23 Ağustos 2020 Pazar

Karnıyarık (Yağda Kızartılmadan) Tarifi

Karnıyarık (Yağda Kızartılmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 250-300 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Zeytinyağ
  • Tereyağ
  • Domates salçası
  • Biber salçası( isteğe bağlı)
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Kekik

Karnıyarık (Yağda Kızartılmadan) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanlarımızı karnıyarık moduna getirelim ve bir fırın tepsisine dizelim ayrı bir kaba zeytinyağ koyup fırça yardımıyla patlıcanların her yerini yağlayalım güzelce .
  2. Fırını 200 dereceye alıp biraz ısındıktan🔥 sonra fırına tepsiyi koyalım 1 saat boyunca patlıcanlar yumuşayana kadar bekletelim.
  3. Fırından fırına değişiklik gösterebilir görüntüden anlaşılır pişip pişmediği kontrol ederek ilerleyelim. 😇
  4. Patlıcanlar pişene kadar bizde iç malzemesini hazırlayalım.
  5. Kıymayı biraz zeytinyağında kavurup içine rondodan geçirdiğimiz soğan ve 2 adet yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  6. İçine 1 domatesi rendeleyip koyalım biraz kavurup 1 yemek kaşığı domates ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyelim.
  7. Tuzunu baharatlarını damak tadınıza göre ayarlayıp ekleyelim.
  8. Maydanozları da ince kıyıp ekleyelim biraz daha pişirelim içimiz hazır çok lezzetli sadece böyleyken bile yenebilir.
  9. İsterseniz içine 1 tatlı kaşığı tereyağ koyabilirsiniz daha lezzetli oluyor😋😋.
  10. Patlıcanlar istenilen yumuşaklığa gelince içlerini dolduralım üzerlerine biber ve domates koyalım.
  11. Salçalı sosunu biraz baharat ve tuz katarak ayarlayalım.
  12. Karnıyarıkların üzerine dökelim yine isteğe bağlı tepsiye tereyağ koyabilirsiniz 🥰.
  13. Tepsimizi 200 derece sıcaklıktaki fırına koyalım kaynayıp üzerindeki domates ve biberler pişene kadar bekletelim.
Afiyetler olsun 💐.

Tavada Pratik Patatesli Börek Tarifi

Tavada Pratik Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet günlük yufka
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Harcı için ;
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 büyük boy patates
  • Maydanoz
  • Pul biber
  • Tuz

Tavada Pratik Patatesli Börek Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayın süzüp ezin.
  2. Soğan ve salçayı kavurun patateslere ekleyin.
  3. Maydanoz tuz ve pul biber ekleyip karıştırın iç harcını hazırlayın.
  4. Yufkaları ikiye bölün.
  5. İç harcı yayın sağ sol kenardan az katlayın.
  6. Rulo sarıp altını yağladığınız tavaya gül şeklinde yerleştirin.
  7. Üzerine iyice yağ sürün.
  8. Üzerini kapakla kapatın büyük ocakta kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakın.
  9. Altı pişince ters çevirip diğer tarafında pişmesini sağlayın.
  10. İyice pişince servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ❤️

Magnolia Tarifi

Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) krema
  • 1 paket burçak bisküvi (petibör veya bebe bisküvisinde kullanılabilir)
  • Çilek veya muz

Magnolia Tarifi Yapılışı



  1. Uygun bir tencerede süt, şeker, yumurta, krema çırpılır ve pişirilir.
  2. Kaynamaya başlayınca vanilin ilave edilir ve 5 dk daha karıştırılır.
  3. Bisküvi rondodan geçirilir.
  4. Çilekler yıkanıp doğranır.
  5. Bisküviler en alta, çilekler kenarlara, krema ortaya gelecek şekilde dizdim ben.
  6. Dilediğiniz meyvelerle dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Afiyet olsun ☺️.

