Çeşm-i Nigar Çorbası (Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan (rendelenecek)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tablet bulyon
- Tuz
- Gerekirse sıcak su
Terbiyesi İçin;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı süt
- Yarım limon suyu
Sosu İçin;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Nane
- Pul biber
Çeşm-i Nigar Çorbası (Muhteşem Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Mercimeği güzelce yıkayalım ve üzerini geçecek miktarda su koyarak, yumuşayana kadar haşlayalım.
- Ayrı bir tencereye de sırasıyla; rendelenmiş soğan, tereyağı, zeytinyağı, bulyon ve unu alalım kavuralım.
- Sonra haşladığımız mercimeği ve suyunu ilave edip, karıştıralım.
- Tuzunu da ekledikten sonra, orta ateşte 10-15 dk kaynatalım. Koyulduysa, sıcak su ilave edip kıvamını ayarlayabilirsiniz.
- Süre sonunda blenderdan geçirip, koyuluğunu kontrol edelim ve gerekirse su ilavesi yapalım.
- Terbiyesi için bir kaba; süt, yumurta sarısı ve limon suyunu alıp güzelce çırpalım.
- Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş çorbamıza ilave ederek karıştıralım. Çorba, bu şekilde bir taşım daha kaynasın.
- Sosu için de; tereyağı, zeytinyağı, salçayı sos tavamıza alıp kavuralım.
- Nane ve pul biber koyup, 1-2 dk kadar daha pişirelim.
- Hazır olan çorbamızın üzerine gezdirip, servis yapabiliriz.
Nefiiiss bir çorba, herkese afiyet olsun❤❤