10 Eylül 2020 Perşembe

Supangle Tarifi

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı buzlu su
  • 1 paket çikolata
Tabanı için
  • 1 dilim kek (Evde kalan keklerden de olur)
  • 1 çay bardağı süt
Üzerini süslemek için
  • Kırılmış fındık
  • Çikolata rendesi

Supangle Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sütü ,şekeri, unu ,mısır nişastasını, yumurtamızı tenceremizin alıp ocakta fokurdayana kadar pişiriyoruz.
  2. Ocağımızı kapattıktan sonra içine buzlu suyumuzu ekleyip güzelce karıştırıyoruz👍
  3. Sonra çikolatamızı ve vanilyamızı katıp tekrar karıştırıyoruz🐥.
  4. Sunum kaplarımızın içine küp doğradığımız ve sütle ıslattığımız kekimizden koyup üzerine supanglemizden döküyoruz 🌞
  5. Aynı işlemi sunum kaplarımız bitene kadar tekrar ediyoruz.

Çıtır Tavuk (Tarifi Kolay Lezzeti Olay)

Çıtır Tavuk (Tarifi Kolay Lezzeti Olay) İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü
Sosu için
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 diş sarımsak
  • Kimyon
  • Köri
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
Dışı için
  • Mısır gevreği
Kızartmak için
  • Sıvı yağ

Çıtır Tavuk (Tarifi Kolay Lezzeti Olay) Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğsünü dilediğimiz gibi parçalara ayıralım.
  2. Un hariç sosu için gereken malzemeleri çırpalım.
  3. Unu azar azar ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Yoğun kıvamlı bir sos elde edelim.
  5. Parçalara ayırdığımız tavuğu sosa batıralım.
  6. İyice sosa bulanmasını sağlayalım.
  7. Mısır gevreğini robottan geçirelim (irili ufaklı hale getirelim)
  8. Tavaya sıvı yağ ekleyip kızdıralım.
  9. İyice kızan yağa tavuk parçalarını koyup kızartalım.Çok fazla kuru olmamasına dikkat edelim.
  10. Kızardıktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun🤗

Balon Ekmek (Bayılacaksınız) Tarifi

Balon Ekmek (Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Balon Ekmek (Bayılacaksınız) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle un hariç tüm malzemeyi karıştırıp, yavaş yavaş unu ekleyelim.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. 20 bezeye bölüp, yuvarlayalım.
  4. Sonra hepsini tepsi büyüklüğünde açıp, sofra beziyle kapatıp, ilk açtığımızdan başlayıp, yağsız teflon tavada veya saçta arkalı önlü çevire çevire pişirelim. Balon gibi kabardıkça içi pişecek. Afiyet olsun. 😊 ( görsellerde 2 ölçü yaptım )

Kahvaltılık Sos Tarifi

Kahvaltılık Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kırmızı kapya biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4 büyük diş sarımsak (Tercihe göre)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Kahvaltılık Sos Tarifi Yapılışı

  1. Biberlerimizi közlüyoruz.
  2. Közlenen biberlerimizin kabuklarını soyup soğutuyoruz.
  3. Ardından rondamıza koyuyoruz.
  4. İçerisine zeytinyağı ve sarımsağı ekleyip çekiyoruz.
  5. Çekilen köz biberlerimizi bir tencereye koyup 10-15 dakika ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Bu sırada tuz ve baharatlarını ilave ediyoruz.
  6. 15 dakikanın sonunda kavanozlarımıza doldurup ağızlarını sıkı şekilde kapatıp ters çevirip 1 gece bekletelim.
  7. Servis edeceğimiz zaman sosumuzu açıyoruz. Afiyetler olsun.

Hazır Yufkadan Dev Gibi Kabaran Kıymalı Börek Tarifi

Hazır Yufkadan Dev Gibi Kabaran Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

Harç için:
  • 3 orta boy patates
  • 200 gram kıyma
  • Tuz, karabiber, acı toz biber, kimyon
Sosu için:
  • Yarım şişe soda
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı (Bardak hacmi 180 ml) süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
Hamur için:
  • 4-6 yufka (Ben 4 adetten yaptım)

