21 Ağustos 2020 Cuma

Renkli Pilav Tarifi

 

Renkli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım adet mor lahana
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Renkli Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci ilave ederek güzelce kavuralım.
  2. Kavrulmakta olan pirincin üzerine süzgeci yerleştiriniz. (bu arada pirinçin altını kısmayı unutmayın)
  3. Bir adet mor lahanayı ikiye bölünüz. Birini süzgecin üzerine alınız.
  4. Mor lahananın üzerine iki yemek kaşığı kadar sirke döküp rengini vermesini bekleyiniz. Yeterli olacak kadar sıcak suyu ekleyip pirinçler pişene kadar kısık ateşte pişiriniz.
  5. 10-15 dk dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kabak Cacık Tarifi

 

Kabak Cacık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane orta boy taze kabak
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak

Kabak Cacık Tarifi Yapılışı


  1. Kabaklarımı soyup rendeledim.
  2. Yoğurduma ekleyip karıştırdım.
  3. Yoğurduma su, tuz ve sarımsak ekleyip tekrar karıştırdım.

Bruschetta Tarifi

 

Bruschetta Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 tost ekmeği
  • 2 domates
  • 5 taze fesleğen
  • 2 taze soğan
  • 10 gr yeşil zeytin
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber isteğe göre

Bruschetta Tarifi Yapılışı

  1. Tost ekmeklerini tost makinesinde kızarana kadar bekletin.
  2. Sebzeleri ufak ve ince doğrayın ve hepsini karıştırın.
  3. Tost ekmeklerini ikiye bölün ve domates karışımını üstüne koyun. İsteğe göre yeşil zeytin ile süsleyin.
    🍅ister kahvaltı ister öğle vakti veya gece. Her vakte uygun hafif atıştırmalık lezettli bruschetta tostlar. 🍅.
    Deneyenlere afiyet olsun! 🥪.

Starbucks Cookie Tarifi

 

Starbucks Cookie Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1,5 bardak şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 50 gram damla çikolata
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 300 gram un

Starbucks Cookie Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri biraz çırpın.
  2. Ceviz ve çikolata hariç tüm malzemeleri koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun.
  3. Elinize yapışmayacak bir kıvam alınca ceviz ve çikolatayı da ekleyip tekrar yoğurun.
  4. Streç filme rulo yapıp sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin. ( ben dondurucuda 15, 20 dk beklettim)
  5. Hamurumuzu 1, 1. 5 cm kalınlığında kesip fırın tepsisine dizelim.
  6. 160° önceden ısıtılmış fırında 15, 16 dk pişirin. Afiyet olsun 💕

Kabak Balığı Tarifi

 

Kabak Balığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet kabak
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt ve pulbiber

Kabak Balığı Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları yıkayıp uç kısımlarını bıçakla kesin.
  2. Kabağın büyüklüğüne göre uzunlamasına 4e yada 6a bölün derin ve geniş bir tencereye suyu alıp kaynatın su kaynamaya başlayınca içine kabakları atın.
  3. 6 dk pişirip hemen çıkarın fazla yumuşak olmasınlar suyunu iyice süzsün.
  4. Geniş bir tabağa iki yumurtayı çırpın.
  5. Diğer bir geniş tabağa mısır unu ,tuz ,karabiber karıştırın.
  6. Kabakları önce yumurtaya sonra mısır ununa bulayıp kızartın.
  7. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pulbiber gezdirip servis edebilirsiniz afiyet olsun ☺.

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

 

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kabak çiçeği
  • 1 soğan
  • 1 kase pirinç
  • 1 er silme yemek kaşığı domates biber salçası
  • Zeytinyağ
  • Taze veya kuru nane (1 si de olur)
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Üzeri için

  • Yoğurt veya limon
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Dereotu

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağ ile soğanlarımızı kavuruyoruz.
  2. Sonra salçaları ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  3. Sonra pirinci ekliyoruz.
  4. Sonra 1 çay bardağı sıcak su ve baharatları da ekleyip içimizi hazırlıyoruz.
  5. Kabak çiçeğinin kolay açılması için bir kez sıcak suya batırıp çıkarıyorum veya ılık suda bekletebilirsiniz.
  6. Sonra içini doldurup tencere ye diziyoruz. Yaklaşık 2 su bardağı su ile pişiriyoruz. Ama bu dolmada farklı olarak suyu bittikçe üzerine su ekliyoruz. Hepsini birden eklemiyoruz çünkü çiçekler çok narinler. 20 dakikada pişiyor.
  7. Sonra sarımsaklı yoğurt ile veya limon sarımsak sosu ile servis edebilirsiniz.

