27 Ağustos 2020 Perşembe

Acı Sos (Doğrayarak – Kışa Hazırlık) Tarifi

Acı Sos (Doğrayarak – Kışa Hazırlık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg domates
  • 1 kg acı biber (kırmızı yeşil karışık)
  • 2 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sirke
  • Bir tutam limon tuzu
  • 3 yemek kaşığı tuz
  • İri doğranmış sarımsak

Acı Sos (Doğrayarak – Kışa Hazırlık) Tarifi Yapılışı

  1. Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
  2. Biberleri küçük küçük doğrayın.
  3. Domatesi pişirdikten sonra biberleri ilave edip 5 dakika daha kaynatın.
  4. Biberleri ilave ettikten sonra 2 yemek kaşığı salçayı da ekleyin.
  5. Ocağı kapatıp, sirke, zeytinyağı, tuz, limon tuzu ve sarımsakları ekleyip, sıcak sıcak kavanozlara koyup ters çevirin. Afiyet olsun.

Kışlık Közlenmiş Patlıcan Ve Biber (Söğürmelik) Tarifi

Kışlık Közlenmiş Patlıcan Ve Biber (Söğürmelik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 11 adet patlıcan
  • 12 adet biber

Kışlık Közlenmiş Patlıcan Ve Biber (Söğürmelik) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcan ve biberlerimizi közlüyoruz.
  2. Közlenen biber ve patlıcanlarımızı temizliyoruz kabuğunu iyice alıyoruz.
  3. Temizlediğimiz patlıcan ve biberleri ayrı ayrı ister doğrayıp ister tüm tüm buzdolabı poşetine koyup buzdolabına atıyoruz.
  4. Kışın en vazgeçilmezi benim için ister yoğurtlu ali nazik yapıp kullanın ister salçalı tercih sizin lakin çok iyi alternatif oluyor.
Not: ben buzdolabı poşetlerine 3 er patlıcan olarak yerleştirdim siz de ne kadar tüketiyorsanız ona göre ayarlayın biberleri hepsini aynı poşete koyabilirsiniz.

Hazır Yufkadan Tavuk Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi

Hazır Yufkadan Tavuk Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 göğüs kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 9-10 taze nane yaprağı
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 3 adet sivri biber
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
Üst sos için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yumurta

Hazır Yufkadan Tavuk Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kıymamızı biraz yağ ile tavaya alıyoruz ve pişirmeye başlıyoruz.
  2. Kıyma piştikten sonra içerisine soğan, biber ve baharatları ekliyoruz.
  3. Biber ve soğanlar yumuşadıktan sonra domatesleri de ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.
  4. En son taze naneleri ekliyoruz ve altını kapatıyoruz.
  5. Tepsimizin altını yağlıyoruz.
  6. Bir yufkayı diziyoruz ve üzerini çok az yağlayıp yufkamızı ekliyoruz.
  7. Bu şekilde üç kat gideceğiz. Ya da ne kadar isterseniz.
  8. En son üst sosumuzu yapıyoruz.
  9. Sütü, yumurtayı ve yağımızı karıştırıp üzerine ekliyoruz.
  10. Önceden ısınmış fırında yaklaşık 35 dk pişiriyoruz. Fırından fırına değişebilir bu süre.
Afiyet olsunnnn :))).

Teremyağlı Et Fajita Tarifi

Teremyağlı Et Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana eti
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 2 kırmızı biber
  • 2 yeşil sivri biber
  • 2 çarliston biber

Teremyağlı Et Fajita Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle biberleri yıkayalım ve çekirdeklerini temizleyelim.
  2. Hepsini serçe parmağından daha ince olacak şekilde uzun uzun doğrayalım.
  3. Etlerimizi de ince uzun şekilde doğrayalım.
  4. Tavamızda yarım yemek kaşığı teremyağını eritelim.
  5. Ocağın altını iyice açıp tavayı 20 saniye kadar ısıtalım.
  6. İyice ısınan tavaya etlerimizi koyalım.
  7. Birkaç tur çevirip etleri mühürleyelim.
  8. Üzerine biberlerimizi ekleyelim.
  9. Yüksek ateşte soteleyelim.
  10. Wok tavamıza 1 buçuk yemek kaşığı teremyağı alalım.
  11. Eritip iyice ısıttığımız tavaya etleri ve biberleri aktaralım.
  12. Orta ateşte karıştırarak 10 dakika soteleyelim.
  13. Teremyağlı et fajita servise hazır. Afiyet olsun.