Hazır Yufkadan Dev Gibi Kabaran Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerimizi haşlıyoruz, baharatları ekleyip eziyoruz.
  2. Kıymamızı iki yemek kaşığı yağda kavurup patatesli harcımızı da kıymanın üzerine ekliyoruz.
  3. Sos malzemelerinden kabartma tozu ve soda hariç hepsini çırpıyoruz.
  4. İlk kat yufkayı koyuyoruz. Fazla olan kenarlarını parça parça ayırıp üzerine ekliyoruz.
  5. Çırptığımız sosu üzerine ekliyoruz.
  6. İki kat bu işlemi yapıp araya harcı yayıyoruz ve harç üzerine sos dökmeden yufka ekleyip aynı işlemleri diğer yufkalar için de yapıyoruz.
  7. En son üzerine dökeceğimiz sosa soda ve kabartma tozu ekliyoruz.
  8. Böreğimizi dilimleyip sosu bekletmeden üzerine döküyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hem altı hem üstünü kontrol ederek pişiriyoruz. Afiyet olsun 😋

Kahvaltılık Sahanda Kaşarlı Kekikli Domates Tarifi

Kahvaltılık Sahanda Kaşarlı Kekikli Domates Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy domates
  • 1 çay bardağı kaşar rendesi
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı (Silme) tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Kahvaltılık Sahanda Kaşarlı Kekikli Domates Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tereyağı bakır sahana alınır.
  2. Eridikten sonra dilimlenmiş domates eklenir ve pişirilir.
  3. 4-5 dakika sonra tuz ve kekik eklenir.
  4. Son olarak rendelenmiş kaşar pişmiş domatesin üzerine serpilir.
  5. Kaşar eriyince artık servise hazır.Afiyet şifa olsun.

Zebra Kek (Pandispanya Kek) Tarifi

Zebra Kek (Pandispanya Kek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 buçuk su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi (Yumurta kokusunu bastırması için)
Kakaolu harç için;
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Çeyrek su bardağı su

Zebra Kek (Pandispanya Kek) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şekeri, yumurtayı, vanilya ve çok az ılık suyumuzu döküp krema kıvamına gelene kadar çırpalım
  2. Daha sonra sıvı yağ ve kalan suyu da ekleyip karıştıralım .
  3. Sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip söndürmeden çırpalım.
  4. Daha sonra harcımızdan biraz ayırıp içine kakao ve suyu ekleyip çırpalım.
  5. Daha sonra kalıbımızı margarinle yağlayalım.
  6. Büyük kepçe ile sade sosu küçük kepçe ile kakaolu sosu sıra sıra birer kepçe olarak kalıbımıza dökelim ve önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında 45 dakika pişirelim ( kontrollü olun her fırın aynı olmaz ilk 30 dakika hiç fırının kapağını açmayın sönme olmasın daha sonra kürdanla kontrol edin ) yapacaklara afiyet olsun 😋 Allah’a emanet olun.

Teremyağlı 3 Malzemeli Kurabiye Tarifi

Teremyağlı 3 Malzemeli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram teremyağ
  • 2 su bardağı şeker
  • Aldığı kadar un

Teremyağlı 3 Malzemeli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve teremyağı iyice elinizle çırpalım. Rengi beyazımsı olana kadar. 20 dk kadar devam edelim.
  2. Unu eklemeye başlayalım.
  3. Ele yapışmayan bir kıvamında olacak. Tekrar iyice çiğ köfte yoğurur gibi yoğuralım. İşleme devam edelim. Yoğurma artıkça lezzette artar.
  4. 180 derece kontrol ederek pişirelim.Afiyet olsun.

Dillerden Düşmeyen Lezzet Maklube Tarifi

Dillerden Düşmeyen Lezzet Maklube Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 3-4 tane patlıcan
  • 3 tane yeşil biber
  • 4 tane orta boy patates
  • 3,5 su bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biberi
  • 7 su bardağı kaynamış su
  • Kızartmak için sıvı yağ

Dillerden Düşmeyen Lezzet Maklube Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle etimizi çok güzel haşlıyoruz. Etimiz haşlanırken patates ,patlıcan ve biberlerimizi kızartıyoruz
  2. Patatesleri çubuk şeklinde dilimliyoruz.
  3. Patlıcanı halka halka doğruyoruz.
  4. Biberlerinde çekirdeğini çıkarıp dörde bölüyoruz.
  5. Pirincimizi ıslatıyoruz.
  6. Etimiz haşlanıp kızartmalar da bitikten sonra etin suyunu süzüp biraz tencereye sıvı yağ döküp biraz tuz bi çay kaşığı karabiber bir çay kaşığı pulbiberi döküp güzelce kavuruyoruz.
  7. Daha sonra etin altını kısıp sırasıyla etin üstüne kızartmaları diziyoruz.
  8. Önce patlıcan sonra biber en üste patates gelecek şekilde diziyoruz.
  9. En üste de ıslattığımız pirinci yıkayıp suyunu süzüp bir çay kaşığı karabiber ,bir çay kaşığı pulbiberi ekleyip biraz tuz döküp karıştırıp kızartmaların üstüne pirinci ekleyip kaynatmış olduğumuz 7 su bardağı suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  10. Pirinci üstten üstten didikleyip karıştırıyoruz. Suyunu çektikten sonra yarım saat dinlendirip geniş bir tepsiye düzgün bir şekilde ters çeviriyoruz afiyetle yiyoruz 😉çok lezzetli ve çok gösterişli oluyor tavsiye ederim 👍🏻💕.

