Supangle Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı buzlu su
- 1 paket çikolata
Tabanı için
- 1 dilim kek (Evde kalan keklerden de olur)
- 1 çay bardağı süt
Üzerini süslemek için
- Kırılmış fındık
- Çikolata rendesi
Supangle Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sütü ,şekeri, unu ,mısır nişastasını, yumurtamızı tenceremizin alıp ocakta fokurdayana kadar pişiriyoruz.
- Ocağımızı kapattıktan sonra içine buzlu suyumuzu ekleyip güzelce karıştırıyoruz👍
- Sonra çikolatamızı ve vanilyamızı katıp tekrar karıştırıyoruz🐥.
- Sunum kaplarımızın içine küp doğradığımız ve sütle ıslattığımız kekimizden koyup üzerine supanglemizden döküyoruz 🌞
- Aynı işlemi sunum kaplarımız bitene kadar tekrar ediyoruz.
Çıtır Tavuk (Tarifi Kolay Lezzeti Olay) İçin Malzemeler
Sosu için
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 diş sarımsak
- Kimyon
- Köri
- Tuz
- Kırmızı toz biber
Dışı için
Kızartmak için
Çıtır Tavuk (Tarifi Kolay Lezzeti Olay) Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğsünü dilediğimiz gibi parçalara ayıralım.
- Un hariç sosu için gereken malzemeleri çırpalım.
- Unu azar azar ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Yoğun kıvamlı bir sos elde edelim.
- Parçalara ayırdığımız tavuğu sosa batıralım.
- İyice sosa bulanmasını sağlayalım.
- Mısır gevreğini robottan geçirelim (irili ufaklı hale getirelim)
- Tavaya sıvı yağ ekleyip kızdıralım.
- İyice kızan yağa tavuk parçalarını koyup kızartalım.Çok fazla kuru olmamasına dikkat edelim.
- Kızardıktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun🤗
Balon Ekmek (Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Balon Ekmek (Bayılacaksınız) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle un hariç tüm malzemeyi karıştırıp, yavaş yavaş unu ekleyelim.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- 20 bezeye bölüp, yuvarlayalım.
- Sonra hepsini tepsi büyüklüğünde açıp, sofra beziyle kapatıp, ilk açtığımızdan başlayıp, yağsız teflon tavada veya saçta arkalı önlü çevire çevire pişirelim. Balon gibi kabardıkça içi pişecek. Afiyet olsun. 😊 ( görsellerde 2 ölçü yaptım )
Kahvaltılık Sos Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kırmızı kapya biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 4 büyük diş sarımsak (Tercihe göre)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
Kahvaltılık Sos Tarifi Yapılışı
- Biberlerimizi közlüyoruz.
- Közlenen biberlerimizin kabuklarını soyup soğutuyoruz.
- Ardından rondamıza koyuyoruz.
- İçerisine zeytinyağı ve sarımsağı ekleyip çekiyoruz.
- Çekilen köz biberlerimizi bir tencereye koyup 10-15 dakika ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Bu sırada tuz ve baharatlarını ilave ediyoruz.
- 15 dakikanın sonunda kavanozlarımıza doldurup ağızlarını sıkı şekilde kapatıp ters çevirip 1 gece bekletelim.
- Servis edeceğimiz zaman sosumuzu açıyoruz. Afiyetler olsun.
Hazır Yufkadan Dev Gibi Kabaran Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
Harç için:
- 3 orta boy patates
- 200 gram kıyma
- Tuz, karabiber, acı toz biber, kimyon
Sosu için:
- Yarım şişe soda
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı (Bardak hacmi 180 ml) süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
Hamur için:
- 4-6 yufka (Ben 4 adetten yaptım)
Hazır Yufkadan Dev Gibi Kabaran Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı
- Patateslerimizi haşlıyoruz, baharatları ekleyip eziyoruz.
- Kıymamızı iki yemek kaşığı yağda kavurup patatesli harcımızı da kıymanın üzerine ekliyoruz.
- Sos malzemelerinden kabartma tozu ve soda hariç hepsini çırpıyoruz.
- İlk kat yufkayı koyuyoruz. Fazla olan kenarlarını parça parça ayırıp üzerine ekliyoruz.