Taze Fasülye Kızartması Tarifi

 

Taze Fasülye Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze fasülye
  • Su
  • Tuz
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • Sıvı yağ

Taze Fasülye Kızartması Tarifi Yapılışı


  1. Fasulyelerimi yıkayıp üçe böldüm kaynamış suda çok fazla öldürmeden haşladım suyunu süzdüm.
  2. Mısır unu ve tuz ile karıştırın.
  3. Tavama yağ döktüm ve fasulyelerimi tavama dizdim hepsini bir anda dizmedim tavamın tabanına sığacak kadar dizdim fasulyeleri orta ateşte iki taraflı çevirerek pişirdim.
  4. Tavanızın kapağı varsa tava kapağında çevirin yoksa tavanıza uyacak bir düz yemek tabağıyla çevirebilirsiniz.

Yedirdikçe Yediren Tavuk Sarması Tarifi

 

Yedirdikçe Yediren Tavuk Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk göğsü
  • Göğsü sarmak için kürdan
  • Yarım paket mantar
  • 1 küçük kase çekirdeği alınmış yeşil zeytin

Köfte için malzemeler

  • 500 gram dana kıyma
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Kekik
  • Kimyon
  • 2 yemek kaşığı suda bekletilmiş pirinç
  • 2 yemek kaşığı galeta unu yada ekmek içi

Yedirdikçe Yediren Tavuk Sarması Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak göğsümüzü elimizle inceltiyoruz ve iyice büyütüyoruz açarak.
  2. Köftemizi malzemeleri koyup hazırlıyoruz.
  3. Cevizden biraz büyük şekilde elimizle yuvarlayıp göğsün içine köfteyi koyuyoruz ve kurdanla bohça şeklini yapıyoruz.
  4. Kalan köfteyi de ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tencerenin içine koyuyoruz.
  5. Yarım paket mantarımızı elimizle bölerek içine koyuyoruz ve zeytinleri de koyup pişiriyoruz.
    Not: pirinç suda beklediği için kırılma kıvamına gelecektir elimizle pirince kiralım ve kıymayla o şekilde buluşturalım.
    Kıymanız yağsız ise çok az yağ koyabilirsiniz.

Dev Cookıe Tarifi

 

Dev Cookıe Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı beyaz şeker
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı+2 silme yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 paket sütlü çikolata

Dev Cookıe Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı ve şekeri iyice mikserde çırpalım.
  2. İçerisine yumurtayı, unu, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. En son çikolataları küçük küçük doğrayıp ekleyip elimizle yoğurup düz yuvarlak bir kalıba aktaralım.
  4. 180 derecede 15-18 dakika arası pişirelim.Afiyet olsun.

Patates Püresi Yatağında Misket Köfte Tarifi

 

Patates Püresi Yatağında Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için

  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 küçük soğan rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber, kimyon, pulbiber, tuz
  • Maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (Kızartmak için)

Köfte sosu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • Tuz, karabiber

Püresi için

  • 6 adet haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı sıcak süt
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Patates Püresi Yatağında Misket Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köfte için derin bir kap alalım.
  2. İçine gerekli malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Sonrada köftelere misket şekili verip 30 dk buzdolabında bekletin.
  4. Bekledikten sonra tavada kızartıyoruz.
  5. Kızardıktan sonra aynı tava ile sosunu yapın öncelikle tereyağı ve salçayı ekleyip kavurun.
  6. Üzerine su ekleyip kaynamaya bırakın.
  7. Kaynadıktan sonra baharatları ve köfteleri ekleyin ve kapağını kapatıp 30 dk kısık ateşte kaynatıyoruz.
  8. Püresi için haşlanmış patatesleri sıcakken üzerine tereyağı ekleyip ezerek karıştırın ve azar azar sıcak süt ekleyin kıvamını alınca tuz ve karabiber ekleyin.Afiyet olsun deneyenlere şimdiden ☺️.