Süs Biber Turşusu Bu Tarif Kaçmaz Tarifi

Süs Biber Turşusu Bu Tarif Kaçmaz Tarifi İçin Malzemeler

  • İstediğiniz kadar süs biberi (5 kiloluk şişe için)
  • 7 çay bardağı sirke
  • 7 çorba kaşığı kalın salamura tuzu
  • 7 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 10-15 adet nohut
  • 10 adet sarımsak

Süs Biber Turşusu Bu Tarif Kaçmaz Tarifi Yapılışı

  1. Biberlerin yıkayalım.
  2. Sap kısımlarını keselim kabımıza dolduralım .
  3. Ayrı kapta sirkeyi ,limon tuzunu, tuzu, şekeri karıştıralım üzerine dökelim.
  4. Sarımsağı nohutu da ekleyip kalan kısmına su dolduralım.
  5. Ağzını kapatıp ters çevirelim.
  6. Açtıktan sonra soğuk bir ortamda muhafaza edin.

Mikrodalga Mug Kek Tarifi

Mikrodalga Mug Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı şeker
  • Yarım yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı vanilya
  • 2-3 kare bitter çikolata

Mikrodalga Mug Kek Tarifi Yapılışı

  1. Katı malzemeleri bir kupa içerisinde karıştırın.
  2. Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyin.
  3. İçine 2-3 kare bitter çikolatayı batırın.
  4. 600 watt mikrodalgada 1 dk pişirin.
  5. Kürdan ile kontrol edin.

Lutenitsa (Bulgar sosu) Tarifi

Lutenitsa (Bulgar sosu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg domates
  • 500 gram patlıcan
  • 500 gram kapya biber
  • 300 gram havuç
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı kaya tuzu(tuzunu siz ayarlayın)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
  • İstenirse kırmızı pul biber

Lutenitsa (Bulgar sosu) Tarifi Yapılışı

  1. Domatesler yıkanıp üstleri kesilecek.
  2. Birkaç parçaya bölüp çukur bir tencereye konulacak. Pişirilecek.
  3. Patlıcanlar birkaç yerinden delinecek kapya biberlerle birlikte pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine konulacak ve 200 derecelik fırında közlenecek.
  4. Havuçlar soyulup suyla haşlayacak.
  5. Sarımsaklar soyulacak.
  6. Pişmeye yakın olan domatesleri blendrla pürüzsüz hale getirilecek.
  7. Közlenen patlıcan ve biberler kabukları soyulup küçük küçük kesilecek.
  8. Pişen havuçlar blendrla ezilecek.
  9. Başka bir tencereye yağ konulacak, sarımsaklar minik kesilip ilave edilecek.
  10. Üzerine kesilen patlıcan biber ve havuç eklenecek.
  11. Domateslerde blendrla ezilip patlıcanlara eklenecek.
  12. Blendrla ezilip koyu bir sos olacak.
  13. İçine tuz ve baharatlar eklenecek bir kaç taşım kaynayınca.
  14. Yıkanmış kurulanmış kavanozlara konulacak.
  15. Not:kavanoz kapakları kaynatılacak.
  16. Kapaklar hızlı ve sıkı bir şekilde bezle sıkılacak.
  17. Ters çevrilecek.
  18. Soğuyana kadar öyle bırakılacak.
Afiyet olsun.

Sultan Tatlısı Tarifi

Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı u
Üzeri için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı haşhaş tohumu
  • 1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu

Sultan Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şeker ve suyu bir tencereye alalım.
  2. Kaynadıktan sonra limon suyu ekleyip bir kaç dakika daha kaynatalım.
  3. Daha sonra tereyağı ve şekeri bir kapta şeker eriyene kadar çırpın.
  4. Yumurta ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin hindistan cevizi irmik ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin daha sonra vanilyalı ekleyin. Unu azar azar ilave edip yoğurmaya başlayın.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  6. Önce süte daha sonra haşhaş tohumlarına bulayın son olarak cevizi üstüne batırın.
  7. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  8. Pişen tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün soğumana kadar bekleyin.Afiyet olsun ❤️.