26 Ağustos 2020 Çarşamba

Nohutlu Buğdaylı Fresh Soğuk Çorba (Yaz Aylarının Vazgeçilmezi) Tarifi

Nohutlu Buğdaylı Fresh Soğuk Çorba (Yaz Aylarının Vazgeçilmezi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış buğday
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 buçuk su bardağı yoğurt
  • 6 su bardağı su
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • Tuz
Unu çözdürmek için ;
  • Yarım su bardağı su
Yoğurdu sulandırmak için ;
  • 2 su bardağı su

Nohutlu Buğdaylı Fresh Soğuk Çorba (Yaz Aylarının Vazgeçilmezi) Tarifi Yapılışı

  1. Önceden haşlanmış nohut ve buğdayı tencereye alıp üzerine su ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.
  2. 10 dakika kaynadıktan sonra suyla çözdürdüğümüz unu ekliyoruz. (topaklanmaması için bu aşamada sürekli karıştırıyoruz. )
  3. Ara sıra karıştırarak 10 dakika da bu şekilde pişirip altını kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz. (kabuk tutmaması için ara sıra karıştırın ve üzerini açık bırakmayın. )
  4. Yoğurdu suyla çözdürüp ılıyan çorbaya karıştırarak ilave ediyoruz.
  5. İsteğe göre üzerine ince kıyılmış dereotu serperek servis ediyoruz. 🍲.
  6. Yaz aylarının vazgeçilmezi çok pratik ve lezzetli bu çorbamızda bir kase asla yetmeyecek. 😍.
  7. İçinde yağ olmadığından diyet için de uygun bir tarif. 👍.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet küçük boy domates
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğradığınız soğanı sıvı yağ ile kavurun. Hafif pembeleşince tereyağ ve salçayı ekleyin.
  2. Daha sonra domatesi küp küp doğrayıp ekleyin.
  3. Domates suyunu çekene kadar kavurun.
  4. Daha sonra yıkadığınız bulguru ekleyip 2 dakika kavurun. Suyunu ekleyip tuzunu atın.
  5. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Piştikten sonra daha iyi demlenmesi için mutlaka kapağın altına havlu peçete kapatın ve tencereyi sarın.Afı̇yet olsun 😋.

Kırmızı Lahana Yatağında Havuç Tarator Tarifi

Kırmızı Lahana Yatağında Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 3 adet mor lahana yaprağı

Kırmızı Lahana Yatağında Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle büyük parça olacak şekilde mor lahanadan 3 yaprak alıyoruz.
  2. Lahana yapraklarını sirkeli suda bekletip, iyice yıkayıp kurumaya bırakıyoruz.
  3. Havucu rendeliyoruz.
  4. Tavaya zeytinyağ ilave edip rendelenmiş havuçları çok öldürmeden kavuruyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
  5. Bir kap içinde mayonez ve yoğurdu karıştırıyoruz.
  6. İçine ceviz ve soğuyan havuçları ekleyip iyice birbirine harmanlıyoruz.
  7. Kuruyan mor lahana kaselerimize havuç taratoru paylaştırıyoruz. Servise hazır 👍🏻Afiyet olsun 😋.

Tepsi Kebabı Tarifi

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
  • 2-3 adet patates
  • 1 adet domates
  • 4 adet sivri biber

Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Kıymamızı yoğurma kabına alıyoruz.
  2. İçine sebzelerin hepsini çok küçük bir şekilde doğruyoruz.
  3. Baharatlarını ilave ediyoruz yoğuruyoruz, pişiriceğimiz tepsinin üstüne çok az salça sürüyoruz.
  4. Üzerine kıymalı harcımızı yerleştiriyoruz bastırarak eşit bir şekilde düzeltiyoruz.
  5. Kenarlarına patatesleri soyup dilimleyerek diziyoruz.
  6. Sosu için malzemeleri bir kabın içine alıp karıştırıyoruz.
  7. Tepsinin üzerine döküyoruz, ıslak fırın kağıdı kapatarak 200 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz (25-30 dk kadar ).