Trileçe Çok Basit Tarif Tarifi

 

Trileçe Çok Basit Tarif Tarifi İçin Malzemeler

Kek için :

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 /2 çay bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 1 vanilin
  • 1 kabartma tozu

Süt sosu için :

  • 5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket sıvı krema (isteğe bağlı)

Sütünü çeken kek üzerine :

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Karamel sos için:

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 buçuk çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta (Nişastayı ekstradan 1 su bardağı suda açın)

Trileçe Çok Basit Tarif Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  2. Ardından su, yağ, un, kabartma tozu ve vanilin de eklenerek karıştırılır.
  3. 180 derece ısınmış fırına verilir. (ben dikdörtgen borcam kullandım. Kap değiştirmek istemeyenler borcam kullanmalı. ) üstü pembeleşene kadar pişirilir.
  4. Kürdan yardımıyla pişip pişmediği kontrol edilir. Pişen kekin ilk sıcağı çıkmalıdır. Bu arada süt, krema ve şeker karıştırılır şeker eriyene kadar.
  5. İlk sıcağı çıkan keke dökülür. O dinlenirken krem şantiyi de yapıp dolabta bekletin.
  6. Ardından karamel sos için şeker bir tavaya alınır ve kahverengi bir şekilde şeker eriyene kadar beklenir dikkat edin yanmasın. Ardında kontrollü bir şekilde su eklenir. Yavaş yavaş karıştırın.
  7. Ardında suda açtığınız nişastayı da ekleyin.
  8. Kıvam alana kadar yavaş yavaş karıştırın.
  9. Hazır olan sosu soğuması için bir kenara alın. Bu arada sütünü çeken keke hazırladığımız krem şantiyi yayalım.
  10. Azıcık ayırıp üzerine de kullanabilirsiniz.
  11. Soğuyan karamel sos üzerine gezdirilir ve ayrılan krem şantiyle süslenir. Afiyet olsun.

Mükemmel Baharatlı Kabak Yemeği Tarifi

 

Mükemmel Baharatlı Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 3 kabak
  • 1 patates
  • Yarım yemek kaşık domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığından az karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 ölçek tuz
  • 1 tahta kaşık yağ (ben zeytin yağı ile yaptım isteyen normal sıvı yağ ile yapabilir)
  • Acı olması için 3 tane kırmızı kurutulmuş biber

Mükemmel Baharatlı Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Soğan yemeklik doğranır yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Kabaklar dışı soyulur (ben alacalı soydum) küp küp doğranır.
  3. Patatesler soyulur lup küp doğranır.
  4. Soğanla sotelenir. (kapak kapalı 4-5 dakika) bulgur eklenir.
  5. Tuz ve baharatlar eklenir.
  6. Üzerine geçinceye kadar sıcak su eklenir. Kapak kapatılıp pişmeye bırakılır.

Kıymalı Kabak Musakka Tarifi

 

Kıymalı Kabak Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet kabak
  • 2 büyük boy domates
  • 1 büyük boy soğan
  • Yarım kilo kıyma
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karışık salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz, pulbiber

Kıymalı Kabak Musakka Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kıymamızı ve soğanımızı yağda kavuruyoruz suyu bitene kadar.
  2. Üzerine kabuklarını soyduğumuz domatesi rendelenmiş şekilde ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. 1 tatlı kaşığı karışık salçamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz.
  4. Sosu pişerken kabakları tırtıklı bıçakla pijamalı soyup halka olarak doğruyoruz.
  5. Sosumuz kendi suyunu çekince kabakları ve 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 15 dk pişirmeye bırakıyoruz.
  6. Kapatmadan hemen önce maydanozuda atıp karıştırıyoruz. Kabakların çok yumuşamamasına dikkat edelim arada kontrol ederek pişirelim. Herkese afiyet olsun :).