden mayalandırıyorum yarım 🕒 kadar.
- Hamuru elinize temas etmeden aksi taktirde şekilleri bozulur ve mayası söner.
- Bu yüzden tavaya indirirken kağıdın kenarıyla yavaşca indirin.
- İki yönlü kızartın. Soğuduktan sonra arasını bıçak ile kesin, kremasını sıkın ve üzeri pudra şeker ile servis edin.
- Krema yerine reçelde kullanabilirsiniz dolgusuna.
Afiyet olsun😊👌👍.