11 Eylül 2020 Cuma

Teremyağlı Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi

Teremyağlı Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram teremyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Teremyağlı Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Üzerine yavaş yavaş un ilave ediyoruz.
  3. Yumuşak güzel bir hamur elde ediyoruz.
  4. İstediğimiz şekillerde hazırlayıp yumurta sarısı sürüp ,susam ,çörek otu dökün.
  5. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🍁.

Teremyağlı Zencefilli Sebzeli Mercimek Çorbam Tarifi

Teremyağlı Zencefilli Sebzeli Mercimek Çorbam Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 tane havuç
  • 1 baş soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı taze zencefil
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kıvamına göre su dökebilirsiniz

Teremyağlı Zencefilli Sebzeli Mercimek Çorbam Tarifi Yapılışı


  1. Mercimekleri güzelce yıkayıp süzün .
  2. Soğanı, biberi ve havuçları küp küp doğrayın ,zencefili küçük doğrayın.
  3. Öncelikle tencereye sıvı yağ ve tereyağınızı koyun, soğanları ekleyin, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Havuçları ekleyin ,onlarıma biraz kavurduktan sonra biberi ekleyin kavurun.
  5. Sonra salça ve mercimeklerinizi zencefili ekleyin, biraz kavurduktan sonra kaynar suyu dökün.
  6. İlk önce bir litre su dökün mercimekler şişip suyu çekince eğer çok katıysa çorbanız tekrar biraz daha su ekleyebilirsiniz .
  7. İstediğiniz gibiyse kıvamı çorbanızı robottan çekin, pürüzsüz bir kıvam alınca tuzunu baharatlarını ekleyin ve kapatın afiyet olsun.

Karışık Konserve Tarifi

Karışık Konserve Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kasa domates
  • 2 kilo karışık yeşil ile kırmızı biber
  • 2 kilo patlıcan
  • 1 kilo fasulye

Karışık Konserve Tarifi Yapılışı

  1. Domateslerin kabuğunu soyup ince ince doğrayalım.
  2. Ocağa aldığımız domatesler biraz ısınınca tuzunu ilave edelim.
  3. Biberlerde ayrı bir tencerede kızartıp domates içine bırakalım ,patlıcanda ayrı bir tencerede kızartıp domates bırakabiliriz, fasulyede yağda kavurup üzerine domatesi bırakıp sosu kaynatabiliriz.
  4. Bu tarifimizin içerisine biber eklerseniz menemenlik sos elde etmiş olursunuz.
  5. Ben hepsini ayrı ayrı hazırlayıp fasulye, patlıcan, biber, domates olarak ayrı ayrı yaptım.
  6. Diğer tencerede kavanozumuzu, kapağıyla bir kaynatırsak daha iyi olur, kavanozumuzun ağzı daha sıkı kapanır hiç hava almaz.
  7. Kaynamaya başlayan domatesler 6-7 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır.
  8. Domatesleri çokta öldürmemeye dikkat edin orta kıvamda olsun.
  9. Sıcak domatesleri sıcak kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
  10. Soğuduktan sonra serin yerde saklayın. Afiyet olsun….

Erişte Pilavı (Ev Yapımı Erişte İle ) Tarifi

Erişte Pilavı (Ev Yapımı Erişte İle ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase kadar ev eriştesi
  • Su
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Erişte Pilavı (Ev Yapımı Erişte İle ) Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağını kızdırıp erişteyi ekleyelim.
  2. Erişteler kızarınca (bir kısmının renginin koyulaşması gerekiyor) üzerine suyunu ve tuzunu ekleyip kapağını kapatalım.
  3. Altı kısık ve en küçük gözlü ocakta suyunu çekene kadar pişirelim. İşte bu kadar. Herkese afiyet olsun

Teremyağlı Cevizli Açma Tarifi

Teremyağlı Cevizli Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
İçi için;
  • Ceviz
  • 150 gr teremyağ(eritilmiş)
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • Haşhaş