Tavuklu Kızartma Tarifi

Tavuklu Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram karışık tavuk but ve göğüs
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • 1 kabak
  • 1 patlıcan
  • 1 patates
  • 3 biber
  • 1 soğan
Sosu:
  • Sarımsaklı yoğurt

Tavuklu Kızartma Tarifi Yapılışı

  1. Tavuğu kuşbaşı doğra ve pişir.
  2. Patlıcan, kabak, biber, patates ve soğanı kızart.
  3. Rende domatesi bir tencereye al ve içine tereyağ, tuz sarımsak ekle.
  4. Biraz pişirdikten sonra kızarttığın tüm malzemeleri tavukla beraber içine koy ve biraz onlarla da kavur.
  5. Servis tabağına al. Yanında sarımsaklı yoğurt ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hamur Kızartması Tarifi

Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre ayran
  • 1 bardak sıcak su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı soda
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
Kızartmak için
  • Sıvıyağ

Hamur Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Ayran sıcak suyu sodayı birlikte karıştırıyoruz.
  2. Ardından 1 paket kuru mayayı ekliyoruz.
  3. Unumuzu da yavaş yavaş ekliyoruz.
  4. Hamurumuz hazır.
  5. Vaktiniz varsa en az 2saat bekletelim.
  6. Yoksa ise 1 saat dinlendirip hamurumuzu merdane ile açıyoruz.
  7. İsteğe göre pişirip kızartalım. Ben kare kare pişiriyorum.
Şimdiden afiyet olsun 😋.

Kabak Tabanlı Vejeteryan Pizza Tarifi

Kabak Tabanlı Vejeteryan Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:
  • 1 büyük boy kabak
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı mısır unu/yulaf unu/tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üstü için:
  • 3 cherry domates
  • 1 küçük boy soğan
  • 3-4 kıl biber
  • 1 küçük boy kırmızı biber
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri veya mozarella peyniri
  • Çörek otu
Sosu için:
  • 1 kase domates rendesi/sosu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik

Kabak Tabanlı Vejeteryan Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tabanı için rendelenmiş kabağı suyunu çıkartarak derin bir kaseye alın.
  2. Diğer malzemeleri de ekleyerek spatula yardımıyla iyice karıştırın.
  3. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine çok kalın olmayacak şekilde yuvarlak hale getirerek serin.
  4. 200 derecede ısınmış fırında üstü kızarana dek pişirin.
  5. Kabak suyunu salmaya devam edeceği için fırını fanlı ayarında çalıştırabilirsiniz.Böylece tabanı çok yumuşak olmaz.
  6. Yaklaşık 20-25 dk sonra tabanı fırından alın ve domates sosunu her yerine sürün.
  7. Üzerine kaşar peyniri dışında doğradığınız tüm malzemeleri yerleştirin ve tekrar fırınlayın.
  8. Sebzeler biraz piştikten sonra tekrar fırından çıkartın ve rendelenmiş peyniri ve çörek otunu ekleyin.
  9. Peynir eridikten sonra fırından alın. Afiyet olsun :).

Tart Kalıbında Limonlu Kek (Limon Soslu) Tarifi

Tart Kalıbında Limonlu Kek (Limon Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı (200 ml) şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı zerdeçal(sarı renk vermesi için)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Sos için:
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 silme çay kaşığı zerdeçal