- Çırptığımız sosu üzerine ekliyoruz.
- İki kat bu işlemi yapıp araya harcı yayıyoruz ve harç üzerine sos dökmeden yufka ekleyip aynı işlemleri diğer yufkalar için de yapıyoruz.
- En son üzerine dökeceğimiz sosa soda ve kabartma tozu ekliyoruz.
- Böreğimizi dilimleyip sosu bekletmeden üzerine döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hem altı hem üstünü kontrol ederek pişiriyoruz. Afiyet olsun 😋
Kahvaltılık Sahanda Kaşarlı Kekikli Domates Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy domates
- 1 çay bardağı kaşar rendesi
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı (Silme) tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Kahvaltılık Sahanda Kaşarlı Kekikli Domates Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tereyağı bakır sahana alınır.
- Eridikten sonra dilimlenmiş domates eklenir ve pişirilir.
- 4-5 dakika sonra tuz ve kekik eklenir.
- Son olarak rendelenmiş kaşar pişmiş domatesin üzerine serpilir.
- Kaşar eriyince artık servise hazır.Afiyet şifa olsun.
Zebra Kek (Pandispanya Kek) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 buçuk su bardağı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi (Yumurta kokusunu bastırması için)
Kakaolu harç için;
- 2 yemek kaşığı kakao
- Çeyrek su bardağı su
Zebra Kek (Pandispanya Kek) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şekeri, yumurtayı, vanilya ve çok az ılık suyumuzu döküp krema kıvamına gelene kadar çırpalım
- Daha sonra sıvı yağ ve kalan suyu da ekleyip karıştıralım .
- Sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip söndürmeden çırpalım.
- Daha sonra harcımızdan biraz ayırıp içine kakao ve suyu ekleyip çırpalım.
- Daha sonra kalıbımızı margarinle yağlayalım.
- Büyük kepçe ile sade sosu küçük kepçe ile kakaolu sosu sıra sıra birer kepçe olarak kalıbımıza dökelim ve önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında 45 dakika pişirelim ( kontrollü olun her fırın aynı olmaz ilk 30 dakika hiç fırının kapağını açmayın sönme olmasın daha sonra kürdanla kontrol edin ) yapacaklara afiyet olsun 😋 Allah’a emanet olun.
Teremyağlı 3 Malzemeli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram teremyağ
- 2 su bardağı şeker
- Aldığı kadar un
Teremyağlı 3 Malzemeli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Şeker ve teremyağı iyice elinizle çırpalım. Rengi beyazımsı olana kadar. 20 dk kadar devam edelim.
- Unu eklemeye başlayalım.
- Ele yapışmayan bir kıvamında olacak. Tekrar iyice çiğ köfte yoğurur gibi yoğuralım. İşleme devam edelim. Yoğurma artıkça lezzette artar.
- 180 derece kontrol ederek pişirelim.Afiyet olsun.
Dillerden Düşmeyen Lezzet Maklube Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 3-4 tane patlıcan
- 3 tane yeşil biber
- 4 tane orta boy patates
- 3,5 su bardağı pirinç
- Tuz
- Karabiber
- Pul biberi
- 7 su bardağı kaynamış su
- Kızartmak için sıvı yağ
Dillerden Düşmeyen Lezzet Maklube Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etimizi çok güzel haşlıyoruz. Etimiz haşlanırken patates ,patlıcan ve biberlerimizi kızartıyoruz
- Patatesleri çubuk şeklinde dilimliyoruz.
- Patlıcanı halka halka doğruyoruz.
- Biberlerinde çekirdeğini çıkarıp dörde bölüyoruz.
- Pirincimizi ıslatıyoruz.
- Etimiz haşlanıp kızartmalar da bitikten sonra etin suyunu süzüp biraz tencereye sıvı yağ döküp biraz tuz bi çay kaşığı karabiber bir çay kaşığı pulbiberi döküp güzelce kavuruyoruz.
- Daha sonra etin altını kısıp sırasıyla etin üstüne kızartmaları diziyoruz.
- Önce patlıcan sonra biber en üste patates gelecek şekilde diziyoruz.