Teremyağlı Cevizli Açma Tarifi Yapılışı

  1. Tarifimize su ve sütü ılık hale getirerek başlayalım .
  2. Maya ve şekeri de katıp mayanın aktif hale gelmesi için 5 dk bekleyelim.
  3. Ben yaklaşık 3 su bardağı un kullandım siz de dikkatlice un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Mayalanması için 1 saat hamurumuzu dinlendirelim mayası gelen hamuru 8 eşit parçaya bölüp istediğiniz gibi açalım.
  5. İçine eritilmiş teremyağ sürüp ceviz ekleyelim ve kıvıralım.
  6. Dikdörtgen borcama dizelim .
  7. Hepsini aynı şekil yaptıktan sonra dilimleyelim ve yumurta sarısı sürelim.
  8. İsteğe bağlı haşhaş da ekleyerek 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Çok Kabaran Patatesli Çıtır Börek Tarifi

Çok Kabaran Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet günlük yufka
İçi için:
  • 5 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için :
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Çok Kabaran Patatesli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesleri haşlayıp ezelim kuru soğanı sıvı yağda tamamen sönene dek kavuralım .
  2. Ezdiğimiz patatesleri tavaya ekleyip baharatları ve tuzu ekleyip güzelce karıştırıp ayrı bir kaba alıp soğumaya bırakalım( baharat miktarını ve tuzu damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz)
  3. Bu arada 4 yufkayı serip üst üste koyarak pizza dilimler gibi 8 eşit parçaya bölelim .
  4. Bölmüş olduğumuz parçalardan tek bir katını alıp fırça yardımıyla sostan sürelim.
  5. Üzerine bir yufka daha serip onun üzerine de az miktarda sostan gezdirip patatesli harçtan koyalım.
  6. İki yandan içe doğru katlayıp sigara böreği sarar gibi rulo saralım .
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim .
  8. Fırından aldıktan hemen sonra üzerine kuru bir bez örtüp ılınınca servis edebilirsiniz 👌.

Köz Patlıcan Salatası Tarifi

Köz Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 dal maydanoz
  • Limon, zeytinyağ, tuz

Köz Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları ve biberleri közleyip kabuklarını soyun.
  2. Daha sonra, patlıcan, biber, salatalık, çeri domates küçük küçük doğrayıp karıştırın.
  3. Zeytinyağ, yarım limon suyu ve tuzu karıştırın.
  4. Sosu yapıp hazırladığınız malzemenin üzerine döküp karıştırın, afiyet olsun 😊.

Çıtır Tavuk (Tarifi Kolay Lezzeti Olay)

Çıtır Tavuk (Tarifi Kolay Lezzeti Olay) İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü
Sosu için
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 diş sarımsak
  • Kimyon
  • Köri
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
Dışı için
  • Mısır gevreği
Kızartmak için
  • Sıvı yağ

Çıtır Tavuk (Tarifi Kolay Lezzeti Olay) Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğsünü dilediğimiz gibi parçalara ayıralım.
  2. Un hariç sosu için gereken malzemeleri çırpalım.
  3. Unu azar azar ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Yoğun kıvamlı bir sos elde edelim.
  5. Parçalara ayırdığımız tavuğu sosa batıralım.
  6. İyice sosa bulanmasını sağlayalım.
  7. Mısır gevreğini robottan geçirelim (irili ufaklı hale getirelim)
  8. Tavaya sıvı yağ ekleyip kızdıralım.
  9. İyice kızan yağa tavuk parçalarını koyup kızartalım.Çok fazla kuru olmamasına dikkat edelim.
  10. Kızardıktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun🤗💜‼️ben mısır gevreğini a101den aldım her mısır gevreği aynı çıtırlığı vermeyebilir bu yüzden belirtmek istedim 💜kucak dolusu sevgiler 🤗💜‼️

Çeşm-i Nigar Çorbası (Muhteşem Lezzet) Tarifi

Çeşm-i Nigar Çorbası (Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan (rendelenecek)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tablet bulyon
  • Tuz
  • Gerekirse sıcak su
Terbiyesi İçin;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım limon suyu
Sosu İçin;
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Nane
  • Pul biber