Tart Kalıbında Limonlu Kek (Limon Soslu) Tarifi Yapılışı

  1. Kekimizi hazırlamadan önce kek kalıbımızı yağlıyor ve unluyoruz. Buzdolabında bekletirsek kekimiz kalıptan kolay çıkar. 🍋💛
  2. Kek için:Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  3. Sıvı yağ ve süt ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. 1 adet limonun kabuğunu rendeliyor, suyunu sıkıyor ve karışıma ilave ediyoruz.
  5. 1 çay kaşığı zerdeçal ekliyoruz. (tat vermez, sadece renk için).
  6. 3 su bardağı unu, vanilyayı, kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz.
  7. Spatula yardımıyla karıştırıp mikser ile son kez çırpıyoruz.
  8. Hazırladığımız karışımı kek kalıbına döküyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55 dakika pişiriyoruz. İlk 45 dakika fırının kapağını açmamaya özen gösterelim.
  10. Sos için:Küçük bir sos tavasına 1. 5 su bardağı su ve 1 çay bardağı şekeri ekliyoruz.
  11. Üzerine yarım çay bardağı limon suyu, bir adet limonun rendesi, 1 çay kaşığı zerdeçal ve 1 yemek kaşığı nişastayı ekleyip ocağa alıyoruz.
  12. Jel kıvamı alana kadar orta ateşte karıştırıyoruz.
  13. Hafif katılaştıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  14. Kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
  15. Soğumadan kalıptan çıkarırsak kekimiz kalıpta kalabilir. 🥴
  16. Kekimiz ılıdıktan sonra düz bir tabağa ters çeviriyoruz.
  17. Sosumuzu üst kısıma döküyor ve yayıyoruz.
  18. Buzdolabında biraz dinlendirip dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun. 😌🍋.

Nar Ekşili Yaz Salatası Tarifi

Nar Ekşili Yaz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 3- 4 dal biber
  • 2 adet salatalık
  • 1 tane soğan
  • Yarım bağ maydanoz
Sos malzemesi ;
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon
  • Tuz
  • Sumak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (3 yemek kaşığı yeterli)

Nar Ekşili Yaz Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayalım biberleri ince ince doğrayalım .
  2. Salatalığı da soğanları da ekleyelim maydanozları ekleyelim.
  3. Sos malzemesini bi kasede yapalım; limon, nar ekşisi, tuz, sumak ekleyelim ve salatamıza dökelim.
  4. Bu yaz günlerinde harika afiyetler olsun efendim🌸.

Su Böreği Tadında Sodalı Tepsi Böreği ( Çok lezzetli ) Tarifi

Su Böreği Tadında Sodalı Tepsi Böreği ( Çok lezzetli ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
Sos malzemeleri :
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için :
  • Beyaz peynir
  •  Maydanoz karışımı
Üzeri için :
  • 1 şişe maden suyu

Su Böreği Tadında Sodalı Tepsi Böreği ( Çok lezzetli ) Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar sizlere yine çok güzel bir börek tarifim var sık sık yaparım ve yiyenler su böreği gibi olmuş derler mutlaka denemenizi tavsiye ederim çok beğeniceksiniz.
👇👇👇👇
  1. Bir kabın içine bütün sos malzemelerini alın. Güzelce çırpıp karıştırın.
  2. Üzerine sürmek için 4-5 kaşık ayrı bir kaseye ayırın.
  3. Yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsisine 1 adet yufkayı bütün haliyle kenarları dışarı sarkacak şekilde serin.
  4. Diğer yufkaların her birini 4 parça olacak şekilde bölün. Toplamda 16 yufka parçası olacak.
  5. 8’li grup olacak şekilde ikiye ayırın. ( Yani 8 parçasını alta diğer 8 parçasını da üstte olacak şekilde döşeyeceğiz. )
  6. Yufkaların 8 parçasını tek tek her yerini sosa batırıp çıkarın, tepsideki yufkanın üzerine gelişi güzel döşeyin.
  7. Üzerine önceden hazırladığınız  peynir maydanoz karışımını serpiştirin.
  8. Onun üzerine tekrar geriye kalan 8 parça yufkayı da aynı şekilde sosa batırıp üst kısmını döşeyin.
  9. En alttaki yufkanın kenarlarını üstüne doğru kapatıp üzerine ayrılan sostan sürün.
  10. Bıçakla dilimleyip 1 şişe maden suyunu her yerine gelecek şekilde dökün, 5 dakika bekletin.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
  12. İlk sıcağı giden böreği dilimlediğiniz yerlerden tekrar keserek servis edebilirsiniz.
    Harika bir börek pişerken kabarıp kocaman oluyor ve yemelere doyulmuyor.
AFİYET OLSUN ☺