Trileçe Çok Basit Tarif Tarifi İçin Malzemeler
Kek için :
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 /2 çay bardağı su
- 2 su bardağı un
- 1 vanilin
- 1 kabartma tozu
Süt sosu için :
- 5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket sıvı krema (isteğe bağlı)
Sütünü çeken kek üzerine :
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
Karamel sos için:
- 1 çay bardağı şeker
- 1 buçuk çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı nişasta (Nişastayı ekstradan 1 su bardağı suda açın)
Trileçe Çok Basit Tarif Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Ardından su, yağ, un, kabartma tozu ve vanilin de eklenerek karıştırılır.
- 180 derece ısınmış fırına verilir. (ben dikdörtgen borcam kullandım. Kap değiştirmek istemeyenler borcam kullanmalı. ) üstü pembeleşene kadar pişirilir.
- Kürdan yardımıyla pişip pişmediği kontrol edilir. Pişen kekin ilk sıcağı çıkmalıdır. Bu arada süt, krema ve şeker karıştırılır şeker eriyene kadar.
- İlk sıcağı çıkan keke dökülür. O dinlenirken krem şantiyi de yapıp dolabta bekletin.
- Ardından karamel sos için şeker bir tavaya alınır ve kahverengi bir şekilde şeker eriyene kadar beklenir dikkat edin yanmasın. Ardında kontrollü bir şekilde su eklenir. Yavaş yavaş karıştırın.
- Ardında suda açtığınız nişastayı da ekleyin.
- Kıvam alana kadar yavaş yavaş karıştırın.
- Hazır olan sosu soğuması için bir kenara alın. Bu arada sütünü çeken keke hazırladığımız krem şantiyi yayalım.
- Azıcık ayırıp üzerine de kullanabilirsiniz.
- Soğuyan karamel sos üzerine gezdirilir ve ayrılan krem şantiyle süslenir. Afiyet olsun.