Çeşm-i Nigar Çorbası (Muhteşem Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. Mercimeği güzelce yıkayalım ve üzerini geçecek miktarda su koyarak, yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Ayrı bir tencereye de sırasıyla; rendelenmiş soğan, tereyağı, zeytinyağı, bulyon ve unu alalım kavuralım.
  3. Sonra haşladığımız mercimeği ve suyunu ilave edip, karıştıralım.
  4. Tuzunu da ekledikten sonra, orta ateşte 10-15 dk kaynatalım. Koyulduysa, sıcak su ilave edip kıvamını ayarlayabilirsiniz.
  5. Süre sonunda blenderdan geçirip, koyuluğunu kontrol edelim ve gerekirse su ilavesi yapalım.
  6. Terbiyesi için bir kaba; süt, yumurta sarısı ve limon suyunu alıp güzelce çırpalım.
  7. Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş çorbamıza ilave ederek karıştıralım. Çorba, bu şekilde bir taşım daha kaynasın.
  8. Sosu için de; tereyağı, zeytinyağı, salçayı sos tavamıza alıp kavuralım.
  9. Nane ve pul biber koyup, 1-2 dk kadar daha pişirelim.
  10. Hazır olan çorbamızın üzerine gezdirip, servis yapabiliriz.
Nefiiiss bir çorba, herkese afiyet olsun❤❤

Kremalı Mantarlı Spagetti Tarifi

Kremalı Mantarlı Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket mantar
  • 1 paket krema
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) paket makarna
  • 1 çay bardağı kaşar rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı Mantarlı Spagetti Tarifi Yapılışı

  1. Makarnalar hafif diri kalacak şekilde haşlanır ve süzülür.
  2. Diğer yandan mantarlar çok küçük olmayacak şekilde doğranır
  3. Doğranan mantarlar suyunu çekene kadar tereyağ ile kavrulur.
  4. Ardından krema eklenerek pişirilmeye devam edilir.
  5. Üzerine tuz ve karabiber eklenir.
  6. Hazırlanan karışıma haşlanan makarnalar eklenir ve birlikte pişirmeye devam edilir.
  7. En son rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
  8. Sunum tabağına alınarak servise hazır hale getirilir.afiyet olsun

İncir Uyutması (2 Malzemeyle) Tarifi

İncir Uyutması (2 Malzemeyle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg süt
  • 15 adet incir
  • 1 çay kaşığı tarçın

İncir Uyutması (2 Malzemeyle) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle incirleri üzerine sıcak su ilave edip 5 dakika bekletiyoruz.
  2. Suyunu süzüp küp küp kesip kenara alıyoruz.
  3. Sütü derin bir tencereye alıp kaynamadan serçe parmağınızı yakmayacak şekilde ısıtıyoruz (yoğurt mayalama ısısı gibi düşünün)
  4. Küp doğradığımız incirleri ilave edip hızlıca blenderdan geçiriyoruz. ( arzu ederseniz bu aşamada 1 çay kaşığı tarçın koyabilirsiniz)
  5. Aynı hızla servis kaplarımıza eşit şekilde dolduruyoruz.
  6. Üzerlerini streç film ile kapatıp daha sonra bez örtüp oda ısısında 2 saat mayalandırıyoruz.
  7. Sonra üzerlerini açıp buzdolabında da 2 saat bekletiyoruz.Afiyet olsun 😋.

Kabak İçinden Mücver Tarifi

Kabak İçinden Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram kabak içi ( 3 tane kabakta kullanabilirsiniz)
  • 4 tane yumurta
  • 2 tane patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (İsteğe göre ayarlanır)
  • Yarım deste maydanoz
  • 2.5 su bardağı un
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ

Kabak İçinden Mücver Tarifi Yapılışı

  1. Kabak içi, kuru soğan ve patatesler rendeliyoruz.
  2. Ve sulanmamaları için elimizle sıkıyoruz.
  3. Sonra tuz, pulbiber ve yumurtalar eklenir. Ben çift sarılı olan yumurtalardan 2 tane kullandım.
  4. Maydonozumuzu ekliyoruz.
  5. Ve son olarak unumuzu da ekliyoruz. Kaşıkla döküp kızgın yağda kızartıyoruz.

Sodalı Türk Kahvesi Tarifi

Sodalı Türk Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tatlı kaşığı Türk kahvesi
  • Şeker (Sade severler için gerek yok)
  • 1 şişe maden suyu

Sodalı Türk Kahvesi Tarifi Yapılışı

  1. Cezvenize Türk kahvesini ve şekeri koyun.
  2. Üzerine sodayı ekleyin ve karıştırın.
  3. Soda köpürecektir bu yüzden karıştırmakta zorlanabilirsiniz. Sodayı yavaş yavaş ekleyebilirsiniz.
  4. Ocağa cezveyi koyun 2 dakika sonra köpürmeye başlayacaktır.
  5. Köpükleri fincanlara pay edin ve kahveniz kaynayana kadar pişirin.
  6. Daha sonra fincanlara doldurup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)