- En üste de ıslattığımız pirinci yıkayıp suyunu süzüp bir çay kaşığı karabiber ,bir çay kaşığı pulbiberi ekleyip biraz tuz döküp karıştırıp kızartmaların üstüne pirinci ekleyip kaynatmış olduğumuz 7 su bardağı suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Pirinci üstten üstten didikleyip karıştırıyoruz. Suyunu çektikten sonra yarım saat dinlendirip geniş bir tepsiye düzgün bir şekilde ters çeviriyoruz afiyetle yiyoruz 😉çok lezzetli ve çok gösterişli oluyor tavsiye ederim 👍🏻💕.
Yeşil Mercimekli Meze Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı mısır (Çoğaltabilirsiniz )
- 4 -5 tane marul
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı nane
- 1 buçuk su bardağı yoğurt
- 3 dış sarımsak
- 6-7 adet kornişon turşu
Yeşil Mercimekli Meze Tarifi Yapılışı
- Mercimeği ve şehriyeyi ayrı ayrı haşlıyoruz bütün malzemeleri de ekleyip karıştıralım.Afiyet olsun beni takip ederseniz çok sevinirim 😊🌸
Mis Gibi Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr kıyma
- 2 adet orta boy patates
- 1 tane soğan
- 2 yemek kaşığı kısırlık bulgur
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Mis Gibi Sulu Köfte Tarifi Yapılışı
- İlk olarak köftemizi hazırlayalım.
- Kıymamızın üzerine bulguru, sarımsağı, baharatları ve tuzumuz ekleyip yoğuralım.
- Sonra ufak ufak yuvarladığımız köfteleri un serptiğimiz tepsinin içerisine alarak una bulanmasını sağlayalım. Tepsiyi sallayabilirsiniz.
- Sonra soğanları doğrayalım ve yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Ardından salçamız ekleyelim ve kavuralım.
- Küp küp doğradığımız patateslerimizi de ekleyip 2 dk kadar daha kavuralım.
- Sonra patateslerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim. Yemek kaynadıktan sonra köfteleri mizi ekleyelim.
- Ardından da tuz ve baharatlarımızı da ekleyelim.
- Su miktarını kontrol ederek pişirebilirsiniz koyulaştıkça şu eklemesi yapabilirsiniz. Kaynayınca pişmiş demektir servise hazır. Afiyet bal olsun 😍
Enfes Teramyağlı Minik Buzluk Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram teremyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı susam
- 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı dolusu pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 6, 5-7 su bardağı arası un
Enfes Teramyağlı Minik Buzluk Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki teremyağ geniş kabımıza alıyoruz.
- Sıvı yağ, yumurta akı, tuz, pudra şekeri susam çörek otu ve sirkeyi üzerine ilave ediyoruz.
- Elimizle güzelce karıştırıyoruz.
- Unumuzu, yavaş yavaş üzerine kabartma tozunu ilave ettikten sonra koyuyoruz.
- Unu koyarken, kontrollü koymakta fayda var çünkü her bardak ölçüsü birbirini tutmuyor.
- Unumuzu koyduktan sonra, hamurumuzu yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur olması lazım.
- Misket büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, kızarana kadar pişiriyoruz.
Milföyü Birde Böyle Deneyin (Milföy Börek) Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 100 gram Peynir
- 1 bağ Maydanoz
Milföyü açmak için ;
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı( veya sıvı yağ ile de yapabilirsiniz)
Üzeri için;
- 1 yumurtanın sarısı
- Susam, çörek otu
Milföyü Birde Böyle Deneyin (Milföy Börek) Tarifi Yapılışı
- Milföylerimizi 2 kat olacak şekilde üst üste koyup arasını yağlayarak elimizle açabildiğimiz kadar açıyoruz.
- Arasına peynirli maydanozlu iç harcımızı koyuyoruz ve sarmaya başlıyoruz.
- Tepsinin ortasından başlayarak dolandırıyoruz.
- Her yaptığımı bi önceki yuvarladığımızın sonundan devam ettiriyoruz.
- Üzerine yumurtamızın sarısını sürüp 180 derece fırına atıyoruz nar gibi kızarınca alıp ilk sıcağı gittikten sonra servise hazır.
Afiyet olsun 😋.