Yeşil Mercimekli Meze Tarifi

Yeşil Mercimekli Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı mısır (Çoğaltabilirsiniz )
  • 4 -5 tane marul
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı nane
  • 1 buçuk su bardağı yoğurt
  • 3 dış sarımsak
  • 6-7 adet kornişon turşu

Yeşil Mercimekli Meze Tarifi Yapılışı

  1. Mercimeği ve şehriyeyi ayrı ayrı haşlıyoruz bütün malzemeleri de ekleyip karıştıralım.Afiyet olsun beni takip ederseniz çok sevinirim 😊🌸

Mis Gibi Sulu Köfte Tarifi

Mis Gibi Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kıyma
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 tane soğan
  • 2 yemek kaşığı kısırlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Mis Gibi Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak köftemizi hazırlayalım.
  2. Kıymamızın üzerine bulguru, sarımsağı, baharatları ve tuzumuz ekleyip yoğuralım.
  3. Sonra ufak ufak yuvarladığımız köfteleri un serptiğimiz tepsinin içerisine alarak una bulanmasını sağlayalım. Tepsiyi sallayabilirsiniz.
  4. Sonra soğanları doğrayalım ve yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
  5. Ardından salçamız ekleyelim ve kavuralım.
  6. Küp küp doğradığımız patateslerimizi de ekleyip 2 dk kadar daha kavuralım.
  7. Sonra patateslerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim. Yemek kaynadıktan sonra köfteleri mizi ekleyelim.
  8. Ardından da tuz ve baharatlarımızı da ekleyelim.
  9. Su miktarını kontrol ederek pişirebilirsiniz koyulaştıkça şu eklemesi yapabilirsiniz. Kaynayınca pişmiş demektir servise hazır. Afiyet bal olsun 😍

Enfes Teramyağlı Minik Buzluk Kurabiyesi Tarifi

Enfes Teramyağlı Minik Buzluk Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram teremyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı dolusu pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 6, 5-7 su bardağı arası un

Enfes Teramyağlı Minik Buzluk Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki teremyağ geniş kabımıza alıyoruz.
  2. Sıvı yağ, yumurta akı, tuz, pudra şekeri susam çörek otu ve sirkeyi üzerine ilave ediyoruz.
  3. Elimizle güzelce karıştırıyoruz.
  4. Unumuzu, yavaş yavaş üzerine kabartma tozunu ilave ettikten sonra koyuyoruz.
  5. Unu koyarken, kontrollü koymakta fayda var çünkü her bardak ölçüsü birbirini tutmuyor.
  6. Unumuzu koyduktan sonra, hamurumuzu yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur olması lazım.
  7. Misket büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, kızarana kadar pişiriyoruz.

Milföyü Birde Böyle Deneyin (Milföy Börek) Tarifi

Milföyü Birde Böyle Deneyin (Milföy Börek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket çözülmüş milföy
İç harcı için;
  • 100 gram Peynir
  • 1 bağ Maydanoz
Milföyü açmak için ;
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı( veya sıvı yağ ile de yapabilirsiniz)
Üzeri için;
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam, çörek otu

Milföyü Birde Böyle Deneyin (Milföy Börek) Tarifi Yapılışı

  1. Milföylerimizi 2 kat olacak şekilde üst üste koyup arasını yağlayarak elimizle açabildiğimiz kadar açıyoruz.
  2. Arasına peynirli maydanozlu iç harcımızı koyuyoruz ve sarmaya başlıyoruz.
  3. Tepsinin ortasından başlayarak dolandırıyoruz.
  4. Her yaptığımı bi önceki yuvarladığımızın sonundan devam ettiriyoruz.
  5. Üzerine yumurtamızın sarısını sürüp 180 derece fırına atıyoruz nar gibi kızarınca alıp ilk sıcağı gittikten sonra servise hazır.
Afiyet olsun 😋.