Karnıyarık (Yağda Kızartılmadan) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 250-300 gram kıyma
- 2 adet domates
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- Zeytinyağ
- Tereyağ
- Domates salçası
- Biber salçası( isteğe bağlı)
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- Tuz
- Kekik
Karnıyarık (Yağda Kızartılmadan) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanlarımızı karnıyarık moduna getirelim ve bir fırın tepsisine dizelim ayrı bir kaba zeytinyağ koyup fırça yardımıyla patlıcanların her yerini yağlayalım güzelce .
- Fırını 200 dereceye alıp biraz ısındıktan🔥 sonra fırına tepsiyi koyalım 1 saat boyunca patlıcanlar yumuşayana kadar bekletelim.
- Fırından fırına değişiklik gösterebilir görüntüden anlaşılır pişip pişmediği kontrol ederek ilerleyelim. 😇
- Patlıcanlar pişene kadar bizde iç malzemesini hazırlayalım.
- Kıymayı biraz zeytinyağında kavurup içine rondodan geçirdiğimiz soğan ve 2 adet yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
- İçine 1 domatesi rendeleyip koyalım biraz kavurup 1 yemek kaşığı domates ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyelim.
- Tuzunu baharatlarını damak tadınıza göre ayarlayıp ekleyelim.
- Maydanozları da ince kıyıp ekleyelim biraz daha pişirelim içimiz hazır çok lezzetli sadece böyleyken bile yenebilir.
- İsterseniz içine 1 tatlı kaşığı tereyağ koyabilirsiniz daha lezzetli oluyor😋😋.
- Patlıcanlar istenilen yumuşaklığa gelince içlerini dolduralım üzerlerine biber ve domates koyalım.
- Salçalı sosunu biraz baharat ve tuz katarak ayarlayalım.
- Karnıyarıkların üzerine dökelim yine isteğe bağlı tepsiye tereyağ koyabilirsiniz 🥰.
- Tepsimizi 200 derece sıcaklıktaki fırına koyalım kaynayıp üzerindeki domates ve biberler pişene kadar bekletelim.
Afiyetler olsun 💐.