Dalgona Kahve Tarifi

Dalgona Kahve Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tatlı kaşığı granül kahve
  • 2 tatlı kaşı şeker
  • 2 tatlı kaşığı sıcak su
  • 1 su bardağı süt
  • Buz

Dalgona Kahve Tarifi Yapılışı

  1. Granül kahve şeker suyu bir kavanoza alıp koyu kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  2. Ardından bir bardağa buzu ve sütü ekleyip üzerine koyu kıvam alan kahvemizi ekliyoruz.
  3. Üzerini dilediğiniz gibi süsleye bilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Çilekli Tart Tarifi

Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çay bardağı un
Muhallebisi için;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 100 g labne peyniri
Çilek sosu için;
  • 1 kase çilek
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Çilekli Tart Tarifi Yapılışı

  1. Çilek soslu tart kekin hamuru için öncelikle yumurtalar ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağ, süt, un ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru güzelce çırpalım.
  3. Tart kalıbı yağladıktan sonra hazırladığımız hamuru kalıba boşaltalım.
  4. Kekimizi 160 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım.
  5. Kekimiz pişerken muhallebisi için süt, un, yumurta sarısı ve şekeri küçük bir tencereye alıp koyulaşıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  6. Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştıralım.
  7. Soğuyan muhallebimize son olarak labne peyniri ilave edelim, güzelce çırpalım.
  8. Labne peyniri kullanmak istemezseniz yerine süt kreması, çırpılmış kremşanti kullanabilirsiniz. Hiçbirisini eklemezseniz.
  9. Süt miktarını en başta 500 ml olarak kullanabilirsiniz.
  10. Kürdan testi yaparak fırından alınan kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartılır.
  11. Üst kısmına muhallebi dökülerek yayılır.
  12. Çilek sos için çilekler rondadan geçirilir, uygun bir tencereye alınır nişasta ve şeker ilave edilerek kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.
  13. Bu aşamada çilek kullanmak zorunda değilsiniz dilediğiniz meyveli sosu yapabilirsiniz.
  14. Hazırlanan sosun ilk sıcağı çıktıktan sonra kekin üzerine gezdirilir ve süslenir.
Dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.👩‍🍳🥮🥧.

Ballı Mini Pancake Tarifi

Ballı Mini Pancake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 bardak süt
  • 5 kaşık tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı dolu kabartma tozu

Ballı Mini Pancake Tarifi Yapılışı

  1. 💭sırasıyla yumurta, süt, un ve kabartma tozu karıştırılır.
  2. Yapışmaz tava iyice ısındıktan sonra kaşık yardımıyla tavaya dökülür.
  3. Göz göz olunca tersi çevrilir ve alınır. Ben üstüne bal ve peynir koyup tükettim.
  4. Eğer bal ile yiyecekseniz pankek harcına ekstra bir şey koymanıza gerek yok bal sevmiyorsanız vanilya  yada şeker ekleyebilirsiniz.

Peynirli Kabak Topları Tarifi

Peynirli Kabak Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kabak
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber
  • Peynir

Peynirli Kabak Topları Tarifi Yapılışı

  1. Kabak rendelenip, suyu sıkılır. Yumurta eklenir.
  2. Tuz, karabiber yada istediğiniz baharatlar eklenir.
  3. Daha sonra galeta unu da koyulur.
  4. Elimizle orta boy parça koparıp içine peynir koyduktan sonra yuvarlarız ve fırın kabına koyarız. 180 derece 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun🍒.

Damla Çikolatalı Kek Tarifi

Damla Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı una bulanmış damla çikolatası

Damla Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı

  1. 👉İlk olarak yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  2. 👉 Yoğurt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım.
  3. 👉 Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip son kez çırpalım.
  4. 👉 Una buladığımız damla çikolatasını da ekliyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180° derece fırında yaklaşık 30-40 dk pişiriyoruz.
Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun :).